De pakketbezorger heeft de laatste tijd vaak aangebeld bij Ilse want zij en haar meiden mochten aan de slag voor Mama’s Meisje! Vandaag vertellen ze alles over Play-Doh en maken jullie ook kans op een leuk pakket! Misschien een idee voor de decembermaand?

Knutselen met klei

Nu het weer wat kouder wordt buiten is het bij ons thuis weer knutseltijd. Als de jongste op bed ligt ga ik samen met de oudste tekenen, knippen, plakken, verven en, een van de grote favorieten, kleien. De kleuren, de oneindige mogelijkheden qua vormen en figuren, het stimuleren van de fantasie en het bevorderen van de fijne motoriek maken kleien erg veelzijdig en leuk!

20171105 135507 resized

Wat klei betreft ben ik aardig merk vast: Play-Doh. Elin heeft haar eerste pakket Play-Doh 1,5 jaar terug gekregen en de klei is nog steeds goed. De potjes zijn makkelijk afsluitbaar waardoor je dus lang plezier kunt hebben van de klei. Bij andere merken heb ik gemerkt dat ze snel uitdrogen en dan is de lol er snel af. Daarbij bestaat Play-Doh voornamelijk uit water, zout en meel en is het niet giftig. Omdat het eerste pakket van Elin alleen bestond uit een paar potjes klei was het hoog tijd voor wat uitbreiding:

– Play-Doh Structuren & Gereedschap en
– Play-Doh Ontbijt Speelset.

Play-Doh Structuren & Gereedschap

Deze set bestaat uit 6 potjes klei en verschillende gereedschappen (zoals een schaartje, een pen, stempels en rollers) met allerlei vormen en structuren (sterretjes, strepen, stippen enzovoorts). Ook zitten er verschillende ‘speelbladen’ bij en een boekje die verschillende activiteiten en mogelijkheden beschrijft, van makkelijk naar steeds een beetje moeilijker. Zo kan je de activiteiten aanpassen op het niveau van je kindje. Dit is een pakket met activiteiten waar je als ouder echt bij kan gaan zitten om zo samen met je kindje op ontdekkingsreis te gaan. Ze leren kleuren, structuren en vormen kennen terwijl ze aan het kleien zijn. Een combinatie die bij ons thuis erg in de smaak valt!

20171105 140140 resized

Het pakket is geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar. Elin is ruim 3 en kan met dit pakket prima uit de voeten. Bij de activiteiten die in het boekje beschreven worden heeft ze nog wel wat begeleiding nodig maar de gereedschappen kan ze prima zelf bedienen.

photo editor 1509960010639 resized

Play-D0h Structuren & Gereedschap is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €16,99.

Play-Doh Ontbijt Speelset

Dit pakket bestaat onder andere uit 6 potjes klei (3 grote potjes, 2 kleine potjes en een potje Play-Doh Plus (daarover zo meer)), bordjes, bestek, een ‘schenkkannetje’ en een heuse ‘wafelmaker’. Ook in dit pakket zit weer een boekje met verschillende ideeën en mogelijkheden. Pannenkoeken, wafels, croissantjes, net echt! Het pakket is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dat merk ik direct. Elin vindt de klei erg leuk maar de gereedschappen zijn voor haar kleine handjes nog wat lastig te gebruiken en vergen iets meer kracht. De Play-Doh Plus die in het pakket zit is wat ‘luchtiger’ en kneedbaarder dan de reguliere klei van Play-Doh. Je kunt hier dus wat gedetailleerdere vormen en figuren mee maken. Ik kan me voorstellen dat dit voor de iets oudere kinderen heel fijn is om mee te werken. Het kruimelt wel wat meer dan de reguliere klei.

Review Play Doh winactie door Ilse

Een heel leuk pakket waarmee de fantasie weer heerlijk gestimuleerd wordt en die met name geschikt is voor de iets oudere kindjes. Met dit pakket, inclusief een mooie ‘wafelmaker’, tovert je zoon of dochter in een handomdraai een prachtig ontbijtje op tafel! Misschien niet helemaal het ontbijt wat jij in gedachten had maar vast wel met heel veel liefde gemaakt ;)

20171106 141936 resized

Play-Doh Onbijt Speelset is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €20,99.

Met deze pakketten komen wij de donkere dagen wel weer door. En voor jullie een aanrader voor ’t Heerlijk Avondje wellicht?

WIN: Klei van Play-Doh

20171106 140246 resizedIlse en Elin hebben de Play-Doh Ontbijt Speelset al uitgebreid getest, maar we mogen ook een pakket weggeven! Wil je kans maken op deze leuke klei speelset? Lees dan even goed wat je moet doen:

  • Like Mama’s Meisje op Instagram of Facebook
  • – Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet aan deze winactie
  • – Let op: om kans te maken, moet je de één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op zondag 19 november op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Ilse