Leerzame en leuke boekjes die je kindje alles leren over dieren in het wild en op de boerderij? Ik vertel vandaag over de boekjes ‘Zo leven de dieren’ en ‘Drukte op de boerderij’ van Deltas. Ook mag ik een setje van deze vrolijke kijkboekjes weggeven! Doe jij mee?

Boekje tijdens het spelen

Inmiddels is het algemeen bekend dat ik een enorm voorstander van voorlezen ben. Hoe druk de dag ook was, we maken op een enkele uitzondering na iedere avond tijd voor een verhaaltje. Maar buiten die bedtime stories om, hebben onze kinderen ook overdag veel interesse in boekjes. Prachtig vind ik dat, om te zien hoe ze door een boek kunnen bladeren en de plaatjes bekijken. Suus is inmiddels op een leeftijd waarbij ze de verhaaltjes zelf gaat vertellen, echt geweldig! Zij leert ook de spelletjes- en zoekboeken steeds beter kennen. Maar Niene pakt ook steeds vaker een boekje tijdens het spelen. Vooral de leuke boekjes ‘Zo leven de dieren’ en ‘Drukte op de boerderij’ die we onlangs van Deltas ontvingen!

collage mijn leuke kijkboek Deltas - Mama's Meisje blog

Zo leven de dieren

In dit kartonnen boekje met flapjes zien we allemaal wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. In het bos, diep in de zee, tussen sneeuw en ijs of in het oerwoud, overal wonen grote en kleine dieren. De illustraties zijn erg leuk en nadat mijn dreumes de flapjes eenmaal ontdekt had, wilde ze het boekje niet meer dichtdoen. En haar grote zus wil ook graag even voordoen hoe dat werkt, zo’n flapjesboek ;)

Inkijken flapjesboek Zo leven de dieren uitgeverij Deltas kinderboek vanaf 2 jaar - Mama's Meisje blog

Drukte op de boerderij

Omdat we zelf op de boerderij wonen, is dit boekje een schot in de roos. Suus is zich natuurlijk al heel bewust van haar omgeving en kan allerlei dingen benoemen, maar Niene is daar nog iets te klein voor. Het boekje ‘Drukte op de boerderij’ is heel herkenbaar voor Suus en voor ons als ouders weer een mooie manier om Niene spelenderwijs de herkenbare situaties op de boerderij te laten zien! De kippen voeren, de schapen scheren of het graan oogsten, op de boerderij is altijd wat te doen.

Inkijken Drukte op de boerderij Mijn leuke kijkboek uitgeverij Deltas boek voor dreumes - Mama's Meisje blog

Vrolijke kijkboekjes

Al met al zijn deze vrolijke kijkboekjes prima geschikt voor kinderen vanaf 1,5 à 2 jaar. Zo lezen we de boekjes nu vooral samen met Niene, ook om te voorkomen dat ze er te ruw mee omgaat. De boekjes zijn gemaakt van stevig karton en daarmee prima geschikt voor kleine kinderhandjes. De boekjes zijn leerzaam op een verhalende manier en kinderen kunnen van alles ontdekken onder de flapjes. Op iedere pagina wordt een vraag gesteld, waarvan het antwoord zich onder die flapjes bevindt. Kortom: leuke illustraties, geschikt vanaf jonge leeftijd maar ook nog leuk voor peuters!

‘Zo leven de dieren – Mijn leuke kijkboek’ (ISBN: 9789044754926) en ‘Drukte op de boerderij – Mijn leuke kijkboek’ (ISBN: 9789044754933) beide geschreven door Susanne Gernhauser, Uitgeverij Deltas, adviesprijs: €10,95 per stuk, zijn zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

WIN: ‘Zo leven de dieren’ & ‘Drukte op de boerderij’ (Mijn leuke kijkboek)

Niet alleen Niene werd verblijd met deze mooie boekjes. We mogen ook één lezer blij maken met een set van ‘Zo leven de dieren’ & ‘Drukte op de boerderij’.  Wil je kans maken op dit setje leuke kijkboekjes? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op deze mooie boeken.
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 12 oktober 2019. De winnaar krijgt uiterlijk 16 oktober bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Commerciële content: disclaimer