Wel of geen bad? Die vraag hield ons bezig tijdens de verbouwing en in deze blog vertel ik waarom ik zo blij ben met een bad in de badkamer! Lees je mee?

Wel of geen bad?

Terug naar ruim acht jaar geleden, toen we volop in de verbouwing zaten. Een drukke tijd, waarbij het soms leek alsof het huis nóóit af zou komen, maar here we are: het is gelukt. Maar ook een hele leuke tijd, want we konden een heleboel sturing geven aan hoe we de verschillende ruimtes wilden inrichten. Van behang tot muurverf, van vloer tot plafond: destijds hebben we ons huis helemaal naar smaak gemaakt en daar hebben we nog steeds plezier van. Destijds rees de vraag ‘wel of geen bad?’ en je mag best weten dat we daarover absoluut niet op één lijn zaten. Waar mijn man liever voor een badkamermeubel met twee wasbakken, een douchecabine en een toilet ging, was ik al meteen van team bad. Niet alleen omdat wij er jarenlang één hadden in mijn ouderlijk huis, maar ook omdat het me zo praktisch leek. Uiteindelijk wist ik hem te overtuigen en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Daarom vertel ik in deze blog: 3x waarom ik blij ben met een bad in de badkamer!

Musthave met kids

Je moet er natuurlijk maar net de ruimte voor hebben, maar wat mij betreft is een bad in de badkamer een musthave als je kleine kinderen hebt. Als ze na een lange schooldag nog BSO hebben gehad en wij ze ophalen, zijn ze vaak ontzettend moe. Ze hebben dan zowel op het schoolplein als buiten bij de BSO gespeeld en dan moeten ze echt eerst in bad voordat ze gaan slapen. Even al het zand wegspoelen en schoon in bed liggen. We zetten ze dan gewoon met z’n drieën tegelijk in bad, dat werkt een stuk sneller dan wanneer ze om en om onder de douche moeten. Allemaal tegelijk de haren inzepen, afspoelen en tá-dá!

wel of geen bad - Mama's Meisje blog

Ontspanning voor vermoeide moeders

En als de kinderen dan eenmaal gewassen en gestreken in bed liggen, dan snak ik op sommige dagen naar ontspanning. Vooral na een lange werkdag waarbij ik een heleboel blogs heb zitten typen of content heb geschoten en uitgewerkt, kan ik geen scherm meer zien. Niets is dan fijner dan het bad te laten vollopen, een kop thee te zetten en met een boek of een podcast op de speaker van mijn telefoon in bad te gaan liggen. Pure ontspanning voor vermoeide moeders en vaak ga ik daarna ook lekker vroeg slapen, zodat ik er de volgende dag weer fris en fruitig tegenaan kan. Heb je geen ruimte voor een bad? Dan is een stoomcabine of regendouche een aanrader!

Huishoudelijke handigheidjes

De vraag op wel of geen bad wordt niet per se beantwoord met de huishoudelijke noodzaak, maar nu we er toch eentje hebben, komt het verrassend vaak van pas op huishoudelijk gebied! Zo is het bij Duplo schoonmaken in de wasmachine een hele handige plek om de nog natte blokjes, op wat droge handdoeken, te laten drogen. Ook heeft er al menig handwasje liggen weken in de badkuip: ik hoef je niet te vertellen hoe vaak die voorkomen als je kleine kinderen hebt. Over het schoonmaken van het bad maakte ik me van tevoren best druk: er werd beweerd dat dit een vervelende klus is. Heel eerlijk? Ik vind het reuze meevallen. Vaak spoel ik de badkuip kort af met lauwwarm water, vervolgens spray ik ‘m in met een sanitairspray en poets ik met een spons alle vlekken schoon. Daarna nogmaals afspoelen en even nadrogen met een hydrofiele doek. Kind kan de was doen! Nee, schoonmaken was voor mij zeker geen reden om geen bad te nemen!

Heb jij wel of geen bad in de badkamer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer