Al enkele maanden had ik plannen, nu voegde ik de daad bij het woord. Ik gaf mijn home office een upgrade en vertel in deze blog wat ik deed en waarom. Lees je mee?

Thuiswerkplek verbeteren

In het voorjaar merkte ik dat mijn home office steeds vaker verruild werd voor de keukentafel. Niene startte op de basisschool en tegelijkertijd viel het ochtendslaapje van Linn weg. Ik werkte overdag, op niet-werkdagen, dus steeds meer vanaf mijn telefoon en even snel tussendoor: een belangrijk mailtje beantwoorden, content live zetten op afgesproken datum en tijdstip, you name it. De laptop ging vooral ’s avonds en als Linn ’s middags in bed lag, aan. Zonde eigenlijk, maar als working mom heb ik een heleboel balletjes hoog te houden. Het huishouden moet ook nog ergens tussendoor gedaan worden en dat combineerde ik in de zomer nogal met elkaar. Een tijd lang hield ik dat goed vol, maar sinds de tweede helft van de zomervakantie heb ik een spier in mijn arm overbelast. Het speelt steeds op als ik een dag heb gewerkt aan de keukentafel. Geen goed teken en dus besloot ik het puntje thuiswerkplek verbeteren nu echt serieus te gaan aanpakken. Ik gaf mijn home office een upgrade zodat ik er voortaan weer makkelijker kan gaan zitten!

thuiswerkplek verbeteren - Mama's Meisje blog

Van rommelhok naar thuiskantoor

Wat gebeurt er als je maandenlang amper op je thuiswerkplek werkt? Dan wordt het vanzelf een rommelhok, althans dat was bij ons het geval. In de tussentijd hebben we namelijk op meerdere plekken in huis flink opgeruimd en de spullen die nog moesten worden uitgezocht, stalden we allemaal ’tijdelijk’ op mijn kantoor annex de logeerkamer. Ook perspakketjes en producten voor samenwerkingen stapelden zich op op mijn bureau, eronder en op de bureaustoel. Stap één was dus om alles op te ruimen en dat was al een halve dag werk. Vervolgens maakte Erik enkele extra planken in de kast, zodat ik meer opbergruimte heb. Een heleboel spullen die op mijn bureau stonden uitgestald zoals boeken, opbergdozen en dergelijke, heb ik allemaal opnieuw gesorteerd en in die kast gezet. Daardoor is mijn bureau een stuk leger dan voorheen, maar dat vind ik alleen maar makkelijk met schoonmaken. Tijdens het opnieuw inrichten van de kast en mijn bureau heb ik alles gecheckt en een heleboel oud papier weggegooid. Stom eigenlijk hoeveel je ‘voor de zekerheid’ bewaard om het een poos later alsnog weg te gooien. Maar alles is weer vindbaar en heeft een nieuwe, vaste plek gekregen, dus tijd om te shoppen en puntje ’thuiskantoor verbeteren’ compleet af te vinken! En wel graag een betaalbaar thuiskantoor, want je bent een budgetmama of je bent het niet!

voorbeelden thuiskantoor thuiswerkplek inspiratie werken vanuit huis - Mama's Meisje blog

Extra monitor op laptop

Ik werk altijd vanaf een laptop en merkte dat het superveel tijd kost om bij bepaalde content, zoals bijvoorbeeld de blog over alle kabouterpaden in Nederland of de leukste kinderboerderijen in Nederland, steeds heen en weer te moeten klikken. Ik zoek dan bijvoorbeeld informatie op over die budgetuitjes en wil dit ook correct vermelden in de blogs. Daarnaast is het fijn om briefings en opdrachtbeschrijvingen náást je te hebben tijdens het uitwerken van de content zónder te hoeven printen. Als eerst ging ik dus naar de Mediamarkt om een nieuwe monitor te kopen. Dankzij de bijgeleverde HDMI kabel kan ik deze extra monitor op mijn laptop aansluiten en werk ik voortaan op twee schermen als ik op mijn thuiskantoor zit. Ideaal! Next stop: IKEA! Daar kocht ik een ladeblok voor nóg meer opbergruimte. Doordat ik nu een extra monitor op mijn bureau heb gezet, heb ik de printer beneden naar Eriks kantoor verplaatst. Mocht ik het in de toekomst toch fijner vinden om er wel één op mijn kantoor te zetten, dan is er op het ladeblok nog plaats voor. Ook nam ik bij IKEA kleine opbergerbakken met deksel voor in de lades en in de kast mee. Al met al ben ik ontzettend blij met deze upgrade en ga ik mijn best doen om de boel zo netjes en opgeruimd te houden. Binnenkort zal ik nog wat nieuwe foto’s en kaartjes aan de muur hangen en in de lijstjes doen. Stiekem hoop ik dat het in de toekomst lukt om het logeerbed te verplaatsen naar de zolder, want dan heb ik meer ruimte voor bijvoorbeeld fashion shoplogs en dergelijke. Maar dat is allemaal lange termijn, voor nu ben ik echt dik tevreden!

Mijn thuiswerkplek verbeteren: wat vind jij van het resultaat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog