Ik besloot weer eens een weekje bij te houden wat we allemaal hebben beleefd. Een nieuwe speelhoek voor Suus, prikjes, een dag vol chaos, shoppen bij de Kruidvat en hard aan het werk! Lees je mee? 

Maandag

Omdat we gister de speelhoek van Suus afmaakten toen ze al sliep, wordt ze vanochtend wakker met een grote verrassing. Zelf klinkt ze minder enthousiast, want als ik vraag of ze de speelhoek mooi vindt, zegt ze: “NEE“! Na het ontbijt helpt ze me met de was, dat vindt ze altijd zo leuk om te doen! Wel merk ik dat ze heel moe is en niet zo vrolijk. Ze is flink verkouden en niet helemaal fit, waardoor ze om 11:00 uur huilend vraagt: “mama bed, mama bed?“. En zo ligt ze een half uur later, na het eten van een broodje, in bed! Niene is ook verkouden maar verder niet ziek en dat is maar goed ook, want ’s middags moeten we naar het consultatiebureau voor prikjes. Ik heb voor beide meisjes een afspraak en ben blij dat Erik op tijd thuis is, zodat hij mee kan. Na een uur zijn we klaar met alle controles, metingen en prikjes. Conclusie: beide meisjes doen het super! Als we thuiskomen duik ik gelijk achter de laptop, omdat ik last minute een betaalde opdracht binnenkreeg die vandaag af moet. Dat lukt en daarna kunnen we aanschuiven, want Erik heeft gekookt. Na het eten gaat Suus in bad en na het wassen geef ik Niene de fles. Als de kindjes in bed liggen, beantwoord ik mijn mail en typ nog een review uit. Daarna zet ik een kop thee en kijk naar mijn guilty pleasure: Goede Tijden Slechte Tijden! Daarna kijk ik een aflevering van Outlander, een serie waar ik nu verslaafd aan ben. Dan nog even douchen, Niene de fles en slapen!

weekoverzicht juni 2018

Dinsdag

De wekker gaat om 06:00 uur en ik snooze nog even, maar sta om 06:30 uur op. Eerst zelf aankleden en ontbijten en dan maak ik nog wat pakketjes klaar die straks op de post moeten. Dat aankleden wordt trouwens een steeds grotere uitdaging met het warme weer. Zo’n post partum body met flubberbuik én een kast vol kleding maar niks om aan te trekken en ik voel me overal dik in. Maar ook vandaag lukt het weer… Om 07:15 uur maak ik Suus wakker en na het aankleden zet ik haar ontbijt voor. Ondertussen haal ik Niene uit de box, Erik heeft haar vanochtend al vroeg de fles gegeven en daarna viel ze in de box in slaap. Erik gaat ook naar zijn werk, dus even papa uitzwaaien en dan krijgt Niene ook schone kleren aan en crème op haar gezicht enzovoorts. Gelukkig lijkt ze weinig last te hebben van de prikjes. Als Suus haar ontbijt op heeft ga ik nog even tandenpoetsen en haal ik nog een was uit de droger. Daarna is het tijd om de kindjes weg te brengen, maar ik moet eerst de mini nog verschonen. Al met al ben ik veel later op het kdv dan ik had gepland. Het is wel even wennen met twee kinderen, ik moet mijn ochtendroutine nog iets efficiënter maken. Nadat ik ze op het kdv heb gebracht, rijd ik door naar het dorp om voeding voor Niene te halen. Ik zie dat de sokjes in de aanbieding zijn bij Kruidvat en neem een voorraadje mee. Er liggen zoveel eenzame sokken in de kast, ik raak er heel vaak één van de twee kwijt. Ook zie ik een leuke hydrofiele XXL swaddle liggen dus die gaat ook mee. Daarna haal ik brood bij de supermarkt en doe ik de pakketjes op de post. En aangezien ik toch in het dorp ben, haal ik ook een broodje carpaccio voor de lunch. Lekker! Thuisgekomen ruim ik alles op en de rest van de dag besteed ik aan mijn secret project en aan de blog! Tegen kwart voor vijf maak ik snel een roerbakschotel klaar voor Erik en mij. Suus eet mee op de opvang. Daarna leg ik de laatste hand aan een artikel en pak een ZARA bestelling uit, terwijl Erik de kindjes ophaalt. Suus gaat lekker in bad, Niene is morgenochtend aan de beurt want die is veel te moe. Daarna even voorlezen en lekker naar bed! Ik kleed me om, want vanavond staat er een avondje sporten bij MamaFit op de planning. Als ik thuiskom eet ik nog fruit en drink ik even wat, terwijl ik Goede Tijden terugkijk. Daarna douche ik en kruip in m’n bedje!

weekoverzicht juni 20181

Woensdag

Ik schrik wakker om 08:00 uur, maar Erik (die deze ochtend thuiswerkt), heeft de kindjes al uit bed gehaald en ontbijt gegeven. Pffff, klinkt lekker, zo onbedoeld uitslapen, maar ik had heel veel willen doen vandaag en het lijkt maar niet te lukken. De kindjes zijn ook onrustig en dus krijg ik amper iets voor elkaar. Ik ga met Suus naar de huisarts en we gaan op de fiets, in het kader van mijn #fitmom plannen. Gelukkig is het helemaal niet warm ;) en kom ik half bezweet aan op de plaats van bestemming. Na anderhalf uur en een bezoekje aan de apotheek zijn we weer thuis, waar Suus gelijk een broodje krijgt en dan lekker gaat slapen. Ik maak pastasaus klaar voor twee dagen, zodat we vanavond en morgenavond niet tijdens het spitsuur in de stress zitten om het eten. Vervolgens is Niene aan de beurt om in bad te gaan, maar ze vindt het vandaag niet leuk. Daarna de fles, normaal valt ze dan wel in slaap maar vandaag niet. Als Suus wakker wordt is Niene iets rustiger en kunnen we samen naar buiten. Ik besluit de watertafel en tuinset even af te nemen met een sopje. Ook verplaats ik het konijnenhok, zodat Suus niet meer over het hekje in de achtertuin kan klimmen. Vluchtroute geblokkeerd! Suus helpt ook mee en gaat zelfs onkruid tussen de terrastegels weghalen. Dat is pas opvoeding ;) Rond half 6 gaan we eten, daarna doe ik Suus in bad en na het voorlezen gaat ze lekker slapen. Morgen wordt een leuke dag, want dan gaan we als gezin een dagje weg! Ik geef Niene de fles en daarna ga ik snel verder met wat ik vandaag allemaal van plan was te doen. Daardoor lig ik superlaat in bed, maar hopelijk begint de dag morgen minder chaotisch…

weekoverzicht juni 20182

Donderdag

Vandaag gaan we een dagje naar de dierentuin! Morgen verschijnt er een uitgebreid fotoverslag op de blog ;) We zijn rond half acht pas thuis, waarna Erik Suus in bad doet en ik alles weer opruim wat we vandaag hebben meegesleept. Het is wel een onderneming, op pad met twee kleine kindjes, maar we hebben een heerlijke dag gehad :) Niene slaapt als een blok en rond 22:00 uur ben ik ook wel moe, dus biedt Erik aan om haar te wassen als ze wakker wordt en daarna de fles te geven. Ik kruip dus op tijd in bed met een portie spierpijn waar je ‘u‘ tegen zegt. Maar ik kijk terug op een geslaagd gezinsuitje in een prachtig park!

img 4196

Vrijdag

Om 06:30 uur gaat de wekker en dat is best vroeg na zo’n dagje dierentuin… Met moeite sta ik op, kleed me aan, smeer make-up op m’n snoet en zet een kop thee voor mezelf. Daarna maak ik Suus wakker en nadat zij ook is aangekleed, maak ik ontbijt voor haar klaar. Ondertussen pak ik de tassen voor de opvang in en haal Niene uit bed. Al met al zijn de dames voor 09:00 uur op de opvang en als ik thuiskom hang ik snel een was op. Daarna klap ik mijn laptop weer open en ga, onder het genot van mijn ontbijt, aan de slag! Ik heb een mega lange to do list, probeer zoveel mogelijk gedaan te krijgen, wat gelukkig redelijk lukt. Erik moet ’s avonds werken en daarom eten we tussen de middag warm. Als we het eten bijna op hebben, wordt hij gebeld dat hij toch thuis kan werken. Nouja, scheelt vanavond weer koken. Rond 18:00 uur haal ik de dames weer op en aangezien ze nog heel moe zijn van gisteren, liggen ze al snel als roosjes te slapen. “Mooi”, denk ik, want dan kan ik ’s avonds nog wat huishoudelijke klusjes doen. Helaas denkt Niene er anders over, want eenmaal wakker is ze de hele avond onrustig en wil alleen maar bij mama knuffelen. Ze heeft haar handjes gevonden en slaat daardoor steeds de speen uit haar mond, waarna ze weer huilt omdat ze de speen kwijt is. Uiteindelijk lig ik om 01:00 uur in bed, hopen op een goede nacht!

weekoverzicht juni 20184

Zaterdag

Rise and shine! Weer een vroegertje, deze keer omdat ik op tijd bij de schoonheidsspecialiste moet zijn! Gelukkig heb ik wel goed geslapen, ook al was het een kort nachtje. Mijn wenkies zijn weer aan de beurt om geharst en geverfd te worden. Ik ga er op de fiets naartoe, in het kader van ‘genoeg bewegen‘. Als ik thuiskom drink ik even wat en daarna ga ik verder met die eeuwige was en verschoon ik alle bedden. Ook strijk ik een halve wasmand weg en ruim in huis op. Als de meisjes slapen, werk ik mijn mail nog even bij. Ik besluit ook om de kast in de woonkamer uit te mesten. De speelhoek is veranderd en diende onder andere als verzamelplek voor alle review-artikelen en perspakketjes die ik voor de blog binnenkrijg. Dat oogt super rommelig, dus had ik maar in de kast gezet. Die stond gelijk bomvol, dus vandaag heb ik alle artikelen opgeruimd en het verpakkingsmateriaal bij het oud papier gegooid. Life of a bloggert! Suus is vandaag ontzettend moe van het dagje uit en de kdv. Ze slaapt heel veel en we moeten haar om 17:00 uur wakker maken. Aangezien het lekker warm is, duikt ze in het zwembad waar ik ook lekker met mijn voetjes in zit. Vandaag heb ik mijn zomerrooster op de blog bekend gemaakt, precies om van zulke momentjes optimaal te kunnen genieten! Rond 18:15 uur gaan we eten en daarna gaan Suus en ik onder de douche. Daarna geef ik Niene de fles en bestel wat spulletjes voor de verjaardag van Suus, die volgende week alweer twee jaar wordt! Wanneer is dat gebeurd? Terwijl ik Outlander kijk, strijk ik nog even een bultje was weg en daarna ga ik lekker slapen!

weekoverzicht juni 20183

Zondag

Vandaag is het mini-uitslaapdag, want papa heeft de meisjes uit bed gehaald! We hebben familiedag, dus met haasten en vliegen komen we een half uur te laat aan. En dan te bedenken dat het gewoon bij de buren was, haha! Omdat Suus en Niene beide nog niet helemaal fit zijn, ga ik niet mee met de activiteit maar leg de meisjes in bed. Als iedereen terug is, sluiten we weer aan en spelen we een moeilijke pubquiz. Als afsluiter gaan we lekker barbecueën en daar hebben we het perfecte weertje bij! Zon en een beetje wind, een heerlijke combinatie. Tegen 16:30 uur moet Niene de fles en even later komt Erik ook thuis met Suus, die weer in bad gaat. Daarna wil ze graag Nijntje kijken op Netflix en nog even met de duplo spelen. Ook wil ze nog even knuffelen met Niene, ze slaat haar armpjes stevig om Niene heen en geeft kusjes. Niene lacht voluit, want hoe klein ze ook is, ze is altijd vrolijk wanneer Suus in de buurt is! Zo schattig om te zien! Ik vouw nog een was op, maak dit weekoverzicht af en maak een boodschappenlijstje. Daarna hang ik lekker op de bank met een kop thee en mijn serie van dit moment op Netflix. Daarna ga ik slapen, tijd voor een nieuwe week!

weekoverzicht juni 20185

Heb jij ook zo genoten van het zomerse weer? En heb je ook wel eens zo’n dag dat er niets lijkt te lukken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

liefs karin