Tijd om weer eens een weekoverzicht bij te houden! Afgelopen week ging ik voor wat me-time in de vorm van shoppen, was de ziekenboeg still going strong, genoten we van een heerlijke avond uit en werd ik beschuldigd van copycatting! Lees je mee?

Maandag

We beginnen de maandagochtend met haastige spoed en zoals je weet is dat zelden goed ;) Niene is al vanaf vorige week donderdag aan het hoesten, heeft steeds even koorts en dan weer niet en knapt niet echt op. Ook hangt er een beetje een zoetige weeïge geur om haar heen, ook al is ze net gewassen en gestreken. We hebben er weer een nachtelijk feestje op zitten dus ik besluit de dokter te bellen. Om 08:07 uur hang ik nog met de assistente aan de telefoon, die aangeeft dat er nog een plekje is om 08:30 uur. Niene is al aangekleed en heeft net de fles gehad. Nouja, een gedeelte, want ze laat superveel staan. Ik ben echter nog team pyjama’s en datzelfde geldt voor Suus… Ik weet niet hoe, maar ik red het om binnen 23 minuten mezelf aan te kleden en mascara op m’n wimpers te flansen, de peuter aan te kleden én fruit te laten eten en op tijd aan te komen bij de huisarts. Waarvan akte! Haar oortjes zijn de boosdoener, maar we mogen het eerst proberen met neusspray en paracetamol. Eenmaal thuis leg ik haar lekker in bed. Aangezien Sinterklaas gisteren langskwam met een heleboel cadeaus, is het vandaag tijd om daarmee te spelen. De Zoef Zoef Dieren roetsjen van de glijbaan en Suus heeft veel plezier. Wel kan ik merken dat al die indrukken erin hebben gehakt dus gaat ze tussen de middag even slapen. Na mijn extra light lunch (beetje compensatie na de chocoladeletter van het weekend), ben ik heel wat van plan. Maar dan wordt Niene net weer wakker en daarna Suus weer, dus ik kom nergens aan toe. Aan het eind van de middag komt Erik thuis en moet ik naar de bekkenfysiotherapeut. Eenmaal thuis eet ik, doen we de kindjes in bad en in bed en daarna ga ik alsnog aan de slag voor mijn bedrijven! En het werd weer laat…

img 9417

Dinsdag

Wonder boven wonder is Niene de nacht goed doorgekomen en dus besluit ik de meisjes gewoon naar het kdv te brengen. Natuurlijk met de mededeling dat de leidsters me moeten bellen als het niet wil. Ik heb namelijk een dagje vrij genomen om eens heerlijk in mijn eentje op pad te gaan. Ik ga naar Enschede want de kinders hebben nog wat nieuwe kleding nodig en ik wil ook even voor mezelf kijken. Tussendoor lunch ik heerlijk in mijn eentje (het lekkerste broodje carpaccio dat ik in tijden heb gegeten!) en ga naar allerlei leuke winkels zoals Primark, Søstrene Grenes, H&M, Dille & Kamille, Zara, Hema en C&A. Binnenkort volgt er een uitgebreide shoplog op de blog! Ook spot ik een oogverblindende kerstwinkel, waar hele toffe flamingo’s voor in de boom hangen. Ik plaats een filmpje op Instagram Stories en mijn inbox ontploft. Ik ben vergeten hoe de winkel heet, misschien heeft iemand een idee? Dan kunnen mensen op Google uitvogelen of er nog meer vestigingen zijn :) Eenmaal thuis besluit ik nog wat foto’s te maken van het gepimpte Ikea keukentje (check de blog van gister) als het kdv belt. Ik verwacht dat ze voor Niene bellen, maar Suus is ziek geworden. Ik haal ze allebei op en thuis gekomen wil Suus gelijk naar bed. Gelukkig drinkt ze ’s avonds wel weer wat en slaapt ze een nachtje bij ons in bed. Daar slapen wij trouwens niet beter op, maar als je ziek bent mag je zelf kiezen waar je slaapt. En het werd weer een nachtelijk feestje :)

collage1

Woensdag

Halfgaar sta ik vroeg op om Suus een ontbijtje voor te schotelen. Ik besluit te vragen waar ze zin in heeft en ze wil graag pepernoten. Dat lijkt me een prima deal. Het is tenslotte Sinterklaas en als je ziek bent, mag je eten waar je zin in hebt. Ze doorstaat de test met vlag en wimpel en daarna smeer ik nog een boterham voor haar. Onze dresscode van vandaag is campingsmoking en we hangen een beetje voor de tv, uiteraard met het Sinterklaasjournaal. Hoewel Niene gister weer wat leek op te knappen, is daar vandaag nog maar weinig van te merken. In de ochtend lijkt ze haar ‘normale‘ ritme weer op te pakken qua eten en slapen, maar in de middag is het weer mis. Gelukkig slapen ze beide tussen de middag, zodat ik even kan opruimen en de was kan doen. Dan gebeurt er iets vervelends: ik word door een andere blogger beschuldigd van copycatting. Er is op onze beide blogs een artikel verschenen over hetzelfde onderwerp en volgens haar ben ik door haar geïnspireerd. Die conclusie wordt gewoon getrokken en er wordt zelfs een blog aan gewijd. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat dit puur toeval is en dat er geen sprake is van ordinair jatwerk. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zulke flauwekul naar mijn hoofd geslingerd gekregen, maar ik leg het naast me neer. Ik ga me niet verdedigen voor iets wat door een ander geconcludeerd wordt, want het leed is al geschied. Bottom line: onzin! Als de kindjes slapen beantwoord ik wat mail, maak ik foto’s voor een shoplog, loot ik twee winactie winnaars en vouw ik de was op. Eenmaal wakker vermaak ik de kindjes, koken we eten en na het opruimen gaat Suus in bad en in bed. Niene is weer helemaal van de kaart, dus het wordt een avondje troosten, knuffelen en tijdens de hazenslaapjes opruimen en werken. En het wordt weer een gezellige nacht…

collage2

Donderdag

Erik werkt vanochtend thuis en dat geeft mij de kans om even naar de supermarkt en de bakker te gaan. Ik moet wat winactie pakketjes wegbrengen en daarnaast wil ik vandaag foto’s maken voor een campagne, dus neem ik wat broodjes en sap mee voor het leuke sfeertje. Terwijl ik weg ben, mag Suus liedjes kijken via Youtube en werkt Erik naast haar aan mijn bureau. Dat tref ik dus aan wanneer ik thuiskom, superlief! Eenmaal thuis gaat Erik gelijk naar buiten en Suus wil graag stickers plakken. Niene slaapt, haar fruithap ging er niet heel soepel in. Als Suus ook in bed ligt, helpt Erik me even met de foto’s en daarna check ik nog mijn mail, doe wat administratie en werk mijn planning bij. Erik is inmiddels onderweg naar het werk. Als Suus wakker is gaat ze spelen en als Niene wakker wordt, ruim ik boven de was op en verschoon de bedden. Daarna gaan we eten en omdat we gister hutspot voor twee dagen hebben gemaakt, is dat lekker makkelijk. Na het eten gaat Niene in de box en doe ik Suus in bad. Tijdens het badritueel hoor ik Niene even huilen, maar als ik bij de box kom zie ik dat ze alles onder heeft gespuugd. Ik breng snel Suus naar bed en doe vervolgens Niene in bad. Daarna alles uitspoelen, schoonmaken en de wasmachine de hele avond laten draaien. Mijn voornemen om vroeg naar bed te gaan is dus weer verdwenen (ik wacht op de wasmachine en lig pas om 01:30 uur in bed), maar gelukkig drinkt Niene wel haar fles leeg en die lijkt ook goed te vallen. Arm zieltje!

collage3

Vrijdag

Hmm, die fles van gisteravond viel dus niet zo goed. Om 05:30 uur staan we op en als Erik bij Niene gaat kijken, blijkt dat ze vannacht weer ziek is geworden. Dus hup, baby in bad, alles afhalen en schoonmaken en de wasmachine weer aan. In de tussentijd kleed ik me snel aan en maak Suus startklaar. Zij gaat namelijk gewoon een dagje naar het kdv, maar Niene blijft lekker thuis. Dat blijkt gedurende de dag geen overbodige luxe, want ze is heel hangerig en heeft veel behoefte aan knuffelen. Ze slaapt echter ook veel, dat moet vandaag wel in de box en de wipstoel want haar matrashoes zit in de was. Gelukkig gaat dat prima en het geeft mij de kans om tussendoor toch te werken. Het valt nog mee qua aanslag op mijn werkdag, want ik ben best productief en rond een samenwerking, een bevallingsverhaal, social media planning en nog een blogpost af. Aan het eind van de middag klap ik mijn laptop dicht, knuffel verder met Niene en stort mij op de was! Erik haalt Suus op en nadat zij in bad is geweest, een verhaaltje heeft gelezen en gaat slapen, eten wij nog warm. Ik breng mijn avond op de bank door met The Voice, de was en een vermoeid hoofd. Hopelijk word ik zelf niet ziek, want morgenavond staat er iets leuks op het programma!

collage4

Zaterdag

Vandaag slaap ik een heel klein beetje uit maar daarna is het tijd voor actie! Ik pak logeerspullen in voor ons allemaal en haal nog wat cadeautjes, want we gaan vanavond met de hele familie uit eten ter ere van de verjaardagen van mijn opa en oma. Nadat de meisjes ’s middags hebben geslapen, pakken we de auto in en rijden we richting Raalte. Daar slapen we bij mijn ouders en hebben we oppas geregeld. De meisjes slapen dus terwijl deze papa en mama lekker op pad gaan! We eten in Deventer bij Hotel Royal en het smaakt heerlijk. Ik heb als voorgerecht carpaccio (goh, wat een verrassing), als hoofdgerecht biefstuk en als toetje krijgen we allemaal een grand dessert. Daarna lopen we nog een rondje door de stad die prachtig verlicht is en daardoor heel gezellig oogt. Ik krijg er spontaan een kerstgevoel van! Helaas is Niene nog steeds niet in haar ritme, want uiteindelijk slaap ik ’s nachts amper…

collage5

Zondag

We hebben de wekker gezet, want we willen op tijd in de auto zitten. Vanochtend hebben we afgesproken bij vrienden in Drenthe en het is erg gezellig! Rond 12:30 uur zitten we weer in de auto, maar nu naar huis. Niene is nog steeds helemaal van haar ritme af en eenmaal thuis denk ik dat ze wel wil slapen, maar niets is minder waar. Ze jammert zich door de middag heen. Suus daarentegen is moe van het spelen met haar vriendinnetje, dus die moeten we om 16:30 uur wakker maken. Erik voelt zich inmiddels niet zo fit, wat ik heel bijzonder vind want hij is nagenoeg nooit ziek. Vanavond maak ik verse pizza, doe ik de was en maak ik dit weekoverzicht af. Op naar een nieuwe week!

img 9652

Ga jij wel eens alleen shoppen? Heeft het griepvirus jullie huis al bereikt? En voor de bloggers: ben jij wel eens beschuldigd van copycatting? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1