Na een geslaagde Geboorte Giveaway heb ik besloten om iets te veranderen bij het houden van winacties. Ik vertel hier vandaag meer over en deel met jullie waar mijn inspiratie om het anders te doen vandaan kwam.

Het is leuk om iets weg te geven!

Inmiddels blog ik ruim anderhalf jaar op mijn eigen website. Doordat mijn blog in die periode steeds groter is geworden, ben ik met steeds meer merken en bedrijven tot een samenwerking gekomen. Zo’n samenwerking kan soms inhouden dat ik een product of shoptegoed mag weggeven aan één van mijn lezers. Dit vind ik enorm leuk om te doen, want het zijn stuk voor stuk producten waar ik achter sta en daarom deel ik het ook met jullie op mijn blog. Zo organiseerde ik na de geboorte van Niene de Geboorte Giveaway, waar alleen maar prijzen te winnen waren die hoog scoren op ons favorietenlijstje. Om jullie te bedanken voor alle steun en lieve reacties tijdens mijn zwangerschap en na de geboorte van Niene leek het me een mooi gebaar. En natuurlijk was het een fijn gevoel om te merken dat de bedrijven hier ook enorm enthousiast van werden! Toch heb ik besloten om iets te veranderen aan winacties en waarom dat zo is, zal ik jullie proberen uit te leggen.

winnaars geboorte giveaway

Winacties kosten tijd

Een tijdje geleden gaf een andere blogger in een artikel al eens een kijkje achter de schermen wat betreft het organiseren van winacties. Zoals zij uitgebreid vertelde, kost het houden van een winactie meer tijd dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Allereerst typ ik een artikel, maak ik foto’s, bewerk deze zo nodig en plaats ze bij het artikel. Vervolgens komt het artikel online en dat meld ik op social media. De meeste winacties duren één week, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. En dat is nu precies wat ik aan de winacties ga veranderen. Ik maakte altijd een aparte blog waarin ik de naam van de winnaar bekend maakte. Tevens verzocht ik om binnen 48 uur te reageren. Indien de winnaar zich niet binnen die tijd meldde, koos ik een nieuwe winnaar en maakte opnieuw een naam bekend. Vanaf nu ga ik dit anders doen.

LEES OOK: Mijn winactie ergernissen…

img 1817 001

De winnaar niet meer bekendmaken op de blog

Voortaan verzoek ik de deelnemers van een winactie om een geldig e-mailadres in te vullen en zal ik de winnaar een mail sturen na afloop van de actie. Wordt hier niet binnen 48 uur op gereageerd, dan kies ik een nieuwe winnaar die vervolgens een mailtje ontvangt. In de blog van de winactie staan voortaan twee datums: één datum geeft aan tot wanneer de winactie loopt. Heb je niets gehoord voor de tweede genoemde datum? Dan heb je helaas niets gewonnen. Ben je wel een gelukkige winnaar, dan zie je een mailtje in de mailbox verschijnen waarin ik aangeef hoe de afhandeling van m.b.t. het ontvangen van de prijs verder verloopt. De reden is dat niet iedereen het prettig vindt om genoemd te worden op mijn blog. Verder gaat er al genoeg tijd in het maken van het artikel zitten, alsmede het invoeren van alle namen in een lotingsprogramma. Dat merkte ik de laatste maand natuurlijk extra, omdat ik een winmaand organiseerde. Als mama van twee kindjes moet ik efficiënt omgaan met mijn tijd en dus heb ik besloten om het voortaan op deze manier te doen. Als laatst merk ik dat het algoritme op social media ervoor zorgt dat mijn berichten niet bij iedere volger even goed zichtbaar zijn. Daardoor heb ik al vaak meegemaakt dat een post waarin ik aankondig dat de winnaar(s) bekend zijn gemaakt op de blog, gemist wordt. Zodoende moest ik na enkele dagen weer een nieuwe winnaar kiezen en kost de winactie dus nog meer tijd. Zoals ook Saskia in haar blog aangeeft, heb ik verantwoording af te leggen naar de bedrijven waarmee ik samenwerk en zullen er geen vreemde praktijken voorkomen. Sterker nog, de meeste prijzen worden door de bedrijven rechtstreeks naar de winnaar opgestuurd, dus ik hou niets voor mezelf ;) De winnaars van de 4e week van de Geboorte Giveaway zullen a.s. zondag nog wel op de blog bekend worden gemaakt, maar alle winacties die daarna volgen gaan op de nieuwe manier!

Wist jij dat het organiseren van een winactie zoveel tijd kost? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin