Eens per maand hou ik een weekoverzicht bij en dat deed ik afgelopen week dus ook! Be ready voor een heleboel puppyspam, mijn werkdag verliep onverwachts anders door ziekte en ik ging een nachtje weg. Lees je mee?

Maandag

De wekker gaat om 06.15 uur en voor de oplettende lezer is dat een half uurtje later dan normaal gesproken. Zomervakantie is AAN! Haha, maar er moet vandaag gewoon gewerkt worden, al scheelt het wel dat ik de dames nu allemaal op de kinderopvang/BSO kan afzetten en niet door hoef te rijden naar school. Vandaar dat half uurtje extra slaap en dat is erg welkom, want ik lag gisteravond laat in bed. We vierden de verjaardag van Suus en als ik aangekleed en wel de woonkamer binnenstap, was ik stiekem al vergeten dat ik vandaag nog een heleboel moet opruimen. Eerst ontbijt, dan de meiden startklaar maken en hup, allemaal in de auto! Als ik ze heb weggebracht, laat ik bij thuiskomst eerst de hond uit en daarna besluit ik aan het werk te gaan. Opruimen komt later vandaag, want hoewel ik mijn blogplanning minder gevuld heb tijdens de zomervakantie, staan er nog een aantal leuke samenwerkingen op het programma voor vandaag. Social media posts en stories maken, blogs schrijven, foto’s maken en bewerken, winacties inplannen, mijn mailbox legen, administratieve dingetjes én facturen versturen: het komt vandaag allemaal voorbij. Ik krijg het merendeel van mijn taken af, maar moet ook enkele doorschuiven naar later deze week. Rust is het toverwoord, want ik wil géén stress deze zomervakantie en zoveel mogelijk op mijn werkdagen doen. Verder ruimen Erik en ik de woonkamer helemaal op, doe ik de was en kruip ik ’s avonds op de bank met left over taart (dat ik ’s middags ook al had gegeten, het moet toch op), een kop thee en de nieuwe serie op RTL4: B&B Vol Liefde. Ik kreeg er Boer zoekt Vrouw vibes van, maar wel op een positieve manier en het programma gaat ook wat sneller, dus ik wil morgen weer kijken. Daarna zet ik een aflevering van Virgin River op. Heerlijk dat seizoen 3 van deze Netflix serie nu te zien is!

Maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Om 05.30 uur hoor ik gestommel boven: Niene is wakker! Dat moet iedereen weten, want ze maakt haar zussen ook meteen wakker, haha. Nou, dan begint de dag dus extra vroeg vandaag. Op zich niet erg, want ik wil nog even een was ophangen en het toilet schoonmaken voordat we in de auto stappen naar mijn ouders. Zij hebben namelijk puppy’s en inmiddels zijn deze kleintjes ruim drie weken oud, dus ze kunnen net lopen en doen pogingen om te blaffen. Rammelende eierstokken, alles, want de aanblik van die kleine fluffy beestjes doet me smelten. En niet alleen mij: de meiden zijn door het dolle heen. Samen spelen ze ruim een uur en daarna vallen er zes babyhondjes uitgeput in slaap. We blijven gezellig een broodje eten en gaan daarna weer naar huis, want Niene moet naar logopedie. Linn gaat naar bed want die heeft nog helemaal niet geslapen, op een dutje in de auto na, en Suus wil graag kleuren. Dat geeft mij de kans om even een wasje aan te zetten en mijn laptop open te klappen. Ik probeer dagelijks mijn mailbox bij te houden, dat scheelt enorm veel tijd op mijn werkdagen. We zitten inmiddels behoorlijk in de vakantiemodus, want aan het einde van de middag ontdekken we dat we nog boodschappen moeten doen vandaag. Oeps! Gelukkig staat er nog een potje groente in de gangkast en hebben we nog patat en hamburgers over van Suus’ verjaardag. Eerst eten, dan de kids wassen en naar bed en daarna gaat Erik snel boodschappen doen, terwijl ik me ‘gezellig’ omring met was dat opgevouwen moet worden. Eigenlijk had ik voor vandaag nog een blog op de planning staan, maar het is al laat dus schuif ik ‘m door naar morgen.

dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Om 05.15 uur hoort Erik Niene over de overloop rennen, maar gelukkig is ie net op tijd boven zodat Linn en Suus nog door kunnen slapen. Dit gaat allemaal langs mij heen, dus ik word wakker van mijn wekker om 06.30 uur en zie dat Niene al aangekleed is en haar ontbijt op heeft. Ik kijk uit het raam en concludeer: een druilerige dag vandaag. Een ideale dag voor mijn campingsmoking dus! En zo geschiedt: ik rommel wat aan vandaag en de kinderen zijn op de droge momenten even buiten, maar het is geen typisch zomervakantieweertje. Dan maar filmpjes kijken, de nieuwe K3 dansmat uitproberen en spelen met de tekenmat waarop gekleurd kan worden met water. Voor de verjaardag hadden we de bank een kwartslag gedraaid zodat er meer loopruimte ontstond, maar we hebben besloten om ‘m zo te laten staan tijdens de vakantie. Er ontstaat meer speelruimte en dat kunnen de kinderen wel gebruiken met dit weer. Ondertussen ben ik nog druk met het melden van een klacht over onze nieuwe vriezer. Volgens de website van bol zou deze uitgerust zijn met een No Frost systeem, zodat er geen ijsvorming optreedt. Zoals je op de foto kunt zien, zit er gigantisch veel ijs in de vriezer en het rubber lijkt ook niet goed te sluiten, waardoor de vriezer water lekt. En we hebben ‘m nog maar 10 dagen, dus ik baal hier een beetje van. Foto’s sturen, klacht melden en reageren op de berichten, ben er maar druk mee. Al snel blijkt dat we ‘m kunnen retourneren, maar ik ben erg ontevreden over de service want de info op de website klopte niet waardoor we een aankoop hebben gedaan die absoluut niet voldoet aan onze eisen. Erg vervelend, denk je alles geregeld te hebben, kun je er alsnog achteraan. ’s Avonds strijk ik de was weg en kijk ik ondertussen naar B&B Vol Liefde. Daarna een aflevering van Outlander, die serie kijk ik weer opnieuw, waarna we gaan slapen.

woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Kun je het nog allemaal zo mooi plannen, zul je zien dat het helemaal anders loopt. Dat gebeurde vandaag, want nadat ik de kinderen lekker op tijd heb weggebracht naar de opvang, klap ik mijn laptop open om aan de slag te gaan met een heleboel to do’s. Helaas niet voor lang, want om 11.00 uur word ik gebeld door de opvang dat Linn koorts heeft. Door de geldende regels rijd ik even later niet alleen met Linn naar huis, maar ook met Suus en Niene. En dus kan ik mijn laptop weer dichtklappen, want werken met kinderen om me heen blijkt nooit een succes. Eenmaal thuis leg ik Linn in bed en besluit ik dan maar pannenkoeken te bakken voor lunch. Na de lunch haal ik Linn uit bed en ze is echt totaal niet fit, dus hangen we de rest van de middag met z’n vieren op de bank en kijken o.a. naar Rio en Up! Helemaal geen vervelende films om te kijken. Als Erik thuis komt ontdekken we dat we zijn vergeten om de pastasaus te ontdooien die wij met z’n tweeën zouden eten. Oeps! Eerst de kinderen maar een warme hap voorzetten (die stond al wel klaar), wij besluiten eten te bestellen. Tja, als de hele dag dan anders loopt, nemen we het er maar even van. Ondertussen heb ik het verschrikkelijk trieste nieuws over het overlijden van Peter R. de Vries vernomen en de rest van de avond kijk ik naar de verschillende uitzendingen over hem op RTL4. Indrukwekkend, ik heb er geen woorden voor…

donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Ik zet de wekker, maar waarom eigenlijk? De kids zijn supervroeg wakker en Linn is totaal niet fit. Ik besluit maar een dagje in campingsmoking door te brengen en dat blijkt niet onverstandig. Omdat ik gisteren mijn takenlijstje niet af kreeg, doe ik vandaag tegen beter weten in een poging. Aan het eind van de dag streep ik één taak af, verder lukt het me om een was aan te zetten en op te hangen. Linn krijgt in de loop van de avond weer koorts, dus zetten we het campingbedje op onze kamer zodat we haar goed in de gaten kunnen houden. ’s Nachts wordt ze nog wakker voor een fles, wat ook al eeuwen geleden is dus even moeite met wakker worden. Pendelen tussen werk, peuter en kleuter die zich vervelen en zieke baby is geen topcombi dus hopelijk is iedereen morgen weer fris en vrolijk.

vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Na een kort nachtje worden we redelijk brak wakker. Ik ga douchen en na het ontbijt snel even naar de supermarkt om de weekendboodschappen in te slaan. Vandaag is een zonnige dag en dat maakt meteen een verschil na al die regen en donkere wolken. Verder bestaat deze dag uit huishouden: de was, opruimen en schoonmaken. Tegen het einde van de middag kleed ik me om en doe mijn haar en make-up. Daarna pak ik mijn logeertas in want vanavond slaap ik een nachtje bij mijn ouders. Ik ga namelijk met vriendinnen uit eten, zin in! Eerst nog met Suus naar zwemles en als dat eenmaal klaar is, breng ik haar snel thuis, laad mijn spullen in en ga lekker op pad. Dat betekent: radio hard en meezingen maar! Ik vind het geweldig om moeder te zijn hoor, maar ik vind het echt heerlijk om dingen te ondernemen zonder man en kinderen. Iets over 19.00 uur kom ik aan het Restaurant de Kruidentuin en daar hebben we een gezellige avond: lekker eten, uitgebreid bijkletsen en een halve fotoshoot. Rond 23.30 uur breng ik nog even wat spullen bij m’n zusje en daarna rijd ik door naar m’n ouders. We borrelen gezellig in de tuin en ik lig rond 02.00 uur in bed.

zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Uitslapen is duidelijk niet meer aan mij besteed want ik word om 07.45 uur wakker. Ik probeer nog te slapen maar dat lukt niet, dus zet ik een campagne online voor Bobo en vervolgens de Foldertips. Daarna ga ik naar beneden en zit ik heerlijk onder de overkapping met een heleboel schattige puppy’s. Na de lunch ga ik weer richting huis en eenmaal daar sta ik eigenlijk meteen weer in standje ‘moederen’. De was, opruimen, het eten voorbereiden, nog wat administratie op de laptop. Nadat de kinderen in bed liggen, hang ik een was op en vouw ik nog 3 wasmanden vol was weg onder het genot van Outlander op Netflix. Daarna douchen en m’n wekker vroeg zetten, want morgen ga ik weer aan het werk! Het was een drukke week, maar ik sloot ‘m goed af.

zondag - Mama's Meisje blog

Tijd doorbrengen zonder partner en kinderen: doe jij dat weleens of zou dat wel iets vaker mogen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1