Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Ik maak een zakelijke keuze waar ik al tijden tegenaan hik, er staat een bezoekje aan de nagelsalon op de planning, ik ruim mijn kantoor en perspakketjes flink op, verklap iets leuks dat binnenkort op mijn blog plaatsvindt, werk vele uurtjes vanwege de drukte en mag samen met een vriendin shoppen bij de PincSale. Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Oooh, wat gaat die wekker weer vroeg op maandag! Om 05.45 uur om precies te zijn en aangezien de meiden moe waren van een druk weekend, maak ik ze pas tegen zevenen wakker. Opstarten gaat langzaam, maar we zitten om iets voor achten in de auto. Ik had zelfs nog tijd om te stofzuigen! Eerst Linn naar de opvang brengen, dan Suus en Niene naar school en daarna ga ik snel weer naar huis. Maandag is altijd een haast- en vliegdag waarin ik in verhouding maar weinig kan werken. Zo ook deze ochtend: bij thuiskomst maak ik ontbijt voor mezelf, doe de hond even naar buiten waarna ze op haar kleed ploft en start de laptop op. Ik werk door tot kwart voor twaalf en ga dan naar de pedicure. Voetjes weer fris en fruitig, ook de nagels op mijn handen krijgen een nieuw gellakje. Op de terugweg tank ik gelijk even, is dat ook weer klaar. Als ik thuiskom, maak ik lunch en terwijl ik mijn boterhammen eet, lees ik op mijn e-reader. Daarna maak en bewerk ik foto’s van een leuk kinderboek. Ik plan er een winactie over in en dan is het al tijd om Niene uit school te halen. Door naar zwemles! Als we thuis zijn van zwemles, is het al bijna tijd om te koken. Ondertussen mail ik heen en weer met mijn website onderhoud: ik heb besloten om te stoppen met MultiMeisje (mijn tweede handelsnaam als Virtueel Assistent) en zeg de website op. Voor Mama’s Meisje nemen zij ook veel technische zaken voor de website uit handen die moeten gebeuren, zo fijn! Terwijl ik mailtjes typ, staat de pastasaus die ik nog in de vriezer had, te pruttelen op het fornuis. Als Erik thuiskomt, eten we en daarna haalt hij Suus en Linn op. ’s Avonds kijk ik GTST voor de hele week vooruit en doe ik nog wat werkdingetjes op mijn telefoon. Uiteindelijk lig ik pas rond elven in bed: morgen maar wat eerder want ik ben moe…

weekoverzicht november 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Ondanks dat ik gisteravond later ging slapen dan gepland, word ik vanochtend uitgerust wakker. Nadat Linn en ik Suus en Niene naar school hebben gebracht, gaat Linn spelen en ontbijt ik nog. Daarna zet ik een wasje aan; stofzuigen heb ik vanochtend al gedaan. Ik haal de droge was van de lijn en sorteer: strijken of vouwen. Strijken doe ik vandaag niet, dus die wasmand parkeer ik even tot nader order en opvouwen doe ik vanavond wel, als ik televisie kijk. Linn speelt heel zoet, ze heeft haar giraffenjurk aangetrokken en even later komt ze gezellig bij me aan tafel zitten om fruit te eten. Dan start ik mijn laptop op, want mijn website wordt vandaag verhuisd naar een snellere server en daarna worden er allerlei technische dingetjes voor me gefixt. Ik kijk dus steeds even mee en vul aan/vraag raak waar nodig. De postbezorger komt nog aan de deur: ik had gister een nieuwe lading skincare van Paula’s Choice besteld. Een vitamine C serum dat beloofd om pigmentvlekjes weg te toveren en een reinigend masker. De full size exfoliant (blauwe flacon) en twee mini’s krijg ik er gratis bij. Het zijn absoluut geen budgetproducten, maar ik doe er altijd lang mee. Ik gebruik namelijk al een exfoliant van dit merk en zag dat ik die in mei 2022 bestelde. De fles is nu pas net over de helft leeg, moet je nagaan… Linn en ik lunchen met een tosti en daarna schil ik alvast aardappelen en gooi de was in de droger. Ik stofzuig de keuken en dan halen we Suus en Niene van school. De meiden spelen de rest van de middag (dat ze de woonkamervloer bezaaien met speelgoed, neem ik maar voor lief) en op enkele opstootjes na, kan ik me met de website bezighouden. Om 16.45 uur zet ik het eten aan, een half uurtje later is Erik ook thuis en kunnen we bijna aan tafel. Nadat de kids ’s avonds in bed liggen en de boel is opgeruimd, stap ik onder de douche om vervolgens op de bank te ploffen. Mét wasmand en het nieuwe seizoen van Selling Sunset, haha.

weekoverzicht november 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vanochtend kunnen we íéts rustiger opstarten, want Erik brengt de kids naar school en ik blijf een dagje in m’n campingsmoking. No make-up day, heerlie de peerlie en dan met een grote knot op m’n kop aan de slag met mijn to do’s! Zodra Suus en Niene naar school zijn, ontbijt ik en Linn speelt met de Coblo blokken. Erik komt terug met de weekendboodschappen, die ruimen we samen op en daarna gaat hij naar de stal. Ik ga de koelkast schoonmaken, dat klusje was echt weer nodig. Daarna vouw ik twee schone wassen weg, ruim het wasgoed gelijk op en neem nog een pakketje aan van de postbode. Ik heb gewacht tot ik alles binnen had: bestelde kleding bij MS Mode, C&A en WE fashion voor iets heel leuks, maar dat zien jullie vanzelf wel. Erik haalt de kinderen uit school en na de lunch ga ik achter m’n bureau zitten, meters maken! Ben flink vooruit aan het werken en ondertussen wordt er technisch keihard aan mijn website gewerkt. Dat stokje neem ik straks ook weer over dus daar wil ik genoeg tijd voor hebben. Na het eten maak ik de laatste dingetjes af, waarna ik beneden de woonkamer opruim. Als de kinderen in bed liggen, ga ik douchen en – nadat ik wat retourpakketjes heb klaargezet om morgen weg te brengen – daarna weer onder m’n dekentje op de bank. Deze keer ben ik wél verstandig. Ik duik op tijd m’n bed in, waar ik nog even lees voordat ik ga slapen. Morgen gaat die wekker weer vroeg!

weekoverzicht november 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Vanochtend merk ik dat de meiden behoorlijk moe zijn, maar met een beetje aansporen zitten we op tijd in de auto naar opvang en school. Na een tussenstop bij de supermarkt, rijd ik door naar huis en ruim de boodschappen op. Ontbijt, e-reader, hond uitlaten, stofzuigen en dan naar boven om de laptop op te starten. Na een paar uurtjes typen Facetime ik gezellig met mijn stiefmoeder. Daarna is het alweer tijd voor lunch en als ik dat op heb, begin ik met opruimen op mijn kantoor. Gedurende het jaar krijgen we regelmatig speelgoed en kinderboeken toegestuurd en in de aanloop naar de feestdagen neemt dat extra toe. We kunnen onmogelijk alles zelf houden, dus ruim ik flink op en geef een deel weg. Een ander deel leg ik alvast apart voor Stichting Jarige Job. Zij hadden voorgaande jaren een actie in januari waarbij je een gratis pakketlabel kunt uitprinten bij PostNL om nieuw, ongebruikt speelgoed op te sturen naar deze stichting. Ik zet het dus even weg om in januari op te kunnen sturen. Om 14.45 uur word ik opgehaald door een vriendin: we zijn uitgenodigd om te komen preshoppen bij de PincSale in Enschede. Ik slaag heel leuk en maak bij thuiskomst de afgesproken content en zet dit online. Er stond trouwens ook nog een grote doos voor de deur met iets leuks voor de Sint winweek die binnenkort op mijn blog te vinden is… Erik haalt de kinderen op, daarna moeten wij twee nog eten en dan is het tijd voor bad, verhaaltje en slaaaap! Ondertussen staan er allemaal lege dozen in mijn kantoor, die ruimen we op en ik maak ook een pakket verzendklaar voor een gezin dat het goed kan gebruiken. Uiteindelijk plof ik om 21.30 uur op de bank. De laatste twee afleveringen Selling Sunset kijken en dan ook slapen, want ik kan het gebruiken.

weekoverzicht november 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Hoe fijn dat Erik vanochtend de kids startklaar maakt voor school! Ik kan daardoor een uurtje langer blijven liggen en sta om 07.30 uur op. Klinkt als een klein verschil, maar ik voel me een stuk fitter en meer uitgeslapen dan de afgelopen dagen. Als de meiden op school zijn, gaat Erik naar de stal en hij neemt Linn mee. Ik ontbijt op m’n gemak, zet vervolgens thee, start m’n laptop op en begin aan een monsterklus: het leeghalen van mijn iPhone. Ja, ik weet dat iCloud bestaat, maar die onthoud álles, ook als ik beelden uit mijn galerij verwijder. Geen idee waardoor dat komt, maar het is een crime om alleen de juiste bestanden nógmaals te moeten selecteren: onbegonnen werk. Content creëren is mijn werk en daarbij maak ik vaak hele lange reeksen foto’s waarvan ik er vervolgens maar enkele gebruik. Om te voorkomen dat het geheugen van mijn externe schijven snel volraakt, was ik gewend om mijn telefoon via een kabeltje in de laptop leeg te halen en te selecteren welke bestanden ik wel en niet wilde overzetten (het meeste wordt ook nog dubbel opgeslagen in twee kwaliteiten ofzo). Op een bepaald punt werkte dat niet meer (de mapjes worden niet meer zichtbaar) en ik heb via Instagram om tips gevraagd. Er zit niets anders op dan alle bestanden via Wetransfer naar mijn mail te sturen en vervolgens via de laptop op de externe schijf te zetten. Na de lunch – een heerlijke groente omelet met babyspinazie, paprika, champignons en ei – stort ik me op het maken en posten van een winactie en vervolgens nog een andere winactie voor te bereiden voor de Sint winweek die eraan komt. Daarna typ ik een blog, al moet ik tussendoor enkele keren naar beneden om even te helpen met de kinderen of omdat Erik één van hun wegbrengt naar sport. ’s Avonds eten we lekker tomatensoep en daarna duik ik opnieuw achter mijn laptop. Zit goed in de flow dus wil daar even optimaal gebruik van maken. Ik typ dus nog een blog, stuur een winnaar van een winactie een berichtje en om de dag af te sluiten, lees ik nog even in het boek waar ik mee bezig ben. Alles onder controle hebben op werkgebied is een fijn begin van het weekend!

weekoverzicht november 2023 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Uitslaapdag! Om 08.00 uur sta ik op, heerlijk om zonder wekker wakker te worden. De kinderen starten ook rustig op, moe na een drukke schoolweek. Na het ontbijt haal ik een stofzuiger door de benedenverdieping en ruim ik de ontbijtspullen op. Het eerste deel van de ochtend lees ik in mijn boek, daarna start ik de laptop op aan de keukentafel. Erik heeft Suus meegenomen naar een glutenvrije markt, Linn en Niene spelen met de strijkkralen. Ik probeer tussen de bedrijven door wat te werken, als Erik en Suus thuis zijn gaat Erik samen met Linn meteen door naar de kapper en zo vliegt de zaterdag voorbij. Suus en Niene zijn beiden niet zo fit, dus de meiden liggen lekker op tijd in bed. Ik bereid de Foldertips voor, ga dan douchen en lees in bed m’n boek uit. Ik maak ook helemaal geen foto’s vandaag.

Zondag

De wekker gaat weer vroeg, want het is tijd voor de Foldertips! Nadat ik die op Instagram heb gezet, kleed ik me aan en ga boodschappen doen. Eerst naar de Appie, dan nog even naar de PLUS om wat aanbiedingen mee te pakken. Thuis ruimen we alles op en omdat Suus gisteren een heerlijke glutenvrije rocky road fudge heeft gescoord op de glutenvrije markt, heb ik voor de rest van the family een ander taartje meegenomen. Eigenlijk was het plan om een boswandeling te maken, maar de oudste twee zijn niet heel fit, dus een beetje de rust erin vandaag. Daarom stort ik me eerder dan verwacht op een campagne die ik moet filmen. Ideaal zo’n strijkplank, daar kan mijn statief bovenop: vier keer omkleden en filmen maar! Als dat klaar is, ga ik eerst lunchen. Vervolgens start ik de laptop op en monteer ik alles, schrijf teksten, zoek er muziek bij en dubbelcheck alles nogmaals voordat ik het opstuur naar de klant. Ondertussen helpen de kinderen Erik in de tuin om al het blad bij elkaar te harken en met de kruiwagen af te voeren. Aan het einde van de middag maak ik een weekplanning voor de nieuwe week. Vanaf morgen ook weer dagelijkse reuring vanwege het Sinterklaasjournaal én de aankomst van de Goedheiligman op zaterdag… We tellen af! En ik bedenk me dat ik alle Sinterklaascadeautjes nog moet inpakken, kan meteen mee in de planning die ik maak. We eten vanavond lekker makkelijk patat en als de kinderen in bed liggen, ruim ik de boel op en stofzuig de keuken en woonkamer. Het is tijd om op de bank te ploffen met thee en Boer zoekt Vrouw. En daarna duik ik het bed in, want morgen begin weer een nieuwe, drukke week!

weekoverzicht november 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Merk jij ook al onrust en vermoeidheid bij je kind(eren) in de aanloop naar Sinterklaas? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog