Het aftellen is begonnen… Mijn laatste verlofweek is ingegaan! Vanaf volgende week ga ik weer door het leven als ‘working mom‘ en ik heb er maar wat zin in! De opvang hebben we op tijd geregeld en dus kwam hij steeds dichterbij: de wendag! Suus ging wennen op het kinderdagverblijf en zo verliep het…

Voor het eerst naar kinderopvang

Ik hoorde al verschillende verhalen in mijn omgeving. Van nuchtere moeders die hun bloedje zonder blikken of blozen voor het eerst naar de kinderopvang brachten, tot aan emotioneel incontinente taferelen á la Titanic (Jack en Rose op de ijsschots). Zakdoeken in de aanslag dus. Wennen op het kinderdagverblijf: ik was benieuwd hoe mij dat zou vergaan.

Alles was goed voorbereid, de tas stond ingepakt, voorraadje luiers en billendoekjes, voeding. De kleertjes lagen klaar, de wekker stond en we redden het om volgens schema op tijd bij de opvang te zijn! ‘Waar blijven die zenuwen nou‘, dacht ik nog. Maar die kwamen niet. En toen ik Suus een kusje gaf en zei dat ik haar straks weer kwam ophalen, gebeurde dat niet met snottebellen en trillende onderlip. Zelfs toen ik naar de auto liep, kwam er geen traantje en eerlijk gezegd heb ik om 13:00 uur maar eens een appje gestuurd uit plichtsbesef, om te vragen hoe het met Suus ging (Heel goed! was het antwoord ;) )

Geen tranen, maar me-time!

In plaats van de hele dag op de klok kijken en hopen dat de tijd snel voorbij ging, heb ik een heerlijk dagje gehad! Even dingen gedaan waar ik normaal 10 x zo lang over doe. Ik heb een begin gemaakt aan het fotoboek voor Suus. (Wow, wat gaat dat snel! Foto’s van de laatste 12 weken voorbij zien komen en opmerken dat ze echt snel veranderd!)

img_8166

Kind op de opvang, mama shoppen

Daarna was het tijd voor de bakken op het terras waar nog geen planten in zaten… Check! Heb vervolgens mijn gehele schoenencollectie doorgepast en geconcludeerd dat dit echt niets meer wordt. Helaas, mijn voeten zijn een maat gegroeid, dus binnenkort foto’s maken en de boel verkopen. Gelukkig had ik nog cadeaubonnen van Schuurman Schoenen liggen, dus ben naar het dorp gefietst en heb 2 paar leuke laarsjes gescoord :) Vervolgens nog een wasje opgehangen en eten gekookt en toen was het alweer tijd om Suus op te halen!

De eerste dag op de opvang

Het dametje lag prinsesheerlijk ;) te slapen onder de babygym. Ze hadden er geen kind aan. Dat was mooi om te horen. Ze lijkt trouwens wel weer heel klein tussen de andere kindjes. Thuis was ze eerst heel vrolijk en aan het lachen, maar ik zag wel dat ze doodmoe was van alle indrukken. Dus lekker knuffelen op de bank. Even een huiluurtje en nu ligt ze knock out in bed te slapen. De generale ging dus super, dan gaat het vanaf volgende week vast ook goed!

Shine 100%

Vond jij het moeilijk, je kindje voor het eerst naar de opvang brengen? Dat is trouwens niets om je voor te schamen, iedereen ervaart het moederschap anders. Ik ben erg benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin