Van een week die begon met hele zware hoofdpijn en drukte, eindigden we in ontspanning tijdens een weekendje Friesland met stralend weer. Ik hield een weekoverzicht bij, lees maar mee!

Maandag

De wekker gaat veel te vroeg, want na het weekendje Voorthuizen en de daarbij behorende korte nachtjes, hakt het opstaan er even in. De meiden hebben ook opstartproblemen, dus op de valreep staan ze om twee minuten voor half negen op het schoolplein. Nog nèt op tijd, haha. Ik rijd daarna meteen door naar de supermarkt om boodschappen te doen en ben om kwart over negen weer thuis. Daar ruim ik alles op, drink en eet even iets en ga vervolgens naar een afspraak. Na die afspraak wordt het weer eens tijd om aan de wandel te gaan. Dat is, mede door de langdurige ziekenboeg en het slechte weer van de afgelopen weken, er flink bij ingeschoten. Vandaag is het prachtig weer dus ik loop de extra lange route. En dat zónder bekkenpijn of zware benen, wat een geluk! Onderweg spot ik nog twee reeën, al zie je ze amper op de foto. Na de lunch ga ik aan de slag met een betaalde blogopdracht, administratie, mijn overvolle mailbox bijwerken en nog een blog typen. Ik stop rond half zes, want ik heb flinke hoofdpijn (ik denk door de vermoeidheid). De kids komen wat eerder dan normaal terug van de BSO en opvang, want Niene moet naar de kapper. Daarna zorgen we eerst dat ze via het bad in bed liggen voordat we zelf gaan eten. Uiteindelijk duik ik vóór half tien m’n bed in met zware hoofdpijn. Echt in tijden niet zo erg gehad…

weekoverzicht april 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

De lange nacht slaap heeft me redelijk goed gedaan: de hele zware hoofdpijn is afgezakt, dus rise and shine! Douchen, aankleden, de kids startklaar maken voor school: check! Ik had gisteravond nog een blog af willen maken, maar dat is er door de hoofdpijn niet van gekomen. Ik doe een poging terwijl Linn met de blokken speelt, maar die heeft na 5 minuten haar zinnen gezet op allerlei andere dingen. Ik was de fase van overal opklimmen en ik die om de 5 minuten bijna een hartverzakking krijgt alweer vergeten, maar we zitten er momenteel volop in. Die blog moet dus even wachten! Rond 11.30 uur wordt ze moe (kan ook niet anders als je zo actief bent, haha) dus ze eet lekker op tijd haar broodje en ligt om 12.15 uur in bed. Dat geeft mij de kans om, nadat ik zelf heb geluncht, heb stofgezogen en de keuken heb opgeruimd, om aan de slag te gaan met de blog over ons bezoek aan Dierenpark Amersfoort. Precies 10 minuten voordat school uitkomt, kan ik ‘m publiceren, dus haasten en vliegen om Suus en Niene op te halen. Die spotten vanmorgen aardbeien in de koelkast, dus eenmaal thuis kun je wel raden wat we samen hebben gegeten. Daarna willen ze graag nagels lakken en ik doe ook mee met deze matching manicure. Omdat het stralend weer is, gaan we natuurlijk ook lekker naar buiten. Skeeleren, fietsen, schommelen en genieten van de lente. Na het eten zou ik eigenlijk nog wat moeten werken op de laptop, maar ik heb er geen puf meer voor. Dus beentjes op de bank en kijken naar een nieuwe aflevering van MAFS. Heel vervelend!

weekoverzicht april 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Sinds ik een nieuwe toon heb gekozen als wekker, hoor ik ‘m wél. Om 06.00 uur gaan m’n ogen dus open en even later begint de schoolrun. Nadat ik de kinderen op school heb gebracht, moet ik nog ontbijten, heel slecht. Granola in the making en vervolgens snijd ik daar verse aardbeitjes bij, wat een straf! Ontbijten met de laptop voor mijn neus, nog meer strafpunten, maar ik moet m’n mailbox even bijwerken en wat administratie doen. Linn heeft besloten om voortaan maximaal 5 centimeter bij me vandaan te willen blijven, dus echt vanzelf gaat het allemaal niet. Nadat zij fruit heeft gegeten, gaan we aan de wandel. Het is heerlijk weer en nog goed voor de conditie ook, plus de peuter vermaakt zich kostelijk met alles wat ze onderweg spot. Eenmaal thuis heb ik me voorgenomen om aan een blog te werken terwijl Linn door boekjes bladert, maar dat wordt ‘m ook niet. Dan maar het pakketje openmaken dat ik net binnenkreeg van Bristol. Binnenkort meer daarover! Gelukkig lukt het ’s middags wel om wat te werken: Suus speelt bij een vriendinnetje, Linn doet een middagdut en Niene helpt buiten met de tuin opruimen. Aan het einde van de middag heeft Suus zwemles en nadat we thuis gegeten hebben, is het tijd voor bad-verhaaltje-bed. De week is alweer doormidden, wat vliegen de dagen voorbij zeg!

weekoverzicht april 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

De wekker gaat weer vroeg, dus opstaan en iedereen staat om 08.30 weer gewassen en gestreken op het schoolplein/de opvang. Eenmaal thuis ruim ik de ontbijttafel op, haal ik een stofzuiger door de keet en maak een ontbijtje voor mezelf. Als eerst typ ik een betaalde blog, verstuur een factuur en doe wat administratie. Daarna stort ik me op een samenwerking in combinatie met een winactie die binnenkort online komt op Instagram. Na de lunch werk ik mijn mailbox weer bij en er komt nog een pakket van Xenos binnen. Ik heb gister namelijk wat items besteld die ik kan gebruiken wanneer ik content maak in samenwerking met fashionmerken of als ik shoplogs fotografeer of film. Maar voordat ik alles uitpak, staat ‘wandelen’ op mijn to do list. Ik zet weer ruim 8000 stappen en het weer is heerlijk! Eenmaal thuis pak ik het pakket uit en zet het kledingrek in elkaar. Superblij hiermee, precies het stijltje dat ik wilde! Daarna is het alweer tijd om eten te koken, er staat een pasta met Mexicaanse twist op het menu. Nadat de kinderen van de opvang zijn gehaald, maakt Suus een verjaardagskaart voor haar vriendinnetje en gaan Linn en Niene alvast door de wasstraat. Als ook Suus in bed ligt, haal ik de was af en Facetime ik met mijn vader. Daarna wil ik nog even wat werken, zodat we rustig het Paasweekend ingaan. Helaas gaat slapen voor de kindjes vanavond niet vanzelf, dus uiteindelijk ben ik daar drukker mee dan met mijn werk. Ik besluit om 22.00 uur lekker naar bed te gaan: morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen!

weekoverzicht april 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Het is vandaag Goede Vrijdag maar de kids hebben gewoon school. Althans, Suus breng ik naar school, want Niene is niet fit dus zij blijft thuis bij Erik. Ik doe een rondje dorp met Linn: we gaan naar de supermarkt, scoren ‘krentenwegge’ bij de bakker, halen vlees op bij de slager en hoppen nog even bij Kruidvat naar binnen. Eenmaal thuis ruim ik op en doe een poging tot stofzuigen. Met een avontuurlijke peuter om me heen is dat best een uitdaging, haha. Aan het eind van de ochtend brengen we Jackie naar de opvang, doe ik administratie en maak ik een blog af. Daarna is het alweer tijd om Suus uit school te halen, de vrijdagochtenden vlíégen hier altijd voorbij. Na de lunch kijken de oudste twee een filmpje, Linn gaat naar bed en ik begin aan het inpakken van de tassen. We gaan morgen namelijk een weekendje naar familie in Friesland en dat vergt altijd een heleboel voorbereiding voor ons gezin van vijf, ook in verband met het dieet van Suus. Ik verzorg de planten, maak alvast een weekmenu voor volgende week, draai een was en concludeer dat ik mijn laptop verder dichtlaat: werken aan een blog gaat ‘m nu even niet worden. Uiteindelijk lig ik om 23.30 uur in bed en zet de wekker vroeg, zodat we op tijd weg kunnen.

weekoverzicht april 2022 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Om 06.30 uur gaat de wekker en hoewel ik normaal gesproken een paar keer snooze, sta ik nu gelijk op. Ik wil aangekleed en opgemaakt zijn voordat de kinderen wakker worden en dat lukt. Nadat ook zij zijn aangekleed, gaan ze ontbijten terwijl ik de laatste dingetjes inpak en Erik spullen in de auto pakt. Ik ergerde me vroeger altijd aan mijn moeder, die het huis per se netjes en schoon wilde achterlaten als we op vakantie gingen. Nu ben ik precies hetzelfde, dus we vertrekken iets later dan gepland omdat ik per se de vuilnisemmer wil schoonmaken, de koelkast wil checken en nog wil stofzuigen. Komen we maandag in ieder geval in een opgeruimd huis thuis. De autorit verloopt prima en rond het middaguur komen we aan in Sneek. Het is stralend weer en we besluiten na het middagdutje van Linn lekker naar het strand te rijden, Makkum in dit geval. Voor de tijd heb ik bij de supermarkt drinken en hapjes gehaald, die nemen we mee zodat we een borrel at the beach kunnen doen. De kinderen vinden het strand geweldig: voetjes in het water en binnen no time zijn ze natuurlijk doorweekt. Maar we hebben droge kleren mee dus geen probleem, daarna nog lekker spelen in de speeltuin en uiteindelijk zijn we rond 17.30 uur weer thuis. Eerst krijgen de kinderen een warme hap en als zij eenmaal in bed liggen, koken wij zelf de HelloFresh maaltijd die we mee hebben genomen. Daarna wandel ik een groot blok met mijn vader en voordat ik ga slapen, maak ik de ontbijttafel alvast klaar voor het paasontbijt morgen.

weekoverzicht april 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Ook vandaag heb ik een wekker gezet, zodat ik me alvast kan aankleden en opmaken voordat de kinderen wakker worden. Het paasontbijt valt in de smaak, ze zijn helemaal blij met al het lekkers. Nadat we alles hebben opgeruimd, pakken we spulletjes in om naar Stavoren te rijden. We gaan op visite bij mijn pake en beppe en nu we er toch zijn, kunnen we het strand natuurlijk niet overslaan. Wat een stralend weer en wat ontzettend genieten is het! We zijn rond 15.00 uur thuis, Linn sliep eventjes in de auto en vat de slaap niet meer in bed. Dan maar op tijd pannenkoeken bakken en de kinderen onder de douche. Wij eten daarna een maaltijd met noodles en roerbak van HelloFresh en daarna wandel ik met Erik, een heel eind. ’s Avonds wordt Niene helaas ziek, ze voelde zich vrijdag al niet lekker maar het leek juist weer wat beter. Hopelijk is ze snel weer fit! We kijken Boer zoekt Vrouw en ik bewerk nog wat foto’s die we dit weekend gemaakt hebben. Morgen pakken we alles op ons gemakje weer in en gaan weer richting huis. Klaar voor een nieuwe, drukke week en aftellen tot de meivakantie!

weekoverzicht april 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe heb jij de paasdagen doorgebracht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog