Tijd voor een nieuw weekoverzicht! En wat voor een week… Weinig slaap door onrustige nachten, we zijn allemaal moe, Suus wordt ziek, ik werk flink vooruit voor de zomer, nieuwe badkleding voor de meiden, het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde begint én we worden uitgenodigd voor iets leuks in Burgers’ Zoo! Kortom: we tellen af naar de zomervakantie, weer genoeg te vertellen! Lees je mee?

Maandag

Wat.Een.Nacht… Het was gisteren 34 graden, daarna brak er noodweer uit en na een overstroming in de keuken scheen een half uurtje later de zon weer volop. Ik had dus alle ramen opengezet zodat het binnen kon afkoelen, maar het was nog steeds een plaknacht met wakkere kinderen. Ik voel me dus alles behalve uitgerust als om 05.45 uur de wekker gaat, maar we móéten! Tijd voor de schoolrun, nog twee weken en dan is het vakantie. Nadat ik de kinderen op de opvang en school heb gedropt, rijd ik door naar de supermarkt. Ik doe nog wat aanvullende boodschappen i.v.m. nieuwe aanbiedingen die gister nog niet geldig waren én loop even naar Kruidvat voor wat dingetjes. Thuis ruim ik alles op, maak een ontbijtje klaar en start de laptop op. Aan de slag! Tussendoor bel ik nog even met mijn mams en moet ik Niene nog even naar haar zwemmaatje brengen, verder werk ik de hele dag lekker door. Uit school heeft Niene een bak met schoolshirts meegekregen, die was ik meteen uit zodat alles morgen weer schoon mee kan naar school. Na het eten gaan de meiden in bad en na een verhaaltje naar bed. Ze zijn ontzettend moe en morgen gaat de wekker weer vroeg! Zelf lees ik mijn boek uit, waarna ik helemaal klaar zit voor een nieuw seizoen B&B Vol Liefde! Ondertussen vouw ik drie wasmanden met schone was weg en om 23.00 uur gaan de luikjes dicht…

weekoverzicht juli 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Rise and shine! Nou, niet van harte hoor: ik ben kapot moe en de eindsprint naar deze zomervakantie valt me zwaar. Deze week en volgende week nog, even volhouden dus! Om 08.05 uur zit iedereen fris en fruitig in de auto en brengen Linn en ik Suus en Niene naar school. Eenmaal thuis wil Linn graag tv kijken op de bank onder een dekentje en dat mag van mij. Ze is helemaal niet fit wakker geworden, heb nog gemeten of ze verhoging heeft maar dat gelukkig niet. Het is ook best broeierig vandaag dus heel veel energie heb ik ook niet. HelloFresh wordt bezorgd, daar had ik een korte samenwerking mee deze keer dus helemaal welkom in het kader van selfcare. Terwijl Linn ‘m inmiddels chillt in het tentje dat ik voor haar heb opgezet, stort ik me op allerlei huishoudelijke klusjes. De ochtend vliegt voorbij, na de lunch vouw ik de uitgewassen shirtjes voor school op en dan is het alweer tijd om de meiden op te halen. Suus gaat thuis verder met haar Lego, Niene en Linn spelen samen. Ik had in de sale bij H&M nieuwe badkleding voor de meiden besteld, dat was binnengekomen en passen we gelijk. Na het eten gaan de meiden al vroeg slapen: we zijn allemaal moe. Ik ruim nog even op en dan is het weer tijd voor B&B Vol Liefde! Ik voel al aan dat dit weer een heerlijk seizoen gaat worden, haha!

weekoverzicht juli 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Ik weet niet wat er in de lucht hangt, maar om 04.45 uur zijn twee van de drie kinderen wakker en niet meer van plan om te gaan slapen. De dag begint dus ‘lekker vroeg’ en ik kan mijn ogen amper open houden. Zit dus niet heel lekker in de wedstrijd vandaag, maar gelukkig kan ik ’s middags toch nog productief zijn. Ik boven op kantoor, Erik die beneden de honneurs waarneemt. Tegen etenstijd heb ik een flinke lijst met to do weggewerkt, dan loopt het morgen ook allemaal iets fijner en begin ik minder gestrest aan mijn werkdag. Als de meiden na het eten via de badkamer naar bed zijn gegaan, plof ik op de bank voor een avondje tv. Eigenlijk zou ik nog moeten strijken, maar ik heb zó geen zin! Weer tijd voor B&B Vol Liefde en ik heb nu al in de gaten dat dit weer een parel van een seizoen gaat worden. Daarna naar bed, want morgen weer een vroege wekker!

Weekoverzicht juli 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Als de wekker om 05.45 uur gaat, zet ik eerst een reel online en daarna sta ik op. Ik kleed mezelf aan, gooi er een make-upje op en haal daarna de kinderen uit bed. Ze zijn ontzettend moe maar om iets voor achten zitten we allemaal in de auto. Eerst Linn wegbrengen naar het kdv, daarna door naar school voor Suus en Niene. Daar zijn we ook lekker vroeg dus ben ik vervolgens óók weer vroeg in de supermarkt voor de weekendboodschappen. Thuis ruim ik die op, laat ik de hond uit en zet een was aan. Als ik eenmaal achter de laptop zit, is het al 09.30 uur geweest en dus tijd om aan de slag te gaan. Het lukt om flink vooruit te werken voor de vakantie: ik ben al bezig met blogs typen voor augustus. Ook update ik wat oude blogs zodat ze weer actueel zijn. Fijn dat het zo voorspoedig verloopt, daardoor loopt het in de zomervakantie hopelijk ook allemaal soepel. Werken staat dan vaak wat op een lager pitje doordat de kinderen veel thuis zijn, maar als er een passende campagne voorbij komt, zeg ik liever geen ‘nee’. Dussss goede voorbereiding: check! Aan het einde van de middag besluit ik te stoppen met typen, heb geen puf meer voor vandaag. We eten heerlijke roti en daarna komen de kindjes alweer thuis. Die echt enorm moe zijn, dus de avondspits verloopt niet van harte. Suus blijkt ook nog koorts te hebben, supersneu vind ik dat altijd. ’s Avonds kijk ik naar B&B Vol Liefde en vouw ondertussen schone was op. Het wordt een latertje: tegen twaalven liggen we pas in bed. Hopelijk is iedereen morgen weer fit!

weekoverzicht juli 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Helaas pindakaas: gisteravond had Suus hoge koorts en vanochtend is dat wel afgezakt, maar ze voelt zich belabberd. Ik ben zelf ook niet echt fit, maar vooral vermoeid door de onrustige en korte nachten van de afgelopen weken. Suus blijft een dagje thuis en we slaan de feestavond op school ook over. In de ochtend probeer ik kaartjes te krijgen voor een leuk onderdeel van mijn fave dorpsfeest in augustus, helaas lukt dat niet omdat de website eruit vliegt door overbelasting. Binnenkort een tweede poging! Ik maak alvast een nieuw weekmenu voor volgende week en het begin van een nieuw boodschappenlijstje. Verder update ik een oude blog over Netflix tips tijdens je zwangerschap, die was niet meer actueel en nu wel weer!  En ik typ nog twee blogs die gepland staan voor augustus. Eigenlijk had ik nog meer op mijn lijstje maar ik laat het even voor wat het is. Morgen zijn we namelijk uitgenodigd voor iets leuks en ik hoop enorrrrm dat Suus morgen weer fit is en dat er niet meer zieken bij komen… Ik maak ook geen foto’s vandaag: we zitten niet helemaal lekker in de wedstrijd dus kruipen allemaal vroeg in bed. Op hoop van zegen voor morgen!

Zaterdag

Waar we normaal op zaterdagochtend rustig opstarten, staat de wekker vandaag vroeg. We zijn namelijk uitgenodigd door Burgers’ Zoo om naar de nieuwe Ocean Musical te komen kijken én te genieten van het dierenpark. Wat even spannend was, want Suus was natuurlijk ziek, maar gelukkig lijkt zij vanochtend voldoende opgeknapt. En dus zitten we om 07.45 uur – gewapend met snacks en drinken – in de auto onderweg naar Arnhem. Waar we om 09.00 uur aankomen en dus in alle rust de eerste gedeeltes van het dierenpark kunnen bewonderen! Om 11.30 uur kijken we naar de vrolijke musical vol zang en dans, waarna we nog een rondje ‘Safari’ doen. Om 13.30 uur rijden we weer naar huis, want Suus voelt zich steeds minder fit en eenmaal thuis blijkt ze toch weer koorts te hebben. Maar ze is toch blij dat we gegaan zijn, ik ook trouwens, want we hebben genoten! De rest van de middag ligt ze in bed, Niene en Linn kleuren en kijken een film. We eten lekker makkelijk patat vandaag en ik werk alle content voor vandaag uit: ik mag via Instagram ook toegangskaartjes weggeven voor het dierenpark dus sla je slag als je dat nog niet gedaan hebt :) Na het eten gaan de meiden naar bed en nadat ik de Foldertips voor morgen heb klaargezet, kruip ik er ook in.

weekoverzicht juli 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Normaal doe ik op zondagochtend boodschappen maar deze keer neemt Erik het stokje van me over. Voel me net een oud wijf, maar ben al de hele week aan het aftellen naar de fysio. Morgen heb ik weer een afspraak, vandaag is het fysiek even ruk. Spierpijn en overbelasting it is. Dus begin ik, nadat ik de Foldertips online heb gezet en de ontbijttafel heb opgeruimd plus alles gestofzuigd, met een lekker ontbijtje. Magere kwark met homemade granola en fruit is vaste prik, deze keer top ik ‘m af met een beetje pure hagel: boek erbij en genieten! Daarna bel ik met m’n vader en vervolgens is het alweer bijna lunchtijd. Erik maakt een smoothie met mango, frambozen, banaan en appel en bakt daarna een omelet met spinazie, champignons en kaas op een volkoren broodje. Wat een verwennerij! Na de lunch ga ik naar boven, even meters maken in de rust op m’n kantoor. Ben deze week flink opgeschoten met vooruit werken voor de zomervakantie, maar vanmiddag voeg ik daar nog een viertal blogs aan toe. Ook kreeg ik nog aanvullende tips binnen voor de blog over goedkope gezinskaartjes voor trein en bus in de zomervakantie, dus die heb ik even aangevuld voor een zo compleet mogelijk overzicht! Fijn om dat te kunnen doen en het brengt een stukje rust mee vóór de start van de zomervakantie. We zijn er nog niet, de kids moeten nog één week naar school en omdat de wekker morgen vroeg gaat, kruip ik er ook op tijd in. Nog even doorbijten: we zijn er bijna!

weekoverzicht juli 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Is de zomervakantie bij jouw kind(eren) al begonnen of moeten jullie ook nog een weekje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog