Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Mijn week loopt op veel vlakken anders dan gepland. Ik ga naar de Wehkamp Fashion Show en ben onverwachts het hele weekend in Friesland… Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Rise and shiiiine! De wekker gaat om 05.30 uur want ik heb vandaag véél te doen. En dus sta ik extra vroeg op zodat ik rustig aan mijn dag kan beginnen. Althans, dat was de planning, maar om iets voor zessen is Linn al wakker en daarna volgen er om beurten nog twee, dus loopt mijn morning routine iets minder soepel dan uitgedacht. Ik zou toch beter moeten weten inmiddels, haha! Uiteindelijk zitten we allemaal om iets voor acht in de auto en nadat ik de kinderen naar de opvang en naar school heb gebracht, rijd ik door naar de Action. Ik heb namelijk een leuk reel idee en ga daar vandaag gelijk mee aan de slag. Ik maak wat filmpjes, neem ook nog wat nieuwe pennen, cadeaupapier voor het inpakken van winactiepakketjes en kaarten mee. Next stop is de Aldi, waar ik nog wat boodschappen in de aanbieding scoor en datzelfde doe ik bij PLUS, waar de koffiebonen 1+1 gratis zijn. Thuisgekomen ruim ik alles op, eet nog wat crackers met kaas, om me vervolgens op het filmen van deel 2 van de reel te storten. Dat ziet er zo uit als op de foto: schuiven, stylen en ondertussen kijken of alles mooi aan elkaar gemonteerd kan worden. Als alles gefilmd en gefotografeerd is, ga ik achter m’n bureau zitten om alles klaar te zetten. Inclusief de tekst, hashtags en het geselecteerd liedje. Ik besluit ‘m al wel op TikTok te posten en zie dat ie meteen leuk ontvangen wordt: altijd fijn! Hierna ga ik met m’n mail en planning bezig: er liggen veel aanvragen voor campagnes op Instagram, maar niet alle data zijn helder. We stevenen weer af op de drukste tijd van het jaar en dat is nu al te zien in mijn agenda: een heleboel gekras omdat ik bepaalde dingen toch weer verschuif. Op zich niet erg, maar wel belangrijk om scherp te blijven en alles metéén te noteren als er iets wijzigt! Ik krijg hier altijd mega veel energie van dus lekker aan de slag! Tussendoor haal ik Niene van school en rijd door naar de zwemles. Rond 16.15 uur zijn we weer thuis: Niene mag tv kijken en ik werk nog even een uurtje door. Daarna komen Suus en Linn ook alweer thuis en gaat iedereen in bad of onder de douche. Het is mega plakweer, dus ik doe later in de avond hetzelfde. Gelukkig belooft het de komende dagen iets minder tropisch te worden!

weekoverzicht september 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Wat een bizarre nacht! We lagen allemaal heerlijk te slapen toen we om 00.45 uur opgeschrikt werden door een gigantische knal, veroorzaakt door onweer. Ik had m’n hart in m’n keel zitten en stond te trillen op m’n benen, want ik vlóóg uit bed. De meiden waren in tranen en dus mocht iedereen bij ons in bed (en Linn in het campingbedje naast ons bed). Klinkt als een goed plan, uitvoering iets minder want het duurde nog zo’n anderhalf uur voordat iedereen uiteindelijk weer sliep. En de wekker ging vroeg, dus je kunt je er vast wel een voorstelling van maken hoe deze mooie dinsdag verliep, haha. In zombiemodus, want ik ben die gebroken nachten écht niet meer gewend. Toch zitten we om 08.05 uur gewassen en gestreken in de auto op weg naar school. Nadat we Suus en Niene weggebracht hebben, rijd ik met Linn door naar Enschede. Eerst even naar de Aldi, want daar is toiletpapier in de aanbieding, en daarna door naar het winkelcentrum omdat ik iets op moet halen bij Norah. We zijn iets te vroeg, de winkel is nog niet open, dus haal ik bij Hema even sokken voor Suus en Niene die nu in de folder stonden. En we scoren nog een croissantje bij de bakker, die eten we straks thuis lekker op. Tegen 10.00 uur zijn we weer thuis en al snel daarna kakt Linn in, wat niet zo gek is na zo’n kort nachtje. Ik probeer toch nog wat nuttigs te doen, maar dat lukt niet echt. Na de lunch besluit ik Linn maar in bed te leggen en – verrassing – ze slaapt meteen. Dat geeft mij de kans om te stofzuigen, het wasrek leeg te halen, aardappelen te schillen én een reel op te nemen. Twee uurtjes later pluk ik haar weer uit bed en halen we haar zussen uit school. Suus duikt met koorts op de bank, die heeft het flink te pakken. Ik voorzie iedereen van een grote beker drinken en koekjes en monteer dan m’n reel. Iets voor vijven zet ik het eten aan en als Erik thuiskomt, neemt hij het stokje over. Ik werk even door m’n takenlijstje heen en na het eten ga ik nog even door. Ik kan echt merken dat de drukste tijd van het jaar begonnen is. Als je dan zo’n dag hebt waarop alles anders loopt, dan is het flink aanpoten. En onze plannen voor morgen om even naar de DM in Duitsland te gaan, stellen we maar even uit. Om 20.00 uur vind ik het mooi geweest: ik sluit m’n laptop af en chill ‘m nog even op de bank, met thee en een serie.

Weekoverzicht september 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Alles loopt anders dan gepland. We waren van plan om vanochtend weer eens naar de DM in Duitsland te gaan, maar Suus blijft ziek thuis. Ze heeft nog steeds koorts, Niene en Linn hebben dit afgelopen weekend al afgestreept. Hopelijk blijven wij buiten schot, maar we zullen zien. Erik is vandaag thuis en neemt me allerlei huishoudelijke klusjes uit handen. We kregen een verdrietig telefoontje dus deze week loopt helemaal anders dan gepland. Ik stort me op mijn werk zodat ik geen achterstand oploop. Buig me nog over mijn planning zodat ik niets vergeet, maar het komt goed. Er komen nog leuke pakketjes binnen: de komende tijd weer veel nieuwe kinderboeken op Instagram, Facebook en hier op de blog! Ik doe de administratie en schrijf ook nog een leuke blog over geld, die komt (als jullie dit lezen) later deze week online. Onze plannen om dan op vrijdag naar DM te gaan, schrappen we. Komt wel weer, eerst andere prioriteiten. Na het eten ga ik nog even door met allerlei regel- en werkdingetjes, maar ik ontspan ook nog even op de bank met thee en een serie. Selfcare is een jeukwoord, maar zó belangrijk in roerige tijden!

Weekoverzicht september 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Allemaal weer vroeg uit de veren en om 07.50 uur zitten we in de auto. First stop: de opvang om Linn weg te brengen, daarna door naar school om Suus en Niene te droppen. Ik rijd vervolgens door naar de Appie voor weekendboodschappen en neem gelijk het Disney stickeralbum mee. Eens zien of we die vol krijgen! Dan door naar de Action, waar ik wat herfstdeco haal voor een campagne. Thuis ruim ik de boodschappen op, maak ik een ontbijtje en start ik m’n laptop op. Omdat ik gisteravond nog doorgewerkt heb, kan ik vandaag wat regeldingetjes doen. Ik krijg akkoord op een campagne waarop ik gepitcht had en plan die in mijn agenda in. Tegen 12.30 uur klap ik mijn laptop dicht. Het is tijd om te lunchen en daarna mijn tas in te pakken! Om 17.00 uur eten we pasta en daarna haalt Erik de kinderen op. Ik ga me omkleden, opmaken en mijn haar doen want om 18.45 uur stap ik in de auto op weg naar het Wehkamp event: een Fashion Show. Ik heb een superleuke avond en rijd om iets voor 22.00 uur richting Friesland. Ik slaap bij mijn vader en bonusmoeder. Omdat ik nog de recap van het event online wil zetten, ga ik pas tegen 01.30 uur naar bed.

weekoverzicht september 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Geen schoolrun vandaag, dus om 08.00 uur sta ik op. Beneden maak ik ontbijt en start m’n laptop op. Ik probeer nog wat mails weg te werken, maar heb m’n hoofd er niet helemaal bij. Aan het einde van de ochtend rijden we naar mijn beppe (dat is Fries voor oma), want nu kan het nog. Vandaag neem ik afscheid. Verdrietig, maar we kunnen ook nog even met elkaar lachen. Eenmaal terug doen we boodschappen, ik werk nog even wat en na het eten duik ik onder de douche. Even alles van me afspoelen, maar ik ben blij dat ik dit nog heb kunnen doen. ’s Avonds komt Erik met de kinderen onze kant op, want ondanks het verdriet hebben we ook nog wat leuks op de planning.

weekoverzicht september 2023 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

De dag loopt wat anders dan gepland: mijn vader en bonusmoeder zijn er vandaag niet bij, maar daar is uiteraard alle begrip voor. We gaan al vroeg op pad met z’n vijven: eerst naar het strand van Makkum. Het leek me leuk om weer wat mooie gezinsfoto’s te maken, maar we komen mijn vader de fotograaf tekort, dus doen een poging tot wat kiekjes van de kinderen. Ik mag de camera van mijn vader gebruiken, best even wennen! Het resultaat is achteraf bar slecht haha, maar niet geschoten is altijd mis. De meiden vermaken zich uiteraard weer prima op het strand en zijn er amper weg te slepen. We moeten echter door, rijden op de terugweg nog even langs de supermarkt om snacks en drinken in te slaan en kleden ons ’thuis’ snel om. Daarna rijden we door naar een vakantiepark vlakbij Sneek. Voor een samenwerking zijn we uitgenodigd om een middagje te varen met een elektrische sloep. Zwemvestjes aan, koelbox aan boord en gáán! Wat een geluk hebben we met dit heerlijke weer, het is echt puur genieten. Tussendoor pikken we mijn vader en zijn vrouw nog op, ze varen gezellig een uurtje met ons mee. Tegen vieren meren we weer aan en nadat we alles netjes hebben achtergelaten en de spullen in de auto hebben gezet, rijdt ik met mijn vader mee naar de supermarkt, terwijl de rest alvast huiswaarts keert. Na de boodschappen zetten we de airfryer aan, ondertussen maak ik nog snel twee foto’s voor een campagne die eraan komt. Na het eten gaat Erik met de kinderen naar huis, ik kom morgen die kant op. We zijn met twee auto’s hier gekomen en na een hele middag op het water, ben ik helemaal munt. Vind het dus niet verantwoord om twee uur naar huis te rijden en zo besluiten we het dan te regelen. Nadat Erik en de kinderen richting huis zijn, start ik de laptop op. De komende tijd is het erg druk en ik probeer vooruit te werken wat ik kan, zeker gezien de familieomstandigheden. Ik maak content voor een campagne af, werk de blog uit van het boottochtje (later deze week online!) en bewerk een reel. Tegen 22.30 uur ga ik douchen en daarna slapen: zó aan toe!

weekoverzicht september 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Vandaag speel ik een beetje vals en zet ik de Foldertips pas ’s avonds online. Ik was gisteravond echt heel moe en hoewel de wekker vroeg gaat, moet ik eerst nog naar huis rijden. Een rit van twee uur en eenmaal thuis knuffel ik eerst met de meiden en Erik. Terwijl zij gaan lunchen (ik eet later), bereid ik wat dingetjes voor en na het eten nemen we een reel op voor weer een andere campagne. Het uitwerken bewaar ik voor morgen. De rest van de middag is voor films op de bank en na het avondeten gaan de meiden al vroeg naar bed. Wij kijken Boer zoekt Vrouw, heerlijk dat dit weer begonnen is, en gaan ook niet laat naar bed. De wekker gaat morgenochtend weer vroeg, klaar voor een nieuwe week.

Heb jij kunnen genieten van het prachtige nazomerweer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram?

liefs karin - Mamas Meisje blog