Iedereen mag er zijn, maar soms hebben we er moeite mee om dat voor onszelf te voelen. Ook kinderen kunnen last hebben van negatieve ideeën, faalangst op school of kampen met een laag zelfbeeld. Deltas stuurde hun nieuwe affirmatiekaarten voor kinderen en leuke Happy notes om ze mee te verrassen. In deze blog vertel ik er meer over en ik mag ook een setje weggeven. Doe je mee?

Ik geloof in mezelf!

Uit onderzoek blijkt dat het uitspreken van affirmaties tegen jezelf goed helpt. Wat zijn affirmaties ook alweer? Het zijn bekrachtigingen: positieve oneliners die je geluksgevoel een boost zouden moeten geven. Door het vertrouwen in jezelf hardop uit te spreken en dit regelmatig te herhalen, ga je je beter voelen over jezelf. En dat is weer ontzettend goed voor je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Waarom niet op jonge leeftijd al beginnen? Deltas bracht ‘Ik geloof in mezelf!’: een set met 50 affirmatiekaarten voor kinderen. Op deze kleurrijke kaarten staan vrolijke gedachten, zoals:

  • Ik hoef niet alles even goed te kunnen
  • Ik ben blij met wie ik ben
  • Ik geef niet op als het moeilijk gaat
  • Ik vind mezelf mooi

Deze (en de andere 46) vrolijke gedachten hebben een positieve invloed op de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van onze kinderen. Uit alle kaarten is er altijd wel eentje van toepassing op dat moment: bijvoorbeeld omdat vandaag een spannende tandartsafspraak op de planning staat, omdat het even lastig gaat op school of omdat je kind verdrietig is om een andere reden. Stop een kaartje in de schooltas, leg er eentje op het hoofdkussen zodat je kind ‘m voor het slapengaan ziet liggen of lees het samen hardop voor. Een hele mooie en toegankelijke manier voor een dagelijkse dosis positiviteit!

Ik geloof in mezelf! – Affirmatiekaarten voor kinderen (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764819), adviesprijs: €19,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

positief zelfbeeld bij kinderen meer zelfvertrouwen - Mama's Meisje blog

50 leuke berichtjes om je kind te verrassen

Het begrip ‘broodtrommelbriefjes’ is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons momlife, maar het is dan ook erg leuk om een persoonlijk berichtje in je lunchbox terug te vinden. De Deltas Happy notes is een scheurblok met 50 leuke berichtjes om je kind te verrassen. Op de voorzijde van een Happy note staat een vrolijke illustratie met een lief berichtje en op de achterzijde is ruimte om zelf iets op te schrijven. Kies een briefje, scheur het uit, schrijf er iets liefs bij en verstop het in de lunchbox, rugzak of slaapkamer van je kind. Ik denk dat ieder kind hier blij van wordt!

Happy notes – 50 leuke berichtjes om je kind te verrassen (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764703), adviesprijs: €12,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

happy notes Deltas broodtrommel briefjes - Mama's Meisje blog

WIN: Deltas affirmatiekaarten voor kinderen & Happy notes

Niet alleen wij ontvingen deze vrolijke, positieve oppeppers voor de kids: ook jij maakt kans op een set met daarin de Deltas affirmatiekaarten voor kinderen & Happy notes. Wil je kans maken op deze leuke prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 15 november 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 19 november bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer