Tijd voor een nieuw weekoverzicht! De tweede week van de meivakantie, dus een combi van working momlife, leuke uitjes, zowel binnen als buiten flink opruimen, een podcast tip voor tijdens het wandelen en perspakketjes! En dan werd ik ook nog aangereden in de auto… Weer een heleboel te vertellen, de week vloog voorbij: lees maar mee!

Maandag

Een nieuwe week: de tweede week van de meivakantie! De wekkers gaan vroeg, de kinderen gaan vandaag naar de opvang en de vakantie BSO. Normaal zit ik pas tegen 08.45 uur klaar achter m’n laptop, vandaag zijn we lekker vroeg en klap ik om 08.00 uur mijn laptop al open. Dat mag ook wel, want ik heb veel te doen vandaag. Door het wegvallen van werkdagen door Tweede Paasdag, een studiedag en de extra uurtjes die ik normaal mee kan pakken op schooldagen, loop ik voor mijn gevoel gigantisch achter. Eerst dus wat orde in de chaos door mijn planning bij te werken en te bepalen wat vandaag moet gebeuren en wat kan wachten. Daarna maak ik meters en het lukt me om – op één to do na – alles wat ik voor vandaag gepland had, af te maken. Erik biedt aan om te koken, zo kan ik mijn dagelijkse wandeling ook nog maken! Heel fijn, lekker gewerkt en daardoor ’s avonds tijd voor de laatste twee afleveringen van Firefly Lane. Met zakdoeken in de aanslag!

weekoverzicht mei 2023 maandag - Mama's Meisje blogweekoverzicht mei 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Het is meivakantie en dat betekent: geen schoolrun. De meiden hebben de smaak van het ‘uitslapen’ ook te pakken dus we staan pas tegen achten op. Heerlijk om de dag zo relaxt te beginnen! Maar daarna is het tijd om aan de slag te gaan, want ik wil de garderobekast op onze slaapkamer onder handen nemen. De winterse kleding naar achteren verplaatsen en de meer zomerse kleding naar voren halen. Tja, de zon laat zich steeds meer zien en ik durf het eindelijk aan, zullen we maar zeggen. We lunchen vroeg, want Erik gaat met Suus en Niene zwemmen. Ik scoorde laatst voor een budgetprijsje kaartjes bij Social Deal en daar zat ook nog een ijsje bij in. Ik stap met Linn op de fiets, wij gaan even een pakketje wegbrengen naar het pakketpunt en we fietsen meteen drie kwartier. Als we thuiskomen, ga ik weer verder met de kast terwijl Linn me de oren van het hoofd kletst, wat best gezellig is trouwens. Aan het einde van de middag is Erik ook weer thuis en pak ik mijn kans om nog te wandelen. Lekker bezig! Na het eten maak ik de laatste dingetjes voor de garderobekast af en als de meiden in bed liggen, stofzuig ik de benedenverdieping nog. Daarna plof ik op de bank. Eigenlijk was ik van plan om de laatste 40 minuten van Firefly Lane te kijken, maar ik Facetime bijna anderhalf uur met m’n vader en daarna is het alweer laat. Ik beantwoord wat vragen op Instagram en tegen 23.30 uur is het tijd om te gaan slapen! Morgen een nieuwe poging…

Weekoverzicht mei 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Another vakantiedag, another day uitslapen. We staan weer rond achten op en starten rustig op. Vandaag staat er een leuk uitje op de planning! Wederom gescoord via Social Deal, want we gaan een ritje met de stoomtrein maken mét korting. We hebben dit in 2021 ook al eens gedaan en sindsdien is dit uitje positief veranderd. Bij de entree krijgen de kinderen een speurtocht en omdat de trein pas over drie kwartier vertrekt, hebben we alle tijd om het museum en het terrein te verkennen. Daarna rijden we naar Boekelo, waar we weer zo’n drie kwartier hebben om te kijken, de kids te spelen en even wat te drinken. Op de terugweg verloopt het allemaal wat minder gezellig omdat de vermoeidheid toeslaat, maar dat maken we al snel goed door bij de supermarkt waterijsjes te halen. Die eten ze pas in de middag, want na de lunch doet Linn eerst een middagdutje. Ondertussen maak ik de keuken en de woonkamer stofvrij en neem de boel nat af. Eigenlijk moet ik de ramen aan de binnenkant ook nodig doen, maar dat schuif ik wel even door tot ná de meivakantie. Via Marktplaats heb ik de buggy verkocht, die wordt opgehaald en daarna moet ik echt weer eens mijn mailbox checken voor Mama’s Meisje, want dat is gister ook niet gelukt. Aan het einde van de middag maak ik weer een wandeling, onder het genot van een nieuwe spannende podcast: De Brand In Het Landhuis. Aanrader! Na het eten gaan de kids lekker vroeg naar bed. Ik strijk ein-de-lijk de strijkkralen die al een week liggen te wachten. Daarna ruim ik op en werk ik nog wat voor Mama’s Meisje. Om vervolgens toch echt die laatste aflevering van Firefly Lane af te kijken.

Weekoverzicht mei 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! De wekker gaat vroeg en omdat het nog steeds vakantie is, gaan de meiden vandaag weer naar de BSO en opvang. Ik ben om iets over achten bij de supermarkt om weekendboodschappen te doen. Nadat ik alles in de auto heb geladen, rijd ik naar huis: klaar om aan het werk te gaan. Maar dat loopt even anders, want er komt een fietser van rechts en ik rem. De auto achter mij heeft dat niet in de gaten en klapt keihard bovenop mij. Ik schrik behoorlijk en al snel staan we schadeformulieren in te vullen en gegevens uit te wisselen. Ik heb Erik ook gebeld, die komt naar mij toe want dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak sinds ik mijn rijbewijs heb. De ochtend loopt dus anders en thuis ben ik er niet echt bij met mijn hoofd. Eerst maar een kopje thee en daarna start ik alsnog de laptop op. Er is een superlief pakketje van merci binnengekomen met heerlijke chocolade. Verder typ ik een blog uit en stuur de preview naar een opdrachtgever, waarna ik lekker lunch met een broodje carpaccio die Erik heeft gehaald bij De Broodbode. Daarna neem ik content op voor Instagram. Een deel was ’s middags al te zien via mijn story’s: ik kreeg twee geweldige outfits van Paprika Fashion! Het andere deel stuur ik in om te laten checken door de opdrachtgever. Aan het einde van de middag laten we mijn auto checken door onze garage. Er moet een schade expert worden ingeschakeld, dus nemen we contact op met de verzekering. Volgende week wordt dit vervolgd. Eerst maar weer naar huis, de tijd haalt ons in. Erik haalt de kinderen op, ik moet nog wat afmaken en begin dan op te ruimen. Nadat de meiden in bed liggen, eten we een heerlijk HelloFresh recept: krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto. Het is inmiddels al tegen 20.00 uur en mijn vriendinnen komen gezellig langs om bij te kletsen. Maar natuurlijk niet zonder twee minuten stil te zijn vanwege de dodenherdenking. Altijd fijn en gezellig en als de dames weer weg zijn, zet ik alvast wat spullen klaar voor morgen. We gaan weer eens de hort op, maar eerst slapen: het is al 00.15 uur als ik naar bed ga.

weekoverzicht mei 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Laatst mocht ik samenwerken met PLUS om hun Dagje Uit spaaractie te promoten. Helemaal passend bij Mama’s Meisje, want wij zijn dol op uitstapjes! Eerder deze week kreeg ik een melding in de bijbehorende app dat er flinke korting op de Julianatoren was. Ik had precies genoeg vouchers om met z’n vijven voor €13,50 p.p. kaartjes te kopen. Vandaag gaan we daar dus naartoe, bepakt en bezakt. Wij zijn van team ‘zelf broodjes smeren’ en natuurlijk gaan er ook drinken en snacks mee. Ik vind het leuk om een keer ergens een hapje te eten, maar dat doen we zéker niet altijd. We houden het lekker betaalbaar en in De Julianatoren zijn voldoende picknickplekjes, top dus! We beginnen de dag met stralend mooi weer, de meiden zonder jas zelfs! Maar tegen 13.00 uur zie ik dat er een code geel is afgeroepen en als we om 14.10 uur in de auto stappen, stortregent het als een malle. Ondanks het iets vroegere vertrek hebben we allemaal genoten en ik merk ook wel aan de kinderen dat ze moe zijn. Als we weer thuis zijn, ploffen ze lekker op de bank onder een dekentje en kijken tv. We eten vandaag vroeg, zijn allemaal toe aan een rustig weekend!

weekoverzicht mei 2023 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Is het al maandag? De meivakantie was leuk, maar het is goed dat ie weer bijna is afgelopen merken we vandaag. De kinderen zijn in een mood… ’s Ochtends is Erik eerst op het land aan het werk, later in de ochtend hebben we een verjaardag. Ondertussen krijgen we nog wat flarden van de kroning van Koning Charles mee, historische momenten haha! Thuis lunchen we weer en daarna gaan de meiden naar buiten, waar ze spelen (en ruziemaken). Het is goed als maandag het ritme er weer in komt van school, sport en opvang! Later in de middag maak ik nog content voor een samenwerking en werk ik een deel alvast uit. ’s Avonds eten we lekker makkelijk patat en nadat ik de boel heb opgeruimd, plof ik op de bank om de zondagse Foldertips te maken. Ondertussen kijk ik op het nieuws de samenvatting van het Engelse gebeuren. Nog even een boodschappenlijstje maken en niet al te laat naar bed.

weekoverzicht mei 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

De wekker gaat weer vroeg vandaag! Ik zet de Foldertips online, kleed me aan, eet een beetje Skyr en ga dan naar de supermarkt. Ik heb geluk, want er is superveel Brood van Gisteren: voor €3,25 heb ik 3 hele en een half brood, een zak krentenbollen (6 st.) en een zak volkorenbollen (10 st.). Worden we blij van! Eenmaal thuis ruimen we de boodschappen op, daarna de ontbijttafel en dan nog even stofzuigen. De kinderen gaan weer naar buiten: skeeleren, steppen en schommelen. Het is nu nog droog dus dat komt mij wel goed uit: ik start m’n laptop op om alvast wat vooruit te werken voor morgen. We gaan morgen namelijk op pad om te kijken naar een andere auto en ik weet niet precies hoe lang dat duurt, maar zit wel met deadlines. Na de lunch ga ik nog een uurtje door en daarna stort ik me op huishoudelijke klusjes zoals de was opvouwen, strijken, het toilet schoonmaken en de boel alvast een beetje in de startblokken zetten voor morgen. Dan gaat de wekker weer vroeg, dus ik ga op tijd douchen, lees nog even wat in bed en ga niet al te laat slapen. Op naar een nieuwe week!

weekoverzicht mei 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe verliep bij jou de meivakantie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog