Weg met die luier, op naar het potje! Vandaag vertel ik alles over een origineel voorleesboekje over zindelijkheid, iets wat superleuk is om te gebruiken op de weg naar zindelijk worden. Ook mag ik van Deltas twee exemplaren weggeven van “Van wie is dit potje?”! Doe je mee?

Voorleesboekje over zindelijkheid

Een plasje op het potje of op de wc, de luier die niet meer voor ‘grote’ kindjes is… Zindelijk worden is een onderwerp dat vanaf een jaar of twee zijn intrede kan doen in de opvoeding en de weg er naartoe kan enorm verschillend zijn. Ieder kindje is immers anders en de één zal ‘de truc’ binnen een week doorhebben, terwijl de ander wat langer nodig heeft om zindelijk te worden. Er is geen goed of fout, maar om andere ouders te helpen heb ik al eens een blog geschreven met handige zindelijkheidstips! Eén daarvan is het aanschaffen van een voorleesboekje over zindelijkheid. Dit is namelijk een speelse manier om het met je kindje over dit onderwerp te hebben. Van Deltas kregen wij een exemplaar van “Van wie is dit potje?” en daarover vertel ik vandaag meer!

potjesboekje zindelijk worden van wie is dit potje - Mama's Meisje blog

Grappig en origineel potjesboek!

In “Van wie is dit potje” lezen we over de dieren van de boerderij. Tot hun grote verbazing staat er iets in de tuin en het is maar een vreemd ding. Ze hebben geen idee: wat kan het zijn? Een voerbak? Een vaas? Of misschien een kattenmand? Ze kunnen alleen maar raden waarvoor het vreemde ding dient en hebben nog nooit zoiets geks gezien! Alleen kleine Tim lijkt te weten wat hij ermee moet doen en dat resulteert in een superleuk verhaaltje om voor te lezen. Dit voorleesboekje over zindelijkheid is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en de lengte van het verhaal is precies goed: niet te lang, zodat het goed aansluit op de aandachtsspanne van een peuter. Daarnaast sluit het naadloos aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en dat is precies wat je met zo’n boekje wilt bereiken: je kindje op een leuke, ongedwongen manier kennis laten maken met het fenomeen zindelijkheid. Wat mij betreft is dit grappige en originele potjesboek een aanrader!

“Van wie is dit potje?” (Hans-Christian Schmidt, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044756555), adviesprijs €12,50 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

voorleesboekje over zindelijkheid - Mama's Meisje blog

WIN: Van wie is dit potje? (2x!)

Niet alleen wij ontvingen een exemplaar van dit leuke boek… Ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van “Van wie is dit potje?“! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op dit grappige en originele potjesboek
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 26 april 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 29 april bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Review kinderboek van wie is dit potje zindelijkheid - Mama's Meisje blog