Met de komst van een zusje voor Suus, maakten we een plan de campagne. Suus krijgt een nieuwe slaapkamer en de babykamer krijgt ook een lichte touch-up. Om deze projecten vorm te geven ging ik op zoek naar inspiratie en vandaag geef ik je een update: wat hebben we af en wat staat er nog op onze to-do list?

Moodboard meidenkamer

Begin oktober deelde ik een moodboard dat ik maakte voor de meidenkamer van Suus. De insteek was om schattig en stoer met elkaar te combineren. Dat een stippenpatroon een trend is op het gebied van kinderbehang ontdekte ik op de vernieuwde website van KARWEI. Via het menu kun je verschillende ruimtes selecteren, waaronder de kinderkamer. Even heb ik nog getwijfeld om een grafische print te nemen, maar ben blij dat ik toch voor de stippen ben gegaan. Net even wat stoerder en een mooie afwisseling met de zachtroze muurverf die op de overige muren zit. Voor het aanbrengen daarvan hebben we trouwens de tips gelezen die KARWEI geeft over binnen schilderen. Het resultaat: de muren zitten strak in de verf en daar wordt deze mama heel blij van!

Moodboard Inspiratie Meidenkamer Suus

De babykamer: een nieuw behang

Voor de babykamer wilde ik een nieuw behang op de wand achter de commode. Natuurlijk moesten we eerst de geslachtsbepalende echo afwachten voordat ik helemaal los kon gaan met ideeën. Daar zit nu een mintgroen behang met kleine bloemetjes op, maar dé trendkleur op dit moment is roze. Toch ga ik niet voor roze muurverf, maar willen we deze muur opnieuw behangen met vliesbehang en dan wit schilderen. Met muurstickers in roze en goud zal deze muur gedecoreerd worden. Ook scoorde ik al verschillende accessoires voor de babykamer, die ik je al eens liet zien in deze shoplog. Dit kamertje wordt dus iets romantischer en landelijker dan de kamer van Suus. Met een paar kleine aanpassingen maken we van de bestaande babykamer een bijna nieuw kamertje voor kleine zus.

KARWEI wooninspiratie meidenkamer babykamer

Concreet: wat moet er nog gebeuren?

Op de kamer van Suus zijn we wat het grove werk betreft al ver! Nadat Erik en mijn broertje de vloer erin hebben gelegd, zette ik al snel de door mij gepimpte commode op zijn plek. Ook zette ik het nieuwe peuterbed van Suus in elkaar en heeft Erik de kledingkast in elkaar gezet. Het enige dat nog moet gebeuren is het ophangen van het rolgordijn en de gordijnen. Ik moet nog wat fotolijstjes kopen om enkele decoratiekaarten in te doen en dan bepalen we waar we de kapstok en lijsten aan de muur willen hangen. Als laatst moet ik nog op zoek naar een mooie lamp. Op de website van KARWEI heb ik al leuke ideeën op het gebied van verlichting gezien, dus ook dit puntje gaat helemaal goed komen! Zodra de kamer van Suus af is, zal ik een roomtour plaatsen op de blog. Daarna gaan we ook beginnen op de babykamer, die naar verwachting wat sneller af zal zijn.

IMG 7948

Waar haal jij wooninspiratie vandaan als je een nieuw klusproject hebt? Welke stijl of sfeer spreekt jou het meeste aan als het om inrichting van een baby- of kinderkamer gaat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking