Wij hadden herfstvakantie en dat leek me de perfecte gelegenheid om mijn maandelijkse weekoverzicht bij te houden! Ik spotte een te gekke budgettip bij de Acion, we gingen naar het krijspaleis, de nieuwe jas van Suus kwam binnen, we bakten taart, project ‘restylen slaapkamer’ vorderde gestaag én we waren veel buiten. Lees maar mee!

Maandag

Wat.Een.Nacht… Gisteravond werd Suus ziek na een familiefeestje en daarom wilde ze graag bij ons slapen. Ik word wakker van de wekker en voor mijn gevoel heb ik één keer met mijn ogen geknipperd: zo’n nacht was het dus. Niets aan te doen, de plicht roept dus opstaan! Godzijdank bestaat er make-up, dan valt er nog iets van te maken vandaag. Het is de eerste dag van de herfstvakantie maar er moet gewoon gewerkt worden dus Niene en Linn gaan vandaag naar de opvang. Suus blijft wel thuis, dus hopelijk lukt het om tussen de bedrijven door nog wat werk te verzetten. Ik had in mijn planning al rekening gehouden met de vakantie, maar niet met ons chaotische weekend en een ziek kind thuis op mijn werkdag. We maken er het beste van en nadat ik de jongste twee gedropt heb, rij ik door naar de Action. Ik wilde er sowieso al heen want de knutsellijm was op en dat is natuurlijk niet zo handig tijdens de vakantie. Ook spotte ik enkele glutenvrije tips voor de feestdagen én toen ik gisteravond op de Action website keek, zag ik bij de nieuwe producten hele schattige teddy rugtassen voor kinderen staan. Ik heb geluk want als ik in het filiaal ben, worden ze net uitgepakt. Yay! Daarna ga ik door naar de Aldi voor een rolgordijn. Via mijn stories vroeg ik naar tips en kreeg ik een appje van een vriendin dat ze ze had gespot: verduisterende rolgordijnen die geschikt zijn voor een draai-kiepraam én voor een budgetprijs. Nou, daar zijn we dol op en ik koop er één voor €17,99. Vervolgens ga ik naar Wibra voor een verjaardagscadeautje voor een klein vriendinnetje en daar valt mijn oog op de bakken die Budgetkidstips al heel vaak getipt heeft. Ik ben serieus al drie keer bij Wibra geweest en ze steeds vergeten, maar gelukkig zijn ze er nog! Het cadeautje kan ik daar helaas niet vinden, ook niet bij Hema dus ik besluit online te kijken. Eenmaal thuis zie ik dat Suus alweer wat opknapt. Ik kleed me om in een nieuwe outfit die ik kreeg voor een samenwerking en maak foto’s. Daarna bewerk ik een hele bups foto’s en schrijf ik wat teksten, vul de blog over het kabouterpad en de treinuitjes aan én plaats een nieuwe reeks ‘Mama & Mini’ outfits in mijn stories. Daar wordt enthousiast op gereageerd, zo leuk! Ik stuur statistieken van een samenwerking toe en schijf enkele dingen op een lijstje die ik niet moet vergeten. Rond etenstijd is mijn mailbox nog steeds bomvol, maar first things first. Eten, schoon wasgoed opruimen, de avondspits met de meiden en als iedereen in bed ligt, stort ik me op die mailbox. Net als op mijn inbox op Instagram: in twee dagen zijn er bijna 150 berichten binnengekomen. Ik probeer altijd iedereen te antwoorden maar kom simpelweg tijd tekort. Daarom verwijder ik alle berichtverzoeken. Wil je dus iets vragen en verzekerd zijn van een antwoord: mail me :) Daarna moet ik het fotoalbum bij Albelli nog afmaken, want de kortingscode is alleen vandaag nog geldig. Eigenlijk was ik nog van plan om me op de schone was te storten die nog opgevouwen moest worden, maar het is al zo laat dat ik ga douchen en slapen. Morgen willen we namelijk iets leuks doen met de kinderen.

oktober 2021 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Het was een kort nachtje, want de wekker gaat weer om 06.00 uur. Ik sta om 06.30 uur op want we willen om 08.30 uur in de auto zitten. Dat lukt niet helemaal, maar uiteindelijk komen we rond 09.30 uur aan bij Monkey Town! We hadden de kinderen beloofd om hier naartoe te gaan in de herstvakantie en we willen op tijd gaan, want Linn houdt het anders niet zo lang vol. De kinderen vermaken zich prima en Linn staat zelfs meerdere keren los, wat ik best knap vind op zo’n wiebelige ondergrond. Tegen 11.15 uur gaan we weer naar huis en eenmaal thuis lunchen we samen, waarna ik Linn doodmoe in bed leg. De kinderen gaan tekenen en ik buig me over allerlei huishoudelijke klusjes: de planten water geven, stofzuigen en de was ophangen. En natuurlijk zet ik ook een nieuwe was aan. De nieuwe winterjas van Suus komt binnen, die moeten we natuurlijk even passen en hij zit perfect! Daarna klap ik mijn laptop open want ik heb nog genoeg te doen, maar dan blijkt mijn mail niet te werken. Gelukkig wordt het snel opgelost, maar ik begin toch wat later dan gehoopt aan mijn takenlijstje voor vandaag. Tussendoor koken, eten, de kids wassen en naar bed brengen en daarna nog even door. Uiteindelijk ben ik om 21.30 uur klaar, niet helemaal de bedoeling maar wél met een afgestreept lijstje. En dat is ook een lekker gevoel!

Dinsdag oktober 2021 - Mama's Meisje blog

Woensdag

Voor de verandering zet ik voor een keer geen wekker en slaap uit tot 07.30 uur. Boven is het nog verdacht stil, maar een minuut of tien nadat ik ben opgestaan, zijn de meiden ook wakker. Als zij eenmaal aan het ontbijt zitten, zet ik snel de wasmachine aan, haal de waslijn leeg en hang een schone was op. Daarna ontbijt ik, waarna ik het toilet schoonmaak en een badkamerkastje opruim en schoonmaak. Er zijn de afgelopen tijd een heleboel onverwachte klusjes en projecten ontstaan waardoor dit soort dingen steeds blijven liggen. Ik probeer ze nu één voor één te doen, want als ik ergens niet tegen kan, dan is het rommel. Vandaag wordt er maïs gehakseld dus de meiden gaan met Erik mee naar buiten om koffie te brengen naar de werklui. Suus heeft geluk, want ze mag mee op de hakselaar en dat vindt ze geweldig! Even later maak ik foto’s en rond de lunch zijn we allemaal weer binnen. Ik maak bananenpannenkoekjes, lekker! Waar het vanochtend nog zonnig leek, is het nu bewolkt met af en toe flinke regen. De rest van de middag knutselen de meiden, kijken ze films en spelen in de speelhoek. Eigenlijk was ik nog van plan om cakejes met ze te bakken, maar het is een beetje een rommelige en chaotische dag dus dat schuiven we maar even door naar een andere dag.

Woensdag oktober 2021 - Mama's Meisje blog

Donderdag

Het is een drukke dag! Een werkdag dus de kinderen gaan naar de opvang, Ik kan merken dat het najaar begonnen is, want ik heb weinig energie in tegenstelling tot de lente en zomer. Ik moet mezelf echt uit bed slepen, maar ondanks die futloosheid heb ik een hele efficiënte dag. Schrijf ik twee blogs, kom ik een heel eind met een derde, plan ik winacties met prachtige kinderboeken in voor de komende tijd, stuur ik mijn aangifte omzetbelasting in én kom ik een heel eind met de achterstallige mailtjes die ik nog moest beantwoorden. Vlak na de lunch krijg ik een heel tof mailtje met daarin het nieuws dat ik een geweldige campagne heb binnengesleept. Zo fijn! Ik schuif wat in mijn planning en maak een lijstje voor de komende dagen. Aan het einde van de middag woon ik online een uitvaart bij van een familielid op de Antillen. Ik maak vandaag geen foto’s en heb ’s avonds even geen volle wasmanden of laptop op schoot. Ik ben begonnen met The Queen’s Gambit: wat een mooie serie!

Vrijdag

We hebben vannacht op de logeerkamer geslapen, want de muur in de slaapkamer is gesausd. Vandaag moet het nog een keer maar het behang laat op sommige plaatsen een beetje los. We vragen een familielid om tips en het blijkt vrij simpel op te lossen te zijn. Ik zag al allerlei rampscenario’s voor me, maar het valt mee. De rest van de dag stort ik me op allerlei huishoudelijke klusjes. Ook bakken we een cake die natuurlijk versierd mag worden. Het regent superveel dus de meiden houden een Disney marathon met o.a. Up en Rio. Ik krijg allerlei pakketjes binnen voor samenwerkingen, waaronder dit leuke kookboek voor kinderen van Kluitman. En ook het fotoalbum van Suus is al binnen, supersnel! We eten vanavond pannenkoeken en na het bad-poets-voorleesrondje strijk ik de strijkplank leeg. Natuurlijk onder het genot van The Queen’s Gambit. Daarna lees ik nog wat in bed en als ik bíjna in slaap val, leg ik mijn e-reader weg. Night night!

Vrijdag oktober 2021 - Mama's Meisje blog

Zaterdag

De wekker gaat om 06.30 uur en na een half uurtje snoozen sta ik op. Vandaag staat er een verjaardagsfeestje van een klein vriendinnetje op het programma, dus nadat we allemaal zijn aangekleed en hebben ontbeten, pak ik het cadeautje in en gaan we op pad. Rond lunchtijd rijden we van daaruit nog even langs mijn zusje om iets langs te brengen en rond 13.00 uur zijn we weer thuis. Na het broodje kruipen de kids op de bank voor een filmpje, speelt Linn in de box en stort ik me op de was. What else is new? Daarna gaan Suus en Niene met Erik in de tuin appels en peren plukken. Ik breng Linn naar bed en ruim boven op. Aan het eind van de middag rij ik even snel heen en weer naar een winkel, waar ik iets moet ophalen voor een samenwerking. Eenmaal thuis moeten we ons nog haasten, want ik ga met Suus mee naar zwemles. Als we na de tijd thuiskomen, eten we spinazie met aardappelen en vissticks en daarna is het tijd voor bad, voorlezen en bed. Nu de kids eenmaal in bed liggen, verzamel ik de nieuwe accessoires die ik kocht voor onze slaapkamer. Ik zet alles op de plek waarvoor ik het bedacht had en vul een glazen fles met droogbloemen die ik nog had liggen. Daarna plof ik op de bank om vragen te beantwoorden die via een sticker in mijn stories gesteld werden. Ook maak ik een begin met de foldertips en we kijken nog een serie. Uiteindelijk ga ik weer veel te laat slapen, ik ben moe!

zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Zondagochtend = foldertips! Ik kan wel merken dat de feestdagen eraan komen, dan zijn er veel meer en dikkere folders. Als alles erop staat, ga ik ontbijten en kleed ik me aan. We vullen een rugtas met lekkers en de meiden trekken hun regenlaarzen aan: op naar het bos! Wat een stralend weer is het vandaag, zo mag het van mij het hele najaar wel blijven. Als we weer thuis zijn, lunchen we en daarna spelen de kinderen binnen. Ondertussen trek ik de boel recht voor een nieuwe week. De herfstvakantie was heel fijn, maar ook chaotisch en ik heb geen zin om daar volgende week nog de naweeën van tegen te komen. Dus: wasgoed wegwerken, rommeltjes opruimen, een planning maken voor het werk en nog even stofzuigen en dweilen. Op naar een nieuwe week!

zondag oktober 2021 - Mama's Meisje blog

Heb jij de herfstvakantie er al op zitten of begint die deze week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!