Een ware rage in de bioscoop, maar ook op speelgoedgebied: My  Little Pony! Ilse en Elin vertellen vandaag meer over het Canterlot & Seaquestria Kasteel, dat zij mochten ontvangen namens Mama’s Meisje. Als klap op de vuurpijl mogen we zelfs een kasteel weggeven aan één van onze lezers!

My Little Pony Canterlot & Seaquestria Kasteel

My little Pony, weer eentje ‘uit den oude doosch’. Tenminste, de My Little Pony die ik van vroeger ken dan. De kleurige paardjes van speelgoedproducent Hasbro stammen namelijk al uit begin jaren ’80 (slik, ik word oud…). Maar mocht ik het vroeger doen met enkel en alleen de paardjes en een hele hoop fantasie, tegenwoordig kan je allerlei accessoires en zelfs complete kastelen uit de lijn van Hasbro’s My Little Pony kopen. En hoewel ik mezelf nou niet echt een ‘Bronie’ wil noemen, het hart van ‘de kleine mij’ maakte toch een klein sprongetje toen bij ons thuis het ‘Canterlot & Seaquestria kasteel’ bezorgd werd.

photo editor 1509960772663 resized

My Little Pony de film

Het Canterlot & Seaquestria kasteel is gebaseerd op de nieuwste ‘My Little Pony de film’ waarin de pony’s problemen hebben in hun eigen magische wereld Equestria (de bovenkant van het kasteel) en hulp krijgen uit de onderwaterversie van hun eigen wereld, namelijk Seaquestria (de onderkant van het kasteel). De pony-pootjes worden verruild voor vinnen en Spike het draakje is veranderd in Spike de vis.

Als eerste, het pakket is groot! Ik geloof niet dat onze dochter eerder zo’n groot cadeau heeft gekregen dus ook zij was enigszins onder de indruk. Bij het openmaken zag ik vooral veel losse onderdelen maar uiteindelijk viel het in elkaar zetten best mee (aldus mijn man, want ja, ik kon natuurlijk geen foto’s maken en een kasteel in elkaar zetten tegelijkertijd, dat begrijp je wel). Wees niet bang om hier en daar wat kracht te gebruiken (met name de ‘schelp-lift’ was een kleine uitdaging). Het materiaal kan het best wel hebben. En een kleine tip: staar je bij het zoeken naar een bepaald onderdeel niet blind op de kleur want niet alle kleuren van de onderdelen in de gebruiksaanwijzing matchen met de kleuren van de echte onderdelen. Desondanks stond het (grote!) kasteel binnen een kwartiertje/twintig minuutjes klaar. De grootste uitdaging was nog om dochterlief zolang uit de buurt te houden.

Review My Little Pony winactie door Ilse

De magische wereld van My Little Pony

Het kasteel bestaat uit verschillende (beweegbare) onderdelen (onder andere een glijbaan, een lift, een octopus-draaimolen) en wordt geleverd met meer dan 30 accessoires, waaronder blikvanger Koningin Novo en de vis-versie van Spike. Bij de rest van de accessoires kun je denken aan schelpen, een troon, een schatkist, een miniatuur theeservies, een tafeltje, een spiegeltje, een duikbrilletje, enzovoorts enzovoorts. Eventueel kan je de set nog uitbreiden met extra pony’s die los te koop zijn. Door de kleine onderdelen is dit pakket niet geschikt voor de kleinere kindjes en bij ons staat het kasteel dan ook bij onze oudste dochter op de slaapkamer zodat haar zusje er niet met de kleine onderdelen vandoor gaat.

Wat misschien erg onbelangrijk lijkt maar wat mij nogal bevalt aan het kasteel is het feit dat hij aan de achterkant ‘plat’ is. Je kan hem dus tegen de muur aanzetten. Ik noemde eerder al dat het best wel een groot kasteel is (ruim 70 cm hoog) en zo neemt hij toch wat minder ruimte in beslag zonder dat het teniet doet aan het ontwerp of aan het speelplezier.

Uren speelplezier met My Little Pony

Er is hier thuis al heel wat uurtjes met het kasteel gespeeld en daarmee dus een groot succes. Zijn er ook nog minpuntjes aan het geheel? Nou, ik moet wel heel eerlijk zijn dat niet alle onderdelen helemaal werken zoals de filmpjes op het wereldwijdeweb je willen doen geloven. Met name de beweegbare onderdelen werken het beste met kleinere pony’s die je dan toch nog los moeten kopen. Dit alles is voor Elin echter geen punt: er wordt door Koningin Novo zogenaamd thee gedronken uit het mini-theeserviesje, de schelp-lift gaat op en neer met daarin Spike de vis, de octopus draaimolen draait rondjes, kleine schatten worden in de schelpjes of in de schatkist bewaard en Koningin Novo en Spike de vis gaan ook nog mee onder de douche. En ’s nachts, voor Elin gaat slapen, wordt Koningin Novo op haar troon gezet zodat ze de volgende dag weer klaar staat om mee te spelen.
Het geheel is dus hartstikke mooi en voor de My little Pony fans onder ons een magisch cadeau!

20171105 134013 resized

Het My Little Pony de Film Canterlot & Seaquestria Kasteel is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €82,99

WIN: My Little Pony Canterlot & Seaquestria Kasteel

Niet alleen Ilse en haar dochter zijn verwend met dit geweldige kasteel van My Little Pony… We mogen een Canterlot & Seaquestria Kasteel weggeven aan één van onze lezers! Wil je kans maken op deze geweldige prijs, lees dan even goed wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook én Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je wilt winnen
  • Deel/repost het bericht van de winactie op beide social media kanalen
  • Let op: om kans te maken, moet je beide social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op woensdag 29 november op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.