Voorlezen, wij doen dat iedere avond consequent. Suus vind het leuk en het hoort bij het avondritueel voordat ze gaat slapen. De laatste weken hebben we Suus voorgelezen uit twee boekjes vol liefde, waarover ik vandaag meer vertel: ‘Mama is de allerliefste’ en ‘Papa is de allerbeste’. En het leuke is: ik mag ook een setje boekjes weggeven!

Voorlezen: leuk én belangrijk!

Al toen Suus net 3 maanden oud was, begonnen we met voorlezen. Toen nog niet dagelijks en eigenlijk was het vooral plaatjes kijken, maar ze was erdoor geboeid. In de loop van de maanden begonnen we met voorlezen voor het slapen gaan. Voorlezen vinden we niet alleen leuk, het is ook erg belangrijk om de taalontwikkeling te verbeteren, de fantasie te prikkelen en je kindje leert zich beter concentreren. Eigenlijk zitten er helemaal geen nadelen aan voorlezen, dus pakken we er iedere avond een boekje bij. Ik vind het ook een fijn momentje om dan samen met Suus op haar nieuwe bed te zitten, het is ook gezellig! Van Uitgeverij Deltas kregen we een leuke set boeken toegestuurd die echt hoog scoren in mijn favorietenlijstje.

SAM 4690

Papa is de allerbeste & Mama is de allerliefste

Misschien komt het door de zwangerschap (hormonen) maar ik smolt toen ik de tekst op de achterzijde van de boekjes ‘Papa is de allerbeste‘ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 978-90-447-4199, €9,95) en ‘Mama is de allerliefste‘ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 978-90-447-4544-3, €9,95) las. Deze boekjes zijn zowel in de plaatselijke boekhandel als online te bestellen.

Boekjes papa is de allerbeste en mama is de allerliefste

De boekjes vertellen over een dag samen met papa of mama. In het hartverwarmende boekje voor de allerbeste papa zien we hoe een dinokindje samen met zijn dinopapa gaat fietsen, samen huppelen en hollen en tanden poetsen. In het boekje voor de allerliefste mama bakt een mamatijger de lekkerste taart voor haar tijgerkindjes, gaan ze samen naar de speeltuin en spetteren in bad. De boekjes zijn voorzien van leuke illustraties en teksten in rijmvorm. Daardoor leest het erg prettig voor en wijst Suus de plaatjes aan als we al lezend door de verschillende pagina’s gaan. Wij zijn fan en Erik leest het boekje over mama voor, terwijl ik het boekje over papa er bij pak. Qua thema sluit het natuurlijk superleuk aan bij Vaderdag en Moederdag!

SAM 4698 001

WIN: Een set boekjes voor de allerbeste papa en de allerliefste mama! [GESLOTEN]

Hoe leuk is het dat ik een set van deze lieve boekjes mag weggeven? Wil je kans maken op dit hartverwarmende voorleesduo? Lees dan even goed wat je moet doen:

  • Like Mama’s Meisje op Facebook of Instagram.
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je deze boekjes wilt winnen.
  • Let op: om kans te maken, moet je de één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op woensdag 27 december op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Review voorleesboek kinderboek over moederdag mama is de allerliefste - Mama's Meisje blog

 

Review voorleesboek kinderboek over vaderdag papa is de allerbeste