Wat een week! Wakker worden in Denemarken, een heleboel werkdrukte, wandelen, het chalet dat verhuur-klaar is, een kijkje bij het nieuwe huis van mijn ouders, nog meer werkdrukte, een verjaardagsfeestje, een nachtje Friesland én een heerlijk zonnig dagje met maximaal vakantiegevoel. Yes, ik hield weer een weekoverzicht bij: lees maar mee!

Maandag

Een bijzonder begin van dit weekoverzicht, want op deze maandagmorgen worden we wakker in het Deense Billund! We verblijven een weekendje in vakantiepark Lalandia, bezochten LEGO House en LEGOLAND en dat allemaal op uitnodiging voor Mama’s Meisje. Wauw! In ons uitgebreide reisverslag over Billund lees je daar alles over terug, maar voor nu is het tijd om de spullen in te pakken, de auto in te laden en koers te zetten richting Nederland. Op de heenweg hadden we flinke vertraging. Daarom besloten we het programma om te gooien: het was eigenlijk de bedoeling dat we vandaag LEGOLAND zouden bezoeken, maar wij hebben dit gistermiddag al gedaan. De kinderen moeten morgen weer fris en fruitig op school verschijnen, dus we kunnen het risico niet nemen om weer midden in de nacht aan te komen. En dus rijden we om 09.30 uur van het vakantiepark af, om nu bij daglicht nog even te genieten van het Deense landschap. De reis verloopt voorspoedig, we hebben ‘maar’ 1,5 uur vertraging en maken nog wat tussenstops. Het laatste uurtje is wel pittig: de meiden zijn moe, hebben honger (want: etenstijd) en hebben zoveel indrukken opgedaan in de afgelopen dagen! Eenmaal thuis zet ik snel de airfryer aan, terwijl Erik de auto uitpakt. Om 19.30 uur liggen de meiden in bed. Kan ik de boel mooi opruimen, ook al ben ik ook wel moe. Uiteindelijk ga ik om 23.00 uur naar bed en ik slaap zodra ik mijn kussen raak.

weekoverzicht juni 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Vandaag is het dinsdag, maar door Tweede Pinksterdag ben ik helemaal in de war met de dagen. Doordat we vier dagen weg zijn geweest, heb ik vandaag een behoorlijke to do list. Ik begin met douchen, daarna moeten de kids gewassen en gestreken naar school en Linn is zo moe, dat ze uitslaapt tot 09.30 uur. In de tussentijd heb ik nog meer opgeruimd en gestofzuigd in de keuken. Nadat Linn haar ontbijtje op heeft, blijft ze beneden bij Erik terwijl ik de schone was opruim en de bovenverdieping afstof en stofzuig. Na de lunch is Linn alweer moe, dus gaat ze naar bed voor een dutje. Het heeft er wel ingehakt dat ze haar dutjes in de buggy deed en veel indrukken opdeed in Denemarken. Als ze slaapt, bak ik bananenpannenkoekjes voor lunch en ga ik aan de slag met mijn mailbox en de content die voor vandaag op de planning staat. De kinderen komen moe uit school, we koken en eten op tijd en als ze eenmaal in bed liggen, werk ik mijn lijstje met content verder af. Blogs, een reel, administratie: er komt van alles voorbij en het wordt weer laat.

weekoverzicht juni 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

De week is weer doormidden! Nadat ’s ochtends de kids de deur uit zijn, buig ik me eerst over de administratie onder het genot van mijn ontbijt. Daarna maak ik de wc schoon, ruim ik op en besluit ik lekker met Linn te gaan wandelen. Als we een uurtje later weer terug zijn, hang ik een was op en dan is het alweer tijd voor de lunch. Suus speelt ’s middags bij een klasgenootje, Niene gaat Erik buiten helpen en Linn ligt in bed voor een middagdutje. Dat geeft mij de kans om te beginnen met de blog over ons bezoek aan Lalandia, LEGO House en LEGOLAND. Tussendoor ga ik nog met Suus naar zwemles, bel ik met mijn moeder en Facetime ik met mijn vader. Als de kinderen na het eten in bed liggen, typ ik vastberaden door. Het is een enorm lang artikel maar het móét vanavond af, want ik heb morgenochtend andere dingen te doen voordat ik de deur uit ga en pas ’s avonds laat thuiskom. Het lukt, maar het werd wel een latertje: ik lig om 01.30 uur in bed.

Weekoverzicht juni 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! Nou, dat gaat vanochtend iets moeilijker want ik heb er een kort nachtje op zitten. Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, rij ik door naar de Appie om boodschappen te doen. Eenmaal thuis ruim ik alles op, ontbijt en start m’n laptop op om even wat te werken. Rond 11.00 uur stop ik, want ik ga richting Raalte naar het chalet van mijn ouders. Deze staat op 5-sterrencamping Krieghuusbelten en is binnenkort beschikbaar voor verhuur. Ik ga aan de slag met het maken van een Instagramaccount, inmiddels is het in de lucht: @vakantie.in.raalte! In de supermarkt had ik ook nog de ingrediënten voor wraps meegenomen dus die maak ik voor lunch. Aan het einde van de middag rijden we door naar het nieuwe huis van mijn ouders: het is net opgeleverd en ze zijn er druk aan het klussen. Ik mocht begin dit jaar mee om te helpen de badkamer uit te zoeken en die wordt er as we speak gemaakt, zo gaaf! Daarna eet ik gezellig mee en ’s avonds heb ik nog afgesproken met vriendinnen voor een geheime missie. Uiteindelijk ben ik om 22.30 uur thuis en moet ik nog even online shoppen voor iets anders leuks! Ook heb ik een nieuw kinderboek binnengekregen waarvan ik er ook één mag weggeven. En wéér lig ik veel te laat in bed, maar wel na een hele fijne dag.

weekoverzicht juni 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

In de afgelopen week is er op werkgebied wat achterstand ontstaan en omdat we morgen weer een nachtje weggaan, wil ik dat vandaag wegwerken. En dus breng ik vandaag meer uurtjes dan gedacht door achter de laptop. Ik kreeg gisteravond een last minute blogopdracht toegestuurd dus die pak ik gelijk even mee. Verder werk ik aan de blog over tips voor een lange autorit en zet ‘m gelijk live. Hij wordt lekker veel gelezen, altijd fijn! Suus speelt uit school met een vriendinnetje, Niene gaat met Erik mee op de trekker en Linn slaapt, dus ik kan flink doorwerken. De kinderen eten vroeg en liggen op tijd in bed; ze zijn moe van deze week en er komt weer een druk weekend aan. Wij eten als ze in bed liggen en er staat pasta pesto salade op het menu: heerlijk! Ik vergeet vandaag trouwens om foto’s te maken. Na het eten stort ik me op de administratie en shop ik nog wat dingetjes online waar ik gister niet meer aan toe kwam. Nou, je kunt het al raden: het is weer laat als ik naar bed ga. Maar morgen kan ik enigszins ‘uitslapen’, haha.

Zaterdag

Om 07.30 uur moet ik toch echt opstaan, want de meiden zijn wakker. In de ochtend pak ik onze tassen in, want we gaan vandaag naar Friesland! Jackie gaat naar het pension, vindt ze altijd helemaal geweldig. Linn luncht vroeg, dan kan ze thuis nog een middagdutje doen en rond 15.00 uur rijden we weg. Eerst naar familie voor een verjaardagsfeestje, dat super gezellig is en waar we lekker mee mogen eten. We rijden iets voor 20.00 uur door naar Friesland en uiteindelijk liggen de meiden laat in bed, maar ze hebben een hele fijne dag gehad. Ik ga nog lekker een groot blok wandelen met mijn vader, het is nog zo lang licht en iets met #fitmomtebe goals!

weekoverzicht juni 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Vanochtend starten we lekker rustig op. Ik lag pas laat in bed omdat ik de Foldertips vast klaarzette en ze vanochtend al vroeg gepost heb in mijn stories op Instagram. Nadat iedereen heeft ontbeten en is aangekleed, pakken we emmers en schepjes en een rugzak vol benodigdheden voor een dagje weg met drie kids. We gaan eerst op visite bij mijn pake en beppe en trakteren ze op kibbeling met patat. We laten ze dat lekker rustig samen opeten, terwijl wij samen met mijn ouders naar de plaatselijke snackbar gaan. Ik kies voor de saté en die smaakt heerlijk! Vervolgens wandelen we lekker in het zonnetje, langs de geitjes en de speeltuin. De kids vermaken zich prima en ik heb een mega vakantiegevoel. Als we richting het strand lopen, blijkt het flink te waaien. De emmers en schepjes blijven dus in de tas, maar de kinderen willen wel heel graag met blote voeten in de zee. Doen we natuurlijk! Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar huis. Eenmaal thuis eten we snel een broodje, daarna gaat iedereen vliegensvlug via de douche in bed. Morgen weer een nieuwe week en het wordt weer een hele drukke. What else is new?

weekoverzicht juni 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe zag jouw week eruit? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog