Eens in de zoveel tijd hou ik een weekoverzicht bij! Ik denk niet dat mijn leven interessant genoeg is om dit elke week te doen, maar zo af en toe vind ik het best leuk om te delen. Vorige week was druk maar gezellig: we gingen naar de Julianatoren, ik had een babyshower en Niene oefent met haar eerste stapjes. Ook ben ik begonnen met het voorbereiden voor de make-over van Suus haar slaapkamer, werkte ik aan mijn vakantieplanning, hadden we gebroken nachten en kreeg Niene nieuwe schoenen! Lees je mee?

Maandag: slaapkamer

Na een drukke, maar gezellige zondag waren de dames blijkbaar erg moe. Het is 09.30 uur als ik ze vlak achter elkaar wakker hoor worden. Uitslapen dus en ik bleef ook lekker wat langer liggen. Voordat ik ze uit bed haal, heb ik me aangekleed, een wasje aangezet en de hond uitgelaten. Nadat we het ontbijt op hebben bel ik even met mijn moeder en daarna rijden we even naar de bouwmarkt. We moeten vliesbehang en behanglijm halen. In ons ketelhok a.k.a. rommelhok zijn de muren namelijk nog kaal en daar komt binnenkort vliesbehang op. Ook heb ik leuke plannen voor de slaapkamer van Suus, maar daarover binnenkort meer. Weer thuis maak ik een fruit ‘slash‘ broodmaaltijd en daarna (rond 13.00 uur) gaan beide dames nog maar een keertje naar bed. Niene trok het toch niet helemaal om de ochtend wakker te blijven en Suus slaapt heel soms nog ’s middags. Omdat we morgen een dagje weg gaan, doet ze toch even een tukkie. Dat geeft mij de kans om een rondje huishouden te doen. Hond uitlaten, de was ophangen, een nieuwe was aanzetten, een was opvouwen, aardappels schillen, bloemkool snijden en nog wat vaat opruimen. Daarna duik ik achter m’n laptop om wat te werken. Vervolgens haal ik de dames weer uit bed en laten we samen de hond uit. Niene is eerst nog wel vrolijk, maar na wat drinken en een tussendoortje wordt ze toch weer moe. Ze kan het nog niet echt trekken, één slaapje per dag, dus hup; het bed weer in. Suus mag tv kijken en ik moet nog wat winterjassen opruimen. Ik heb van die plastic bakken voor onder het bed, maar nadat ik er één winterjas en een sjaal in stop, zit ie al vol. Handig wel ;) De rest van de jassen en spullen die ik wilde opruimen, leg ik dan maar even weg op de bekende ‘rommelstoel‘. Komt later weer! Nu is het tijd om eten te koken en als het bijna klaar is, komt Erik ook thuis uit het werk. Ook pak ik nog wat winactie pakketjes in en worden de nieuwe schoenen van Niene bezorgd. Stoere sneakers hè?! We eten samen, hij doet de meisjes in bad en naar bed. Ik loop met Jackie, stort me op de was (ondertussen kijkend naar Chateau Meiland) en werk nog wat. Rond 22.30 uur ga ik douchen en dan slaaaaaapen!

collage weekoverzicht maandag juli 2019 - Mama's Meisje blog

Dinsdag: Julianatoren

Vandaag sta ik vroeg op, want we gaan een dagje op uitnodiging naar de Julianatoren! Hoe dat was, kun je hier uitgebreid teruglezen. Ik maak deze dag maar één foto voor mijn weekoverzicht. Als we aan het eind van de middag thuiskomen, is niet alleen Suus kapot… Zij gaat even lekker op de bank hangen en ik ruim de spullen van vandaag op. Daarna kook ik eten, eten we samen met Erik en daarna halen zij samen Niene van de opvang. Ik verzamel in de tussentijd de spullen om de dames in bad te doen en als ze eenmaal in bed liggen, duik ik achter mijn laptop om aan de slag te gaan met de blog van vandaag. Tussendoor ga ik nog naar een verjaardag en als ik daarna mijn werk nog wil afmaken, wordt Niene wakker. Vervolgens lig ik weer véél later in bed dan ik hoopte. Slapen is voor apen?!

Julianatoren Apeldoorn bloggers op uitnodiging - Mama's Meisje blog

Woensdag: eerste stapjes

Rise and shine! Half kreupel sta ik op… Haha, nee hoor, het valt gelukkig mee maar ik heb een kort nachtje gehad omdat Niene veel spookte. Daarom lassen we weer eens een lekker rustig-aan-dagje in en zijn wij vandaag team campingsmoking! Na het ontbijt gaat Niene weer naar bed, dat krijg je ervan als je ’s nachts niet slaapt! Suus bladert door het boekje van de Julianatoren en wijst alle attracties aan waar ze gister in is geweest. Ik grijp mijn kans om een rondje huishouden te doen. Ik zet de was aan, poets de badkamer en de wc en ruim was op. Erik werkt ’s ochtends thuis en als hij naar buiten gaat, naar de stal, wil Suus graag mee. Aangezien Niene nog slaapt, duik ik snel achter mijn laptop om mijn mail bij te werken en de vakantieplanning op te pakken. Dat gaat lekker en ik kan een uurtje ongestoord doorwerken. Daarna is het lunchtijd en Erik moet ook weg. Na de lunch gaat Suus boven spelen en Niene wil aan de hand wandelen. Ze vindt dat geweldig en kletst dan honderduit! Ze oefent al flink met de eerste stapjes en staat soms (per ongeluk) los. Na een uurtje is het voor haar weer bedtijd en neem ik Suus mee naar beneden. Die gaat stempelen en kleuren, terwijl ik verder ga met de vakantieplanning. Daarover trouwens deze week meer ;) Niene slaapt een gat in de middag en ik haal haar pas om 16.30 uur weer uit bed. Dan is het tijd om te koken terwijl de kids televisie kijken en na het eten spelen ze nog samen. Vervolgens gaan ze in bad, boekjes lezen en naar bed. Ik stort me weer op de was, maar kijk ondertussen naar La Casa de Papel op Netflix. Vrijdag komt het derde seizoen uit en ik kijk even wat laatste afleveringen terug, zodat ik precies weet hoe het ook alweer zat :D

collage weekoverzicht juli 2019 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag: moe(der)

Ken je die mop van die moeder die moe was? Dat is ze nog steeds, want Niene vond het wel weer tijd voor een nachtelijke party. Na een kort nachtje vind ik het best lastig om vandaag een vrolijke, geduldige moeder te zijn. Het beste beentje voor dan maar! Na het ontbijt zet ik een was aan en aangezien Erik ’s morgens thuis werkt, ga ik even met Suus naar het dorp. We moeten naar Kruidvat en naar de supermarkt. Net zoals bij ieder bezoekje aan de supermarkt, wil Suus graag een eigen karretje. End of story loopt mama dat kleine wagentje zelf te duwen ;) Als we thuis zijn, ruim ik de boodschappen op terwijl Suus gaat spelen. Niene wordt uit bed gehaald door Erik, waarna de dames samen mango eten. Die trouwens lekker rijp, zoet en zacht is, heerlijk! Samen spelen ze, na deze fruithap, op de grond zodat ik weer even een huishoudelijk rondje kan doen. Ik verschoon de bedden, nu maar hopen dat Niene er vannacht wél in slaapt :D Na de lunch gaan ze allebei naar bed. Verkoudheid, bij Niene doorkomende kiezen en beide lichte verhoging, dus tijd voor een powernap! Terwijl zij een paar uurtjes slapen, werk ik voor Mama’s Meisje. Ik zie dat ik een mooie samenwerking heb binnengesleept, werk mijn mail bij en ga verder met de vakantieplanning. Door deze uurtjes rust wordt mijn humeur ook wat zonniger! Dat heb je soms even nodig als mama: kopje thee, een paar uurtjes stilte aan je hoofd zodat je jezelf weer kunt horen denken. Eenmaal uit bed eten ze rozijntjes en drinken ranja. Ook speel ik een spelletje met Suus, die ze laatst heeft gekregen voor haar verjaardag. Daarna gaat de tv weer aan, mijn geheime wapen om enigszins ontspannen het spitsuur in te gaan. Ik kook eten, ondertussen komt Erik thuis en terwijl hij het koken overneemt, hang ik een was op. Na het eten gaan de dames in bad (dat was voor Niene wel nodig, want die mocht vandaag zélf eten!) en naar bed. Ik werk aan dit weekoverzicht en kruip daarna op de bank. Inclusief een reep chocola. Daar was ik aan toe!

collage weekoverzicht donderdag juli 2019 - Mama's Meisje blog

Vrijdag: werk

Wat een heerlijkheid: Niene sliep vannacht door! Goed uitgerust word ik dus wakker en kleed me aan. Daarna halen we samen de kinderen uit bed en maken ze klaar voor een dagje opvang. Als Erik ze wegbrengt, zet ik mijn laptop aan en kruip er met een ontbijtje achter. Ik stort me weer op de vakantieplanning! ’s Morgens werk ik eerst aan een betaalde samenwerking, waarna ik een heleboel bevallingsverhalen in plan. Dat klinkt makkelijk, maar ik moet er meestal nog wel aan sleutelen om te zorgen dat het een goedlopend verhaal wordt. Als dat klusje klaar is, ga ik aan de slag met foto’s maken. Ook beantwoord ik mail, bedenk wat dingetjes voor op social media en houd me bezig met Jackie, die vandaag drie keer in huis plast. En dat terwijl ik braaf om de twee uur met haar wandel. Nou ja, de vloer is wel ultraschoon na al dat gedweil ;) Ik eet een soepje en een stokbroodje en haal daarna de meisjes van de opvang. Niene is zielig, want ze is gestoken door een wesp in haar wang! Haar oogje is ook een beetje opgezet, heel sneu. Als we thuiskomen is Erik er ook en hij doet de dames in bad en naar bed. Ik bewerk ondertussen de gemaakte foto’s en zet ze in het artikel. Dan is het nog niet af, maar ik besluit er morgen verder aan te werken. Het nieuwe seizoen van La Casa de Papel staat op Netflix en ik wil graag één of twee afleveringen kijken! Zo benieuwd… En dus plof ik lekker op de bank!

collage weekoverzicht juli 2019 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag: La Casa de Papel

Het werden uiteindelijk 3 afleveringen van La Casa de Papel ;) Als ik opsta, heeft Erik de meiden al uit bed gehaald, aangekleed en hun ontbijt verzorgd. Dat is pas fijn! Ik ontbijt ook en besluit vandaag het artikel over zwemluiers af te maken. Deze komt morgen online. Het is nog veel meer werk dan ik dacht en ik ben er een groot deel van de dag mee bezig. Ik plaats alvast een teaser op social media en krijg al veel leuke reacties. Tussendoor doe ik de was en maak ik lunch voor the family. Aan het eind van de middag werk ik nog wat administratie bij en daarna is het tijd om te eten! We eten vandaag makkelijk: spinazie, gekookte aardappelen en vissticks. Na het eten spelen de meisjes nog even en Suus gaat nog met papa mee om de hond uit te laten. Op haar fiets natuurlijk. Daarna is het tijd voor een bad, een verhaaltje en naar bed! En ik plof wederom op de bank om die spannende serie verder te kijken. Zoals je ziet heb ik vandaag maar 1 foto gemaakt!

Zaterdag weekoverzicht juli 2019 - Mama's Meisje blog

Zondag: folders

De wekker gaat vandaag vroeg! Als eerst post ik op social media dat ik een uitgebreide zwemluiertest op de blog heb gezet. In de loop van de dag komen hier heel veel lezers op af en krijg ik ook veel reacties: leuk! Net als op iedere andere zondag, zet ik ook vandaag weer de nieuwste folders voor mama’s en mini’s op mijn Stories op Instagram. Nog steeds krijg ik iedere week superleuke reacties en zijn er steeds meer mama’s die een ‘Nee-Nee’ sticker op de brievenbus plakken, omdat ze die ene leuke musthave, pampers aanbieding of schattige kleertjes wel voorbij zien komen in mijn Stories! Na dit smartphone uurtje is het tijd om te ontbijten en me aan te kleden. Erik gaat boodschappen doen met Suus en Niene gaat al snel weer naar bed. Ik stop nog een was in de machine en maak wraps, want vandaag heb ik een babyshower van een vriendin! Het is supergezellig met allemaal lekkers. Omdat het in Raalte is, ga ik aansluitend nog even bij mijn ouders langs. Rond 18.30 ben ik weer thuis en verschoon de bedden van de meisjes terwijl Erik ze in bad doet. Daarna zet ik nog een wasje aan en vervolgens strijk ik de berg was die je op de foto ziet. Ook vouw ik de was in de wasmand nog op. En dat allemaal onder het genot van La Casa de Papel. Die kunnen we weer afstrepen van ons to watch lijstje. Op naar volgend weekend, want dan komt Orange uit!

collage weekoverzicht zondag juli 2019 - Mama's Meisje blog

Welke serie kijk jij op Netflix? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1