Van quarantaine tot een mailbox vol aanvragen en van de laatste schoolweek tot aan een leuke opening waarvoor we werden uitgenodigd… Ik hield weer eens een weekoverzicht bij: lees je mee?

Maandag

In mijn blogplanning staan de weekoverzichten altijd op vaste momenten, want ik maak ze immers maar één keer per maand. Voor deze week was het dus weer tijd om een weekje mijn ‘dagboekje’ bij te houden, maar ik twijfelde wel toen ik gisteravond ging slapen. Gisteravond deed ik namelijk een coronatest omdat ik verkouden, met hoofdpijn en een zere keel wakker werd. De dag ervoor hadden we Suus’ verjaardag gevierd en dus leek het me verstandig om corona uit te sluiten. Ik zag ‘m dus echt totaal niet aankomen, maar al na enkele seconden verscheen er een tweede streepje op de test. Kak! Quarantine mode ON en dan valt er misschien niet zoveel te vertellen in het weekoverzicht? Zoals je ziet, besloot ik ‘m er wel gewoon in te gooien want ook dit hoort bij mijn leven en het is niet altijd alleen maar leuk, met uitjes en bijzonderheden. Natuurlijk heb ik gelijk alle aanwezigen van de vorige dag geïnformeerd. Aanvankelijk voelde ik me oké, maar toen ik vanochtend wakker werd, was ik echt niet fit. En Linn ook niet, dus zij blijft vandaag ook lekker thuis. Om 08.45 uur heb ik een afspraak gemaakt om me te laten testen bij de GGD zodat ik weer een nieuw herstelbewijs in the pocket heb. Uitje van de week! Eenmaal thuis ontbijt ik en klap ik mijn laptop open. Alles gaat op z’n elfendertigst maar na de lunch zet ik toch deze blog met zomerse televisietips online. Daarna doe ik nog wat administratieve dingetjes, ruim ik de Kruidvat bestelling op en mest ik de speelgoedkast uit. Dat geeft meteen ruimte voor het nieuwe speelgoed dat onze jarige heeft gekregen. Aan het einde van de middag merk ik wel dat ik enorm moe ben en me duf voel, dus in de relax stand en wachten op de uitslag van de test. Die komt nog voor het avondeten binnen en is positief. Ik kijk ’s avonds naar de eerste aflevering van B&B Vol Liefde, lees nog even in bed en daarna vallen mijn ogen dicht…

weekoverzicht juli 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Vanochtend word ik niet zo fit wakker: ik voel me een stuk zieker dan gister en besluit het vandaag rustig aan te doen. Maar ja, de werkplanning loopt wel gewoon door dus ik schrijf de blog die voor vandaag op het programma staat. Ik heb mijn planning al wel aangepast hoor, maar sommige deadlines kan ik nu eenmaal niet zomaar opschuiven. Ik maak dus foto’s van deze schattige Little Dutch kinderboeken en schrijf er een blog over. Ook beantwoord ik mail, doe ik wat administratie en zet ik wat stories online. Als de kids uit school komen, merk ik dat ik echt supermoe ben. Ik moet trouwens nog lachen om Linn: de mussen vallen dood van het dak maar mevrouw loopt gewoon op haar laarsjes rond. Erik kookt, dus ik pak m’n kans en doe een powernapje. ’s Avonds Facetime ik met mijn vader en werk ik tóch nog een blog uit zodat ik morgen hopelijk wat meer rust heb. Ondertussen kijk ik naar B&B Vol Liefde en later lees ik nog in bed. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen!

weekoverzicht juli 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vanochtend word ik hetzelfde wakker als gister: nog niet echt opgeknapt. Als de meiden naar school worden gebracht, ruim ik de ontbijttafel op en stofzuig ik de keuken en woonkamer. Linn gaat na haar fruithap weer naar bed voor een dutje, waarna ik onder de douche spring en vervolgens aan de slag ga met een aantal blogs. Ik schrijf onder andere een budgetblog over de speciale zomervakantie familietickets voor bus en trein. Ook maak ik stories over de salegelukjes die ik scoorde voor Suus. Die deel ik trouwens pas ’s avonds, want in de middag zijn de meiden vrij en er staat nog zwemles op het programma (waar ik zelf uiteraard niet naartoe ging). Verder krijg ik nog een héél leuk mailtje binnen met een uitnodiging, maar dat zie je binnenkort op social media. ’s Avonds voor bedtijd hebben de kinderen nog waterpret in de tuin, onder de regenboog die we aansluiten op de tuinslang. Ik kijk natuurlijk weer naar B&B Vol Liefde en ga rond half 11 naar bed.

weekoverzicht juli 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! Ik voel me na een goede nacht slaap stukken beter. En dat is top, want de kinderen gaan allemaal naar school en kinderopvang; dat betekent dat ik efficiënt gebruik kan maken van mijn tijd! Ik kreeg een heleboel blogaanvragen binnen en vandaag schrijf ik er vier. Er komen twee winacties online op Facebook en Instagram en ik werk m’n mailbox en planning bij. We eten vandaag volkoren pasta met puntpaprika, kastanjechampignons, kipfilet en tomatensaus. Een receptje dat ik laatst meenam van de Albert Heijn (check ook deze budget boodschappentips) en we hebben ‘m al een keer of drie gemaakt: succesje! Dat is trouwens ook de enige foto die ik maak, drukdrukdruk. Nadat de kinderen thuiskomen, gaan ze via het bad door naar bed. We kunnen echt merken dat de vakantie in zicht is, want ze zijn next level moe. Nog eventjes en dan kunnen ze uitslapen… Haha, ben benieuwd of ze dat gaan doen! ’s Avonds kijk ik B&B Vol Liefde (sorry, ik ben verslaafd en kijk vooruit via Videoland) en werk ik nog een blog uit. Ik ben blij dat ik me weer fit voel en morgen weer de deur uit kan!

Weekoverzicht juli 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

De laatste schoolrun van dit schooljaar verloopt soepeltjes, al zijn de kinderen écht enorm moe. Ze zijn zó toe aan vakantie! In de ochtend werk ik de was bij, ruim ik op en als Erik Linn meeneemt om weekendboodschappen te doen, typ ik een blog voor een samenwerking. ’s Middags ga ik verder met de was (iets met een beetje achterstand, haha) en rond 15.00 uur kleed ik me om, want we zijn uitgenodigd voor een opening! We gaan naar Vliegveld Twenthe, waar Wij Bouwen De Toekomst deze zomervakantie plaatsvindt. Het is een superleuk uitje gericht op de bouw om kinderen te enthousiasmeren voor deze branche. Nou, dat is gelukt! We zijn rond 19.30 uur weer thuis en na een boterham liggen de kinderen moe maar voldaan in bed. Ik stort me ondertussen op social media om ons uitje te delen en daarna kijk ik nog een serie op Netflix.

Wij bouwen de toekomst ervaring review - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Omdat zo’n beetje de hele week anders verliep dan gedacht, stort ik me vandaag op project ‘de boel rechttrekken’. Ik draai wassen en omdat het mooi weer is, hang ik ze buiten op. Ik ruim zowel binnen als buiten op en werk drie blogs uit. Er staat zwemles op het programma en ik regel nog wat dingetjes voor volgende week, in verband met onze vakanties. Na het eten, als de kinderen in bed liggen, haal ik de was af, ik sproei de tuinplanten, ruim de keuken op, stofzuig de benedenverdieping en werk nog even verder. Oh, en spot je de zonnebloem op de foto? We telden er vanmiddag nog meer. Zo blij dat we zo’n strook met veldbloemen hebben ingezaaid, de kids waren enorm onder de indruk van de bijen, hommels en vlinders toen we er vanmiddag langs liepen. Brengt een beetje extra zomergevoel :) Het is na middernacht als ik mijn laptop dichtklap. Normaal gesproken maak ik de Foldertips op zaterdagavond, maar morgen is er weer een dag. Ben al heel blij dat ik weer ‘bij’ ben; zowel op werkgebied als op huishoudelijk vlak.

weekoverzicht juli 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

We slapen door de wekker heen en om half 9 horen we de meiden van boven roepen (wij slapen beneden). Oeps! Nou ja, we hadden het blijkbaar nodig. In de ochtend maak ik de zondagse Foldertips en zet ze online. Daarna ontbijt ik ook, veel te laat maar soms heb je zo’n dag… Vervolgens facetime ik met m’n moeder, maak ik een weekmenu en een boodschappenlijstje én heb ik mijn handen vol aan Linn, die momenteel echt grappige streken uithaalt. Ik moet dus heel erg mijn best doen om niet in de lach te schieten, haha. Na de lunch maak ik een reel met de meiden en ik zet ‘m daarna ook meteen online. Vervolgens vul ik een emmer met water en pak een paar kwasten uit de kast. Terwijl Linn een dutje doet, ‘verven’ Suus en Niene de schutting met water. Dat geeft mij de kans om alvast vooruit te werken voor morgen. Met de vakantie in zicht wil ik morgen namelijk ook boodschappen doen en wat huishoudelijke klusjes afvinken. Erik gaat nog een eindje fietsen met Suus, goede oefening om het verkeer beter te leren kennen. ’s Avonds eten we lekker witlof met ham en kaas uit de oven (de kinderen krijgen een andere groente) en dat is smullen, mensen! Als de meiden eenmaal in bed liggen, vouw ik nog wat wasjes weg en spring ik voor de verandering eens op tijd onder de douche. Morgen geen schoolrun, later deze week vakantie; ik voel de zomerse vibes al opborrelen! Maar eerst: een druk begin van de nieuwe week.

weekoverzicht juli 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Is bij jou de zomervakantie al begonnen of nog niet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog