Drie maanden geleden startte ik mijn tweede bedrijf als virtueel assistent. Werken als ZZP’er: hoe gaat het nu? In mijn update vertel ik over het thuiswerken, de stand van zaken wat betreft mijn studie en (het gebrek aan) balans. Ook mocht ik van Coolblue de nieuwe Microsoft Surface Go uittesten, een laptop die je ook als tablet kunt gebruiken. Lees je mee?

Aan de slag als ZZP’er

In september presenteerde ik jullie vol trots mijn tweede bedrijf: MultiMeisje. Mijn blog staat inmiddels bijna anderhalf jaar ingeschreven bij de KvK, maar tijdens de zwangerschap van Niene werd ik geïnspireerd om daarnaast ook voor anderen aan de slag te gaan. Als ZZP’er besloot ik mijn tweede handelsnaam in te schrijven bij de KvK en mijn diensten aan te bieden als virtueel assistent. Ik ging natuurlijk niet over één nacht ijs en meldde me aan voor een online zelfstudie zodat ik me na afloop volledig zelfstandig kan redden. Ik maakte een vliegende start en ging er vol voor, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik enkele van mijn doelen niet heb behaald…

Werken als virtueel assistent zzp'er thuiswerk moeder update - Mama's Meisje blog

Veel plannen, weinig tijd

Want hoewel ik enorm veel plannen heb, miste ik de afgelopen maanden de tijd om ze uit te werken. Ook raakte mijn studie een beetje op de achtergrond doordat het voor Mama’s Meisje erg druk was. Ik haalde ontzettend leuke samenwerkingen binnen en daar gaat natuurlijk veel tijd in zitten. Ook volgde ik een Instagramcursus, maar het grootste ‘probleem‘ was wel dat we een ware griepgolf meemaakten. Onze dames waren om de haverklap ziek en hoe graag ik ook aan de slag wilde voor MultiMeisje, het ontbrak me gewoon aan de tijd. Of aan een goede planning, al moet ik zeggen dat ik daar wel redelijk zicht op had. Prioriteiten stellen is niet altijd makkelijk, maar als ik moest kiezen tussen een betaalde opdracht of mijn thuisstudie, dan was de keuze op dat moment snel gemaakt. December is tenslotte de drukste maand van het jaar en ook ik wilde daar graag van meegenieten. Keuzes, keuzes…

Review Microsoft Surface Go tablet laptop onderweg zzper ondernemer compact - Mama's Meisje blog

Getest: een laptop die je ook als tablet kunt gebruiken!

Een paar weken geleden kwam er een ontzettend leuk bericht van Coolblue in mijn mailbox: ik mocht de Microsoft Surface Go uittesten! Dit is een laptop van heel compact formaat, die je ook als tablet kunt gebruiken. De laptop weegt slechts 522 gram en is 0,83 centimeter dik (nog dunner dan mijn notitieboek!). Zoals je ziet, past hij makkelijk in mijn handtas en het is echt zooo handig voor onderweg! Een dagje buiten de deur werken is geen probleem, want de batterij gaat 9 uur mee. Dan hoef je dus niet op zoek naar een stopcontact. Vaker een dagje buiten de deur werken staat zeker op mijn doelenlijstje voor 2019, omdat ik merk dat ik in een andere omgeving meer inspiratie krijg. Het is ook goed om van huis te zijn en te werken in een andere omgeving, dus een win-winsituatie. De Microsoft Surface Go kun je combineren met de typecover, die je apart aanschaft en met magneetjes wordt bevestigd aan het scherm. Het is een soort hoes met ingebouwd toetsenbord. Aan de achterkant van het scherm zit een standaard die je in de gewenste hoek kan uitklappen, zodat het scherm rechtop blijft staan. Wil je het scherm zonder toetsenbord gebruiken, dan verwijder je de typecover weer. Ik vind dit concept super, want ik ga regelmatig dagjes of weekendjes weg naar familie. Meestal neem ik dan mijn laptop mee, maar door zo’n compacte versie van een laptop te hebben, neemt het veel minder ruimte in beslag. Daarnaast is het natuurlijk ideaal als je een eigen bedrijf of een baan hebt waarvoor je regelmatig buiten de deur werkt of bij klanten afspreekt. Als je een vaste werkplek hebt, dan is het aanschaffen van een 2-in-1 laptop minder noodzakelijk. De Windows Ink functie was nieuw voor mij, maar hiermee kun je aantekeningen maken net als je op papier doet en het zelfs als een soort post-it’s op je scherm ‘plakken‘. Deze laptop draait op Windows en het menu is exact hetzelfde als op een laptop, waardoor het veel meer functies heeft dan een standaard tablet. De enige opmerking die ik heb, is dat er geen USB-poort is, waardoor ik mijn verwisselbare schijf niet kan aansluiten. In vergelijking met andere Surface Books, is de prijs van deze Surface Go een stuk aantrekkelijker en de afweging waard als je een laptop voor on the go zoekt.

collage Microsoft Surface Go review Coolblue ervaring beoordeling laptop tablet typecover - Mama's Meisje blog

laptop onderweg Microsoft Surface Go review ervaring beoordeling ondernemer zzper - Mama's Meisje blog

Een oude diesel

De afgelopen maanden heb ik misschien weinig tijd aan mijn studie besteed maar in mijn hoofd ontstonden hele mooie plannen! De komende tijd wil ik de draad weer oppakken en die plannen concreet maken. Ik ga op zoek naar een cursus op het gebied van nieuwsbrieven, een lijstje maken met toffe hotspots waar ik eens een dagje buiten de deur wil werken en aan de slag met mijn studie. Ambitie is er genoeg en misschien was het planningstechnisch de afgelopen tijd even minder, ik ga er weer voor om verder te gaan waar ik gebleven was :) Voor mezelf moet ik daar nog een goede balans in vinden en zondag lezen jullie wat dit inhoudt voor de blog. Ik vergelijk het met een oude diesel: het moet even op gang komen, maar als het eenmaal loopt…

Wil je reageren op mijn update? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Advertisement