Het is even rustiger op de blog, maar ik besloot wél het maandelijkse weekoverzicht bij te houden! Ik scoor leuke koopjes in de sale bij MS Mode en TerStal en een niet-zo-sale-gelukje bij de Hema. Het wandelen heb ik weer opgepakt, in de Money Planner kan ik een supermooi spaarbedrag noteren én er wemelt weer een virus door ons huishouden. Genoeg te vertellen: lees maar mee!

Maandag

Een nieuwe week en waar we vorige week nog moesten wennen aan de wekker (na de kerstvakantie), zitten we nu alweer volop in het ritme. Gaat zo snel! De wekker gaat dus vroeg en om iets voor 08.00 uur zitten we in de auto. First stop: de opvang, waar ik Linn aflever. Daarna rijden we door naar school en omdat we heel vroeg zijn, kan ik vervolgens vóór mijn fysio afspraak nog even snel bij AH naar binnen wippen om wat boodschappen voor een Instagram reel te doen. Na de fysio moet ik nog even tanken en rond 10.00 uur zit ik dan eindelijk – met een verlaat ontbijtje – achter de laptop om aan mijn werkdag te beginnen. ’s Middags ga ik aan de wandel, iets met mijn leefstijl goals, en ondanks de regen voelt dat toch weer goed. Ik heb mezelf een doel gesteld en ik ga ervoor dat het lukt! Mijn bestelde Hema pakketje komt binnen: ik kocht dit schattige gebloemde gilet met bijpassende broderie top voor Linn en ben er helemaal dol op. En veel mama’s die me volgen op Instagram ook, want ik krijg superveel berichtjes nadat ik dit in stories deel. Ik neem filmpjes op voor een budget reel en werk dit grotendeels uit. Na etenstijd moet ik nog even verder, anders krijg ik mijn lijstje voor vandaag niet af. Nadat de kids gewassen en gestreken in bed liggen, stap ik zelf onder de douche om daarna op de bank te ploffen. Tijd voor GTST, Echte Meisjes In The Jungle en daarna lezen in bed. Een prima dagje, geen Blue Monday voor mij!

weekoverzicht januari 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

In het weekend worden ze altijd vroeg wakker, vandaag zijn ze niet uit bed te krijgen. Maarrrr de meiden staan weer op tijd met rugzak en al op het schoolplein en Erik neemt Linn mee naar buiten om te helpen in de stal, dus ik ga douchen. Daarna eet ik fruit met Linn, vouw ik een wasje weg en ruim ik de volle wasmanden leeg in de kasten. Stofzuigen, toilet schoonmaken: check! Linn speelt ondertussen heel lief in de tent, dus dat loopt lekker vanochtend! Ook komt mijn pakketje van MS Mode binnen. Ik bestelde afgelopen weekend zomerkleding in de sale en heb uiteindelijk twee shorts, een denim short en een mouwloos jurkje voor €45. Daar word ik blij van! Net als van het weer trouwens, want ook al is het koud: dit is toch véél beter winterweer dan die regen? Als lunch maak ik bananenpannenkoekjes voor Linn en zelf eet ik een groente omelet. Na de lunch gaat Linn toch maar even een dutje doen: ze is niet fit en ik denk dat ze anders later vanmiddag instort. We zitten echt in die fase van middagslaapjes naar geen middagslaapjes meer: iedere dag is dus anders. Ik start mijn laptop op en ga aan de slag. Als de kinderen uit school zijn, spelen ze samen en ondertussen lees ik in mijn boek. Ik heb ervoor gekozen om deze maand rustig aan te doen op de blog, omdat ik achter de schermen bezig ben met technische dingen. Dat geeft dan weer veel meer ruimte voor dingen zoals lezen en ‘even niets hoeven’. Fijn! De inspiratie komt weer en ik noteer alle ideeën direct, zodat ik niets vergeet. Nadat we hebben gegeten en de meiden in bed liggen, strijk ik wat was weg terwijl ik GTST en Married At First Sight kijk.

weekoverzicht januari 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Het is woensdag, de week is doormidden! En we moeten krabben, maar gelukkig had ik dat ingecalculeerd dus we staan een paar minuten vóórdat de deur van school opengaat, al op het plein. Nadat ik Suus en Niene heb weggebracht, doe ik de weekendboodschappen. Normaal doe ik dat pas op donderdag of vrijdag, maar er waren al dingen op dus vandaar een dagje eerder. Ons spaardoel was om deze maand – naast het vaste bedrag dat naar de buffer gaat – zoveel mogelijk van het boodschappenbudget over te houden. En dat is gelukt! We houden ruim €140 over, wat we dan weer in een digitaal spaarpotje stoppen voor onverwachtse kosten. Zondag begint onze nieuwe ‘geldmaand’ en dan ga ik natuurlijk weer voor een vergelijkbaar bedrag in februari! Eenmaal thuis maak ik fruit voor Linn en ruim ik de boodschappen op. Ze is helemaal in to de Duplo: het ligt dan wel over de vloer in alle hoeken en gaten, maar ze vermaakt zich top! Dus ik zet de laptop aan zodat ik weer aan mijn technische to do’s voor Mama’s Meisje kan werken. De kinderen zijn ’s middags vrij dus nadat ik ze heb opgehaald (met mijn zonnebril op want halloooo zonnetje!), lunchen we samen en kunnen ze nog even relaxen. Want vervolgens staat zwemles op het programma voor allebei! Ik neem Linn deze keer mee en we wachten in de auto terwijl Suus zwemt. Als we eind van de middag allemaal weer thuis zijn, kijken de meiden een K3 film en lees ik op m’n e-reader. Daarna is het tijd om te koken en vervolgens bad-verhaaltje-bed. ’s Avonds kijk ik wederom naar MAFS en besluit ik voor de verandering eens op tijd te gaan slapen.

weekoverzicht januari 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! De wekker staat een half uurtje later, want Erik brengt de kinderen naar school en opvang. Nadat iedereen de deur uit is, ruim ik de ontbijttafel op, haal een stofzuiger door de keuken en maak mijn eigen ontbijt. Ik start de laptop vast op en kleed me snel aan: het is vandaag werken-in-je-campingsmoking-zonder-make-up dag. Heb ik zelf besloten, helemaal fijn! Ik begin vanochtend met een Instagramcursus die ik al in december aanschafte, maar nu pas inplande. Ik haal er een heleboel leuke tips uit hoe je je stories kunt vormgeven. Rond 11.00 uur is het tijd voor een wandeling en er is nog een beetje sneeuw blijven liggen op sommige delen van de route. Dat winterse tafereel in combinatie met de zon: heerlijk! Eenmaal thuis maak ik een paar boterhammen voor lunch en drink ik er een glas Optimel bij. Daarna ga ik weer verder met technische dingen aan mijn website. Ik heb hier bewust de hele maand januari voor uitgetrokken want het is super geestdodend werk en ik voel ‘m vandaag ook niet helemaal, dus ik werk alvast vooruit aan blogs voor februari. Ik verstuur nog een factuur en beantwoord mailtjes en dan vind ik het wel goed geweest voor vandaag. Ik besluit om een uurtje met mijn e-reader op de bank te hangen, om vervolgens de keuken in te duiken en bami te maken. ’s Avonds, als de meiden al in bed liggen, kijk ik de laatste aflevering van het nieuwe seizoen van Ginny & Georgia. En dan weer een beetje op tijd naar bed!

weekoverzicht januari 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Eén of ander virus wemelt al een paar dagen rond in ons gezin en nu heb ik het ook te pakken. Als ik wakker word, brandt mijn keel en ben ik flink verkouden. Bluhg, niks aan, maar ik voel me ook niet mega ziek dus schouders eronder en door! Voor zover het lukt, want naarmate de dag vordert voel ik me steeds slechter, met koude rillingen en hoofdpijn. Ik krijg het nog wel voor elkaar om wat te werken met behulp van paracetamol, maar na het avondeten beland ik toch echt ziek op de bank en later in bed. Ik maak vandaag ook geen foto’s. Hopelijk morgen wat fitter!

Zaterdag

Dankzij Erik kan ik vanochtend enigszins uitslapen en voel ik me ietsjes beter. Mijn keel niet: die voelt alleen maar pijnlijker dan gisteren. In de loop van de ochtend ontbijt ik met homemade granola en kwark en daarna zet ik meerdere kopjes kamillethee om mijn keel te verzachten. Ondertussen doe ik de administratie en vul ik de Money Planner van PorteRenee in. Ook het weekmenu en boodschappenlijstje streep ik af van mijn to do list. Daarna maak ik content voor aankomende week, iets leuks met kinderboeken! Dit doe ik allemaal op karakter, want na het eten lig ik wederom kapotttt op de bank. Ik maak nog de Foldertips voor morgen maar als dat eenmaal klaar is, duik ik snel in bed. Met paracetamol!

weekoverzicht januari 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Ennnn de wekker gaat om 06.00 uur! Ik zet de Foldertips online, kleed me aan en na een klein ontbijtje sta ik om iets over 08.00 uur in de supermarkt om de weekboodschappen te doen. Lekker rustig en ik scoor nog Brood van Gisteren, de beste bespaartip als je het mij vraagt! Eenmaal thuis drink ik een kop thee en een schaaltje kwark en krijg ik een budgettip over TerStal: 2 tops voor €10. Ik bestel er 6 voor €30, met name voor Niene en Linn. Nadat de kinderen fruit hebben gegeten, trekken we onze jassen aan en stappen we in de auto. Tijd voor een frisse neus, want we snotteren allemaal. We wandelen bij een kasteel, dat spreekt iedere keer weer tot de verbeelding bij de kinderen. Het is wel echt koud, dus na een kleine drie kwartier wandelen we weer naar de auto. Thuisgekomen gaan we gelijk lunchen, waarna ik de laptop openklap om een blog te typen voor volgende week. Ik ga maandag namelijk met content bezig die wat meer tijd kost en dus werk ik een beetje vooruit. Daarna kruip ik lekker bij de meiden op de bank onder een dekentje. We kijken Ice Age, Finding Nemo en Coco en we eten chips. Must be sunday! Vandaag is het eten ook lekker makkelijk, ik had nog een bak boerenkool in de vriezer staan, dus samen met spekjes en worst is dit mooi snel klaar. Na het eten gaan de meiden via de wasstraat en met een verhaaltje naar bed. De stemming kakte snel in rond etenstijd, sinds de kerstvakantie is het vaak raak. Morgen mooi weer naar school en opvang, haha! Zelf ruim ik op, ik scoor nog een Too Good To Go box die ik morgen kan ophalen, maak wat werk af en daarna is het tijd voor thee en Netflix. Uiteindelijk lees ik nog even in bed en dan gaan de ogen dicht: er staat ons weer een drukke, maar leuke week te wachten! Hopelijk blijft het bij verkoudheid en gaat de griep ons huisje voorbij…

weekoverzicht januari 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Hebben de virusjes bij jouw in huis al toegeslagen? En hoe was jouw week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog