Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Deze week bestond uit nieuwe nagels, met z’n allen naar de tandarts, heel veel pakketjes, de nieuwe kerstjurkjes van de meiden kwamen binnen, Sinterklaas stress én moeders die ziek werd… Lees je mee?

Maandag

De wekker gaat vroeg: een nieuwe week begint! Vandaag zijn we allemaal lekker vlot klaar, dus op tijd op school en opvang. Eenmaal thuis van de kinderen wegbrengen, maak ik ontbijt en start ik mijn laptop op. Omdat we een rustig weekend hadden, heb ik gistermiddag al flink vooruit kunnen werken. Daardoor kan ik vandaag rustig aan doen, heerlijk! Zeker in deze drukke tijd is dat meer dan welkom. Ik handel onbeantwoorde mailtjes af, werk mijn planning bij en doe administratie. Aan het einde van de ochtend gaan Erik en ik een flink stuk wandelen. Je zou denken dat het mooi weer is (ik sta op de foto met een zonnebril op), maar die bril gaat op tegen de harde wind in mijn ogen. Ik krijg dan altijd mega erge traanogen en dat wandelt niet relaxt. Als we thuis zijn, maak ik een omelet voor lunch en daarna ga ik aan de slag met twee winacties die voor volgende week (deze week als je dit leest) gepland staan. Aan het einde van de middag heb ik een afspraak voor mijn nagels. Ik ga van lila glitter naar army green, helemaal on trend. Daarna plan ik een nieuwe leuke campagne in en maak ik de laatste dingetjes voor vandaag af. We eten makkelijk vandaag, een kliekje uit de vriezer en als de kinderen thuiskomen, is het tijd voor wat drinken, in bad, een verhaaltje en naar bed. ’s Avonds stort ik me op een berg schone was, maar ik ga ook op tijd douchen en naar bed.

weekoverzicht november 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Je knippert een keer met je ogen en de wekker gaat alweer… Althans, zo voelt het als ik wakker word om 06.00 uur. Ik kan nog even snoozen maar dan moet ik er toch echt uit. Als Suus en Niene de deur uit zijn, ontbijt ik en daarna ga ik aan de slag: stofzuigen, wasjes draaien en ophangen, Linn vermaken: de ochtend vliegt voorbij. Al sneller dan gehoopt is het lunchtijd en als Linn daarna in bed ligt voor een dutje (waarvan ik hoop dat ze ‘m nog heel lang nodig heeft), maak ik een inhaalslag. Ik ruim de schone was op, verdiep me in het Nationaal Schoolontbijt en welke glutenvrije alternatieven ik voor Suus mee ga geven en maak foto’s voor Instagram. Ook werk ik mijn mailbox bij. Nadat ik de kinderen uit school heb gehaald, haasten we ons naar huis om tanden te poetsen. We hebben een controleafspraak bij de tandarts en dat verloopt allemaal prima! Eenmaal thuis zetten de kinderen de speelhoek op z’n kop terwijl ik nog wat werkdingen af moet maken en Erik begint met koken. Na het eten zijn de meiden moe, dus ze liggen er lekker vroeg in. In tegenstelling tot mij: ik strijk ’s avonds een wasmand weg en val vervolgens half in slaap onder m’n warme deken op de bank. Op naar morgen: ren-en-vlieg woensdag!

weekoverzicht november 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Rise and shine! Zodra ik wakker word, pak ik m’n telefoon om een campagne live te zetten op Instagram. Daarna begint de ochtendspits, de schoolrun of hoe je het ook wilt noemen. Vanochtend ga ik even mee met Suus in de klas, want het is Nationaal Schoolontbijt. Dat is best spannend voor een kind dat glutenvrij eet, dus ik help even mee op te starten zodat de kans op kruisbesmetting kleiner is. Vervolgens ga ik even naar Kruidvat om wat dingetjes te halen en spot ik nog wat leuke budgettips die ik op Instagram plaats. Eenmaal thuis ruim ik alles op, maak ik ontbijt (heel slecht, ik weet het, maar ik kán niet ontbijten als ik gehaast ben) en nadat alles is weer in de vaatwasser staat, start ik m’n laptop op. Linn speelt heel zoet in de speelhoek dus dat geeft mij even de kans om een inhaalslag te maken. Het zijn op alle fronten drukke weken, dus ik blijf die drukte graag onder controle houden. En dus werk ik momenteel in alle losse uurtjes, maar dat vind ik helemaal geen punt. Na de jaarwisseling is het meestal een tijdje rustiger, dus nu even knallen! De postbode komt weer met een hele stapel pakketten, ook dat is altijd veel meer in de aanloop naar de decembermaand. Als de meiden uit school zijn, lunchen we samen en eventjes later ga ik met Suus naar de kinderfysio. Als we thuiskomen, staan Erik en Linn op het punt om met Niene naar zwemles te gaan. Ik ga drie kwartier later met Suus naar háár zwemles. Pak meteen even m’n momentje: omdat ik toch moet wachten, lees ik verder in mijn boek. Weer thuis kunnen we meteen aanschuiven voor het warme eten en daarna brengen we de kinderen naar bed, nadat ze in bad zijn geweest. Ik ruim de boel op, trek m’n sportkleding aan en fiets een half uurtje op de Smart Bike terwijl ik Goede Tijden kijk. Daarna plof ik op de bank met thee en een high protein toetje van Ehrmann en kijk ik naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Stiekem wil ik er nog wel een kijken, maar ik ben zo verstandig om te gaan douchen en daarna in bed te kruipen. Morgen gaat die wekker weer vroeg!

weekoverzicht november 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

De tweede volledige werkdag van de week: yay! Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, start ik thuis m’n laptop op en ontbijt. Ik doe wat administratie, loot een winnaar van een Facebook winactie en beantwoord een paar mailtjes. Daarna heb ik een afspraak buiten de deur en tegen lunchtijd ben ik weer terug. Ik eet achter m’n laptop want heb nog een boel te doen vandaag. Er zijn weer pakketjes binnen gekomen en met de inhoud ga ik direct aan de slag. Ik maak foto’s voor bij een blogartikel en maak opnames voor een budget outfit reel die binnenkort op Instagram verschijnt. Daarna was ik eigenlijk van plan om de schoencadeautjes en cadeautjes voor pakjesmiddag in te pakken, maar ik blijk helemaal geen inpakpapier voor the occasion in huis te hebben… Oeps! Daar moet ik dus nog achteraan deze week want ik wil alles in één keer ingepakt hebben voordat het schoen zetten begint. Wel laat ik via stories zien wat ik allemaal voor de meiden heb klaarliggen en daar wordt enthousiast op gereageerd. De rest van de middag doe ik administratie, beantwoord ik nóg meer mail, werk ik alle content uit die ik gemaakt heb en ruim ik de pakketten op. Nadat ik de planning heb bijgewerkt, post ik nog een Instagrampost over het resultaat van het afvallen tot nu toe. Daarna kook ik eten, we eten samen en daarna haalt Erik de kinderen op van de BSO en het kdv, terwijl ik alles klaarleg voor het bad-verhaaltje-bed riedeltje. Als de meiden in bed liggen, neem ik paracetamol want ik heb knallende koppijn. Ik kijk GTST en een aflevering van The Crown en daarna kruip ik in bed. Nog één schooldagje en dan weekend! Ik heb trouwens geen foto’s voor dit weekoverzicht gemaakt vandaag, haha.

Vrijdag

Bij het opstaan voel ik me allesbehalve fit… Aangezien we geen coronatests meer in huis hebben maar ik er toch één wil doen, haalt Erik ze en neemt meteen boodschappen mee. Als hij thuis is, kan ik een test doen en die is negatief. Een gewoon griepje dus en dat had ik totaaaal niet in de planning, maar het is niet anders. De rest van de dag hang ik wat rond in m’n campingsmoking. Ik lees in m’n boek, doe dutjes op de bank en drink veel thee. ’s Avonds kijk ik naar de laatste aflevering van The Handmaid’s Tale op Videoland en nu janken, want het duurt natuurlijk weer héél lang voordat we weten hoe het afloopt! Ik voel me lamlendig dus ga op tijd naar bed. Wat nog wél leuk was vandaag: de kerstjurkjes die ik bij H&M bestelde voor Suus (check ‘m hier) en Linn (check ‘m hier) kwamen binnen. Ik had ook nog een voucher voor €5 korting dus was nu in totaal €32,98 kwijt. Yay! Voor Niene heb ik al een jurkje liggen…

weekoverzicht november 2022 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Vanochtend word ik nog grieperiger wakker dan gisteren. Balen, want vandaag is de intocht niet alleen op tv, maar ook in onze woonplaats! De meiden zijn helemaal in de stemming en nadat ik gedoucht heb, lijkt het even beter te gaan, maar even later voel ik me toch weer wankel op de benen en koortsig. We eten allemaal een verse mango smoothie en ik zet de Sinterklaas decoratie neer voor een gezellig sfeertje. Natuurlijk kijken we de intocht op tv. Linn is ook totaal niet fit, dus die gaat na de lunch naar bed terwijl Erik met de meiden naar de intocht in het dorp gaat. Niet heel lang trouwens, want Suus heeft nog zwemles en bij thuiskomst is ook Niene helemaal niet fit. We gaan lekker, haha! We stellen het pepernoten bakken en verlanglijstjes maken maar uit tot morgen… We eten dus vroeg en de meiden liggen er, na het zetten van hun schoentje, vroeg in. Hopelijk morgen weer fit!

weekoverzicht november 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Helaas helaas, ook vandaag ben ik verre van fit. Eerder slechter, maar gelukkig hoef ik ook niet zoveel dus ik ga in de chillstand onder m’n dekentje op de bank. Team campingsmoking! De kinderen knutselen aan de eettafel, ze maken hun verlanglijstjes! Ik lees een boek uit op m’n e-reader en doe ook nog een dutje, want ik kan mijn ogen amper openhouden. Er worden nog pepernoten en allerlei creaties gebakken, smullen! ’s Avonds eten we tomatensoep en dat smaakt gelukkig prima. Ik hoop me snel weer fit te voelen, want er staat me niet alleen een drukke week te wachten, we gaan ook nog iets héél leuks doen!

weekoverzicht november 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Zit de Sinterklaas stimmung er bij jouw kindje(s) ook al flink in? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog