Ruim twee jaar lang ging het ons huisje voorbij, maar nu waren we toch echt aan de beurt: quarantaine modus AAN! In het nieuwe weekoverzicht lees je hoe dat verliep… 

Maandag

Nieuwe week, maar we hoeven vanochtend geen wekker te zetten want we zitten in quarantaine! Ik word wakker met een behoorlijk gaar hoofd, ben namelijk mega verkouden en dat voelt alles behalve relaxt. Toch doe ik een poging om een blog af te maken waar ik eergister al mee begonnen ben. Ik doe er uiteindelijk tot laat in de middag over… Om 09.30 uur zet ik de televisie aan en zien we Ireen Wüst historie schrijven op de 1500 meter. Prima tijdverdrijf dit! Ondertussen schijnt buiten het zonnetje, dat geeft al meer energie dan het stormachtige weer van gisteren. Sinds vrijdag loopt Linn los, maar tot nu toe voelde ik me nog niet goed genoeg om er foto’s en filmpjes van te maken. Ik deel niet zoveel over mijn kinderen in verband met privacy, maar deze mijlpaal vind ik zó schattig dus maak ik er een Reel van en zet deze op Instagram. In de afgelopen dagen zijn er pakketjes binnengekomen, ik kom er nu pas aan toe om ze uit te pakken. Zoals leuke verjaardagswinacties voor als de kinderen jarig zijn en een corduroy blouse die ik voor een tientje in de sale bij H&M scoorde. Budget is your middle name of niet ;) ’s Middags mogen de kinderen cupcakes bakken en doe ik er tergend lang over om die blog af te maken. Tijdens het koken worden de boodschappen bezorgd, zo fijn dat ik vrijdagavond nog een bezorgmoment voor vandaag kon reserveren! Na het avondeten maak ik een planning voor deze week, om niets te vergeten. Daarna kruip ik lekker onder een deken op de bank. Ik had nog in de planning om te gaan strijken, maar dat is iets te ambitieus voor nu.

weekoverzicht februari 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Dacht ik me gister alweer iets beter te voelen, valt dat vandaag flink tegen. Ik heb weer enorme hoofdpijn dus paracetamol it is om de dag te starten. Als ik zit of lig wil het wel, maar lopen is echt ellende. De kinderen vermaken zich gelukkig prima en een uurtje nadat ik paracetamol heb ingenomen, zakt mijn hoofdpijn iets af. Rond half 12 zetten we de televisie weer op schaatsen en zien we hoe Kjeld Nuis het goud pakt op de 1500 meter. Na de lunch gaat Linn naar bed en spelen de meiden in de tuin. Ze helpen Erik met vegen en harken, prima activiteit dacht ik zo. Ik werk mijn mailbox bij, zoek kleding uit voor een samenwerking en typ een blog. Daarna besluit ik toch om nog even in bed te gaan liggen, want ik voel me totaal niet fit. Ik kijk een aflevering van Sweet Magnolias en lees nog wat op m’n e-reader. Ik maak ook maar één foto en hoop dat ik me morgen iets beter voel. Als ik vanaf nu klachtenvrij was, mocht ik morgenavond weer uit quarantaine maar dat zit er nog niet in…

weekoverzicht februari 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vanochtend voel ik me gelukkig weer iets beter. Nadat ik ontbeten heb, blijft Erik beneden bij de kinderen en kan ik boven even een rondje maken. In de afgelopen dagen heb ik amper iets gedaan, dus ik ruim de schone was op, stofzuig de slaapkamers van de kinderen en maak stories voor een samenwerking die was blijven liggen. Daarna moet ik echt bijkomen hoor, m’n conditie is nergens meer te bekennen. Na de lunch gaat Linn naar bed, zitten Suus en Niene voor een filmpje en kan ik even douchen. Daarna beantwoord ik mail en besluit wat dingetjes te veranderen in de woonkamer. Zo stond er een mand met kussens, maar die hapt eigenlijk alleen maar stof en hondenhaar. Weg ermee! Ook zou ik heel graag iets nieuws op de tv-kast willen, maar omdat Linn nu loopt is dat misschien nog niet zo handig… Ik haal wat decoratie weg van de schouw en schuif met de overgebleven items. Ik twijfel nog of ik het buikkastje in een andere kleur zal schilderen, maar denk er nog even over na. Je kunt wel merken dat ik qua inrichting toe ben aan iets anders, haha! De kussenhoezen was ik gelijk uit en uiteindelijk ben ik tevreden met het resultaat. Voor nu, want ik heb alweer wat dingetjes aan m’n wishlist toegevoegd!

weekoverzicht februari 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Eerlijk? Ik ben die quarantaine wel aardig zat… Het verloopt op zich prima hoor: de kinderen vermaken zich boven verwachting goed en ik ben blij dat we er redelijk doorheen komen,  maar ik mis nu weer die extra tijd om aan m’n zakelijke doelen te werken en dat frustreert lichtelijk. Daarom kijk ik naar wat ik wél kan doen en dat is het uitprinten van het infoboek over de Lazy Fitgirl methode. Ik wil me daar de komende weken in inlezen en stap voor stap de methode toepassen zodat ik me fitter voel, gezonder leef en misschien ook wat afval. Ik zal er binnenkort uitgebreider over schrijven. Verder zijn de meiden vandaag volop bezig met strijkkralen en daar help ik ze bij. Ondertussen kijken we naar Irene Schouten die een fantastische 5 kilometer schaatst. Leuk om te zien hoe enthousiast de meiden zijn, Suus wil sinds deze week later ook Olympisch schaatser worden. Ik reken het goed! Vandaag maakte ik ook weer wat stories voor een samenwerking en heb ik via de mail contact met een superleuke partner voor het hele jaar 2022. Top! Mijn moeder is vandaag jarig dus die Facetimen we samen en verder komen we de dag door met veel schermtijd, spelletjes en interieurinspiratie op Pinterest. De kinderen eten lekker vroeg en nadat ze in bad zijn geweest, liggen ze op tijd in bed. Daarna maken wij nachos en die eten we lekker op de bank, onder het genot van ‘Manifest’ op Netflix.

weekoverzicht februari 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Je zou het bijna niet verwachten, maar ik besluit vandaag dat mijn 24 klachtenvrije uren ingaan. Helemaal klachtenvrij ben ik niet, maar ik heb geen koorts meer gehad en ben al ruim een week onder de pannen. Het is goed geweest! Ik hoor veel mensen om mij heen die nog wel een tijdje moe, futloos en verkouden blijven, ik ben benieuwd hoelang ik dat ga ervaren. Voor nu gaan we ervan uit dat maandag het normale leven weer begint, mits iedereen negatief test. In de ochtend staat het schaatsen weer op het programma en zien we de spannende 10 kilometer ritten van de heren. Ondertussen maak ik het fotoalbum voor Suus van afgelopen maand af, verzorg ik de planten en bakken de kinderen brownie cupcakes. Ook komt er een groot pakket binnen voor een samenwerking, dat ik héél enthousiast uitpak. Als Linn na de lunch in bed ligt, spelen Suus en Niene in de tuin en dat geeft mij de kans om een budgetblog te schrijven die dinsdag online komt. De hele dag komt er geen mail binnen in mijn zakelijke inbox en hoewel er heus weleens een rustig dagje tussen zit, vind ik het vreemd. Aan het einde van de middag ontdek ik dat er een foutmelding is en probeer ik het zelf op te lossen. Dat lukt niet, maar het spitsuur is begonnen dus eerst koken, samen eten en dan de meiden via de wasstraat in bed bonjouren. Daarna facetime ik nog met m’n vader en vervolgens lost mijn host het e-mailprobleem op. Ik wilde eigenlijk naar The Tinder Swindler op Netflix gaan kijken omdat ik daar zoveel verhalen over heb gehoord en gelezen, maar in plaats daarvan check ik ‘even’ 55 mailtjes die dus ergens waren blijven hangen. Ik werk mijn planning bij, doe wat administratie en klap rond 23.00 uur mijn laptop dicht. Een latertje, maar ik heb wél een rustiger weekend op deze manier!

weekoverzicht februari 2022 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Rise and shine! Ik zet m’n wekker om 06.30 uur want ik wil op tijd in de supermarkt zijn. Dat lukt, want ik ben er iets na achten om wat weekendboodschappen te doen. Nadat ik de boodschappen thuis heb gebracht, rijd ik door naar de Intratuin. Ik heb eerder deze week m’n bananenboom afgebroken… Dat klinkt spannender dan het is, maar het ding bleek niet goed tegen de vloerverwarming te kunnen en van binnenuit te rotten. Geen succes dus, maar inmiddels heb ik een plantentafeltje gescoord en bij het tuincentrum koop ik een mooie nieuwe plant. Ook neem ik gelijk drie nieuwe miniplantjes mee voor op de befaamde Action etagère (weet je nog, die budgettip die viral ging?) en nog wat fotoprops voor een samenwerking. Eenmaal thuis drinken we samen koffie en thee, waarna de kinderen gaan puzzelen en ik boven wat babyspullen uitzoek voor een kennis die het goed kan gebruiken. Na de lunch gaat Linn naar bed, Suus en Niene spelen buiten en ik neem stories op voor een samenwerking. Het is zonnig weer dus ik ga daarna ook lekker naar buiten, heerlijk! Als de kinderen ’s avonds in bed liggen, zet ik alvast de zondagse foldertips voor op Instagram klaar en vervolgens strijk ik de was weg die er de hele week al op lag te wachten. En natuurlijk kijken we ondertussen naar Manifest, super spannend! Helaas is Erik ook positief getest, maar gelukkig wel klachtenvrij. Hopelijk blijven de kinderen ook negatief en klachtenvrij, dan kunnen ze deze week gewoon naar school en opvang.

weekoverzicht februari 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Iemand was om 05.30 uur wakker en ik noem geen namen… Aangezien we gisteravond besloten om Manifest helemaal uit te kijken, lag ik pas na twaalven in bed en voel ik me totaal niet uitgeslapen. Nadat de foldertips online staan, ga ik uit bed maar blijf nog tot een uur of 14.00 in m’n campingsmoking. Ik maak een nieuw weekmenu plus boodschappenlijstje en dat vergt iets meer uitzoekwerk. Later deze week vertel ik waarom :) Nadat ik mezelf heb aangekleed, ga ik naar buiten want daar spelen Suus en Niene. Even genieten van het toch nog zonnige weer! Daarna begin ik binnen met opruimen. Dat doe ik altijd op zondag, want ik wil maandag met een schone lei beginnen. De gevouwen en gestreken was in de kasten leggen, het speelgoed in de kasten, het toilet schoonmaken en de boel stofzuigen en dweilen. We eten op tijd, daarna doet Erik de kinderen in bad en ondertussen zet ik de tassen alvast klaar voor morgen. Op naar een nieuwe, drukke week!

Heb jij al eens in quarantaine gezeten de afgelopen twee jaar? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog