Wat een week! Ik hield weer eens een weekoverzicht bij en had allerlei leuke plannen, maar een fikse verkoudheid gooide roet in het eten. Gelukkig knapte ik tegen het weekend toch op en kon ik zowel binnen als buiten aan de slag om de boel lente proof te maken. Kan er niets aan doen, maar krijg altijd schoonmaakkriebels van dit weer! Lees je mee?

Maandag

De wekker gaat vandaag heel vroeg en dat voel ik aan alles, want opstaan gaat met tegenzin. Vanochtend ga ik namelijk met Niene voor een controle naar de KNO-arts, maar voor die tijd wil ik content voor een campagne aanpassen volgens deadline. Dat lukt en we komen precies op tijd voor onze afspraak. Als we klaar zijn, breng ik Niene naar de opvang, waarna ik me thuis omkleed om foto’s te maken voor een andere samenwerking. Daarna is het tijd om te wandelen, ik heb de smaak weer lekker te pakken. De vaste route is steeds makkelijker vol te houden, dus vandaag loop ik een stuk extra. Bij thuiskomst zie ik dat ik meer dan 10.000 stappen gelopen heb. Dat voel ik ook wel aan mijn benen, haha. Benieuwd of ik er nog klachten van krijg. Ben nog steeds wel zoekende naar de juiste balans qua inspanning en overbelasting maar het gaat stap voor stap steeds beter met de bekkenklachten. Ik werk aan blogs en social media posts en streep lekker wat taken af. Aan het eind van de middag hebben we nog een belangrijke afspraak, waarna we de kinderen samen van de opvang en BSO halen. Ze zijn moe van de lange dag, daarom besluiten we ze eerst in bad en naar bed te brengen. Daarna eten we met z’n tweeën macaroni op de bank, de kinderen hebben al gegeten. ’s Avonds stort ik me op m’n hobby: strijken. Hiep hoi!

weekoverzicht maart 2022 maandag 2 - Mama's Meisje blog

Dinsdag

‘Slapen is voor apen’ moeten ze op de bovenverdieping gedacht hebben. Ik ben van kwart voor twee tot minimaal half vijf in de weer geweest met een kletsgrage peuter. Werd er niet heel vrolijk van en voel me behoorlijk opgevouwen. In de loop van de ochtend nies ik me helemaal uit elkaar en dat is zwaar irritant. Ik krijg er ook constant traanogen van, die ik weer wegwrijf, dus binnen een paar uur zie ik er niet meer uit. En dat terwijl de verkoudheid sinds onze quarantaine na een maand ein-de-lijk voorbij was. Het waren vier fantastische dagen, maar ik ben weer de Sjaak. Oké, klaagmodus uit, het is maar een verkoudheid. Ik doe een flinke bestelling bij Kruidvat, gelukkig met een goede korting. Ook komt het oversized denim jacket binnen die ik zondag bestelde nadat ik ‘m bij Het Is Marg spotte op Instagram. Gelijk even passen en ik ben er héél blij mij! Is ook prima te combineren met een campingsmoking zoals je op de foto ziet :) ’s Middags stort ik me op wat werkdingetjes en daarna maak ik de traktaties voor Niene’s verjaardagsfeestje op het kdv alvast klaar. Ze is pas de 20e jarig, maar trakteert nu al omdat ze volgende week met een wenweek start op school. En dan gaat ze automatisch over naar de BSO, dus het is ook een klein afscheidsfeestje. Als de kinderen ’s avonds in bed liggen, strijk ik deel 2 van de schone was weg en duik lekker op tijd m’n bed in.

weekoverzicht maart 2022 dinsdag 3 - Mama's Meisje blog

Woensdag

Wat.Een.Nacht. Ondanks de neusspray, paracetamol, balsem en een doorgesneden ui op m’n nachtkastje voel ik me zwaarrrr verkouden en rillerig. Niks aan! Toch komt er vandaag meer uit m’n handen dan ik van tevoren bedacht had: ik voeg nieuwe gifjes toe op Instagram, werk m’n mailbox bij, schrijf een planning voor de komende tijd en vouw wat schone wassen weg. Aan het einde van de middag gaat Erik met Suus naar zwemles en kook ik eten. Eigenlijk had ik nog plannen voor morgen, maar ik denk niet dat ze door kunnen gaan… Even afwachten hoe ik me morgenochtend voel, maar ik besluit in ieder geval om weer vroeg te gaan slapen.

weekoverzicht maart 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

De hoop op een ochtendje naar de stad is vannacht rond 03.30 uur al vervlogen, want ik werd wakker van een gigantische hoestbui. Pfff, de verkoudheid is vandaag alleen maar erger: ik heb non stop traanogen en voel me een dweil. Maar er moeten drie kids startklaar gemaakt worden voor een dagje school en opvang, dus kom ik in actiestand. Niene mag vandaag trakteren en daar heeft ze heel veel zin in. Als ze de deur uit zijn, ruim ik de ontbijttafel op, kleed me aan en kijk ik naar het journaal. Daarna start ik m’n laptop op en probeer ik wat werk te verzetten. Dat gaat eigenlijk best goed, tussen het wrijven in mijn ogen door, dus rond 11.00 uur ga ik aan de wandel. Misschien komt het omdat ik niet fit ben, misschien doordat het stiekem toch warmer is dan ik had verwacht, maar ik ben blij dat we drie kwartier later weer bij de auto zijn. Tussen de middag lunch ik met bananenpannenkoekjes, waarna ik weer verder ga met mijn to do’s. Erik stort zich op project ‘verrijdbare droogmolen’, als je me al langer volgt weet je vast nog wel dat ik die twee jaar geleden voor Moederdag kreeg. Die constructie bleek iets te zwaar en te lomp, dus een kleinere versie is in the making. Binnenkort meer daarover, maar de was kan in ieder geval weer buiten hangen. Errrrg fijn met de huidige energieprijzen. Rond 14.00 uur krijg ik een telefoontje dat Suus niet fit is op school, dus die hangt de rest van de middag onder een dekentje op de bank. Na het eten, het bad, verhaaltjes en de kids in bed, kruip ik zelf ook onder die deken op de bank. Ik kijk GTST en ga vroeg slapen in de hoop dat ik me morgen een stuk beter voel.

weekoverzicht maart 2022 donderdag 2 - Mama's Meisje blog

Vrijdag

We gaan de goede kant weer op: vandaag voel ik me ietsjes beter. Met name omdat ik me niet meer helemaal uit elkaar nies. In plaats daarvan hoest ik nu, maar dat is stukken beter te doen. ’s Ochtends zet ik een campagne online waar ik heel trots op ben omdat het perfect aansluit bij waar ik me momenteel op focus: fitter worden en afvallen. De reacties zijn heel positief, zo fijn! In de loop van de ochtend ga ik douchen en verwissel ik de ene campingsmoking voor de andere. Daarna stort ik me op de was. Niene speelt lekker buiten en geef haar eens ongelijk: het is stralend mooi weer. We lunchen, Suus speelt bij een klasgenootje en na het broodje gaat Linn naar bed. Niene helpt Erik buiten en ik ga aan de slag op m’n laptop. Ik kom aan allerlei dingen toe waar ik normaal gesproken geen tijd voor heb, ook wel eens fijn! Na het avondeten zijn de kinderen doodmoe van de hele week, dus even wassen en door naar bed. Ik verzorg daarna de planten, maak alvast een nieuw weekmenu voor volgende week en bestel taart voor Niene’s verjaardag. Daarna kijk ik La Casa de Papel. En concludeer ik dat ik helemaal geen foto’s heb gemaakt vandaag. Oeps!

Zaterdag

Nog even blijven liggen of voorkomen dat de kids de boel op stelten zetten: zaterdagochtend dilemma’s… Ik blijf nog een half uurtje liggen terwijl de kids op hun slaapkamers (& op die van Linn) spelen. En dan: opstaan, ontbijt, de was aanzetten, ontbijtzooi opruimen, stofzuigen en de kinderen in laarzen en jassen helpen want die willen naar buiten. Ik check de weersvoorspelling en besluit dat ik de zomerjassen en -schoenen naar beneden haal. Ik maak meteen de garderobe schoon en wissel alles om. Daarna was ik de winterjassen uit, maak de schoenen enigszins schoon en ruim alles op. Side note: ik loop nog steeds in m’n pyjama dus als Erik met de kinderen gaat lunchen, kleed ik me om en maak me op. Na de lunch gaat Linn naar bed en wij met z’n allen naar buiten, aan de slag in de tuin. Vegen, snoeien, ramen wassen, opruimen: de tuin stukje bij beetje lente proof maken. Dat lukt niet helemaal, we gaan morgen verder, want om 16.30 uur gaan we binnen wat drinken en zwemspullen verzamelen. Ik ga met Suus naar zwemles en als we weer thuis zijn, eten we warm. Nadat de meiden in bed liggen, ruim ik de woonkamer op en stofzuig ik maar weer eens (overal zand…). Er wordt nog een pakketje bezorgd van H&M. Daarna maak ik de Foldertips voor zondag en zapp ik nog wat. Het werd toch weer La Casa de Papel, haha. Tot héél laat, want ik ga pas om 02.00 uur naar bed.

weekoverzicht maart 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Wakey wakey! Rond 07.30 uur worden we wakker en nadat ik de laatste ontbrekende foldertips heb toegevoegd, zet ik alles online. Daarna zet ik een was aan, ontbijt ik, voeg foto’s toe aan een winactie blog die dinsdag online komt en maak een nieuwe planning voor komende week. ’s Middags doe ik huishoudelijke klusjes binnen en gaan we verder in de tuin: wat heerlijk om alles weer buiten te hebben! Binnenkort nog even wat vrolijke bloeiers scoren bij het tuincentrum en dan is het een kwestie van bijhouden. Dat is al een uitdaging op zich, want planten verzorgen is nog steeds niet iets waar ik talent voor heb. ’s Avonds kijken we Boer zoekt Vrouw en strijk ik voor de verandering nog een wasmand vol was weg. Op naar een nieuwe, bijzondere week: Niene gaat voor het eerst naar de basisschool en we vieren haar vierde verjaardag!

weekoverzicht maart 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Heb jij de tuin/het balkon al in voorjaarssferen gebracht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog