Tijd voor een nieuw weekoverzicht! We lopen de Avondvierdaagse, ik doe mijn best om werkzaken af te ronden en tel af naar mijn weekje vakantie, krijg nieuwe kleren binnen, ontvang een superleuk perspakket, help mee op school, ga onder de zonnebank, de kids duiken in het zwembadje in de tuin en ik ga een avondje uit met een vriendin. Een drukke, maar leuke week en dus weer genoeg te vertellen: lees maar mee!

Maandag

De eerste week van juni is aangebroken en we vallen gelijk met onze neus in de boter. Het is een hele drukke week, dus de wekker staat op deze maandagochtend extra vroeg! En raad eens wat? Ik slaap er gewoon doorheen, dus wordt 40 minuten later wakker dan gepland. Lekkere start van deze drukke ochtend! Gelukkig zitten we een kleine twee uur later allemaal op tijd in de auto. First stop: het kinderdagverblijf om Linn weg te brengen, daarna drop ik de meiden op school en rijd ik door naar mijn fysio afspraak. Ik was eraan toe en verlaat het pand weer een stuk soepeler. We kunnen er weer eventjes tegenaan! Eenmaal thuis gooi ik snel een was in de machine, zet ik thee en start de laptop op. Dit is mijn laatste volle werkdag deze week, dus ik moet even flink meters maken. Er liggen twee blogopdrachten klaar om getypt te worden, nog twee blogs vanuit mezelf, wat administratie en onbeantwoorde mailtjes. De tijd gaat weer veel sneller dan mijn to do list toestaat, maar om 16.15 uur klap ik toch echt mijn laptop dicht. Ik maak het toilet schoon, geef de planten water, pak twee winactie pakketjes in voor verzending en verzamel alvast de spullen voor vanavond. We lopen namelijk de avondvierdaagse en dat begint al vroeg in de avond. We eten gelukkig een prakje uit de vriezer, dat is lekker snel klaar. Daarna rijden we door naar de BSO om de meiden op te halen. We kleden ze daar even om, allemaal nog even naar het toilet en dan door naar het verzamelpunt. Uiteindelijk wordt het laat voor de kids: ze liggen er pas tegen 20.30 uur in. Nadat we hebben opgeruimd, gaat Erik nog even naar de stal en ik klap toch mijn laptop nog even open. Aftellen naar de vakantie, maar eerst nog even flink aan de bak. Het zijn echt drukke tijden qua aanvragen: heel blij mee hoor! Maar het moet wel allemaal even gebeuren en ik slaap een stuk rustiger als ik weet dat ik op schema loop. Uiteindelijk ga ik om 22.30 uur naar bed, hoe verstandig. Heb ook echt maar twee foto’s gemaakt vandaag, haha.

weekoverzicht juni 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Omdat de kinderen gisteravond laat in bed lagen, gaat het vanochtend allemaal niet zo vlot. Op het laatst moeten we flink haasten en staan we nog nèt op tijd op het schoolplein. Nadat we Suus en Niene hebben weggebracht, rijden Linn en ik door naar Enschede. Ik moet even wat dingetjes halen bij winkels die we in onze woonplaats niet hebben. Bij Wibra scoor ik nog leuke snoepzakjes om aan de kinderen te geven voor op de laatste avond van de Vierdaagse. Eenmaal thuis ruim ik de boel op, zet ik wat aankopen op story’s en dan is het tijd voor fruit en drinken voor Linn. Na de huishoudelijke klusjes is het alweer tijd voor een broodje. En ik merk dat Linn echt op is, die lag ook laat in bed en dus leg ik haar even op de bank onder een deken, met de tv aan. Al snel valt ze in slaap en ik start mijn laptop op om aan de slag te gaan. Ook als de kids uit school zijn, ga ik nog even door. Aan het einde van de middag haalt Erik mijn auto op. Vorige maand werd ik aangereden en die schade is nu hersteld. We eten een vers tomatensoepje met broodjes en staan iets na zessen weer op het verzamelpunt voor de Vierdaagse. Een enerverende tweede dag: een peuter die en route twee keer een mental breakdown krijgt dus tegen de tijd dat iedereen eenmaal thuis in bed ligt, taai ik ook al snel af.

weekoverzicht juni 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Rise and shine! Als ik wakker word, zet ik eerst een reel online voor een campagne waarbij ik ook iets weg mag geven: altijd leuk! Daarna aankleden, de meiden startklaar maken voor school en samen ontbijten. Als ze op school zijn, wil Linn graag op de bank chillen: dat laat naar bed gaan door de Vierdaagse hakt erin! Ik ruim op, zet een wasje aan en maak het toilet schoon. Daarna hebben we een zakelijke afspraak, vervolgens is het alweer lunchtijd! Ik maak een lekkere tosti en vervolgens is het fashion timeeee! Van Norah kreeg ik drie leuke items toegestuurd, daar maak ik de afgesproken content voor. Ook ben ik ambassadeur van Wehkamp en heb ik deze keer drie leuke shirts en een vest uitgekozen. En nog een verjaardagscadeau voor Suus, maar dat laat ik na mijn vakantie zien. Ik maak alvast een story voor deze campagne en ondertussen lijkt ons bed wel ontploft, zoveel spullen liggen er. Opruimen doe ik later: eerst alles uitwerken en klaarzetten of posten. Ondertussen wordt het nieuwe hondenkussen voor Jackie bezorgd: totaal niet budget maar ik heb nu al zo vaak een nieuw goedkoper kussen gekocht: na een half jaar blijft er niets van over. Als we het neerleggen, is ze helemaal blij en duikt er meteen lekker in weg voor een dutje. Daarna buig ik me over de administratie en aan het einde van de middag bedenk ik me ineens dat ik vanavond digitaal vakantieoverleg heb met mijn vriendinnen. Ik wilde nog een paar keer onder de zonnebank voordat we gaan, voor mijn buik-die-nooit-zon-ziet haha. Erik biedt aan om te koken, ik waan me 8 minuutjes op Ibiza: check! Na het eten is het tijd voor het bad-verhaaltje-bed ritueel en vervolgens plof ik op de bank. Vandaag even geen Vierdaagse, maar morgen er weer vol tegenaan. Na het vakantieoverleg duik ik dan ook m’n bed in, want morgen is weer een drukke dag!

weekoverzicht juni 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Om 05.30 uur gaat de wekker: heb ‘m bewust vroeg gezet, want vandaag help ik een ochtend mee bij de schoolfoto’s. Rond lunchtijd ben ik weer thuis, ik maak een tosti en ga aan de slag achter m’n laptop. Tussendoor drink ik een kop thee in de tuin: de veldbloemen staan mooi in bloei al spot ik nog weinig vlinders en bijen. We gaan lekker, ik kan een heleboel dingetjes afvinken en aan het eind van de middag eten Erik en ik alvast, voordat hij de kinderen ophaalt van de BSO. Ik leg alvast spullen klaar voor de Vierdaagse en voor als we daarvan thuiskomen en de kids in bad gaan. Het wordt weer een latertje en ik ben zelf ook moe, dus lees nog even wat op m’n e-reader en duik daarna via de douche m’n bed in!

weekoverzicht juni 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Laatste schooldagje en gelukkig maar, want de kinderen zijn móé! De wekker gaat vroeg, want ik wil om 08.00 uur in de supermarkt zijn. Erik brengt de meiden naar school samen met Linn en ik hoop brood van gisteren te scoren. Helaas pindakaas, er ligt geen volkoren, maar ik neem nog wel een maïsbrood mee. Ook scoor ik een bosje pioenrozen voor €4 en daar maak ik thuis weer 3 ‘bosjes’ van, voor vanavond bij het einde van de Vierdaagse. De rest van de dag is een drukke: laatste werkdingetjes afronden, bananenbrood bakken, de was (die trouwens lekker snel droogt in de tuin) en de tuinplanten verzorgen. Ik krijg nog een superleuk perspakket van Netflix vanwege het verschijnen van de nieuwste film over ouderschap en de bijbehorende struggles: ‘Oei, ik groei!’ De kinderen chillen ‘m op de bank als ze uit school komen: filmpje aan en in de ruststand, want vanavond mag er nog één keer gewandeld worden. We eten lekker makkelijk: een pizza! En daarna is het alweer tijd voor de Vierdaagse. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar de medaille en het ijsje deden de zere voeten snel weer vergeten. We zijn laat thuis, de kinderen liggen laat in bed en nadat ik op de bank nog even ben bijgekomen met wat drinken en een bakje chips, duik ik er ook in.

weekoverzicht juni 2023 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Voordeel van vier dagen laat in bed: de kinderen slapen uit tot iets na achten. Een relaxt begin van deze zaterdagochtend dus! Zelf zet ik al wat Foldertips klaar, daarna ontbijten we en vervolgens gaat Erik samen met de kinderen het oud papier wegbrengen. Ik maak ondertussen een weekmenu en een boodschappenlijstje, waarna ik naar boven ga. De kasten van de meiden waren tot nu toe nog niet helemaal ingericht op het mooie weer, dus ik pak alles om naar standje hoogzomer. Wel zo fijn want het schijnt de komende twee weken nog warm te blijven en ik ga volgende week op vakantie, dus dan hoeft Erik niet zo te zoeken. Na de lunch start ik mijn laptop op: ik boek iets voor mijn vakantie en daarnaast zijn we als gezin in de zomervakantie ook uitgenodigd voor iets ontzettend leuks, wat ik nu gereserveerd heb. Ook moet ik nog wat administratie doen. De meiden vermaken zich de hele middag in het zwembadje in de tuin en geef ze eens ongelijk. Aan het einde van de middag stap ik onder de douche en kleed ik me om. Klaar voor een avondje uit: een high wine in de stad met een vriendin. Uiteindelijk lig ik om 02.00 uur in bed.

weekoverzicht juni 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Het was een kort nachtje en door de wijntjes van gisteravond valt het opstarten vanochtend lichtelijk tegen. Erik doet boodschappen en ik hijs mezelf uit bed: de kinderen ontbijten en ik zet de laatste Foldertips klaar, waarna ik ze online zet. Daarna hangen we met z’n allen op de bank: we zijn allemaal moe. Aan het einde van de ochtend kleed ik me aan en na de lunch gaan we naar een jubileumfeestje van familie. Het is erg warm en Suus krijgt daar na een uurtje heel veel last van. Ze wordt misselijk en trekt bleek weg, dus we rijden naar huis. Eerst maar even bijkomen op de bank met een bakje chips, ranja en een filmpje. Tegen 16.00 uur nog een frisse duik in het zwembadje en dan is het tijd voor patatjes! Na een drukke, maar leuke week gaan de kinderen lekker vroeg naar bed, de airco heeft boven aangestaan om de boel een beetje af te laten koelen dus hopelijk een rustige nacht. Wij gaan zelf ook niet laat naar bed: morgen gaat de wekker weer vroeg! Op naar een week vol zon, zee en vakantie!

weekoverzicht juni 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Geniet jij van het warme weer of hoeft het van jou niet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog