Voor Wehkamp.nl mocht ik (nouja, Suus) een prachtige Puckababy slaapzak reviewen! In deze Test & Tell lees je wat wij van de Bag Newborn vinden!

Puckababy: slapen als een roos

Begin november ontving ik een leuk mailtje in mijn inbox: ik mag voor Wehkamp.nl een Test&Tell uitvoeren! Deze keer voor de Puckababy Bag Newborn. De meeste mama’s zijn wel bekend met het merk Puckababy. Deze mama ook, want toen Suus net geboren was, hebben wij al dankbaar gebruik gemaakt van de Original Piep! Dit is een inbakerslaapzak die geschikt is voor baby’s van 0 tot 3 maanden. Er is geen sprake van ‘strak’ inbakeren, maar wel van een soort ‘afbakenen’. Hierdoor voelt de baby zich geborgen en kan zichzelf niet wakker slaan door ongecontroleerde bewegingen van de armpjes. Bij Suus was het super effectief, vanaf de eerste nacht dat ze de Piep aan had, sliep ze als een roosje. Natuurlijk moesten we wel uit bed voor de nachtfles, maar mevrouw werd niet meer 20 x tussen de flessen door wakker. Dus papa en mama konden dankbaar gebruik maken van efficiënte uurtjes slaap!

The Bag Newborn

Sinds een paar weken past Suus niet meer in de Piep en hebben we het zonder geprobeerd. Ze slaapt veel rustiger nu, dus inbakeren is niet meer nodig. Maar we prezen onszelf iets te snel gelukkig. Ze heeft nu iets nieuws uitgevonden, namelijk dat ze ook benen heeft. En die gebruikt ze het liefst midden in de nacht, om zichzelf omhoog te schuiven. Net zo lang tot ze met haar hoofd tegen het hoofdeind van de wieg aanligt. Daarna probeert ze het nog steeds, maar na een minuut of 10 heeft ze door dat het ‘m niet gaat worden. En dan begint ze dus te schreeuwen. Niet eens huilen ofzo, nee echt schreeuwen van boosheid. Want ze wil verder omhoog! Gevolg: vanaf 3 uur is het feest en kunnen we om beurten uit bed om mevrouw weer in goede positie in te stoppen. Ik was dus al onderweg naar de webshop van Puckababy om te kijken wat ze nog meer in het assortiment hebben. Een inbakerslaapzakje is niet meer nodig, maar een gewone slaapzak zou een goede optie zijn, want dan kan ze geen kant meer op. En kunnen we gezellig doorslapen ’s nachts.

Hoe goed getimed kwam dus deze Test & Tell! We testten zoals gezegd de Bag Newborn. Deze slaapzak is verkrijgbaar in twee varianten: Teddy (geschikt voor herfst/winter) en Cotton (geschikt voor het hele jaar). De slaapzak is geschikt voor kindjes van 0 tot 6 maanden (70 cm). Wij mogen de Teddy variant reviewen en ik ben nog meer fan dan ik al was sinds de Piep. Puckababy maakt gewoon hele fijne slaapzakken!

Ten eerste om het uiterlijk: wie kent de quote:It’s so fluffy, I’m gonna die (uit de film Despicable Me)!!

Dat precies. Het ziet er ontzettend schattig uit. M’n meisje is al om op te vreten, maar met die slaapzak van Puckababy wordt het zo’n woelig teddybeertje. Knuffelen!! De Teddy zit aan de buitenzijde van de slaapzak, aan de binnenkant is de slaapzak gewoon van katoen. Het is materiaal is stevig, voelt luchtig aan (geen zweet-stofje) en is van goede kwaliteit.

Alle Puckababy slaapzakken zijn voorzien van een TOG-waarde. Kort gezegd is dit de aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel. Dus hoe hoger deze waarde is, hoe meer warmte het materiaal vasthoudt. De Bag Newborn Teddy variant heeft een TOG-waarde van 2,5 wat betekend dat de slaapzak geschikt is voor de kamertemperatuur van 14 tot 18 graden. Op de website van Puckababy kun je meer informatie vinden over de TOG-waardes van alle Puckababy producten, samen met kledingadvies (wat moet je onder de slaapzak aantrekken of juist niet?).

Ik vind de kwaliteit en het comfort van de slaapzak zeker een reden om hem aan te schaffen. Alles is super netjes afgewerkt en bijvoorbeeld de rits is bovenin voorzien van een laagje stof, zodat het niet gaat irriteren in de nek of tegen de kin van je kleintje.

Lekker slapen

Sinds Suus in de slaapzak ligt, kruipt ze niet meer omhoog, want dat lukt nu niet meer. We slapen een stuk rustiger, al wordt ze nog wel eens wakker als ze haar knuffeldoekje kwijt is. Maar niet meer aan één stuk door vanaf 3 uur ;)

Er zitten ook anti-krabwantjes aan de slaapzak, die kun je zo over de handjes heen vouwen waardoor ze zichzelf niet in het gezicht kunnen krabben. Omdat we de koudste tijd van het jaar tegemoet gaan, voorkomt het ook koude handjes. Suus had eerder wel eens van die ijsklompjes, maar dit is nu verleden tijd.

Al met al zijn we ontzettend blij dat we de slaapzakjes van Puckababy hebben ontdekt. Suus slaapt veel rustiger en door de goede informatie weet ik zeker dat ze ook veilig slaapt.

 

Ken jij het deze Puckababy The Bag Newborn al? Wat zijn jou ervaringen ermee? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1