Is jouw zoon of dochter ook zo nieuwsgierig naar de wereld om ons heen? Ik kreeg van Deltas ‘De Grote Kinderencyclopedie’ waar ik in deze blog alles over vertel. En ik mag ook twee exemplaren weggeven! Doe je mee?

Nieuwsgierig

Toen ik nog op de basisschool zat, was ik geïnteresseerd in alles om ons heen. Planten en dieren waren mijn favoriet en ik nam mijn taak als junior wetenschapper erg serieus. Ik leende boeken bij de bibliotheek over de meest bijzondere planten- en dierensoorten en schreef daar werkstukken over. Dat vond ik echt een geweldige bezigheid en ik maakte dan zelf tekeningen bij de handgeschreven teksten. Ik herken veel van die interesse bij Suus: zij is ook erg nieuwsgierig naar de wereld om zich heen en stelt de hele dag door vragen. Ze wil alles weten: waarom zijn de wolken wit, kan een konijn geluid maken en wat gebeurt er als alle blaadjes van de bomen vallen? Voorlopig blijft het nog even bij plaatjes kijken, maar als ze straks iets ouder is kan ze de antwoorden zelf opzoeken in ‘De Grote Kinderencyclopedie’ van Uitgeverij Deltas!

kinderencyclopedie - Mama's Meisje blog

Alles over de wereld om ons heen

Al bij het zien van de cover van ‘De Grote Kinderencyclopedie’ wordt de nieuwsgierigheid gewekt: lekker kleurrijk en voorzien van mooie illustraties. In dit naslagwerk staan diverse hoofdstukken gevuld met de onderwerpen die in het boek behandeld worden. Van de aarde tot het verkeer en van het lichaam tot de stad: in dit 159 pagina’s tellende boek vindt je zoon of dochter álles terug over de wereld om hem heen. En dat wordt, uiteraard, allemaal verteld in begrijpelijke kindertaal mét bijbehorende illustraties. Geen dikke pil over kwantumfysica of een uiteenzetting over de stelling van Pythagoras, maar heldere antwoorden op de vraag hoe mieren leven, wie de eerste stap op de maan zette en welke verschillende soorten huizen er op de wereld zijn. Een schat aan informatie die goed aansluit op de belevingswereld van kinderen. En heel eerlijk? Tijdens het doorbladeren van deze kinderencyclopedie deed ik zelf ook nog wat kennis op!

‘De Grote Kinderencyclopedie’ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044761634), adviesprijs €19,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

naslagwerk voor kinderen - Mama's Meisje blog

WIN: ‘De Grote Kinderencyclopedie’ van Uitgeverij Deltas

Niet alleen Suus ontving deze prachtige kinderencyclopedie van Deltas: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van ‘De Grote Kinderencyclopedie’! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op dit prachtige naslagwerk
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 5 juli 2021. De winnaars krijgen uiterlijk 8 juli bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

commerciële content: disclaimer