Tijd voor het maandelijkse weekoverzicht! Het was een drukke, maar efficiënte week: ik wandelde, werkte een beetje meer dan normaal, zat net als altijd tot m’n nek in de was en we zochten een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar. Kortom: genoeg te vertellen, lees maar mee!

Maandag

De wekker gaat om 06.00 uur en omdat ik gisteravond weer eens veel te laat in bed lag, kost het me moeite om op te staan. De meiden waren gisteren niet fit, maar vanochtend zijn ze fit als een hoentje dus ze gaan gewoon naar school en kdv. Om 08.30 uur is iedereen afgeleverd en rij ik even langs de Appie om een pakketje weg te brengen. Daar bedenk ik me dat ik de blog over de prijsstijgingen in de supermarkt nog op het programma heb staan voor vandaag, dus ik maak gelijk even een foto van de winkelwagentjes daar. Past perfect bij het onderwerp van die blog! Eenmaal thuis moet ik nog ontbijten (weet ik, heel fout) en typ ik meteen de boodschappenblog af. Daarna gaan we wandelen en hoewel het fris is, vind ik dat altijd heel fijn. Ik heb van tevoren mijn Fitbit weer opgeladen en ik zie dat ik al zo’n 9000 stappen binnen heb. Toch leuk! Thuis lunch ik en daarna ga ik weer verder met typen. Aan het eind van de middag maak ik foto’s van dingen die we weg doen en verkopen: speelgoed, kleine meubels en kinderkleding. Ik zet het gelijk op de plaatselijke verkoophoek en daarna maak ik het eten warm. Ik heb gistermiddag in de keuken gestaan om Antilliaanse stobá te maken en die smaakt heerlijk! Daarna is het tijd om de kinderen in bad en naar bed te brengen, maar uiteraard pikken ze nog wel even het Sinterklaasjournaal mee. Vervolgens ruim ik op en daarna typ ik nog even verder, want het is een drukke periode. Als ik klaar ben, is het 22.00 uur en lees ik nog even wat in bed. Het was een productief dagje!

weekoverzicht november 2021 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Onderweg naar school zie ik dat mijn auto ook wel weer een poetsbeurt kan gebruiken: hoe stoffig is mijn dashboard! *schrijft op to do list* De ochtend staat in het teken van huishouden: die eeuwige was, opruimen, stofzuigen. Ook zet ik alvast de witlof aan, zodat het vanavond alleen nog de oven in hoeft. De kinderen eten bloemkool, want die vinden witlof vies. Smaken verschillen! ’s Middags komt er nog iemand gratis speelgoed ophalen wat ik op de weggeefhoek had gezet. Als Suus uit school is, speelt ze samen met Niene buiten en als Linn in bed ligt, nemen we een filmpje op voor een reel. Daarna gaan we koken, eten, de kinderen wassen en in pyjama’s voor de tv zetten want natuurlijk gaat er momenteel geen dag voorbij zonder het Sinterklaasjournaal. Ik vind de verhaallijn dit jaar een stuk leuker dan vorig jaar (remember Bernard het stoute kind waar mijn kleuter nachtenlang van wakker heeft gelegen) dus wij kijken gezellig mee. Daarna tanden poetsen, verhaaltjes voorlezen en naar bed! Ik ruim beneden op, klap mijn laptop open en typ onder het genot van RTL Boulevard, het nieuws én GTST nog even verder. Daarna begin ik met het versieren van de kerstboom. Vroeg, I know, maar ik heb ‘m nodig voor een campagne. En eerlijk gezegd staat het ook wel weer gezellig…

weekoverzicht november 2021 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vandaag is het een drukke, rommelige dag. Er staan een aantal afspraken (zowel telefonisch als live) en ik blijk een taak over het hoofd te hebben gezien, oeps! Dus nestel ik mij, nadat de wasmachine draait en ik een spelletje met Niene heb gespeeld, achter de laptop om mijn lijstje weer kloppend te maken en te communiceren met de opdrachtgever. Ik lééf echt op lijstjes: ze geven me overzicht en zorgen ervoor dat ik efficiënter werk. Het gebeurt mij zeer zelden dat ik iets vergeet, dus ik voel me er best wel schuldig over naar de opdrachtgever toe. Gelukkig is het geen probleem, opluchting alom! Er komt weer een stapel pakketjes binnen, waaronder een pakket van Holland & Barret met hun glutenvrije sinterklaaslekkernijen. Daar gaat Suus zó blij mee zijn! Erg fijn dat er merken zijn die glutenvrij serieus nemen en voor drukke moeders een lifesaver: scheelt weer een avondje in de keuken staan. ’s Middags lijkt het weer één bak ellende, maar het klaart toch nog op en de zon gaat zelfs schijnen! Een goed moment om foto’s te maken voor de kerstkaarten! En nee, ik ben geen fotograaf, maar ik geniet er wel enorm van om plaatjes te schieten. Ben dan ook tevreden over het spontane resultaat! Aan het einde van de middag heeft Suus zwemles en als we thuiskomen, eten wij samen nog bij het Sinterklaasjournaal. Daarna gaat ze douchen en naar bed en ik was alle tussenjassen uit die ik afgelopen zondag van de kapstok haalde. Dan kan ik ze straks fris wegleggen voor het volgende zusje. Ineens valt mijn oog op de stapel kleding die ik voor mezelf kocht. Via stories had ik beloofd dit nog te showen, wéér iets dat ik compleet vergeten ben. Gaat lekker! Dus ik besluit mijn planning nog wat aan te vullen en als ik zeker weet dat ik alles weer in beeld heb, ga ik lekker in bed liggen lezen. Ontspannnnn….

weekoverzicht november 2021 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! De wekker gaat al vroeg maar ik heb moeite om uit bed te komen. Komt vast omdat het zo lekker ligt! We haasten ons om allemaal op tijd aangekleed en wel klaar te staan en om 08.15 uur breng ik Suus naar school, terwijl Erik Niene en Linn naar de opvang brengt. Vervolgens rijd ik weer even naar de Appie om een pakketje te posten. Eenmaal thuis doe ik eerst de kleinere taken van mijn to do list, omdat die ongemerkt teveel tijd in beslag zijn gaan nemen. Zoals mails beantwoorden, het loten van een winnaar voor een winactie en foto’s bewerken: ik probeer dat de laatste tijd efficiënter aan te pakken en dat lukt! Rond 10.15 uur rijden we naar een natuurgebied in de buurt om te wandelen. Zo, de eerste 10.000 stappen van vandaag zijn weer binnen en wat een prachtig weertje is het! Onderweg spotten we zelfs nog een ree. Jeetje, wie had gedacht dat ik daar nog eens blij van zou worden! Thuisgekomen maak ik bananenpannenkoekjes voor lunch en voor de verandering doe ik er een warme, in blokjes gesneden appel overheen. Lekker! Daarna ga ik aan de slag met een blog, de tweede riedel mails, ik maak een reel en moet mijn planning een beetje bijstellen omdat er een superleuke winactie tussendoor komt. Het mooiste nieuws van vandaag is dat we weer oom en tante zijn geworden, prachtig! Als de kinderen van de opvang komen, klim ik bij ze op de bank voor het Sinterklaasjournaal. Ik merk nu dat ik enorm moe ben. Daarom besluit ik nog wat kleine dingetjes uit te werken, rond 21.00 uur te gaan douchen en daarna nog even in bed te lezen. Het is een drukke periode dus even pas op de plaats.

weekoverzicht november 2021 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

De wekker gaat weer vroeg dus hup, uit bed en aankleden, make-upje erop, haren doen en kids uit bed halen! De tijd gaat weer sneller dan verwacht dus Suus is 1 minuut te laat op school. Oepsie! Wij rijden door voor wat boodschappen en zijn rond 09.15 uur weer thuis. Linn gaat naar bed, Niene speelt in de speelhoek en ik maak wat foto’s voor een samenwerking. Daarna stort ik me op de was, maak ik het toilet schoon en ruim ik op. En dan is het alweer tijd om Suus uit school te halen! ’s Middags spelen de kinderen buiten (en Jackie ook), doet Linn een dutje en zet ik wat content klaar voor de komende tijd. Als ik de facturen van de afgelopen weken de deur uit heb, klap ik mijn laptop dicht en begint het koken-eten-Sinterklaasjournaal-wassen-voorlezen-bedtijd riedeltje. Ondertussen heb ik de LEGO Friends winactie gepost op Instagram en die is razend populair! Vervolgens nestel ik me met een kop thee onder een dekentje op de bank om ‘Good Girls’ verder te kijken. Oh, en om 4 wasmanden schone was op te vouwen. Rond 22.00 uur ga ik naar bed, waar ik nog wat lees voordat ik ga slapen.

LEGO Friends winactie slide 2 - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Hoewel ik geen wekker heb gezet, word ik vroeg wakker van de kinderen die boven spelen. Opstaan! Ik besluit vandaag een dagje in campingsmoking te blijven want ik heb veel te doen. Een weekmenu voor volgende week verzinnen, het bijbehorende boodschappenlijstje maken en natuurlijk die eeuwige was. Maar dat is niet het enige: er ligt een berg administratie op me te wachten. Ik moet onder andere wat wijzigingen voor de kinderopvang en BSO doorgeven bij de Belastingdienst, rekeningen betalen, facturen de deur uit doen voor Mama’s Meisje en onze zorgverzekering voor 2022 onder de loep nemen. In dat laatste klusje gaat nog het meeste tijd zitten, maar na lang speuren, kijken en vergelijken hebben we de knoop doorgehakt. We stappen na jaren voor het eerst over van Menzis naar De Friesland en gaan daardoor behoorlijk besparen. Voor mij scheelt het natuurlijk dat ik geen zwangerschap, bevalling of anticonceptie meer hoef mee te verzekeren. Ik heb vooral gekeken naar fysio en gecontracteerde zorgaanbieders in de buurt. Daarom kon ik met de budgetpolis, aangevuld met een aanvullende verzekering, prima uit de voeten. Ik heb mijn eigen risico met €100 verhoogd en heb geen tandartsverzekering afgesloten. Daarvoor spaar ik in een apart potje zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Al met al vind ik het best eng om over te stappen, maar ik vind de vergoedingen bij Menzis enorm tegenvallen als ik kijk naar welk bedrag ik ervoor zou betalen. Bevalt het niet? Dan stappen we eind volgend jaar weer over. Het blijft toch een gok… Verder vul ik onze budgetplanner in met enkele spaardoelen voor 2022 en natuurlijk ontbreekt ook de was niet vandaag. Als de kinderen ’s avonds hun schoentjes hebben gezet en gewassen en gestreken in bed liggen, ga ik aan de slag met de laatste puntjes op mijn lijstje voor vandaag. Planten verzorgen heb ik íets te lang overgeslagen, maar gelukkig valt de schade enigszins mee. Daarna maak ik de Foldertips voor morgen en dan kijken we Good Girls op Netflix. Uiteindelijk ga ik rond 23.00 uur naar bed.

weekoverzicht november 2021 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Op zondagmorgen zet ik altijd eerst de Foldertips in mijn stories op Instagram, zo ook nu. Daarna ontbijten we met z’n allen, stort ik me weer op de was, verschoon ik ons bed en ruim ik op. Als Linn haar ochtenddutje doet, spelen de kinderen met strijkkralen en dus ga ik snel aan de slag voor Mama’s Meisje. Maandag is mijn werkdag maar ik heb morgen een fysio afspraak staan, moet nog naar de stad voor een paar dingetjes en ik wil nog een eind wandelen. Maar de deadlines staan gewoon, dus dan vandaag maar even wat vooruit werken zodat ik morgen iets relaxter m’n ding kan doen. Ik lever de previews van een samenwerking aan en als dat klaar is, gaan we met de kinderen naar buiten. Linn vermaakt zich prima op haar driewieler, natuurlijk geduwd door mama. We maken stukje bij beetje de tuin winterklaar en de kinderen helpen met het planten van wat winterbestendig groen. ’s Avonds eten we pannenkoeken en als de kinderen even later in bed liggen, zet ik alles klaar voor een nieuwe week. School- en opvangtassen, lege wasmanden die weer gevuld worden, ik moet nog strijken en maak een planning voor mezelf. Op naar een nieuwe week!

weekoverzicht november 2021 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe was jouw week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!