En zo is het eerste weekje vakantie alweer voorbij… Maar wat was het leuk! Daarom hield ik een weekoverzicht bij en kun je vandaag lezen over de slaapkamer make-over van Suus, onze tuinverbouwing, vingerverf (die nu in de prullenbak ligt), Stöppelhaene en een kater. Lees je mee in mijn nieuwe weekoverzicht?

Maandag: goed begin van de vakantie!

Rise and shine! Gistermidden en -avond hebben we een gezellig feestje gehad, maar de wekker gaat weer vroeg. Vanochtend staan de hulptroepen namelijk al op tijd voor de deur om te komen behangen! Het stippenbehang in de kamer van Suus gaat weg en er komt iets nieuws voor terug. Ik maak nog snel van de gelegenheid gebruik om twee mooie prentenboeken te fotograferen die we binnenkregen van Uitgeverij Lemniscaat. Binnenkort laat ik het eindresultaat van de nieuwe slaapkamer zien. Ook hebben we een ketel-/rommelhok waar nog behangen moest worden. Tussen de bedrijven door voorzie ik iedereen van koffie, ranja, fruit en koek. En besluit ik voor de lunch lekkere broodjes te bestellen bij Bakker Bart! Erik is inmiddels ook thuis en na deze werkochtend is zijn vakantie officieel begonnen. Eindelijk! Na de lunch verschoon ik snel de bedden en zet een wasmachine aan. Daarna gaat Niene naar bed en ook Suus doet een dutje, want ze is erg verkouden. Dat geeft mij de kans om even wat mail weg te werken. Vervolgens maak ik de hondenbench schoon en stort me weer op de was. Ook werk ik nog aan een blogartikel. Aan het eind van de middag stelt Erik voor om te koken, waardoor ik nog net even wat langer kan doorwerken. Zo fijn! Na het eten doen we de meiden in bad en naar bed. Erik gaat een avondje weg en ik besluit op tijd onder de douche te springen, waarna ik in campingsmoking op de bank plof. Inclusief berg was en Netflix. Een goed begin van de vakantie!

collage weekoverzicht maandag goed begin van de vakantie - Mama's meisje blog

Dinsdag: kraamvisite

De eerste dag van onze vakantie is AAN en dat merken we meteen, want we slapen allemaal uit. Heerlijk! Rond 8.30 uur gaan we allemaal uit bed, ontbijten we samen en kleden ons aan. Vervolgens gaat Erik naar buiten en helpt Suus mij met het inpakken van cadeautjes voor de pasgeboren baby van een vriendin. Daarna gaat ze met Erik mee naar buiten. Ondertussen maak ik weer nieuwe granola en ligt Niene in bed. Terwijl Erik druk in de tuin bezig is, schommelt Suus en gaat ze van de ‘glijfaan’. Het is al snel behoorlijk warm, dus rond lunchtijd gaat Suus weer naar binnen. We eten weer samen, waarna ik de schone was opruim, mijn mail check, pitch op een opdracht en werk aan een artikel. Rond 14.15 uur stap ik in de auto richting mijn vriendin, inclusief cadeautjes! Aah, wat schattig: zo’n klein baby’tje en wat zijn die van mij dan alweer groot #huilen! Aan het eind van de middag ben ik weer thuis en kook ik eten. Daarna gaan de dames in bad en even later naar bed. Ik zet vast een was klaar en strijk nog wat weg. Ik werk aan een shoplog en als Erik klaar is met het werk buiten, help ik hem met het afplakken van de muren op de slaapkamer. Het is maar goed dat we boven een mobiele airco hebben, want het is behoorlijk warm. Maar we willen het toch af hebben deze vakantie, dus even door!

weekoverzicht collage dinsdag augustus 2019 - Mama's Meisje blog

Woensdag: papa helpen

Wakey wakey! Suus slaapt bij ons omdat er op haar kamer geverfd moet worden. Daarom zijn we vandaag extra vroeg wakker ;) Dat is helemaal niet erg, want we hebben vandaag een drukke dag! Na het ontbijt gaat Suus met Erik mee naar buiten om te helpen in de stal. Niene speelt ondertussen in de speelhoek en ik hang snel een wasje op. Daarna beantwoord ik mail, schrijf een artikel en doe wat administratie. Ondertussen is Erik met Suus naar de bouwmarkt geweest om nieuwe rollers en kwasten te halen. Als Niene in bed ligt voor een dutje, smeert hij de eerste laag saus op de muur. Suus wil ook verven en mocht van papa een kwast uitkiezen. Die wil ze natuurlijk meteen gebruiken en ik heb alleen nog vingerverf in de kast staan. Het wordt een flinke kliederpartij en als ze eenmaal klaar is (en geen aandacht meer heeft voor haar pas geverfde kleurplaten), mik ik gauw alles in de prullenbak. Dit was dus typisch een gevalletje ‘één keer en nooit weer!‘. Als Erik boven klaar is, gaan hij en Suus weer naar buiten. Suus speelt met de watertafel en Erik is bezig met straten. Schattig om te zien hoe graag ze papa wil helpen en graag mee gaat bij alles wat hij doet. Niene slaapt nog, dat geeft mij de kans om even een flinke slag te maken qua werk. En een hele grote Kruidvatbestelling te plaatsen… Na de lunch gaan beide dames een dutje doen, want morgen staat er een dagje uit op de planning! Ja, ook Niene, die vandaag heel moe is. Ik denk dat dit komt omdat ze kiezen krijgt en het buiten warm is. Ze kan daar niet zo goed tegen. Dan maar in bed! Ik maak nog wat af op de laptop en ga vervolgens aan de slag met strijken. Als de dames weer wakker zijn, mag Suus van mij tv kijken. Niene speelt in de box en ik ruim de was op. Aan het eind van de middag koken we eten en na etenstijd gaan de dames in bad en naar bed. Lekker vroeg, want we gaan morgen iets leuks doen ;) Ik bereid alvast wat voor door een tas in te pakken met luiers, drinkbekers, zonnecrème en dergelijke. Ook smeer ik alvast broodjes die we morgen meenemen. Ik ben heel benieuwd!

collage weekoverzicht woensdag augustus 2019 papa helpen - Mama's Meisje blog

Donderdag: Apenheul

Vandaag staan we vroeg op, want we gaan een dagje naar de Apenheul in Apeldoorn! We kiezen ervoor om op tijd te gaan, want Niene kan eigenlijk nog niet zonder slaapjes overdag. Zo hopen we in de loop van de middag thuis te zijn, zodat ze nog even naar bed kan. Rond 9.15 uur stappen we in de auto, inclusief gesmeerde broodjes en een hyperactieve peuter. We hebben kaartjes gekregen van familie, dus we hebben echt een low budget dagje uit! Mijn uitgebreide verslag over ons bezoek aan de Apenheul kun je hier lezen. Rond 16.15 uur zijn we thuis. Terwijl Erik de tassen leeg pakt en opruimt, ga ik snel naar het dorp om wat boodschappen te doen. Eenmaal thuis kan ik aanschuiven, we eten vanavond patat. Lekker makkelijk na een dagje op pad te zijn geweest. Na het eten gaan de kinderen in bad en meteen door naar bed. Ze zijn behoorlijk moe en morgen staat er ook weer van alles gepland. Ik ga, zodra de meisjes in bed liggen, aan de slag met de blog over de Apenheul en beantwoord nog wat mail. Vervolgens vouw ik een was op, ruim op in de woonkamer en werk mijn planning wat bij. Er komen nog vrienden van Erik langs dus ik ga er ook nog even bij zitten met een drankje. Uiteindelijk slapen we rond 02.00 uur, oeps!

De Apenheul met jonge kinderen bezoeken ervaring review beoordeling mamablogger - Mama's Meisje blog

Vrijdag: feestweekend

Het was een kort nachtje, maar je hoort mij niet klagen. Het is tenslotte vakantie! Vanochtend pak ik onze tassen weer in, want er staat een feestweekend op de planning! Rond 11.00 uur vertrekken we richting Raalte, want daar is het dit weekend Stöppelhaene. Daar brengen we Jackie (onze hond) naar mijn ouders. Grappig om te zien hoe ze reageert als ze haar moeder en zus (de honden van mijn ouders) weer ziet. Sinds ze het nest heeft verlaten, is ze nog niet weer bij mijn ouders geweest. Het is meteen weer koek en ei en ze spelen gezellig samen. Mooi zo, want wij slapen bij mijn zusje. Terwijl Erik de kinderen van lunch voorziet bij mijn ouders, breng ik onze logeerspullen daar. Vervolgens rijden we midden op de middag naar Deventer, naar mijn andere zusje die vandaag jarig is! Ze heeft zo’n schattig balkon dus ik pak even m’n #insta momentje. Ja, je moet wat om een beetje variatie in je foto’s te houden, haha! Tegen 18.00 uur zijn we weer terug in Raalte, waar we eten. Vervolgens gaat Niene al naar bed, want die heeft haar middagslaapje overgeslagen. Dan morgen maar even in bad. Suus en ik douchen samen, waarna ik op de bank plof met The Voice Senior en met mijn laptop op schoot. Vanavond ben ik de oppas, morgen mogen wij op stap naar Stöppelhaene. Goede ruil, lijkt me zo! Uiteindelijk ga ik rond 23.30 uur naar bed, wel iets later dan gepland, maar met een aantal vinkjes op mijn to do list ;)

collage weekoverzicht augustus 2019 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag: Stöppelhaene

Rond 06.30 uur gaat de wekker, want Erik moet eerst naar huis rijden om het vee te voeren. Ik haal de meisjes uit bed, voorzie ze van ontbijt en daarna gaan ze samen spelen. Wel een beetje dom dat we het glutenvrije brood voor Suus vergaten mee te nemen. Gelukkig dat Erik het alsnog mee kan nemen en in plaats daarvan krijgt Suus een bij elkaar geraapt ontbijtje. Het smaakt haar prima! Ik kleed me aan en maak me op en als Erik rond 10.15 uur weer terug is, ga ik snel de deur uit in verband met een geheim project. Aan het eind van de middag ben ik weer thuis en aangezien de hele familie zich op de Stöppelhaene begeeft, spring ik lekker onder de douche. Er staat namelijk een avondje stappen op de planning! Als iedereen terug is, bakken we pannenkoeken en rond 20.30 uur gaan Erik en ik de deur uit richting vrienden. Ik drink heerlijke prosecco uit Italië en we kletsen gezellig bij. Er komen flinke onweersbuien over Raalte, dus we wachten nog even tot die overgewaaid zijn. Daarna lopen we naar het feestterrein en is Stöppelhaene AAN! Yes, het is weer ouderwets gezellig en om 03.00 uur lig ik in bed. Die foto rechts is trouwens een half opgegeten gebakken visje… Lekker plaatje wel, haha. Stöppelhaene, wat een feest!

collage zaterdag Stöppelhaene Raalte augustus 2019 - Mama's Meisje blog

Zondag: dansjes

Oeh, dat was een kort nachtje! Rond 08.00 uur willen de kinderen écht uit bed, dus opstaan! Papa in ieder geval, want mama mag nog even blijven liggen. Ik zet de nieuwste folders online in m’n stories op Instagram en check ook even mijn statistieken van augustus. Wat fijn: een nieuw record! In augustus kwamen meer dan 35.000 unieke bezoekers lezen op mijn blog. Eenmaal uit bed maak ik ontbijt en daarna ga ik samen met Niene onder de douche. Na de lunch kak ik in, misschien een lichte kater ;) dus even een powernap op de bank en daarna gaan we richting het feestterrein voor de laatste dag van Stöppelhaene! Eerst doen we een rondje over de kermis, waarbij Suus in de draaimolen mag. Daarna lopen we over de culinaire markt en daar staat, net als ieder jaar, een kraampje met Antilliaanse specialiteiten. We pauzeren met een pastechi, mijn favoriete snack uit Curaçao. Vervolgens lopen we door naar het plein met muziek en meeten daar met m’n ouders en zusjes. Wat een gezellige middag! Vooral Niene heeft de smaak te pakken en geniet van onze dansjes samen. Als ik stop met dansen, zwaait ze met haar armen en gaat net zo lang door tot ik weer begin, haha! We gieten Stöppelhaene natuurlijk met de paplepel in ;) Rond 17.00 uur lopen we weer richting huis en pakken we de auto in. Ook halen we Jackie weer op, die helemaal uitgeput is van het spelen met de andere honden. Eenmaal thuis bakken we patat in de airfryer en na het eten gaan de kinderen lekker naar bed. Ik ruim de tassen op, zet een was aan en maak het weekoverzicht af. Wat was dat een goed begin van de vakantie, op naar de tweede (en laatste) week!

collage Stöppelhaene zondag kermis Antilliaanse specialiteiten culinaire markt augustus 2019 - Mama's Meisje blog

Ben jij wel eens bij Stöppelhaene geweest? En ken je pastechi? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!