De eerste week na de meivakantie en het was weer een drukke! Qua werk kwam ik niet overal aan toe, kreeg ik een toffe uitnodiging en bikkelde ik zondag met een brak hoofd nog even door. Het was namelijk óók feest: we hadden een bruiloft en dat was geweldig! Lees maar mee in dit nieuwe weekoverzicht!

Maandag

Zo, dat is even pittig: de wekker die gaat na twee weken meivakantie. Extra vroeg maar ik besef nog niet dat het weer maandag is en ik de schoolrun moet doen, dus ik snooze íéts te lang… Oeps! Dat betekent dat we weer ouderwets gehaast de ochtendspits fixen en dat iedereen op het nippertje op de plaats van bestemming staat. Vandaag is mijn werkdag, dus kids op school, opvang en BSO en voor mij staat er eerst fysio op het programma. Dat is ook wel nodig, want ik heb in de meivakantie amper iets gedaan aan wandelen en oefeningen. Na een uurtje kraken en massage voelt alles weer een stukje soepeler. Ik heb mijn onderrug laten intapen omdat we aankomend weekend een bruiloft hebben en ik dan de hele dag op hakken loop. Hopelijk biedt de tape wat extra ondersteuning! Eenmaal thuis ruim ik de ontbijttafel op en stofzuig de keuken. Daarna maak ik een ontbijtje (heb vanochtend snel een banaan gegeten voordat ik de deur uitging) en start de laptop op. Ik heb gister nog wat dingetjes kunnen doen waardoor ik vandaag een prima to do list heb. Eerst werk ik mijn dm’s op Instagram, mailbox en een paar administratieve dingetjes weg. Daarna plaats ik stories voor een samenwerking en maak ik stories met de gekochte H&M items voor de meiden: ik bestelde voor Suus en Niene hele leuke budgetproof setjes die staan opgeslagen onder mijn ‘budgettip’ highlight op Instagram! De rest van de dag werk ik aan een campagne i.s.m. Basic-Fit en aan een blog met boodschappen bespaartips. Ik lunch met een heerlijke groente omelet en ’s avonds kijk ik de laatste aflevering van Uitstel van Executie. Het fietsen op de nieuwe Smart Bike die ik ontving, moet ik nog even uitstellen omdat mijn accountgegevens nog toegestuurd moesten worden. Jeetje, ik voel me zo’n bofkont dat ik mag samenwerken met zulke toffe merken en je wilt niet weten hoe ontzettend fijn het is dat ik nu gewoon thuis kan werken aan mijn fysieke doelen zodat die ellendige bekkenklachten steeds verder naar de achtergrond verdwijnen. Heel cliché, maar vandaag ben ik een dankbaar mens!

weekoverzicht mei 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Vanochtend word ik wakker met een zwaar hoofd en keelpijn. Laten we hopen dat het vóór aankomend weekend weer weg is, want het laatste waar ik op zit te wachten is om ziek te zijn (of anderen aan te steken) tijdens de bruiloft. Een minuut voor half 9 staan de kids weer op het schoolplein, eenmaal thuis ontbijt ik en nadat Linn fruit heeft gegeten, rijden we naar het dorp. Even een rondje om voor haar sandalen te scoren, verse bloemen te halen en een groot wit ‘papier’ om op te knutselen voor het feest. Ik ga ook nog even naar de Action om wat kleurboeken en kleurpotloden te halen voor zaterdag, dan vervelen de kinderen zich in ieder geval niet. Linn heeft er op het laatst niet zoveel zin meer in dus het is maar goed dat ik alles van m’n lijstje heb afgestreept. Eenmaal thuis eet ze een broodje en daarna gaat ze een dutje doen. Aangezien we nog genoeg groenten in huis hebben, maak ik weer een omelet en daarna ruim ik onze aankopen op. Ik hang een wasje op, pak een perspakket van Toffifee uit en stofzuig de keuken en woonkamer. Ik voel me niet heel fit, dus neem paracetamol in tegen de hoofdpijn. Nadat Suus en Niene uit school zijn, gaan we aan de slag met de knutsel voor het feest. ’s Avonds kijk ik Goede Tijden en natuurlijk één van de laatste afleveringen van Married At First Sight. De dag vliegt weer voorbij!

weekoverzicht mei 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vanochtend staat er iets leuks op het programma: ik ga als hulpouder mee met een schooluitje van Nienes klas. Eenmaal weer thuis vouw en ruim ik de was op en daarna is het alweer lunchtijd. Als Linn eenmaal in bed ligt, ga ik aan de slag op mijn laptop. Niene ligt op de bank, die is net als ik niet fit en Suus speelt bij een vriendje. Ik werk m’n mailbox bij, doe wat administratiedingetjes en krijg ondertussen een geweldige uitnodiging in m’n mailbox. Ik ben helemaal door het dolle heen, maar zeg er nog niets over. Je ziet het vanzelf voorbij komen binnenkort :-) Vandaag kwamen de nieuwe sandalen van Linn binnen en ook het Albelli fotoboek met een heleboel gratis extra pagina’s voor Niene zat bij de post. Als Suus weer thuis is en Linn wakker, drinken we samen iets en daarna merk ik dat ze allemaal moe zijn. Later in de middag ga ik met Suus naar zwemles. Eenmaal thuis is het eten, douchen en naar bed! Ik moet m’n nagels nagellakvrij maken, want morgen heb ik een afspraak bij een beautysalon.

weekoverzicht mei 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! Vanochtend voel ik me nog steeds niet fit: verkouden, een zere keel en hoofdpijn. Maar er moet van alles gebeuren, dus doorrrr! Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, rijd ik door naar de supermarkt voor de weekendboodschappen. Jeetje, wat valt dat tegen: ik reken ruim €44 af. Daarna ga ik naar Action, waar ik nog wat dingetjes moet halen voor de cadeaus voor zaterdag. Ik ben rond 09.30 uur weer thuis, ruim snel de boodschappen op en eet wat fruit als ontbijt (heel slecht, maar weinig tijd). Om 10.00 uur heb ik een afspraak bij de beautysalon voor een pedicure en om mijn nagels van handen en voeten te laten doen. Als ik weer thuis ben, ruim ik de ontbijtzooi van vanochtend op (die heb ik in alle haast laten staan) en daarna check ik mijn werkmail. Ik heb gisteravond een lijstje gemaakt met dingetjes die ik vandaag moet doen: 20% werk, 80% huishouden en wedding preps. De dag vliegt voorbij: ik pas m’n outfit door en moet tóch nog naar de Hema voor een huidskleurig onderjurkje omdat m’n jurk doorschijnt. Ook moet ik een boompje halen voor het tweede cadeau en ik wil per se de bovenverdieping afstoffen en stofzuigen vóór het weekend i.v.m. de komende drukke tijd. Nadat de kids gewassen en gestreken in bed liggen, doe ik nog wat laatste werkdingetjes op m’n laptop en tover daarna het olijfboompje over in een geldboompje. Met nepgeld: het echte bedrag maken we over haha. Ik voel me supermoe en helemaal niet fit, lig weer veel te laat in bed en neem me voor om morgen écht vroeg te gaan slapen. Maar morgen eerst die lange to do list verder tackelen…

weekoverzicht mei 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

De wekker gaat weer vroeg en de kinderen slapen nog, maar ik ga douchen. Ik was m’n haren vanochtend uitgebreid en föhn het naderhand met versteviging erin, want morgen zit ik bij de kapper en op deze manier blijft de krul er beter in. Je kunt het maar afgestreept hebben, haha. Vandaag is de dresscode campingsmoking meets no make-up day: ik moet echt nog heeeeel veel doen en hoef de deur gelukkig niet uit. Ik begin met een rondje opruimen: pakketjes, de was, m’n mailbox, de keuken… Ondertussen zet ik Linn in het campingbedje met speelgoed voor de tv. Momenteel klimt ze op zo’n beetje álles en ze haalt allerlei streken uit, vandaag is daar even geen tijd voor. Ik bereid van alles voor voor morgen: tassen én cadeautjes inpakken, alles verzamelen en dubbelchecken en noem maar op. Ik maak dus ook nul foto’s vandaag… De dag vliegt voorbij, voordat ik het weet is het 22.30 uur en besluit ik mijn telefoon nog leeg te halen zodat er genoeg ruimte is voor foto’s en filmpjes. Uiteindelijk lig ik om iets na 23.00 uur in bed en heb ik héél veel zin in morgen!

Zaterdag

Yay! Vandaag is DE dag! Om 08.30 uur zit ik met Suus en Niene bij de kapper en worden onze haren prachtig opgestoken. Eenmaal thuis eten de meiden fruit, pakken wij snel de laatste spullen in en vertrekken we rond 11.00 uur richting camping Krieghuusbelten, naar het chalet van mijn ouders. Daar overnachten wij vandaag en bij aankomst pakken we snel de auto uit. Het is inmiddels 12.15 uur en we moeten om 13.00 uur op de locatie zijn. Snel de kids aan een broodje en drinken zetten en dan doe ik mijn make-up en kleed ik me om. Eigenlijk was het plan om Linn nog te laten slapen, maar dat lukt niet meer. Op hoop van zegen dan maar… Nadat de kinderen geluncht hebben, kleden we ook hun om en zijn we er helemaal klaar voor. We rijden naar de feestlocatie: de Beeldentuin in Mariënheem. Het is prachtig, heel romantisch en het lijkt wel een sprookje. En dat weertje: per-fect! Het was een geweldige dag en thanks to twee lieve vriendinnen die ’s avonds oppasten, konden wij losgaan op het avondfeest. Uiteindelijk liggen we rond 01.30 uur in bed. Met zere voeten, want die hoge hakken mensen…

weekoverzicht mei 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

De afterparty begint iets vroeger dan gehoopt: om 06.30 uur zijn Niene en Linn wakker. Ik heb maar één wijntje gedronken, maar het voelt alsof ik een krat bier heb leeggezopen én ben overreden door een vrachtwagen. Brak is het thema van deze lazy sunday! Na het ontbijt pakken we de spullen in en ruimen we alles op, zodat we het chalet netjes achterlaten. We zijn om 11.00 uur alweer thuis, waar opruimronde 2 begint. Na de lunch gaat Linn naar bed voor een dutje, Suus en Niene crashen op de bank voor de televisie en ik klap mijn laptop open om achterstallige dingetjes te doen die deze week zijn blijven liggen. Ondertussen stromen er nog veel meer foto’s en filmpjes binnen van gisteren, zo leuk! ’s Avonds kijken we Boer zoekt Vrouw, daarna ga ik douchen en naar bed. Morgen begint een nieuwe, drukke week en aan de weersverwachtingen te zien, een hele zonnige!

weekoverzicht mei 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe was jouw week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog