Waar zijn de ouderwetsche spelletjesavonden gebleven? In plaats van een avond voor de televisie te hangen, maakten wij kennis met een nieuw bordspel: Captains of the Golden Age. Vandaag vertel ik meer over dit spel én ik mag er ook eentje weggeven!

Bordspel zonder dobbelstenen

Eigenlijk zou ik die spelletjesavonden van vroeger wel weer vaker willen doen. Want eerlijk gezegd hangen wij ’s avonds vooral voor de televisie en hoewel dat ook heerlijk is, kan een spelletje veel gezelligheid brengen! Ik ontving een première spel van Amsterdamse bodem: Captains of the Golden Age. Dit spel is vorig jaar gelanceerd, maar ik kende het nog niet. Je speelt met 2 tot 4 spelers vanaf 11 jaar en het duurt ongeveer 1 tot 3 uur. Anders dan met vele andere bordspellen, wordt dit spel zonder dobbelstenen gespeeld. Alles draait om tactiek en interactie tussen de spelers.

SAM 4340

Terug naar de 17e eeuw

Het spel neemt je mee terug naar de 17e eeuw, waar je op reis gaat naar de oude delen van Europa en Azië. Je wordt meegenomen in een verhaal waarbij peper meer waard is dan goud. Iedere speler is kapitein van een fictief schip en probeer je zoveel mogelijk grondstoffen aan boord van je schip te laden. Onderweg kun je andere schepen bombarderen of met je bemanning aan boord gaan en vracht te stelen. Andersom kan dit natuurlijk ook bij jouw schip gebeuren. De enige manier om dit spel te winnen, is door aandelen te kopen met peper. De speler die als eerst vier aandelen bezit, wint het spel.

SAM 4337

SAM 4339

Dit spel is verkrijgbaar bij bol.com. Tot en met 31 december 2017 geldt een speciale aanbiedingsprijs van €39,95 (i.p.v. €49,95) én krijg je er een gratis uitbreidingsset bij. Meer informatie over het spel vind je hier.

WIN: Captains of the Golden Age

Nu we het toch over winnen hebben: ik mag een exemplaar van dit avontuurlijke spel weggeven! Wil je kans maken?

  • Like Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet aan deze winactie
  • Let op: om kans te maken, moet je de genoemde kanalen op Instagram volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op woensdag 22 november op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking