Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Vorige week stond in het teken van vakantie voorpret, de was (het houdt niet op, niet vanzelf…) en zelf aan de slag gaan met het maken van een regenboog hanger! Suus en Niene ontvingen items uit de nieuwe zomercollectie van Feetje en Jubel, tijd voor een sneak peek! Ik werd verrast met bloemen én kreeg een nieuwe tas… Lees je mee?

Maandag

Omdat we gisteravond laat thuis waren en de kinderen dus laat in bed lagen, worden ze pas tegen 08.15 uur wakker. We doen het lekker rustig aan vandaag, mede omdat Niene nogal verkouden is en last heeft van tandjes. Gister hebben we onze kofferset mee terug genomen, die hadden we uitgeleend aan mijn ouders. Suus gaat met de koffer (die ze auto noemt) door het hele huis. Wat een lol! Na het ontbijt speelt ze even in de box en na de fruithap gaat ze weer naar bed. Suus bladert in een boekje terwijl ik een stapeltje was wegstrijk. Ook zet ik nog een was aan, verschoon ons bed en schil alvast aardappels voor het avondeten. Dan wordt Niene weer wakker en eten we brood met z’n drieën. Na de lunch spelen Niene en Suus samen op de grond. Niene is vooral gefocust op de Duplo van Suus, die daar iets minder van gecharmeerd is. Er komt een superleuk pakket binnen van Feetje en Jubel! Binnenkort volgt een blog met meer foto’s, maar ik deel hier alvast een sneak peek… Niene gaat ’s middags weer naar bed en Suus speelt in haar tipi, terwijl ik nog wat opruim en mail beantwoord. Daarna is het alweer tijd om eten te koken en als het eten bijna klaar is, komt Erik ook thuis van zijn werk. Niene slaapt lekker lang door dus kan gelijk aanschuiven. Na het eten ruimen we op, waarna Erik de dames in bad doet. Ik verschoon ondertussen hun bedjes en leg alvast kleren klaar voor morgen. Als ze gewassen en gestreken in bed liggen, vouw ik nog wat was op en daarna duik ik achter m’n laptop. Ik schrijf een paar artikelen vooruit, want binnenkort staat er een romantisch tripje op het programma :D

collage weekoverzicht maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Om 06.15 uur gaat de wekker. Opstaan, want vandaag is mijn werkdag en dat betekent dat de meisjes naar de opvang gaan. Maar eerst kleedt moeders zichzelf aan en smeert make-up op d’r bakkes. Daarna zet ik nog een wasje aan en ontbijt ik snel, waarna ik de tassen voor de opvang klaarzet en de kinderen wakker maak. Wakker maak ja, want sinds kort hebben die twee het uitslapen ontdekt (behalve in het weekend, helaas…). Na een chaotische ochtendspits lever ik ze nog net op tijd af bij het kinderdagverblijf en daarna rijd ik al zingend naar huis, want ‘Die Verrückte Halbe Stunde‘ is op radio 538. Thuis hang ik snel de was op en daarna ga ik aan de slag! Ik haal een cursus in, beantwoord mail, zet de social media planning voor mijn werk als virtueel assistent klaar en ga verder met de thuisstudie die ik volg. Ook typ ik een blog, doe wat administratie en houd me bezig met de voorbereiding van een leuk artikel. Tussendoor lunch ik met bananenpannenkoekjes en voordat ik het weet is het alweer tijd om het avondeten te gaan koken. Erik en ik eten samen, waarna hij de meiden ophaalt. Ik ruim ondertussen alles op en maak een boodschappenlijstje. Als Suus en Niene thuis zijn spelen ze nog even met papa, terwijl ik alle spullen verzamel voor het bad! Na het bad worden er verhaaltjes voorgelezen en is het alweer bedtijd voor hen. Voor mij niet, want ik stort me weer op de was, terwijl ik tv kijk. Ook zoek ik nog wat informatie op voor onze citytrip naar Kopenhagen. Daar heb ik nu al zin in!

collage dinsdag weekoverzicht - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vandaag sta ik vroeg op. Omdat Erik vanochtend thuis werkt, ga ik boodschappen doen en blijven de kindjes bij hem. Ik ben al vroeg bij de Lidl en heb alles snel verzameld. Eenmaal thuis ruim ik de boodschappen op en zet een was aan. Ook stofzuig ik en maak het toilet schoon. Daarna geef ik Niene een fruithap, terwijl Suus en ik ook fruit eten. Als Niene naar bed gaat, ga ik door met mijn schoonmaakrondje en ondertussen is Suus druk bezig met stempelen en kleuren. Ik heb vanochtend een grote fles azijn meegenomen om mee schoon te maken! Ik ontkalk de waterkoker en het koffiezetapparaat. Ook drenk ik een hydrofiele doek in azijn en knoop dat om de douchekraan heen. Dat kan mooi een paar uur intrekken, zodat ik het later vandaag kan schoonmaken als ik de badkamer doe. Nadat we allemaal een broodje hebben gegeten mag Suus tv kijken en gaat Niene naar bed. Ik check mijn mail en lees een persbericht over uitjes. Er staat een tip in om een artikel te schrijven over kabouterpaden. Shit! Dat idee staat al een paar maanden in mijn concepten, maar omdat het zoveel uitzoekwerk is, heb ik het steeds opgeschoven. Ik besluit er ’s avonds mee aan de slag te gaan, want ik wil het graag publiceren voordat iemand anders dit dit. Niet dat dit onoverkomelijk is, maar ik wil niet de tweede in rij zijn ;) Ik ben een tijdje geleden namelijk beschuldigd van copycatting en heb geen  zin in nogmaals zo’n scène. Nu gaat natuurlijk niemand geloven dat dit idee al in concept stond, dus als bewijs heb ik onderstaande foto gemaakt. Zie? Op 22 december maakte ik het concept aan. Ik had gehoopt het artikel vanavond af te krijgen, maar om 00:30 ben ik net op de helft. Tijd om naar bed te gaan, morgen maar verder! Mijn plan om vandaag nog van een maskertje te genieten, schuif ik even door. Ik ontving van The Body Shop het Youth Concentrate Sheet Mask. Ben er erg benieuwd naar en denk dat deze meegaat in de koffer tijdens onze citytrip!

collage woensdag weekoverzicht - Mama's Meisje blog

Donderdag

Omdat het gisteravond zo laat werd, kan ik amper mijn bed uitkomen. Maar het lukt :P en ik besluit een was op te hangen, er een in de droger te gooien en te stofzuigen. Daarna haal ik de meisjes uit bed en verzorg hun ontbijt. Ik kleed me vervolgens aan, want we krijgen visite! Ik maak ontbijt voor mezelf: Griekse yoghurt met appel, walnoten en een scheutje honing. Ik hoop zó dat ik morgen mijn tweede mijlpaal qua afvallen heb behaald… Er komt een vriendin theedrinken en we kletsen de hele ochtend. Ze heeft ook twee hele schattige twinning haarbanden voor Suus en Niene gemaakt, hoe lief! En ook nog in Panter Annie printje, dus pluspunten haha! Na de lunch stop ik Suus in bed, want ze is moe en hangerig. Ze komt ook bij me en zegt: “mama knuffel?“. Zooooo lief! Niene gaat pas later op de middag naar bed. Bij de post zit een pakketje van Ali met slingers voor de Sweet Table van Niene. Nog even en ze wordt al 1! ’s Avonds gaat de deurbel en word ik verrast met een prachtige bos bloemen. Gekregen van dezelfde vriendin! Wauw, dat fleurt mijn dag helemaal op! Na het avondeten gaan de kinderen in bad, voorlezen en naar bed. Daarna ga ik verder met mijn blog over alle kabouterpaden in Nederland en dat wordt een latertje! Omdat ik op mijn laptop niet steeds van scherm wil switchen, pak ik m’n tablet erbij én af en toe ook nog mijn telefoon. Wat nou schermtijd?! Om 01:30 uur lig ik in bed, maar het artikel over dit leuke peuteruitje is af en verschijnt morgen :)

collage donderdag weekoverzicht - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Oke, zo’n kort nachtje is voor een keertje niet erg, maar twee keer achter elkaar hakt er wel in. Ik voel me vandaag niet heel fit en met het oog op onze citytrip besluit ik een rommeldagje in te lassen. Ik ga dus niet alleen vooruit werken voor de blog, maar draai ook wassen, strijk wat dingetjes, ruim op, leg enkele outfits klaar in onze koffer en  maak een lijstje van spullen voor Suus en Niene die mee moeten naar opa en oma tijdens hun logeerpartijtje. Omdat ik een duf hoofd heb, ga ik vandaag bij nader inzien niet bezig met m’n studie. Ik kook aan het eind van de middag eten: rijst, tartaar en sperziebonen met champignons en ui. Vanochtend was er nul verandering op de weegschaal, iets waar ik wel een beetje van baal. Maar ik weet ook dat ik gewoon moet doorzetten, dus hopelijk volgende week een meevaller! ’s Avonds plof ik lekker op de bank om series te kijken en ga voor de verandering eens op tijd naar bed! Ik kijk op aanraden van een vriendin een hele leuke nieuwe serie voor mommy’s (to be), tipje hoor!

collage vrijdag weekoverzicht - Mama's Meisje blog

Zaterdag: regenboog hanger maken

Vandaag kan ik ietsje langer blijven liggen omdat Erik de kindjes uit bed haalt en ontbijt geeft. Daar knapt een mens van op! Na het ontbijt stort ik me op de was (het houdt niet op, niet vanzelf…). Vervolgens ruim ik op en besluit ik verder te gaan met het maken van de regenboogjes, iets waar ik gisteravond al een begin aan heb gemaakt. Een paar weken geleden spotte ik deze video van Lady Lemonade, waarin heel simpel wordt uitgelegd hoe je zelf een regenboog hanger kunt maken. Zo leuk! Ik kocht gelijk allerlei soorten katoendraad bij de Action en natuurlijk alle andere benodigdheden. Ik plaats een foto op Instagram waarin ik vertel dat ik met een regenboog hanger bezig ben en gelijk ontploft mijn inbox. Hoe maak ik deze regenboog hanger? (Check de video!). Waar koop ik de leuke kleurtjes draad? Bij Action! Hoe dik is het touw waar ik omheen wikkel en waar heb ik dat gekocht? Ik gebruik touw met een doorsnee van 12 mm en heb dit bij een ijzerwarenwinkel hier in Haaksbergen gekocht. Een winkel waar je ook klompen, een hark of een grasmaaier kunt kopen ;) Ik heb al wat vriendinnen, familie en andere mensen gevraagd of ze ook een regenboog hanger willen, want in mijn enthousiasme heb ik natuurlijk weer veel te veel materiaal gekocht. Ik maak er drie en ben best tevreden met het resultaat! Verder kook ik een pan vol stamppot, zodat ik morgen niet hoef te koken en om bakjes voor Suus in de vriezer te doen, dat is wel eens handig in verband met haar dieet. Mijn voornemen om vroeg naar bed te gaan valt weer in het water, maar ik word wel zen van het geknutsel met touwtjes :D

collage 1 zaterdag weekoverzicht - Mama's Meisje blog

collage 2 zaterdag regenboog hanger macrame zelf maken stof draad touw katoen - Mama's Meisje blog

Zondag

De wekker gaat op tijd, want we gaan op pad! Mijn moeder is vandaag jarig en is 51 geworden. Die vermelding vindt ze helemaal niet erg, want ze is nog heel jong als je nagaat dat ik dit jaar 31 word. We gaan dus gezellig op verjaardagsvisite en er is heerlijke Bossche bollen vlaai. Jammie! Het is dan wel mijn moeder die jarig is, maar ik krijg ook nog een cadeautje. Een nieuwe tas! Ik ben er superblij mee :D Rond 13:00 uur rijden we naar huis en heeft Erik ’s middags een feestje. Ik geef de dames brood en moet lachen om Niene. Ze heeft ontdekt hoe ze, met kinderstoel en al, in beweging kan komen. In de keuken staat een trolley met verschoonspulletjes en dat is haar ultieme doel. Ze trekt alles uit het karretje maar gelukkig hebben we grote zus Suus, die haarfijn uitlegt dat dat niet mag. Zo grappig! Na het broodje gaan ze allebei even een dutje doen. Ik zet een was aan, ruim opgevouwen was op en doe wat administratie. Ook haal ik foto’s van mijn telefoon om deze alvast leeg te maken voor onze citytrip. Ik heb er zoveel zin in! Als Suus en Niene wakker zijn, spelen ze samen op het kleed en ik vouw ondertussen was op. Rond etenstijd warm ik de left over boerenkool van gister op. Lekker makkelijk! Daarna volgt het bad-voorlezen-bed ritueel en dan kruip ik op de bank. Ik besluit om nog een regenboog hanger te maken en kijk ondertussen tv. Deze regenboog hanger komt niet helemaal af, maar ik zal er op een later moment mee verder gaan. Deze week vloog voorbij en ik kijk enorm uit naar volgende week. Op naar Kopenhagen!

collage zondag weekoverzicht - Mama's Meisje blog

Heb jij het regenboogvirus al te pakken en ga je aan de slag om met een regenboog hanger? En wat vind je van mijn nieuwe tas? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence