Heb jij een kleine keukenprins of -prinses in huis? Dan heb ik iets leuks voor je! Je maakt vandaag kans op het boek ‘Bakpret met kinderen’, boordevol lekkere en kindvriendelijke recepten om samen te maken! Doe je mee?

Helpen in de keuken

Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat onze peuter graag wil helpen in de keuken. Samen koken en bakken is één van haar favoriete dingen om te doen. Enkele weken geleden stelde ik een lijst samen met 50 leuke spelletjes en activiteiten voor peuters en natuurlijk kon dit puntje niet ontbreken in deze lijst! Ik kreeg er veel reacties op en daarin beaamden de meeste moeders dat het maken van lekkernijen niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam is! Van uitgeverij Deltas ontvingen we het boek Bakpret met kinderen en vandaag vertel ik er meer over. Ook mag ik twee exemplaren weggeven!

Uitgeverij Deltas Bakpret met kinderen kookboek recepten taart zoetigheden lekkernijen - Mama's Meisje blog

Kookboek voor kinderen

Zelf heb ik goede herinneringen aan de tijd dat ik als kind mocht helpen in de keuken. Toen we oud genoeg waren, mochten we om en om één keer per week zelf kiezen wat we aten én helpen met de bereiding. Dan ging het natuurlijk over warme gerechten zoals lasagne, tomatensoep of pannenkoeken. Als mijn moeder een appeltaart bakte, vond ik het geweldig om te helpen de deegslierten voor bovenop te maken. Ik ben ervan overtuigd dat het helpen in de keuken voor kinderen leerzaam is en de zelfredzaamheid stimuleert. Het zou toch jammer zijn als ze op hun 18e nog nooit zelf een ei hebben gebakken ;) Gelukkig is daar Bakpret met kinderen! In dit kookboek voor kinderen staan allerlei lekkere recepten: van boterkoekjes tot wolkenzoentjes en van brownies tot aardbeigebakjes. In het eerste gedeelte van het boek wordt aandacht besteed aan de basisprincipes: de verschillende deegsoorten, keukenhulpjes, tips en tricks en het lezen van de afgebeelde icoontjes. Daarna volgen de recepten en wat ik écht een pluspunt aan dit boek vind, is dat alle recepten weinig ingrediënten bevatten. Daarnaast staan er superduidelijke foto’s bij ieder recept, waardoor het voor kinderen ineens een stuk makkelijker wordt om het recept te begrijpen. Kortom, met dit boek wordt bakken kinderspel!

‘Bakpret met kinderen’ (Gabriele Gugetzer & Juliette Rinner, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044756234), adviesprijs €14,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Kookboek voor kinderen tips - Mama's Meisje blog

WIN: Bakpret met kinderen (2x!)

Niet alleen wij ontvingen een exemplaar van dit leuke boek… Ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van ‘Bakpret met kinderen‘! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op dit boek vol heerlijke recepten!
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 25 februari 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 28 februari bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.