Het is alweer een tijdje geleden dat ik een weekoverzicht heb bijgehouden. Omdat ik veel vragen krijg over hoe het eraan toe gaat met twee kindjes, besloot ik dit weer eens te doen. Het was een heerlijke week met veel zon, we gingen voor het eerst sinds de geboorte van Niene een avondje uit en we brachten een bezoekje aan de dokter… Lees je mee?

Donderdag:

Ik sta vroeg op, zodat ik me kan aankleden en opmaken voordat de kindjes wakker worden. Suus wordt als eerst wakker en dat komt goed uit. Samen ontbijten we en dan gaat ze mee om Niene uit bed te halen. Zo leuk om te zien hoe blij ze dan is om Niene te zien! Als Niene de fles heeft gehad, leg ik haar in de box en valt ze in slaap. Suus en ik gaan naar boven, waar Suus speelt terwijl ik de kledingkasten van de dames weer eens uitpluis. Alle te klein geworden kleding gaat in bewaarboxen. Na de lunch gaan beide dames naar bed en kan ik even een heleboel mail beantwoorden en foto’s maken voor een aantal reviews. Na het eten krijgen we kraamvisite en daarna is Niene wat huilerig, dus we vallen pas laat in slaap.

weekoverzicht mei 2018

Vrijdag:

Dit is de eerste keer sinds de geboorte van Niene dat ik Suus naar de opvang breng. Ik sta ruim op tijd op, maar toch kom ik 20 minuten te laat. Een doorgelekte luier, een fles die langzaam wordt leeggedronken en een vrachtwagen die onze oprit blokkeert, zorgen ervoor dat ik Suus veel te laat op het kdv aflever. Oeps, gevalletje loedermoeder! Gelukkig zijn de leidsters erg gecharmeerd van Niene! Die gaat, jammer voor hun, gewoon weer met mama mee. Samen gaan we naar het tuincentrum om plantjes te kopen voor in de achtertuin. Ook loop ik in de koopjeshoek tegen twee lantaarns aan. Ik had ze al een tijd geleden gespot, maar vond ze toen te duur. Nu waren ze met 50% afgeprijsd en maakte ik een vreugdedansje! Bij thuiskomst is het weer tijd voor een fles en dan valt Niene heerlijk in slaap in de box. Ik ga weer aan de slag voor de blog. Ik ben bijna de hele middag bezig met mailtjes en bereid enkele artikelen voor, waaronder iets speciaals voor Moederdag! Ook maak ik de slaapkamers van de kinderen even grondig schoon. Heb je de roomtour van Suus en Niene’s kamer al gezien? Als Erik thuiskomt met Suus eten we samen en daarna kijken we naar de dodenherdenking op tv. ’s Avonds chill ik lekker op de bank en kijk ik naar Zwartboek, met actrice Carice van Houten waar ik al eens een blog over schreef die viral ging omdat ze ‘m retweette!

weekoverzicht mei 20181

Zaterdag:

We zijn er vroeg uit want vandaag is het een drukke dag! Er wordt namelijk gras gemaaid en ingekuild, het echte boerenleven. Als de kindjes ontbijt hebben gehad en Erik even binnen is, spring ik gauw onder de douche. Daarna rij ik naar het dorp, waar ik snel een rondje boodschappen doe. Ik loop ook even bij Zeeman binnen, waar leuke twinning shirts voor mama en kindjes in de folder staan. Ik koop er een voor mezelf en voor Niene, de maat voor Suus was niet voorradig. Als het goed is komt die nog binnen, lees ik later in de reacties onder het bericht dat ik op Facebook post. Eenmaal thuis gaan Suus en ik aan de slag in de tuin. Suus speelt met het schepje en de potgrond, ik zet alle nieuwe plantjes in de potten. Het staat gelijk heel gezellig! Dan is het tijd voor een broodje (en kost het me wat overtuigingskracht om Suus mee naar binnen te krijgen, die uit protest haar laarsjes niet uit wil en op de grond gaat liggen) en daarna breng ik Suus naar bed. Vervolgens krijgt Niene de fles en ook zij gaat daarna slapen. Ik stort me op de berg was (die sinds Niene’s geboorte wel verdubbeld lijkt) en ontvang nog een perspakket met mooie boeken. Houd de blog in de gaten ;-) Ook worden mijn boodschappen bezorgd, die we vanwege de drukte een keertje besteld hebben. Scheelt zoveel tijd! Aan het eind van de middag lak ik mijn nagels met gellac, ben weer heel blij met het resultaat. Daarna komen mijn ouders om op te passen en gaan wij gezellig uit eten met mijn schoonfamilie. Het eten is heerlijk en als we thuiskomen krijgt Niene de fles en gaan we slapen!

weekoverzicht mei 20182

Zondag:

Ik schrik om 09:30 uur wakker en heb helemaal niet gemerkt dat Erik met de kindjes uit bed is gegaan. Ik mocht dus uitslapen en vond het heerlijk. Daar knapt een mens van op! Ik kleed me aan en maak me op, daarna ontbijt ik en vervolgens helpt Erik mij om Niene, na de fles, in de draagdoek te doen. We hebben een verjaardag dus we moeten nog haasten ook. Het valt me op dat Niene de fles maar half leegdrinkt en dat blijft ze de rest van de dag doen. Na de verjaardag eten we snel een broodje en gaan Suus en Niene slapen. Ik zet vast de tipi op in de tuin en leg er een kleed neer, waar ik het Stokke Flexi Bath op zet. We krijgen kraamvisite en samen met haar vriendinnetje speelt Suus lekker met het water. Wij zitten heerlijk buiten, wat een weer! Het is bijna te warm in de volle zon, gelukkig hebben we schaduw van de partytent die bijna wegwaait… ;) Als de visite is vertrokken en Suus heeft gegeten, gaat ze nog even in bad en daarna lekker slapen. Ik eet alleen, want Erik gaat uit eten met vrienden. Dus zet ik de Airfryer aan en eet een patatje met frikandel. Ondertussen heeft Niene dus de hele dag slecht gedronken en ’s avonds is ze heel huilerig. Dan maar bij mama op de bank hangen! Als Erik thuiskomt, spring ik onder de douche en daarna gaan we slapen. Het wordt een korte nacht…

weekoverzicht mei 20183

Maandag:

Om 03:00 uur schrik ik wakker van Niene die hysterisch huilt. Erik maakt gauw een fles terwijl ik haar troost. Weer laat ze de halve fles staan en is bijna ontroostbaar. Om 05:30 uur herhaalt dit zich en ga ik uit bed. Om 07:00 uur vind ze eindelijk ontspanning en valt ze in slaap. Ik ontbijt snel en voordat Suus wakker wordt, heb ik een was aangezet, één opgehangen en één opgevouwen. Lekker begin van de ochtend! Daarna wordt Suus wakker en na het ontbijt speelt ze in de woonkamer, terwijl ik met een zielige baby op de bank zit. Tussendoor blaas ik de skippy unicorn op die de meiden als kraamkadootje hebben gekregen gister. Suus roept steeds ‘paaaaaaadje‘ (paardje, red.) en doet een soort hinnik-geluid na. Super schattig want ze ‘galoppeert‘ er ook nog bij. Suus kletst de hele dag en hoewel ik van het meeste niets versta, kan ze me soms best dingen duidelijk maken. Zo vindt ze dat papa beter vliegen kan vangen met de elektrische vliegenmepper dan mama, want ze zegt: ‘papa wel die!‘. Als ik vervolgens een vlieg vang, doet ze ‘hoeraaaa‘. Haha, ik vind het een heerlijk kind! Omdat Niene verhoging heeft, besluit ik toch even de huisarts te bellen om te vragen hoelang dit mag duren. De assistente wil graag dat ik even kom met Niene, dus na de lunch gaan we daar naartoe. Gelukkig kan ze niks vinden, behalve dat Niene flink verkouden is. Dat moet ze zelf uitzieken en natuurlijk houden we haar goed in de gaten. Erik kon gelukkig thuis verder werken en heeft Suus in bed gelegd. Ik ga weer verder met de was en als Suus wakker wordt, gaan we samen in de tuin zitten. Suus in de zandbak en ik met de laptop. Helaas is dat niet van lange duur en zit ik al gauw weer binnen om mijn baby te troosten. Ik doe Suus in bad terwijl Erik eten kookt en na het eten ga ik weer verder met troosten. Hopelijk voelt ons kleine meisje zich snel beter!

weekoverzicht mei 20184

Dinsdag:

Van al dat gesjouw met Niene heb ik best wel pijn in mijn rug. Helaas voelt ze zich nog niet fit en plakken we er gewoon weer een dagje babyknuffelen bij aan. Ik doe haar even in bad en daar ontspant ze lekker van. Gelukkig slaapt ze tussendoor ook wel in de box en kan ik even met Suus in de tuin spelen. Als Suus ’s middags slaapt, kruip ik snel achter mijn computer om een factuur de deur uit te doen, foto’s te maken voor een samenwerking en een blog te typen. De stapel met werkzaamheden wordt nu snel groter omdat ik krap in de tijd zit en Erik met werk en op de boerderij heel druk is. Gelukkig is dat bijna af, dus kan hij ’s avonds weer meer binnen zijn en bijspringen waar nodig. Op dit moment kan ik niet wachten tot het zover is, want door veel alleen te moeten doen vind ik het best zwaar. Maar de zon schijnt dus ik laat de boel de boel en geniet deze dag samen met Suus van onze tuin! Rustig blijven ademhalen ;)

weekoverzicht mei 20185

Woensdag:

Niene wordt om 05:30 uur wakker voor de fles, dus die geef ik in bed. Daarna leg ik haar terug in de wieg en sta ik op, zodat ik alvast kan ontbijten en aankleden voordat Suus wakker wordt. Die slaapt tot 07:30 uur en voor die tijd heb ik al mooi een was aan kunnen zetten. Hoewel ik totaal geen ochtendmens ben, bevalt vroeg opstaan me wel heel goed met twee kindjes. Ik begin de dag net even iets rustiger dan wanneer ik wacht tot Suus wakker is. Als Suus haar ontbijt op heeft, ruim ik de spullen op en vervolgens ga ik de keuken schoonmaken. Tussendoor moet Niene nog een fles en maakt Suus een tekening. Suus wil heel graag naar buiten maar de schuttingdeur moet gerepareerd worden en kan niet op slot. Omdat ik echt moet schoonmaken (door de zwangerschap en kraamtijd is het er een beetje bij ingeschoten), besluit ik dat ze me dan maar even moet helpen. Hashtag kinderarbeid ;) Suus gaat met een Swiffer (#nospon) aan de gang en natuurlijk wil ze ook vegen met het stoffer en blik. Ik vind het allemaal prima, want nu kan ik mooi even een inhaalslag maken en heb ik aan het eind van de ochtend de hal en de keuken grondig schoongemaakt. Ik zoek alleen nog een mooie oplossing voor de schoenen in de hal, dus heb je een idee: vertel het me in de comments! Suus is aardig afgepeigerd van al dat poetsen, want na de lunch leg ik haar in bed en slaapt ze tot 15:30 uur. Niene krijgt in de tussentijd nog een fles en slaapt daarna in de box. Hoewel ze nog steeds niet helemaal is opgeknapt, gaat het drinken wat beter en is de verhoging weg. Ik kan dus mijn berg mailtjes voor de blog beantwoorden en nog twee artikelen inplannen. Als Erik thuiskomt, gaat hij met Suus in de tuin spelen (ons buitenkind blij!) en kook ik eten. Daarna gaat Suus in bad en  ’s avonds hang ik met Niene op de bank. Na de late fles kruipen we lekker in bed, welterusten!

weekoverzicht mei 20186

Vind je het leuk om af en toe een weekoverzicht te lezen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin