Tijd voor een nieuw weekoverzicht! We telden af naar de voorjaarsvakantie en dat betekende: vooruitwerken én vooruit-huishouden (een illusie, ik weet het). Het was tijd voor nieuwe nagels, het invullen van de Money Planner, ik verkocht speelgoed na een grondige opruimronde, ik wandelde, de babykamer werd opgehaald, we genoten van een leuk uitje én van een weekendje Friesland! De week vloog weer voorbij, genoeg te vertellen dus: lees maar mee!

Maandag

We hadden een druk carnavalsweekend, dus ik lag gisteravond al om 22.00 uur in bed. Voor mijn doen is dat vroeg, dus als de wekker om 06.00 uur gaat, voel ik me redelijk uitgeslapen. De meiden liggen allemaal nog in diepe rust, dat geeft mij de kans om me aan te kleden, op te maken en het ontbijt klaar te zetten. Rond 07.00 uur maken ze elkaar wakker en om iets voor 08.00 uur zitten we in de auto! Eerst naar de opvang, dan naar school en vervolgens rijd ik nog naar de Appie om boodschappen te doen. Als ik thuis ben, ruim ik alles op, ontbijt ik zelf in alle rust en start ik mijn laptop op. Eigenlijk heb ik een vrij korte to do list voor vandaag, maar het zijn allemaal van die regel- en uitzoekdingetjes. Administratie, ik werk wat vooruit voor enkele blogs en moet m’n mailbox even flink ordenen. Ik mag outfits voor mij en de meiden uitzoeken voor een samenwerking en kijk naar mijn social media planning voor de komende tijd. Ik kan merken dat de aanvragen voor Instagram weer wat toenemen en omdat ik altijd een goede balans wil tussen ‘gesponsord’ en ‘niet gesponsord’, probeer ik alles zo ruim mogelijk te plannen en te doseren. Dat lukt de ene keer beter dan de andere, maar er komen leuke dingen aan! Aan het eind van de ochtend vink ik ook ‘wandelen’ af van mijn lijstje en na de lunch is het tijd voor nieuwe nagels. Daarna is het typen, typen en nog eens typen. Tot ik er om 16.00 uur klaar mee ben en de volle wasmanden ga leegpakken in de kasten van de meiden. Daarna lees ik nog wat in mijn boek, totdat het tijd is om eten te koken. Er staat vandaag pasta babyspinazie op het menu: naast pasta puntpaprika is dit één van mijn favorieten en het is alweer even geleden dat we ‘m aten. Soms heb je dat hè, dat je een gerecht een tijdje achterwege laat en ineens weer bedenkt: ohja, dat kunnen we ook wel weer eens eten! Na het eten haalt Erik de meisjes op en dan is het tijd voor bad, verhaaltje en bed! Zelf duik ik er ook niet al te laat in, ben nog moe van het weekend.

weekoverzicht februari 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Een nieuwe (school)dag! Terwijl de kinderen aan het ontbijt zitten, doe ik het beddengoed in de droger en zet ik een nieuwe was aan. We zijn vanochtend vroeg en de kinderen hebben hun schoenen al aan, maar besluiten nog even door de woonkamer te rennen. Gevolg: allemaal zand op de vloer, dus stofzuigen maar! Nadat ze op school zijn, maak ik een ontbijt voor mezelf klaar. Deze keer ga ik voor bananenpannenkoekjes, al zijn ze weleens beter gelukt want ik schoot uit met de melk. Ze smaken trouwens prima hoor, maar met omdraaien ging het niet helemaal top, haha. Ondertussen doe ik de administratie in ons huishoudboekje in Excel want vandaag begint de nieuwe ‘geldmaand’. Waar we vorige maand nog ruim overhielden van het boodschappenbudget en dus extra konden sparen, gingen we er deze maand met €50 overheen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Als ik klaar ben, doe ik nog wat social media dingen zoals de geplande story’s voor vandaag posten en winnaars loten voor een winactie. Daarna gaat de laptop dicht en is het tijd voor een rondje schoonmaak! Nou ja, rondje: zeg maar gerust gróte ronde, want de hele benedenverdieping wordt grondig afgestoft, gestofzuigd en gedweild. Volgende week is het voorjaarsvakantie en dat is niet echt een ideale combi met zulke grote huishoudelijke klussen, dus ik wil het klaar hebben vóór die begint. En aangezien woensdag haast-en-vlieg-dag is, donderdag mijn werkdag én we vrijdag bepakt en bezakt beginnen aan een weekendje weg, is vandaag de dag dat het moet gebeuren! Na de lunch ga ik nog even verder terwijl Linn naar Casper en Emma kijkt op Videoland. Ik verkoop nog speelgoed via Instagram, de opbrengst gaat weer in het digitale spaarpotje voor leuke dingen en dagjes uit. Ook zet ik een winactie online in mijn story’s. Daarna komen de kinderen alweer uit school en nadat zij drinken en een koekje hebben gehad, spelen ze samen in de speelhoek. Ik maak van de gelegenheid gebruik om foto’s te maken voor een samenwerking. Die bewerk ik meteen en zet ze op mijn laptop, waarna ik nog wat administratie voor Mama’s Meisje doe. En dan: spitsuur! Eten, alles opruimen, kinderen via de badkamer naar bed en verhaaltjes lezen. ’s Avonds is het tijd voor Goede Tijden, MAFS, thee en Optimel kwark stracciatella (yay voor de BonusBox aanbieding van de Appie!) Het was een drukke dag – dat voel ik ook in m’n rug en bekken – maar morgen kan dus iets relaxter allemaal. Top!

weekoverzicht februari 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Rise and shine! En omdat de kinderen vrijdag een studiedag hebben, is de week al mooi doormidden. Ineens hebben ze het ‘uitslapen’ hier thuis te pakken: waar ze normaal al vóór mijn wekker wakker waren, zijn ik en Erik nu zelf degene die als eerste opstaan. Luxe hoor, want dan kun je je ongestoord aankleden en opmaken. Uiteindelijk zitten we ruim op tijd in de auto en nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, gaat Linn met Erik naar buiten om te helpen in de stal. Ik ontbijt in alle rust, want ik voel mijn heup en één arm maximaal na gisteren. Ik deelde daar ook enkele story’s over gisteravond en kreeg superveel berichtjes van vrouwen die ook – lang na de bevalling – nog kampen met bekkenklachten. Fijn om zulke ervaringen en tips uit te wisselen! Gisteren kwam ik er niet meer aan toe om mijn mailbox bij te werken, dus doe ik dat vanochtend alsnog. En wat komen er weer leuke dingen aan! Helemaal zin in! Hierna ga ik boven aan de slag: ik pak alvast zoveel mogelijk in voor ons weekendje weg van vrijdag tot en met zondag. Morgen is mijn werkdag en hoewel ik dan ook nog wat moet doen ter voorbereiding, probeer ik ook zoveel mogelijk tijd over te houden voor #workworkwork. Het is het grote voordeel van een eigen onderneming: ik kan flexibel indelen wanneer ik aan de slag ga, al gaat die vlieger natuurlijk niet altijd op. Ik houd natuurlijk altijd mijn deadlines en gemaakte afspraken met merken en bedrijven in de gaten. Maar in aanloop naar de voorjaarsvakantie en zo’n weekendje weg, prijs ik mij altijd extra gelukkig. We lunchen op tijd, want op de school van Suus en Niene mogen we een soort tentoonstelling bekijken van hun eigengemaakte kunstwerken. Eenmaal thuis eten Suus en Niene uiteraard nog brood en daarna is het alweer bijna tijd om om te kleden voor zwemles. Ik verkoop nog speelgoed op Instagram en pak de pakketjes alvast in, douche voor de verandering eens vóór het eten en stort me na het eten op mijn planning, want vakantie = chaos en ik wil zeker weten dat ik niets over het hoofd zie qua opdrachtgevers. Als de kids in bed liggen, is het tijd om de beentjes op de bank te leggen. Thee, GTST en MAFS, net als gisteren!

weekoverzicht februari 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! De laatste schooldag voor deze week voor Suus en Niene en Linn gaat een dagje naar de opvang. We zitten voor achten in de auto. First stop: de opvang, daarna door naar school en als ik iedereen op de plaats van bestemming heb, race ik naar de supermarkt voor de boodschappen. Ook moet ik nog wat pakketjes wegbrengen en eenmaal thuis – nadat alles is opgeruimd – maak ik een ontbijtje en start ik mijn laptop op. Ik werk een uurtje en daarna gaat de deurbel: de babykamer wordt opgehaald! Mijn ouders halen ‘m op voor vrienden en om ‘m te vervoeren moeten de commode en het ledikant uit elkaar. Een heel werkje, al help ik niet mee want ik heb weer last van de slijmbeursontsteking in mijn schouder. Maar ik kan wél goed koffie zetten en eieren bakken voor lunch: ieder z’n kwaliteiten, toch?! Uiteindelijk gaan ze rond 14.15 uur weer weg en daarna ga ik gelijk aan de wandel, want dat wil ik toch echt blijven volhouden nu. Hoppa, weer een boel stappen gezet! Thuis moet ik écht m’n mailbox weer bijwerken (waarom komen er altijd zoveel mailtjes als je naar vrije dagen uitkijkt?) en er komt een groot pakket van TerStal binnen wat ik check en pas. Daarna etenstijd: zilvervliesrijst, sperziebonen, champignons en tartaar. Lekker makkelijk en snel klaar. Als de meiden uit de BSO en opvang zijn, begint het hele riedeltje van bad, verhaaltje en bed. En daarna ga ik aan het inpakken, want morgen gaan we een weekendje weg. Én iets leuks doen!

weekoverzicht februari 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Let the voorjaarsvakantie begin! Omdat de kinderen vandaag een studiedag hebben, begint onze schoolvakantie een dagje eerder en dus maakten wij van de gelegenheid gebruik om een leuk uitje te plannen. Maar voordat het zover is, moet iedereen in de kleren, ontbijten en moeten we de auto inpakken. Iets na tienen zitten we dan eindelijk in de auto, onderweg naar Zeewolde. We gaan vandaag naar pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde, waarover ik na ons bezoek een uitgebreide blog schreef! De regen gooit wat roet in het eten, dus bijna twee uur eerder dan verwacht zetten we onze reis voort naar Friesland. Daar komen we aan het einde van de middag aan, we logeren een weekendje bij familie. Terwijl Erik bij de kinderen blijft, ga ik even boodschappen doen met mijn vader. We gaan ook nog naar de slager, waar we biefstuk halen. Ontzettend prijzig, maar voor een keertje enorm lekker! Na het eten ga ik samen met mijn vader op bezoek bij mijn beppe, die in het ziekenhuis ligt. ’s Avonds ploffen we op de bank met een kop thee. Ik ga op tijd douchen en naar bed, want zo’n dagje op pad met de kinderen hakt er altijd in haha. En morgen gaat de wekker weer vroeg!

weekoverzicht februari 2023 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

De wekker gaat om 06.30 uur, maar omdat ik er vroeg in lag, voel ik me uitgeslapen. De kinderen zijn ook vroeg wakker, die zetten we beneden voor de tv. Ik ga me aankleden en opmaken, want ik moet nog foto’s maken voor een samenwerking. Het pakket was verlaat en de post moet aankomende maandag live, dus besloot ik van de gelegenheid gebruik te maken om foto’s in Friesland te maken. Mijn vader helpt me. En het mooie toeval wil dat de zon schijnt, het is alleen superrrrrrkoud haha. Maar daar zie je op de foto’s niets van ;) Eenmaal thuis eten de kinderen fruit en dan gaan we weer op pad. Even een mooie bloembak op het graf van mijn pake zetten en daarna rijden we door naar Makkum, om een frisse neus te halen op het strand. Zonnetje erbij, oké het is koud maar ik kan hier wel aan wennen hoor! We lunchen met broodjes knakworst en daarna spelen de kinderen buiten, terwijl ik me even op mijn werk stort waar ik eerder deze week niet meer aan toe kwam. ’s Avonds gaan we nog een keer op ziekenbezoek en daarna eten we Mexicaanse wraps met sla en avocado erbij. We kijken tv en ik maak de Foldertips voor morgen. Ook pak ik alvast de tassen in, want morgen gaan we weer naar huis!

weekoverzicht februari 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Vroege wekker: check! Om 06.00 uur word ik wakker en zet ik gelijk de Foldertips online. Daarna kleed ik me aan, ontbijt ik en ga ik naar de supermarkt voor boodschappen voor thuis. Wat verse dingetjes en ook handige snackjes om mee te nemen bij de uitstapjes aankomende week. Als ik terug ben, zit de rest van the family aan het ontbijt en schuif ik ook aan. En dan is het tijd om de boel in te pakken: om iets over 10.00 uur rijden we weer richting Twente, waar we twee uurtjes later aankomen. Thuis lunchen we eerst met tosti’s en na al flink wat tassen te hebben uitgepakt en opgeruimd, stort ik me op de was. Linn ligt in bed, die is niet helemaal fit. De andere meiden hebben hun tipi opgezet en liggen lekker relaxt naar Assepoester te kijken. Later kijken we nog samen naar Luca. Alhoewel: ik heb een stukje van de film gemist, want ik viel in slaap… Tegen 16.00 uur start ik de laptop op om een blog af te maken en mijn planning voor komende week te maken. We eten vanavond lekker makkelijk: patat! Ik zet de Airfryer alvast aan terwijl Erik de hond weer ophaalt uit het pension. Na het eten gaan de meiden al vroeg naar bed, twee van de drie met koorts. Ik dacht dat we de griepjes net weer achter de rug hadden, maar we beginnen gewoon weer opnieuw… Wij duiken er ook niet al te laat in. Er staan nog een heleboel leuke dingen op de planning voor aankomende week, hopelijk is iedereen snel weer opgeknapt!

weekoverzicht februari 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Is het voor jouw kindje(s) al voorjaarsvakantie of hebben jullie het er alweer op zitten? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog