Hoe maak je de tuin gezellig tijdens de koude maanden? Ik deel winterse sfeermakers voor in de tuin!

Sfeervolle tuin winter

De dagen worden korter, de decembermaand is aangebroken. Rond 16.00 uur lijkt het al schemerig te worden en zetten we binnenshuis de lichten aan. Nadat ik vorige week de kinderen tegen zessen van de opvang haalde en terugreed naar huis, viel me op dat vele tuinen er alweer sfeervol bij liggen. Het staat altijd zo gezellig en verzorgd als men moeite doet om ook in het koude en natte seizoen de tuin er netjes bij te hebben liggen! Wij maakten in oktober de tuin winterklaar en dat oogt dan gelijk zo kaal en saai. Zeker nu we aftellen naar de feestdagen vind ik het altijd een finishing touch hebben wanneer je overal gezellige lichtjes en versiering ziet. Hoe je zelf zorgt voor zo’n sfeervolle tuin? Lees maar mee!

Mooie verlichting

De eerste tip is geen verrassende, want mooie verlichting is key als het om winterse sfeermakers in de tuin gaat. Zoveel mensen, zoveel wensen: je kunt in dit geval net zo groots uitpakken als je zelf wilt. Waar de één een guirlande van knipperende kerstverlichting aan de gevel hangt, kiest de ander voor enkele subtiele lantaarns die op solar verlichting werkt. More is less als je het mij vraagt, maar als je meer van de subtiele aanpak bent is het plaatsen van een snoer in een boompje naast de voordeur ook al heel sfeervol. Iets is beter dan niets en stel je eens voor als je een straat inrijdt die versierd is met mooie verlichting! Dit draagt zeker bij aan het feestmaand-gevoel. Ook heel simpel: vis wat overgebleven glazen potten uit je glasbak en maak deze goed schoon. Zet hier een leuke kaars in (eventueel een LED-variant die geschikt is voor buiten) en plaats dit op de tuintafel!

Tuin Winterse sfeermakers in de tuin - Mama's Meisje blog

Vuurschaal

Superleuk om te doen tijdens kerst met familie of de nieuwjaarsborrel met buren: een vuurtje stoken! En niet zomaar een vuurtje, maar een paar blokken hout in een vuurschaal. Het hout wat je nodig hebt voor de vuurschaal heb ik gevonden bij Amagard.com. Zet er op veilige afstand wat stoelen omheen, schenk glühwein, rooster marshmallows boven het vuur en het winterse gevoel is gegarandeerd AAN! Ook leuk: een winterse barbecue onder een versierde overkapping in plaats van de standaard schalen met hapjes binnenshuis.

Winters groen

Last but not least: zet wat winters groen bij de voordeur! De meeste planten- en bloemensoorten zijn niet op hun best tijdens de koude periode, dennensoorten uitgezonderd. Een kerstboom is by far de meest populaire onder de winterse sfeermakers en in vele soorten en maten te krijgen. Plaats ‘m in een leuke mand, hang er wat buitenverlichting in en je oprit ziet er ineens een stuk sfeervoller uit. Je kunt losse takken groen kopen of enkele takken uit een kerstboom knippen. Zoek hierbij wat natuurlijke materialen zoals dennenappels en eventueel een kunstbloem en je maakt hier heel simpel een stijlvol pronkstuk van voor op de tuintafel!

Welke winterse sfeermakers zijn er in jouw tuin terug te vinden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer / afbeelding