Soms ben ik die gewone boterham met kaas zo zat en heb ik zin in een andere lunch. Inmiddels behoren ze tot één van mijn favoriete lunchvariaties en dus besloot ik mijn wraps recepten in een blog te zetten. Lees je mee?

Gezonde lunch: wraps variaties

Op zoek naar variatie voor de gewone boterham met beleg? Ik wissel regelmatig of tussen verschillende lunchgerechten en de wrap is er één die behoorlijk in de smaak valt. Er zijn tegenwoordig superveel wraps variaties te vinden: van een naturel tortilla tot een volkoren wrap en van groentewraps (zoals wortel- of bietenwraps) tot glutenvrije wraps. Omdat het licht en luchtig is, vind ik een wrap altijd perfect als lunch gedurende het voorjaar en de zomermaanden. Met een vers soepje on the side maak je het helemaal af! Niet iedere wrap die ik eet is helemaal leefstijl-verander-goals proof, maar bewust genieten is ook belangrijk. Ik besloot mijn wraps recepten te delen: deze varianten vind ik het lekkerst!

Wrap carpaccio

Ik gooi gewoon als eerst mijn favoriet van alle wraps recepten erin: de carpaccio wrap! Zelf ben ik niet zo gecharmeerd van de carpaccio die je in de supermarkt kunt kopen: ik haal liever de verse van de slager. Dat verschil proef je én je betaalt er ook iets meer voor, daarom staat ie hier niet heel vaak op het menu. Met de wrap carpaccio kun je lekker variëren, maar een aantal dingen mogen in mijn optiek absoluut niet ontbreken! Ik heb het natuurlijk over rucola melange, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaassnippers. Verder heb ik al van alles geproefd en getest in de afgelopen jaren: pesto, zongedroogde tomatenreepjes, mosterd-dille saus, croutons, oude kaas, balsamico, truffelmayonaise: je kunt van alles toevoegen om de wrap helemaal naar jouw smaak te maken!

Wraps recepten deze varianten vind ik het lekkerst Mamas Meisje blog

Kipfilet & honing mosterd

Nog zo’n fijne in het rijtje van wraps recepten is de wrap met kipfilet en honing mosterd! In dit geval kun je zowel kiezen voor plakjes kipfilet van de vleeswarenafdeling als voor een stuk gebakken kipfilet dat je vervolgens weer in plakjes snijd. Wat ik óók erg lekker vind, is de crunchy kip variant. Je snijdt een stuk kipfilet in reepjes, kruid dit met kipkruiden en maakt het crunchy door de kip door een eimengsel te halen en vervolgens door paneermeel of kleingemaakte cornflakes. Er bestaan ook zakjes van Santa Maria Tex Mex, ook heel lekker trouwens maar niet heel handig als je met leefstijl-verander-goals bezig bent zoals ik. Nadat je de kip gebakken hebt, laat je dit afkoelen, smeer je de wrap in met honing mosterd en vul je de wrap met ijsbergsla, tomatenpartjes, komkommerstukjes, de kipstukjes en eventueel wat wortelrasp. Heerlijk!

Wrap ham roomkaas

De wrap ham roomkaas was mijn kennismaking met wraps recepten: ik kreeg dit een keer als borrelhapje voorgeschoteld tijdens een verjaardag. Inmiddels een klassieker, maar deze blijft lekker! Als je de ham roomkaas kent, dan ken je de verschillende wraps variaties hierop, zoals die met zalm en roomkaas, vast ook. Zelf ben ik geen viseter, maar de wrap met ham en roomkaas hebben wij al regelmatig gemaakt als lunch in combinatie met ijsbergsla en een vers soepje erbij. Check ook even mijn blog over voedzame tussendoortjes, daar staat een fijne roomkaas tip in voor als je op voedingswaarde let!

Wrap ei avocado

Van alle wrap variaties heb ik de wrap met ei en avocado pas recent voor het eerst geprobeerd. Er zijn verschillende wraps recepten om deze te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een volkoren wrap besmeren met cottage cheese, roomkaas of humus en deze vullen met ei en avocado. Maar je kunt ook de avocado uitsmeren, je kunt het ei koken of bijvoorbeeld roerbakken met wat geraspte kaas en kruiden en je kunt het geheel aanvullen met groenten, sausjes, eventueel met kruiden of zaden/pitten die je lekker vindt. En ik zag ook eens een variant waarbij de wrap was weggelaten en een omelet als wrap diende, die gevuld werd met avocado en groenten. Die ga ik zeker nog eens uitproberen! Zelf hield ik het simpel: ik besmeerde de wrap met avocado, sneed een gekookt eitje in partjes en vulde de wrap met ijsbergsla, strooide hier wat peper en zout overheen. Smaakte al prima, maar wel wat aan de saaie kant, dus de volgende keer ga ik het ei roerbakken met een beetje kaas en partjes champignons en paprika!

gezonde wraps variaties Mexicaanse kruiden euroma - Mama's Meisje blog

Diner tip: Mexicaanse wraps met salade

Mijn all time favorite voor het diner: Mexicaanse wraps met een salade erbij. Waar ik voorheen de kant-en-klare kruidenzakjes gebruikte, ben ik nu fan van de kruidenmengsels van Euroma. Heb er even een foto van gemaakt, want deze bevat geen zout, suiker of andere toevoegingen en zijn dus perfect voor mijn leefstijl-verander-goals. De Mexicaanse wraps maak ik door rundergehakt rul te bakken en hier vervolgens groenten bij mee te bakken zoals paprika, maïs, kidneybonen, prei, sperziebonen en witte kool. Nadat de kruiden zijn toegevoegd, begin ik met het maken van de wraps. Ik smeer een beetje crème fraîche in de volkoren wrap, vul dit met het mengsel en nadat alle wraps in de ovenschaal liggen, strooi ik hier geraspte kaas overheen. Nadat de wraps zijn afgebakken, serveer ik deze met een salade erbij die ik maak van ijsbergsla, een klein schepje overgebleven mengsel en een klein beetje geraspte kaas. Niet leefstijl-proof, maar zo lekker! En het lekkerste is als je er één overhoudt en die de volgende dag voor lunch kunt opwarmen. Eet smakelijk!

Welke van deze wraps recepten lijkt jou het lekkerst? En ken je nog meer wraps variaties? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog