Daar is ie weer: mijn maandelijkse weekoverzicht! Ik was in de opruimmodus, moest bloed laten prikken en deelde leuke Wibra & Action budgettips. Niene kreeg nieuwe schoenen, ik had fysio en ging op pad voor een campagne. Lees maar mee!

Maandag

Nieuwe week, dus de wekker gaat vroeg! En dat valt tegen, want ik ben gister op pad geweest naar Amsterdam voor een fotoshoot in een magazine. Doordat het druk was in de trein, kon ik niet altijd zitten of zat ik op zo’n klapbankje. Dat voelde ik gisteravond enorm in mijn bekken en bovenbenen en het is vanochtend nog steeds voelbaar. Gelukkig staat er een afspraak bij de fysio op het programma, dus nadat ik de kinderen naar opvang en school heb gebracht, rijd ik gelijk door. Een uurtje later rijd ik naar huis, zet een kop thee en start m’n laptop op. Ik begin met m’n mailbox, schrijf daarna een blog waarvoor ik vanmiddag nog foto’s moet maken en Facetime tussendoor nog met m’n moeder. Dit weekend is er een pakket binnengekomen van Wehkamp, waar ik sinds vorige maand ambassadeur van mag zijn. Na de lunch staat content maken van de outfits die ik uitkoos, op de planning. Dat lukt gelukkig allemaal, maar aan het einde van de wandelroute is een weg afgesloten en moeten we weer helemaal terug… Oei, dat voel ik wel na de kraak- en kneedsessie van vanochtend. Dus eenmaal thuis moet ik eerst even bijkomen, trek ik m’n campingsmoking aan en drink een groot glas suikervrije ranja. Daarna maak ik de foto’s bij de blog die ik vanochtend typte, plan alles in en werk daarna de content uit die vanmiddag geschoten is. Ondertussen kook ik eten. Als de kinderen weer thuis zijn, moet Niene even nieuwe schoenen passen. Ik bestelde een hele bups bij VanHaren en eerder vandaag kwam het pakket binnen. Gelukkig zit er een leuk paar sneakers tussen dat past: ik ging voor een budget variant, want voor je het weet gaan we weer over naar de winterlaarsjes. Maar voor nu waren de oude schoenen te klein dus dit is een goede tussenoplossing. Niene is helemaal blij en nadat de meiden iets gedronken hebben, gaan ze in bad en naar bed. Ik ruim op (onder andere het schoenenkarretje in de gang: dag sandalen en te kleine schoenen!), Erik fietst nog even naar de supermarkt voor glutenvrij brood (we bestellen dit altijd bij Bakker Leo maar we gaan het net niet redden tot de volgende levering) en ik slinger mijn laptop weer aan om de andere to do’s af te strepen. Het wordt laat, maar het is wél af. Night night!

weekoverzicht september 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

De wekker gaat weer veel te vroeg en aangezien ik te lang snooze, gaan we volle bak in de ochtendspits. Alles loopt voor de verandering eens op rolletjes en Erik brengt de kinderen naar school. Ik ben vandaag make-uploos én in campingsmoking want ik heb véél te doen. Als eerst ontbijt ik achter de laptop, terwijl ik allemaal afspraken inplan. De kapper, nog een keer de kapper i.v.m. een bruiloft, de schoonheidsspecialiste en bloedafname: check! Daarna gaat de laptop aan de kant en ruim ik beneden op. Vervolgens gaan we naar boven, want daar moet ik ook nodig door de chaos heen. Mijn kantoor deed de afgelopen maanden vooral dienst als opslaghok, dus uitmesten die handel! In de kast maakt Erik 2 extra planken, waarna ik de kast helemaal opnieuw indeel. Voor die tijd heb ik alle schoenen al uitgezocht en weggegooid wat niet meer door kan voor een tweede ronde. Ook de kast van Linn haal ik helemaal leeg en ik maak drie stapels: een deel kan weg doordat het niet meer netjes is voor nog een ronde, een deel gaat naar iemand in mijn omgeving en een deel zet ik binnenkort op mijn Instagram kastje om te verkopen. Tussendoor eten we warm en maak ik voor vandaag het laatste af. De kasten van Niene en Suus moet ik ook nog helemaal langslopen en hoewel ik daar weinig zin in heb, ben ik altijd weer blij als het klusje achter de rug is. Na deze grote opruim workout spring ik onder de douche en daarna plof ik op de bank, mét laptop. Mijn mailbox checken, een blog typen, een winnaar bekend maken op Instagram én m’n overvolle dm inbox daar eens nalopen. Ik stop op tijd, want ik ben kapot. Nog even lezen in bed en dan: slapennnn!

weekoverzicht september 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Yay, de schoolweek is doormidden! Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, rijd ik door naar Action. Ik zag gisteren online namelijk een poppen onesie tussen de nieuwste artikelen staan en met €3,99 is dat het perfecte budget decembermaand cadeautje! Daarna moet ik nog naar Aldi en als ik thuis ben, pas ik de onesie gelijk aan bij de BabyBorn pop van Linn. Hij past, dus ik deel de tip in mijn stories en op Facebook en krijg er in de loop van de dag veel leuke reacties op. Nadat ik alles thuis heb gebracht, eten Linn en ik fruit en gaan daarna naar Ikea. Ik haal er wat benodigdheden voor mijn home office en ook een nieuw bankje voor in de hal, waarop we ook schoenen kwijt kunnen. Samen met Linn haal ik daarna haar zussen uit school. Niene gaat bij een klasgenootje spelen en Suus speelt bij ons thuis. In de middag stort ik me op de kledingkasten van de kinderen en krijg dit helemaal af. Ik maak meteen nieuwe lijstjes in mijn telefoon met items die ik de komende tijd moet shoppen om hun kast najaarsproof te maken. Aan het einde van de middag hebben we zwemles, als we thuiskomen eten we warm en daarna gaan de kids in bad en naar bed. Ik facetime met mijn stiefmoeder en klap daarna de laptop weer open, want dat is de hele dag nog niet gebeurd. Administratie, mailbox, Instagram: het is 22.30 uur als ik ‘m dichtdoe. Weer even lezen in bed en dan slapen, morgen wéér een volle dag.

weekoverzicht september 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! Vannacht rond 04.00 uur was ik klaarwakker doordat de kinderen spookten, dus voor mijn gevoel heb ik één keer geknipperd en ging de wekker alweer. De schoolrun verloopt rommelig, maar precies als de bel gaat, lopen we het schoolplein op. Linn heb ik ook al naar de opvang gebracht en op de planning staat een campagne waarvoor geshopt mag worden. Heel vervelend, zo’n werkdag! Eenmaal thuis ruim ik alles op en vul ik mijn Action etagère, die ik er vorig jaar scoorde maar die nu wéér verkrijgbaar is, met nieuwe miniplantjes. Ik maak er een korte reel van die ik deel op mijn woonaccount @twentshuisje. Daarna check ik mijn mailbox, ruim volle wasmanden leeg in de kasten van de kinderen en maak foto’s van mijn kantoor voor de blog over het verbeteren van mijn thuiswerkplek. Vervolgens werk ik die blog uit, maak stories met de content die ik vanochtend schoot en maak het toilet schoon. We eten wraps, de kids komen thuis en gaan, na een tussenstop in de badkamer, door naar bed en Erik moet ’s avonds nog weg, dus ik heb het rijk voor mij alleen. Ik zet nog wat stories voor een samenwerking op Instagram en doe een voorstelrondje. Dat duurt langer dan verwacht, dus om 22.00 uur moet ik nog van alles doen. Ik maak een boodschappenlijstje voor morgen, leg een retourpakketje klaar om morgen weg te brengen en stofzuig, want de hond heeft een potlood kapot gebeten. Ook beantwoord ik nog een mailtje. Na een douche kruip ik moe in bed. Nog één dagje en dan weekend!

weekoverzicht september 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Veel te kort nachtje, dus ik word moe wakker. Echt kans om rustig wakker te worden heb ik niet: de kids moeten vandaag écht op tijd in de auto zitten want nadat ik ze weg heb gebracht, moet ik meteen door naar de bloedafname. Gelukkig ben ik op tijd, Linn is mee. Nadat ik klaar ben, rijd ik samen met Linn door naar het dorp om het retourpakketje weg te brengen, weekendboodschappen te doen en nog wat winkels mee te pakken. Bij Wibra spot ik enkele leuke budgettips die ik deel in stories. Als laatst halen we verse bloemen bij de bloemist en eenmaal thuis zet ik ze gelijk op mijn nieuwe vaas (géén budget item). Ik zette laatst een buikkastje op de plaatselijke verkoophoek, die wordt opgehaald voor €15 – dit doen we in het potje ‘Leuke Dingen’ – en ik heb weer ruimte! Eerder deze week is er een pakket bezorgd voor een supertoffe campagne die ik binnenkort mag laten zien op Instagram. Ik was er nog niet aan toegekomen om alles uit te pakken, dat doe ik nu (zónder nieuwsgierige Suus en Niene, want die zitten lekker op school). Ook Facetime ik nog met mijn broertje en na de lunch ga ik als een razende aan de slag met mijn mailbox, want ik loop achter. Ook mijn planning is een warrige boel, dus die werk ik helemaal bij en aan het eind van de middag werk ik nog een campagne uit, die ik vervolgens instuur naar de opdrachtgever toe. Na het eten, als de kids gewassen en gestreken in bed liggen, werk ik mijn dm’s op Instagram bij. Sorry als je soms héél lang op antwoord moet wachten. Zonder overdrijven: ik krijg dagelijks wel rond de 80 tot 100 berichtjes binnen en heb niet altijd meteen tijd om te reageren. Doe mijn best! De laptop gaat om 22.00 uur dicht en daarna is het tijd voor paprikachips en een serie. Weekend!

weekoverzicht september 2022 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Vandaag ben ik weer eens aanvoerder van ’team campingsmoking’. Niet om lekker languit op de bank te hangen, helaas… Nee, in plaats daarvan stort ik me o.a. op het opruimen van onze kledingkast! Maar eerst ontbijt ik met bananenpannenkoekjes, al moet ik ze tegenwoordig delen, haha. Mevrouwtje zet ook nog haar bord omgekeerd op haar hoofd. Het haar vol pannenkoek en honingvervanger, dus moet ze eerst weer in bad. Daarna kan ik me bezighouden met wat ik van plan was te doen. Ik ga weer eens kritisch door mijn kledingcollectie, wissel de zomerjassen aan de garderobe om met winterjassen en hetzelfde geldt voor schoeisel. Ik leg mijn zomerjurken en dergelijke allemaal achter de schuine wand en haal mijn najaarsgarderobe naar beneden en hang/leg alles in de kast. Dat is een flinke klus, dus ik ben daar bijna de hele dag mee bezig. Tussendoor maak ik alvast een nieuw weekmenu en een boodschappenlijstje voor morgen. Aan het einde van de middag heeft Suus zwemles, Erik gaat mee. Ondertussen maak ik patat en kipnuggets voor Niene en Linn. Zij zijn echt heel moe vandaag, dus lekker op tijd naar bed! Als de kinderen allemaal in bed liggen, eten Erik en ik nachos-schotel en kijken we naar de remake van Pinocchio op Disney+. Op zich een leuke film, maar vind het niet heel bijzonder. Ik maak het eerste deel van de Foldertips en daarna gaan we slapen.

weekoverzicht september 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

De wekker staat vroeg, want er komen drukke weken aan dus ik wil deze dag optimaal benutten. Als eerst zet ik de Foldertips online, daarna kleed ik me aan en eet even snel iets. Om iets over half 9 ben ik in de supermarkt. Ik doe alvast een deel van de weekboodschappen, morgen moet ik nog een keertje naar een andere supermarkt omdat daar dan weer fijne aanbiedingen gelden. Jep, ook wij letten momenteel enorm op want het is niet meer grappig hoeveel geld er naar boodschappen gaat. Nadat ik thuis alles heb opgeruimd, werk ik ons huishoudboekje bij, Facetime ik met mijn moeder en daarna is het alweer lunchtijd. Als Linn in bed ligt, werk ik een blog uit en maak ik een planning voor aankomende week. De rest van de zondag maak ik ‘wishlists’ voor kleding voor de meiden, later deze week kijk ik wat ik ga bestellen. Ook lees ik mijn boek uit, ruim de kast in de gang op en stort me op de was. Het was een drukke week en het gaat ook weer een drukke week worden!

weekoverzicht september 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe was jouw week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog