Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! De week bestond uit chaos, veranderende planningen, werkdrukte, lekker bezig zijn qua beweging, een paar goeie Netflix filmtips en nieuw behang! Lees je mee?

Maandag

Het is weer maandag en dat betekent dat de wekker extra vroeg gaat. De schoolrun verloopt gelukkig prima: om 07.55 uur zitten we in de auto! Eerst brengen we Linn naar het kdv en daarna breng ik Suus en Niene naar school. Eenmaal weer thuis start ik mijn laptop op, maak ik een ontbijtje klaar en ga ik aan de slag met mijn to do’s voor vandaag. Ik streep lekker af, heerlijk is dat en een goede start van de week! Rond 11.00 uur ga ik aan de wandel: heb mezelf voorgenomen om regelmatig te bewegen dus ik maak er tijd voor vrij. De zon schijnt nog heerlijk, dat wordt ’s middags wel anders. Na de lunch ga ik verder met werken: ik typ een blog en plan social media content in, er komt een superleuk samenwerkingsverzoek voor de kerstdagen binnen en ik pauzeer met thee, een plak ontbijtkoek en de podcast Call Her Daddy met als gast Hailey Bieber. Die podcast duurt trouwens een uur dus ik luister ‘m gewoon verder terwijl ik typ, haha. Voor avondeten hebben we nog platbroodpizza’s uit de HelloFresh box over en daarna gaat de laptop dicht, want de kids komen thuis! Een rondje bad, voorlezen en bed later en ik besluit zelf ook onder de douche te stappen. Nadat ik Goede Tijden Slechte Tijden en een aflevering van The Handmaid’s Tale heb gekeken, kruip ik onder de wol.

weekoverzicht oktober 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Dinsdag! Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, rijd ik door naar het dorp. Eerst wip ik even bij de Appie naar binnen en scoor daar nog 2 broden uit de Brood van gisteren koopjesbak voor €1. Daarna ga ik naar Kruidvat, waar ik een cadeautje voor het bijna-jarige dochtertje van een vriendin scoor. Ik neem tevens de proef op de som en ga de hairgummies van Kruidvat proberen. Ik heb flink last van haaruitval, vooral bovenop is mijn haar dunner en wie weet helpt deze multivitamine om daar verandering in te brengen. Na schooltijd heb ik, samen met Suus, een 10-minutengesprek met de leerkracht. Als dat klaar is, gaan we naar Scapino voor nieuwe schoenen. Ik mag gewoon gaan zitten en hoef me – als het aan Suus ligt – nergens mee te bemoeien, haha. Uiteindelijk kiest ze een paar leuke boots uit en daarna gaan we nog naar de Hema en naar de bloemenwinkel. Eenmaal thuis zet ik de bloemen op de vaas en daarna is het alweer tijd voor een warme hap! Vervolgens tekenen we het wassen-verhaaltje lezen-bedtijd riedeltje af en plof ik moe op de bank. Nadat ik ben opgeladen met een kopje thee en een bakje kwark, ruim ik de boel op en na een aflevering van The Handmaid’s Tale besluit ik nog wat te lezen in bed. En val ik in slaap met mijn e-reader nog aan.

weekoverzicht oktober 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

De week is doormidden en woensdag is hier altijd haast- en vliegdag: niet mijn favoriet van de week. Erik brengt de meiden naar school, dus ik wandel rond 10.00 uur nog vrolijk in campingsmoking rond. Iets met huishoudelijke klusjes en een peuter die niet fit is. Het schiet niet op, maar ik kan gelukkig vóór de lunch stofzuigen, twee wassen draaien en eentje ophangen, opruimen en mijn mailbox checken. Als Linn na haar broodje in bed ligt, klap ik mijn laptop open om deel 1 van mijn mailtjes te beantwoorden. Tussendoor komen de meiden weer thuis en lunchen we samen: zij kiezen tosti, ik bak bananenpannenkoekjes. Daarna doe ik een poging om deel 2 van mijn te-beantwoorden-mailtjes af te kunnen strepen maar om 14.00 uur moet ik met Suus bij de fysio zijn dus het lukt nèt niet. Eenmaal thuis gaat Erik met Niene naar zwemles en Linn gaat met hun mee. Suus ploft even voor een rustmomentje op de bank met een gezonde snack, drinken en Netflix, ik neem nog even plaats achter de laptop nadat ik een was heb opgehangen. Daarna is het tijd om samen naar zwemles te gaan. Ik moet daar wachten, dus neem mijn e-reader mee. Het is meteen de enige foto die ik vandaag maak. Als we thuiskomen, kunnen we zo aanschuiven voor het eten en daarna bad-verhaaltje-bed. Ik doe ’s avonds een workout op de SmartBike en na een frisse douche kruip ik lekker op tijd het bed in.

LEES OOK: OP DEZE DINGEN BESPAAR IK NIET!

weekoverzicht oktober 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! Een nieuwe werkdag voor de boeg dus de wekker gaat weer lekker vroeg en om 08.10 uur zitten we in de auto. Ik breng Niene en Suus naar school en rijd daarna door naar de Appie om weekendboodschappen te doen. Thuis aangekomen zet ik alles in de (koel)kast, ruim de ontbijttafel op en stofzuig de keuken. Daarna maak ik ontbijt voor mezelf en start ik mijn laptop op. Er komt van alles voorbij: een blogsamenwerking, een ‘gewone’ blog, social media content en administratie. Tegen half 12 eet ik een plak bananenbrood en daarna ga ik aan de wandel, wat eigenlijk later vanmiddag het plan was maar ik zie dat er buien op komst zijn. Een uurtje later heb ik mijn 8000 stappen weer binnen én ik spotte onderweg rode paddenstoelen met witte stippen: herfst vibes alles! Weer thuis lunch ik en ondertussen ga ik verder met alles wat ik vandaag op mijn lijstje heb staan. Ik besluit lekker door te werken tot 17.30 uur, daarna de kinderen op te halen en als Erik weer thuis is, te beginnen met koken. We eten dan wel laat, maar wél lekker even rustig en dat is precies wat ik nodig heb vandaag. Eigenlijk was ik nog van plan om te strijken, maar mijn arm (slijmbeurs) speelt weer op dus ik parkeer mezelf onder een dekentje op de bank met thee en een nieuwe aflevering van The Handmaid’s Tale. En het is spannenndddd!

weekoverzicht oktober 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Wat is dat toch met die vrijdag? Ik neem me altijd voor om een beetje relaxt het weekend in te gaan en dat betekent: een poets- en opruimrondje door het huis. Maar onze peuter heeft andere plannen dus ik ben blij als ik om 11.00 uur eindelijk aangekleed ben en make-up op mijn snoet heb. Ze is niet helemaal fit en blijft daarom thuis bij Erik, terwijl ik de meiden van school haal en een tentoonstelling met alle knutselwerkjes bewonder. Suus gaat bij een klasgenootje spelen, Niene neemt een klasgenootje mee naar huis. Na de lunch spelen ze lief dus kan ik mooi even wat opruimen en schoonmaken. Nadat iedereen weer naar huis/thuis is, is het tijd voor een campingsmoking en klap ik mijn laptop open. Het leuke van mijn werk is dat je nooit weet wat er op je af gaat komen. Ik heb een superleuke campagne in m’n inbox zitten waar ik eerder deze week op gepitcht heb. Yay! Dat betekent wel dat ik mijn planning voor het weekend een beetje om moet gooien, vanavond nog een uurtje door moet werken en wat moet schuiven in mijn agenda, omdat ik me begin volgende week dan bezig kan houden met deze opdracht. Al met al is deze vrijdag net als iedere andere: chaotisch, druk en géén rustig begin van het weekend. En het werd weer veel te laat… Oh, en ik maakte ook geen foto’s haha!

Zaterdag

Weekend betekent: uitslapen! Nou ja, een soort van, want om 07.30 uur sta ik op maar dat is later dan doordeweeks. Altijd fijn om wat rustiger op te kunnen starten, al hoef ik me vandaag ook niet te vervelen. Ik stort me op huishoudelijke klusjes en als Erik weer binnen is uit de stal, stap ik onder de douche. Daarna maak ik me op en doe ik mijn haar en vervolgens is het alweer bijna lunchtijd, dus eet ik een restje avondeten wat we gisteren overhielden: twee wraps. Er komt nog een lief pakketje binnen van TerStal: twee onesies voor Suus & Niene als bedankje voor de leuke samenwerkingen. Ze zijn er enorm blij mee! Na de lunch ga ik samen met Niene naar mijn vriendin om de verjaardag van haar dochtertje te vieren. Ik doe mijn nieuwe schoenen aan, die heerlijk zitten en er nog leuk uitzien ook. Eind van de middag rijden we weer naar huis en terwijl Erik eten kookt, doe ik de was. Ook maak ik wat foto’s en filmpjes van de kamer van Linn, want daar gaan we morgen mee aan de slag. En ik zet een concept klaar voor een Instagrampost die ik van de week bedacht. ’s Avonds, als de kinderen in bed liggen, kijken we een film op Netflix: Look Both Ways. Daar spelen bekende gezichten in: Betty uit Riverdale en Kat uit The Bold Type spelen hoofdrollen en het is wat mij betreft een aanrader als je een avondje wilt Netflixen onder een dekentje met een kop thee een een reep chocolade.

weekoverzicht oktober 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Wakker zonder wekker: check! Als eerst gooi ik de Foldertips online, die verschijnen iedere zondag in mijn stories op Instagram. Daarna gaat de telefoon aan de kant en stort ik me op de schone was. Alles sorteren en opvouwen, al lukt het niet helemaal dus dat klusje schuiven we nog even door haha. Ondertussen wordt de Stokke Newborn Set – die ik op de plaatselijke verkoophoek te koop had gezet – opgehaald dus de opbrengst gaat weer in het digitale potje ‘Leuke Dingen’. Binnenkort moet ik ook weer wat kinderkleding op mijn Instagram kastje zetten, maar eerst zijn er andere dingen aan de beurt. Zoals de upgrade van de kinderkamers: daar beginnen we vandaag mee! Op Linns kamer komt nieuw behang en het resultaat is supermooi, ik deel het binnenkort! Ook deel ik Nienes kamer opnieuw in en vindt er op Suus kamer ook een mini metamorfose plaats. ’s Avonds eten we pannenkoeken en als de meiden in bed liggen, klap ik mijn laptop open om nog wat dingetjes af te maken. Daarna kijken we de film Father Stu op Netflix, ook een gigantische aanrader. En dan naar bed, iets later dan gedacht maarrrr klaar voor een nieuwe week!

weekoverzicht oktober 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Nog een weekje en dan hebben de kinderen herfstvakantie! Is die bij jou al begonnen of ook over een week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog