Zo’n week waarin je van alles gepland had, maar die ineens helemaal anders verloopt door… de griep! Klaag, steun en puf, want het was lang geleden dat ik zó ziek was door een old skool griepvirus. Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel: er kwamen leuke perspakketjes binnen en één blog deed het erg goed! Lees maar mee in mijn nieuwe weekoverzicht

Maandag

Het hele weekend heb ik met griep in bed gelegen en ook vandaag voel ik me nog niet fit. Dat betekent: PJ’s all day voor de derde dag op rij… In onze campingsmoking kijken we tv, eten we fruit en brood op de bank en doen het lekker rustig aan. Gelukkig is Erik niet al te laat thuis en kookt hij eten. Er komt nog een pakketje binnen van Lidl met daarin nieuwe kleding voor Suus. Ze heeft zulke leuke items in haar kast maar ze speelt natuurlijk ook heel graag buiten. En ook op de opvang mogen de kleren gewoon vies worden. Daarom heb ik 4 jeggings en 4 t-shirts (die ze onder vestjes kan dragen) besteld voor in totaal €33. Dan doet het ook niet zo’n pijn als ze vlekken of gaten in de kleding krijgt ;) Uiteindelijk lig ik om een uur of 10 in bed en hoest me de nacht door.

collage weekoverzicht oktober 2019 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Hoewel ik nog flink aan het hoesten ben, voel ik me bij het wakker worden iets fitter. Dat is maar goed ook, want vandaag gaan de dames naar de opvang en mag ik weer aan het werk! Tussendoor breng ik nog een bezoekje aan de fysio, want van het hele weekend in bed liggen is mijn bekken niet echt blij geworden. Als ik thuis ben, laat ik Jackie uit en maak lunch voor mezelf. Daarna ga ik weer aan de slag. Tussendoor wordt er nog een luierbestelling geleverd, die ruim ik snel op. Ook komt het fotoboek van Niene binnen. Deze bestelde ik met korting en dat scheelde flink! Ik blader ‘m gelijk door en verbaas me er nogmaals over hoe snel die kleine Niene zo groot is geworden. Dit boek zit vol met foto’s van haar eerste levensjaar. Ik probeer nog binnen de kortingsperiode een boek te maken voor het 3e jaar van Suus, hopelijk lukt dat. Dan ben ik weer aardig bij! Maar niet vandaag, want ik ben druk met artikelen schrijven en mail beantwoorden. Er komen weer leuke dingen aan! Als Erik thuis is, eten we warm en daarna haalt hij de meiden op van de opvang. Eenmaal thuis drinken we samen wat, daarna gaan ze om en om in bad en door naar bed. Ik besluit languit op de bank te gaan, want ik voel me nog niet zo topfit als ik vanochtend dacht. Vroeg naar bed dus…

collage weekoverzicht oktober 2019 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Wat een nacht! De kinderen sliepen voor de verandering eens door, maar ik had weer koorts en word vanochtend weer ziek wakker. Erik werkt vanochtend thuis en daarom kan ik iets langer blijven liggen. Uiteindelijk slaap ik tot een uur of 10 en sta daarna op. Bah, wat een vervelende griep is dit! Ik hoest me de longen uit het lijf en plak er nog maar eens een pyjamadag achteraan. Omdat Suus een glutenfout had op de opvang, is ook zij niet helemaal topfit en doen we het maar een dagje rustig aan. De enige die wel heel vrolijk is, is Niene. Sinds een paar dagen heeft ze de bank ontdekt en ze doet niets anders dan er de hele dag op en af klimmen. Ze haalt de gekste capriolen uit en ik hou m’n hart vast: bang dat ze valt op onze stenen vloer… Na het warm eten, dat ik met moeite in elkaar flans, gaan de dames lekker op tijd naar bed. En deze mama duikt ook vroeg onder de wol!

collage weekoverzicht oktober 2019 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Nou, dat nachtje slaap heeft weinig geholpen. Ik voel me nog steeds grieperig en hoest als een walrus. De hele dag door heb ik afwisselend koorts om daarna weer koortsvrij te zijn. We lassen dus maar weer een bankhangdagje in, what else is new? De schermtijdtax wordt hier deze week meer dan behaald, maar gelukkig vinden de meiden Vaiana een hele leuke film, dus die kijken we nog maar een keer. Gevolgd door Casper & Emma, Nijntje en K3. Tegen etenstijd sleep ik mezelf weer naar de keuken en maak zowaar een gezonde maaltijd: gekookte aardappelen met verse worteltjes en schnitzel. Erik is vandaag laat, maar valt dan gelijk met zijn neus in de boter. Ik heb er geen kracht meer voor om nog maar één stap te verzetten dus nadat hij de kids in bad en naar bed heeft gedaan, ruimt hij de zooi in de keuken én de speelhoek op. En stofzuigt en dweilt ook nog eens de benedenverdieping. Ondertussen lig ik alweer met koorts in bed… Zal het dan morgen ein-de-lijk beter gaan?

Weekoverzicht oktober 2019 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Om 06.00 uur gaat mijn wekker. Vandaag moet ik Suus op tijd naar de opvang brengen, want ik moet met Niene naar de huisarts. Haar handje is helemaal dik en er zit een rode vlek op. Om 07.45 uur drop ik Suus, waarna ik met Niene naar huis rijd zodat ik om 08.00 uur de dokter kan bellen. Helaas hebben ze pas om 14.30 uur ’s middags een plekje, dus ik besluit Niene maar thuis te houden omdat het anders zo’n heen en weer gesleep wordt. Eenmaal thuis speelt Niene in de speelhoek en nadat ze fruit heeft gegeten, leg ik haar in bed. Ze moest vanochtend wakker gemaakt worden dus ze is nu weer heel moe. Ze slaapt een gat in de dag en dat geeft mij de kans om een kleine inhaalslag te maken voor de blog. Ik ben zó blij dat er altijd voor 3 weken blogs klaarstaan, vooral omdat ik nu al zo lang grieperig ben. Vandaag voel ik me iets beter, al hoest en snotter ik nog steeds volop. Ook voel ik de hele dag door wel koude rillingen opkomen, maar ik negeer ze gewoon. Ik schrijf een betaalde opdracht, maak foto’s voor een review en beantwoord mail. Daarna haal ik Niene uit bed en geef haar brood en melk. Na haar lunch gaat ze lekker spelen. Tien minuten voordat we weg moeten voor die doktersafspraak, gooit ze een glazen lampje op de grond. Oh nee, handige timing dit! Ik zet haar snel in de kinderstoel zodat ze niet door het glas heen kruipt. Ik veeg snel alle glasscherven bij elkaar en gooi ze in een emmer. Daarna een rondje stofzuigen om alle kleine splinters te verwijderen en dan snel Niene verschonen, jas en schoenen aan en op naar de dokter! Als we binnenkomen zijn we gelijk aan de beurt. Niene blijkt een insectenbeet op haar hand te hebben, die vanzelf weer weg zal trekken. Na ons doktersbezoek is madame weer moe en leg ik haar weer in bed voor een dutje. Ik ga languit op de bank, want ben aardig aan het inkakken. Tegen 17.00 uur laat Erik weten dat hij laat is, dus besluit ik Niene maar eens wakker te maken want ik was zelf ook ingedut. We halen Suus op van de opvang en eenmaal thuis warm ik het eten voor Niene op. Daarna maak ik de soep en het stokbrood voor Erik en mij warm, lekker makkelijk vandaag. Als Erik thuis is, eten we samen en daarna gaan de dames in bad en naar bed. Ik douche ook meteen, want ik ben ka-pot. Ik kijk nog een uurtje tv op de bank en besluit daarna in bed te liggen. Eenmaal in bed voel ik me helemaal niet lekker worden en hang al snel boven de wasbak. Pfff, deze griep hakt er echt in!

weekoverzicht oktober 2019 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Ik ben weer terug bij af. Hoewel ik me niet zo ziek voel als vorig weekend, ben ik wel zieker dan de rest van deze hele week. Ik lig de hele ochtend in bed en besluit rond 11.30 uur onder de douche te stappen. Misschien knap ik ervan op? Niet dus, daarom besluit ik me af te melden voor het etentje ter ere van oma’s verjaardag vanavond. Erik gaat wel gewoon met de meiden. De rest van de dag hang ik op de bank in campingsmoking. Ons huis is een bende (vooral de badkamer) en ik zie er niet uit. De postbode zal wel geschrokken zijn toen ik lijkbleek de deur open deed om alle perspakketjes van vandaag in ontvangst te nemen. Ik ben er behoorlijk zat van, maar de huisarts zei gister al dat het een kwestie van uitzieken is en dat er heel veel mensen griep hebben momenteel. Rond 16.00 uur gaat Erik weg met de kinderen en heb ik het rijk voor mij alleen. Ik kijk een film, warm een klein bordje macaroni op en als ze weer thuis zijn, help ik mee om de meiden naar bed te brengen. Daarna plof ik op de bank met nóg een film en een kopje thee, maar ik red het niet om hem helemaal af te kijken, want ik val half in slaap. Tijd om naar bed te gaan!

collage weekoverzicht oktober 2019 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Als ik vanochtend wakker word, voel ik me iets aan de beterende hand. Na het ontbijt zet ik de wekelijkse foldertips online en natuurlijk de blog over Sinterklaascadeaus. Die doet het ontzettend goed: na een uur hebben al meer dan 500 bezoekers de blog gelezen. Wow! Ondertussen sorteer ik de was in de badkamer en daarna maak ik een weekmenu. Erik gaat met Suus op pad voor de boodschappen en ik ruim op in huis. Het is een ontzettende rommel, dat krijg je ervan als mama zich niet fit voelt ;) Nadat de boodschappen binnen zijn, lunchen we samen en omdat de kinderen nog moe zijn van het feestje van gisteravond, gaan ze even een dutje doen. Net als ik! Ik kijk eerst het tweede deel van de film van gisteravond af en slaap dan een klein uurtje. Erik maakt me wakker en ik moet even moeite doen om eruit te komen, maar dan besluit ik de woonkamer verder op te ruimen en schoon te maken. Daarna bereiden we samen het eten voor en eten we lekker bloemkool met aardappels en gehaktbal. De kids gaan in bad en naar bed en ik vouw een wasje weg. Het is weer tijd voor Expeditie Robinson en daarna ga ik lekker naar bed. Ik ben nog niet helemaal beter, als het dinsdag nog niet weg is ga ik toch even naar de dokter. Die nare hoest zorgt ervoor dat ik overal spierpijn heb. Ik heb trouwens ook helemaal geen foto’s gemaakt vandaag. Zo zie je maar dat het niet altijd loopt zoals je gepland had!

Is het griepvirus jouw gezin al binnengedrongen of ben je de dans ontsprongen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!