Over een maand wordt Suus alweer twee jaar. Time flies! Ondertussen zit ik alweer met mijn handen in m’n haar, want: wat geef je een meisje van 2 jaar cadeau? Ik vroeg om tips en maakte een verlanglijstje! Benieuwd wat er allemaal op staat? Ik laat het je vandaag zien!

Wat geef je een meisje van twee jaar cadeau?

Man, wat gaat de tijd snel. Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik voor het eerst mama werd! Onze knappe meid wordt over een maand twee jaar en ik ben inmiddels alweer druk doende met alle birthday preps! Sommigen vinden het overdreven, maar ik geniet er enorm van om me te storten op een leuk thema, dito aankleding en een gezellig verjaardagssfeertje! Het gedeelte waar ik wat minder goed in ben, is het vraagstuk: wat geef je een meisje van twee jaar cadeau? Ik deed een oproepje op Insta Stories en kreeg een heleboel leuke tips en ideeën binnen! Ik verzamelde deze én mijn eigen ideeën in een wishlist.

Cadeautjes kopen voor een meisje van twee jaar

Erik en ik zijn natuurlijk niet de enigen die een cadeau aan Suus willen geven. Opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen: iedereen vraagt zich af wat Suus voor haar verjaardag wil hebben. Tja, een kind van twee heeft nog geen wensen, dus mama is zo vrij geweest om een lijstje samen te stellen waarvan ze denkt dat het leuk is voor een meisje van twee jaar. Een ding is zeker: wat heeft ze al veel en wat wordt ze verwend! Maarja, als ik terugdenk aan mijn eigen jeugd, kreeg ik ook altijd cadeautjes en had ik ontzettend veel speelgoed. So be it!

Bellenblaas grasmaaier – Action

Ik was laatst bij Action (zoals je in de shoplog van vorige week kon zien) en zag daar deze bellenblaas grasmaaier! Voor €8,95 verkrijgbaar en het leek me dus een cadeautje dat ideaal is met het zomerse weer én geschikt voor onze dame die papa graag nadoet in de tuin! Grasmaaien dus ;)

wishlist suus 2e verjaardag

Poppenwagen en -buggy in één

Sinds Suus grote zus is geworden, vindt ze het geweldig om me te helpen met de verzorging van Niene. Spulletjes aangeven, helpen het flesje vast te houden, maar ook om met Niene op schoot te zitten. Hoe leuk zou het zijn om haar eigen poppenwagen cadeau te krijgen? En als we dan toch bezig zijn, doen we het meteen goed met een combiwagen. Suus is iedere dag druk met haar poppen, die allemaal de fles moeten en dan is het leuk als ze straks ook aan de wandel kan met haar eigen wagen, naast mama met de grote kinderwagen! Deze van Bandits and Angels ziet er erg leuk uit!

poppenwagen bandits and angels

Stempelset en buitenspeelgoed van HEMA

Suus is dol op tekenen, stickers plakken én stempelen! Bij HEMA hebben ze een leuke stempelset van Jip en Janneke, die zich ook mogen scharen onder de favorieten van Suus. Als echt buitenkind wil Suus door weer en wind spelen in de zandbak. Bij HEMA hebben ze leuke setjes met een emmer, gieter en vormpjes. Of een grote schep! En wist je dat ze superleuk houten speelgoed bij HEMA hebben? Ik zette 30 houten speelgoed tips op een rijtje en weet zeker dat je bij HEMA ook een leuk cadeau kunt scoren!

wishlist suus 2e verjaardag1

Loopfiets van Bandits and Angels 4 in 1 Smart Bike

Een loopfiets werd het meest als tip gegeven na mijn oproepje. Deze van Bandits and Angels lijkt me superhandig, omdat die om te bouwen is van een driewieler naar een tweewieler. Zo kan ze dus eerst wennen aan de fiets en als ze het eenmaal een beetje onder de knie heeft, kunnen we er één wiel afhalen zodat ze haar evenwicht kan oefenen. En het design vind ik erg mooi, mijn favoriet is mint maar hij is in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar!

loopfiets bandits and angels

Nijntje Aanwijsboek

Welk kindje is er nou geen fan van Nijntje? Suus in ieder geval wel en daarom leek me dit aanwijsboek echt leuk. Ze bladert graag door boekjes en op deze manier kunnen we nog meer woordjes oefenen. Leerzaam én leuk! Deze staat dus zéker op ons cadeau lijstje!

wishlist suus 2e verjaardag4

Een Watertafel voor in de tuin

We hebben al heel wat zomerse dagen achter de rug waarbij we het zwembadje hebben opgezet. Suus vindt het geweldig, spelen in het badje. Maar met een baby erbij is het vrij lastig om haar in de gaten te houden als ik de fles moet geven. Dit eindigt steevast in ruzie, want dan moet ze mee naar binnen en dat wil ze niet. Een watertafel is dan de ideale oplossing! Heel veel waterpret op een veilige manier. Hij staat op het verlanglijstje van Suus, maar na het maken van dit artikel kreeg ik een mailtje van Little Tikes dat we deze mogen reviewen. Wauw, een zeer welkom cadeau voor Suus! Binnenkort lees je dus meer over onze ervaringen!

little tikes fountain factory watertafek

Avonturen op de boerderij – Duplo

Suus is gek op Duplo. Het heeft een tijdje geduurd maar sinds een paar maanden speelt ze er heel graag mee! Omdat we zelf op een boerderij wonen, vind ik deze Avonturen op de boerderij set van Duplo erg leuk. Volgens mij vinden jullie kindjes Duplo ook geweldig, want ik kreeg deze ook erg veel als tip om cadeau te geven na mijn oproep!

wishlist suus 2e verjaardag2

Houten speelgoed van Kids Concept

Een paar maanden geleden kregen we het Ikea Duktig keukentje cadeau die ik nog graag wil pimpen. Vlak daarna zag ik op Instagram houten speelgoed voorbij komen van Kids Concept. Een aantal dingen passen heel goed bij het keukentje, zoals een mixer met accessoires, een koffiezetapparaat en een kassa met pinautomaat (voor haar eigen restaurant of winkeltje!). Maar ik vind de racebaan en de ijsjes ook ontzettend leuk, ik kan gewoon niet kiezen! En alles in mijn favoriete kleurtjes: pastel! Speelgoed mag er ook best mooi uitzien, toch?

wishlist suus 2e verjaardag5

Vrolijke Vriendjes – Magisch Speelhuis

Voor Mama’s Meisje heeft Ilse al eens een review mogen doen uit de serie van Vrolijke Vriendjes van VTech. Na het lezen van haar artikel werd ik enorm enthousiast en dus zette ik het Magisch Speelhuis van de Vrolijke Vriendjes op het verlanglijstje van Suus!

wishlist suus 2e verjaardag3

Zoals je ziet: inspiratie genoeg! Mede dankzij de tips die ik kreeg. Heb jij nog een leuke tip als cadeau voor een meisje van 2 jaar? Ik lees het graag terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

liefs karin

 

 

 

 

cadeau ideeen tips meisje 2 jaar