Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Ik krijg een leuk perspakket, scoor mijn eigen budgettip, ruim op en zet spullen te koop, wandel een heleboel, ga op budgetproof ‘date day’ met mijn lief, laat m’n nagels doen, ga naar de kapper, heb een surprise party en geniet maximaal van ons Paasweekend in Friesland! Weer een heleboel te vertellen, de week vloog voorbij: lees maar mee!

Maandag

Nieuwe week! De wekker gaat vroeg en dat valt – na een weekendje alleen met de kinderen – lichtelijk tegen. Maar iedereen staat om 07.50 uur gewassen en gestreken klaar om naar school/kdv te gaan. Erik brengt de meiden weg, ik ga naar de supermarkt voor weekboodschappen! Ik ben lekker op tijd, dus ook weer snel thuis. Ik nam nog een nieuwe organizer mee die was afgeprijsd. Ik deelde ‘m vorige week in mijn stories op Instagram nadat ik ze had gespot en er stond er nog precies één in dit formaat, dus het moest zo zijn haha. Ideaal voor de kleurpotloden van de kinderen! Nadat ik alles heb opgeruimd en de ontbijttafel heb schoongeveegd, start ik mijn laptop op en maak ik een ontbijtje voor mezelf klaar. Vandaag staat er van alles op mijn werkplanning: mail, een blog voor een samenwerking, ik werk een blog uit over deze nieuwe Netflix serie die ik afgelopen weekend ontdekte, ik doe BTW-aangifte en werk nog een blog uit die voor vandaag op het lijstje staat. Maar ik geniet ook even van de zon tijdens een flinke wandeling, echt geen straf! Met het oog op het Paasweekend werk ik mijn planning weer bij: ik heb vorige week flink vooruit gewerkt in de avonduren maar zit op wat goedkeuringen te wachten voor content. Data verschuiven, dus na een half uurtje puzzelen is alles weer geregeld. Er komt nog een superleuk perspakket binnen voor een exclusieve Pathé Thuis film, mét lekkere paaschocolade. Eigenlijk helemaal niet goed voor mij, maar eerlijk zullen we alles delen. We eten vanavond nasi met saté en kroepoek en nadat de kinderen thuis zijn, doet Erik ze in bad terwijl ik de schone was opruim. ’s Avonds moet ik nog wat dingetjes afmaken en daarna denk ik dat ik ga strijken, maar het is alweer later dan gedacht dus ik beland op de bank en heb geen zin meer haha. Drukke avonden zodat ik aankomend weekend – als we een weekendje weg gaan – wat meer in de relaxstand kan.

weekoverzicht april 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Zal ik hooikoortsklachten hebben of heeft die verkoudheid weer toegeslagen? Anyway, ik word snipverkouden wakker mét een kriebelkeel en voel me belabberd. Nadat de meiden naar school zijn, ontbijt ik rustig terwijl Linn in de speelhoek speelt. Dit kind kan zich echt top vermaken, dus dat geeft mij de kans om te stofzuigen, de boel in de keuken op te ruimen en huishoudelijke klusjes te doen. Ik was de buitenspeeljassen van de kinderen uit en daarna de gordijnen van Linns slaapkamer. Ondertussen werk ik ons huishoudboekje bij en verstuur wat kaartjes naar mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Daarna is het alweer lunchtijd! De rest van de middag ruim ik op en maak ik dingen schoon die (binnenkort) op de plaatselijke verkoophoek komen. Tegen etenstijd ben ik er wel weer klaar mee, maar ’s avonds – nadat de kids in bed liggen – strijk ik een wasmand schone was weg en fiets ik nog een half uurtje op een rustig tempo op de smartbike.

weekoverzicht april 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Yay! De week is weer doormidden! En zoals altijd is ook deze woensdag weer een drukke: de ochtend vliegt voorbij. Ik switch vandaag constant tussen ondernemer en moeder. Zo wachten er weer wat mailtjes om beantwoord te worden, moet ik wéér mijn planning aanpassen en krijg ik akkoord op de previews voor een campagne. Verder begin ik alvast met het inpakken van onze tassen voor het weekend: je kunt het maar op regel hebben! De was hangt lekker buiten, de boel is weer gestofzuigd en gedweild en als de meiden hun boterham op hebben, vliegen ze natuurlijk de tuin in om te steppen en te spelen. Ook komt er weer een nieuwe campagne aan waar ik even voor moet gaan zitten. Dat doe ik tijdens een lunch met bananenpannenkoekjes. Aan het eind van de middag stelt Erik voor om te koken, zodat ik nog een wandeling kan maken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Podcast in m’n oren en gaan! Morgen weer een hele leuke dag voor de boeg, dus ’s avonds duik ik op tijd m’n bed in.

weekoverzicht april 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

De wekker gaat weer vroeg en omdat Erik de meiden wegbrengt, sta ik om 08.00 uur in de supermarkt. Ik heb geluk, want er ligt nog veel Brood van Gisteren. Koopjes, daar zijn we dol op! Thuis ruim ik de boodschappen op, maak ik ontbijt en start ik mijn laptop op. Vandaag staan er allemaal leuke en fijne dingen op de planning maar ik kon mezelf niet helemaal vrij plannen. Dus doe ik nu alvast wat dingen die niet tot morgen kunnen wachten. Om 10.00 uur rijden Erik en ik naar Markelo. Via Social Deal scoorde ik namelijk een leuk wandelarrangement inclusief koffie/thee met een gebakje bij aankomst (als je via de link lid wordt, ontvang ik een kleine commissie, merk jij verder niets van). Daarna maken we een wandeling van 5 kilometer, alleen wij missen een afslag dus we lopen iets langer, haha. Bij terugkomst lunchen we (check de foto hieronder) en dat is heerlijk! Gasterij Rohaan/Erve Tichelwaark wordt mede gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een aanrader! Eenmaal thuis ontdek ik wie mijn macramé gordijn in de tuin aan het slopen is: ik gaf de kinderen en de hond de schuld, maar de ‘boosdoener’ staat op de foto hieronder. Na het aanschouwen van dit tafereeltje duik ik weer even achter de laptop, totdat ik naar m’n nagelafspraak moet. Ik ga voor vrolijke pastelkleurtjes, iets met Pasen en lente in aantocht. Daarna eten we en vervolgens stap ik wéér in de auto, deze keer naar de kapper. Ik was he-le-maal klaar met dat donkere kleurtje in m’n haar, dus back to blond it is! E-reader mee, wie doet je wat. Ik ben pas om 22.00 uur weer thuis, drink nog even wat en zet alle laden en kasten op de kop om het verjaardagscadeau voor m’n vader te vinden. Niets voor mij, ik ben altijd super georganiseerd! Uiteindelijk vind ik het ergens verstopt in een la, onder allerlei spullen. Volgende keer maar een notitie in m’n telefoon zetten als ik dingen opberg…

weekoverzicht april 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Goede Vrijdag! De kinderen moeten naar school, ik zag op Instagram dat sommige scholen ook vrij waren. Gelukkig maar een halve dag, dus ’s ochtends pak ik onze spullen in om een weekendje weg te gaan! We gaan naar familie in Friesland en het belooft heerlijk weer te worden. Voor Suus neem ik altijd allerlei glutenvrije producten mee, in dit geval zelfs nog wat extra met het oog op het Paasontbijt. Bij Wibra scoorde ik vorig jaar deze handige kleine bakjes, die vul ik met chocopasta, pindakaas en honing. Ideaal, want zo hoeven we geen nieuwe potten of mini’s te kopen voor ons tripje (zij heeft altijd haar eigen beleg i.v.m. het risico op kruisbesmetting). Vanuit school rijden we gelijk door naar Friesland, een rit van 2 uur. Erik komt zondag onze kant op, dus ik ben eerst alleen met de meiden. Bij aankomst is mijn broertje er ook. Dit is de zoon van mijn moeder en stiefvader, maar we zijn dit weekend bij mijn vader en stiefmoeder. Volg je het nog? Haha, we hebben vanavond een feestje en om de tijd te overbruggen, is mijn broertje dus van harte welkom om gezellig mee te komen eten. Vind dat zo fijn, dat het allemaal zo kan! We eten lekker kibbeling met patat, dat is voor mij lang geleden dus ik geniet enorm! Na het eten is het tijd om de kinderen naar bed te brengen en vervolgens trek ik mijn feestelijke kleding aan. Mijn broertje en ik gaan naar een surprise party en het is een gigantische verrassing voor de jarige. Uiteindelijk lig ik om 01.30 uur in bed na een ontzettend gezellige avond!

weekoverzicht april 2023 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Oei, na een kort nachtje is opstaan een flinke opgave. Maar de meiden zijn ouderwets vroeg wakker en staan gelijk AAN, dus de dag is begonnen! Vanochtend maken we ons, na het ontbijt, klaar om op pad te gaan. Eerst gaan we op bezoek bij mijn beppe en vervolgens wandelen we nog door het stadje. We lunchen bij de lokale cafetaria, een adresje waar ze ook een betrouwbaar glutenvrij aanbod hebben. Smullen en genieten! De kinderen spelen in de speeltuin en we maken nog wat mooie foto’s van de buggy die ik heb gekregen voor Mama’s Meisje om te reviewen. Als we aan het einde van de middag thuiskomen, zijn de kids doodop en ik voel me eerlijk gezegd ook wel vermoeid van het korte nachtje. Omdat we tussen de middag uitgebreid geluncht hebben, eten we vanavond een vers tomatensoepje met brood. Daarna breng ik de kinderen naar bed en als iedereen eenmaal slaapt, ga ik samen met mijn vader aan de wandel. Ben de hele week al lekker bezig qua bewegen dus ik probeer die lijn door te trekken. En het weer is perfect, dus helemaal geen straf! ’s Avonds neem ik mezelf voor om niet al te laat te gaan slapen, maar we kijken een leuke film dus het wordt alsnog half twaalf.

weekoverzicht april 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Het is Eerste Paasdag en hoewel de weersvoorspelling perfect is, beginnen we de dag met zware bewolking. De meiden ontbijten met een broodje, want later in de ochtend gaan we uitgebreid brunchen. Ik versier de Paastafel, mijn stiefmoeder houdt de kinderen bezig en mijn vader haalt Erik op van het treinstation. Tegen 11.30 uur schuiven we aan en genieten we van het lekkers op tafel. ’s Middags klaart het enorm op en rijden we naar het strand. De kinderen bouwen zandkastelen, wij genieten van de zon. Wat een weertje! Dit is zo’n perfecte voorjaarsdag, je zou willen dat het nooit stopt. ’s Avonds eten we nasi en daarna is het weer tijd om te wandelen! We kijken een film maar ik haak vroegtijdig af: ben mega moe en val bijna in slaap op de bank. Ben ook niks meer gewend he, haha!

weekoverzicht april 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Maandag

Ennnnn dat is Tweede Paasdag! We staan redelijk op tijd op, ontbijten en beginnen met inpakken. We willen rond lunchtijd weer thuis zijn, maar zien nog een kansje om eerst een wandeling te maken. Eenmaal thuis – na een autorit van twee uur – eten we eerst een boterham en daarna ruim ik de boel op. Alle logeertassen weer leeg, het eerste wasje draait en de schone was gesorteerd en gevouwen in de wasmanden. Aan het einde van de middag werk ik nog een blog uit en maak ik een nieuwe planning voor deze week. We eten lekker op tijd en de kinderen liggen ook vroeg in bed: ze zijn echt doodop van het weekend. Wij kijken de voorstelronde van Boer Zoekt Vrouw terug en duiken ook niet al te laat onder de wol. Op naar een nieuwe week met leuke dingen op de planning!

weekoverzicht april 2023 maandag tweede paasdag - Mama's Meisje blog

Hoe heb jij de Paasdagen doorgebracht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog