Kook jij weleens samen met je kind? Ik ontving Het grote kookboek voor kinderen van Deltas en vertel daar in deze blog meer over. Ook mag ik twee exemplaren weggeven! Doe je mee?

Samen koken met je kind

De keuken induiken om een lekkere taart of cupcakes te bakken? Mijn kinderen zeggen daar absoluut geen ‘nee’ tegen! Zeker nu we richting het najaar gaan, de dagen korter worden en de temperaturen dalen, vind ik samen koken met je kind een perfecte binnenactiviteit. Vooral als het buiten regent, is samen kokkerellen een topplan! Maar hoe leuk taart bakken en cupcakes versieren ook is, ik merk – met name aan Suus – dat ze het reuze interessant vinden om ook ándere gerechten te maken. Wij ontvingen Het grote kookboek voor kinderen en in deze blog vertel ik daar graag meer over. Ook mag ik twee exemplaren weggeven!

WIN Het grote kookboek voor kinderen (2x)! - Mama's Meisje blog

Het grote kookboek voor kinderen

Eerlijk is eerlijk: samen koken met je kind eindigt vaak in een ontzettende rommel, maar deze activiteit staat hoog in het favorietenlijstje van onze meiden. Leren koken is voor kinderen niet alleen maar leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Een recept begrijpend leren lezen, de juiste ingrediënten verzamelen, meten en wegen en het omgaan met diverse apparatuur en hulpmiddelen in de keuken. In Het grote kookboek voor kinderen staan niet alleen heerlijke recepten, maar ook allerlei basistechnieken uitgelegd en tips om recepten op een creatieve manier aan te passen. In het boek staan recepten verdeeld onder zes categorieën: fruit en groenten, zuivelproducten en eieren, pasta en aardappelen, vlees en vis, rijst en bonen én koekjes en cakes. Ieder recept wordt ondersteund door kleurrijke illustraties die, samen met de tekst, stap voor stap in beeld brengen hoe het gerecht bereid wordt. Groot pluspunt: achterin dit kookboek voor kinderen staat een allergieregister. Hierin staan de recepten opgesomd zonder zuivelproducten, zonder eieren, zonder tarwe en gluten of volledig allergievrije recepten. Ook voor notenallergie is aandacht in dit boek. Ik vind het taalgebruik begrijpelijk, maar niet té kinderachtig. Ik schat in dat dit boek geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 8. Van exotische fruitspiesjes tot lasagne en van huisgemaakte ovenfrietjes tot koekjes met chocolade: ik denk dat wij nog veel kookplezier gaan hebben van dit leuke kookboek voor kinderen!

Het grote kookboek voor kinderen (Abigail Wheatley, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044738803), adviesprijs: €19,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Samen koken met je kind tip kinderkookboek - Mama's Meisje blog

LEES OOK: NOG MEER LEUKE KINDERKOOKBOEKEN!

WIN dit leuke kinderkookboek van Deltas (2x)!

Niet alleen wij ontvingen dit leuke kinderkookboek: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van ‘Het grote kookboek voor kinderen’ van Deltas. Wil je kans maken op deze culinaire prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 11 oktober 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 14 oktober bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer