Hier op de boerderij is het heerlijk vertoeven! De vrijheid en de rust: ik zou niet anders meer willen. Maar wonen in een groot huis kent ook kleine nadelen… Deze onhandigheidjes kom ik dagelijks tegen, lees maar mee!

Op een boerderij wonen

Het is 2021 en dat betekent dat ik alweer ruim 6 jaar samenwoon met Erik. In 2015 kwam ik, na een verbouwing van bijna anderhalf jaar, bij hem op de boerderij wonen. Landelijk en dus buitenaf wonen betekent in ons geval: veel meer rust dan in de woonwijk waar ik voorheen woonde en zeeën van ruimte. Niet alleen door de uitgestrekte weilanden om ons heen, maar ook ín huis. Wow, toen we er net woonden voelde onze woonkamer als een balzaal! Je gaat leven naar waar je woont en met drie kinderen is die ruimte een zegen! Wat dat betreft zie ik bijna alleen maar de voordelen van wonen in een groot huis, maar er zijn ook enkele nadelen te noemen. Dat klinkt enorm verwend, maar dat wil ik direct even nuanceren: ik voel me enorm gelukkig op de plek waar ik woon, met ons fijne gezin. Ons huis voelt voor mij écht als thuis, maar zoals ik al zei is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Wonen in een groot huis is héél ideaal, maar deze dingen zijn enorm onhandig:

Energieverbruik

In mijn blogs heb ik het regelmatig over onze to do list en als er één taak is die nodig moet gebeuren maar waar we vreselijk tegenop zien, dan is het wel het isoleren van onze zolder. Het energieverbruik in een groot, bestaand huis kan namelijk een flinke tegenvaller zijn. Ik moet zeggen dat ik van huis uit wel al heel bewust was van het gebruik van bijvoorbeeld de verwarming of lang douchen. En dus trekken we eerst liever een vest en sloffen aan voordat we de verwarming hoger zetten. Ook hangt er een zandloper in de douche. Maar je kunt nog zo goed opletten, als de woning niet voldoende geïsoleerd is, is het effect minder rendabel en levert het onderaan de streep weinig voldoening op. Wonen in een groot huis is dus best prijzig als je hier geen rekening mee houdt! Werk aan de winkel dus, voor ons!

schoonmaken sprayflacon - Mama's Meisje blog

Schoonmaken en tuinonderhoud

Put your hands up in the air als schoonmaken je hobby is! Iemand? Nee, precies! Al spreek ik natuurlijk voor mezelf als ik zeg dat schoonmaken een noodzakelijk kwaad is. Ben ik net klaar met het hele rondje, kan ik weer opnieuw beginnen… Vóór de kinderen redde ik het met één dag per week. Maar ja, das war einmal. Vandaag de dag lopen er hier drie rommelkonten rond en is moeders 24/7 gewapend met stofdoek, vloerwisser en allesreiniger. Komen we toch weer op die to do list want tegenwoordig plan ik mijn huishoudelijke klusjes. Hierdoor heb ik íéts minder het gevoel dat ik alleen maar aan het schoonmaken ben. De binnenboel kost al veel tijd, maar wat dacht je van de tuin en het erf? Op een boerderij wonen is geweldig, maar er ligt áltijd werk. Gras maaien, onkruid weghalen, ramen wassen, bladblazen en dat op repeat. Het houdt je bezig!

Wifi verbinding: ellende

Als ik ergens compleet chagrijnig van kan worden, dan is het van een slechte wifi verbinding… Je raadt het al: wonen in een groot huis is fantastisch, ware het niet dat we niet op elke plek even goede wifi hebben. En dus weet ik inmiddels dat aan de raamkant in de keuken, onder de overkapping in de tuin of boven op mijn kantoor het signaal niet top is, zéker niet als Erik ook bezig is op zijn laptop. En dat is als working mom allesbehalve handig, want op de kostbare momentjes dat de gelegenheid zich voordoet om mijn mail te checken of een blog te schrijven, wil ik meteen aan de slag! Vooral tijdens de sluiting van de basisschool en het kinderdagverblijf heb ik me regelmatig gefrustreerd over deze wifi ellende. Buiten zitten met je laptop als de kinderen spelen en dan geen wifi hebben maakte mijn humeur er niet zonniger op, zullen we maar zeggen. Qua wifi verbinding viel er hier nog wel wat winst te behalen, dus ik was enorm opgelucht en blij dat Coolblue ons het Netgear Orbi RBK753 multiroom wifi systeem toestuurde. Dit systeem bestaat uit een basisstation dat wordt aangesloten aan het modem én losse satellieten die je op plekken zet waar je het wifi signaal wilt verbeteren. Via Google Assistent kan dit systeem met spraakopdrachten bediend worden. Het Netgear wifi systeem ondersteunt wifi 6, wat snelheden tot wel 2400 Mbit/s aankan. Moet goedkomen, toch?

Netgear Orbi RBK753 multiroom wifi systeem verbinding verbeteren review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Netgear Orbi RBK753 multiroom wifi systeem review

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik enorm kan klagen over de wifi verbinding, maar echt geen enkel benul heb van alle kabeltjes en dingetjes die dit tot stand brengen. Toen ik dus aan de slag ging met de installatie van het Netgear Orbi RBK753 multiroom wifi systeem, was ik een beetje huiverig: als ik maar niet iets verkeerd deed waardoor de wifi ellende nóg groter zou worden. Maar die vrees was nergens voor nodig, aangezien de installatie echt super simpel is. Als ik het kan, kan iedereen het! Allereerst downloadde ik een app op mijn telefoon, van waaruit ik alles kan beheren. Daarna volgde de installatie van het basisstation: deze moest ik verbinden met het modem. Vervolgens plaatste ik de satellieten: deze zette ik natuurlijk op plekken waar we graag een beter wifi signaal wilden. Ik koos voor een satelliet op de kast in de speelhoek, zodat die ook de keuken mee zou pakken qua bereik. De tweede satelliet staat boven, op mijn kantoor. Nadat ook die stations verbonden waren en alles was gekoppeld, kon ik via de app mijn wifi account hernoemen. Uiteraard googelde ik naar grappige netwerknamen en heb ik ons netwerk hernoemd. Ik kon via de app direct een wifi voor gasten aanmaken, enorm simpel! Nu ik dit typ, zit ik aan de keukentafel en rechts onderin mijn scherm zie ik een wifi tekentje dat maximaal gevuld is in plaats van met één streepje. Hoera!

Perfecte wifi verbinding

Als gezin hebben we een heleboel apparaten in huis die optimaal functioneren wanneer de wifi verbinding perfect is. Tablets, een Chromecast, de printer, onze Smart TV en natuurlijk onze laptops en smartphones. Sinds we volop thuiswerken, is eens te meer duidelijk geworden hoe afhankelijk we hiervan zijn. Onze kinderen zijn nu nog klein en gebruiken af en toe een tablet of kijken televisie. Maar als ze groter worden, neemt het gebruik van deze wifi afhankelijke apparatuur alleen maar toe dus preparation is key! Het Netgear Orbi RBK753 multiroom wifi systeem is toekomstbestendig, want er kunnen tientallen apparaten tegelijkertijd met het netwerk verbinden. En om onze meiden later veilig te kunnen laten internetten, kan ik via de app gemakkelijk ouderlijk toezicht instellen. Het lijkt allemaal nog ver weg, maar voordat je het weet zitten ze op de middelbare school. Ik wil er nog even niet aan denken, maar kan nu in ieder geval weer zorgeloos aan de slag in het gehele huis én de tuin!

Denk jij dat er nog meer onhandigheden zijn aan wonen in een groot huis? En hoe is het met jouw wifi verbinding gesteld? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer