Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Deze week begon Linn dan écht op school, dus een nieuw ritme it is. Het was niet mijn beste week want ik voelde me niet fit, maar we moeten dóór: fysio, nagelsalon, #workworkworkworkwork, aan de wandel, boodschappen, schoonmaken, opruimen én een hele leuke bruiloft… Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Een nieuwe week en wat voor een! Vandaag is de eerste échte schooldag van Linn en die begint meteen goed: met een schoolreisje. Gelukkig gaan de groepen van Suus en Niene ook mee, wel zo fijn dat ze wat bekende gezichten in de buurt heeft. Als ik de meiden op tijd op school heb gebracht, rijd ik even langs de Appie om wat aanbiedingen in te slaan. Onder andere de Optimel is 1+1 gratis, een gezond en voedzaam tussendoortje dat past in mijn project leefstijl-verander-goals. Eenmaal thuis ruim ik de boodschappen op, vervolgens ontbijt ik en daarna ruim ik de keuken op. De hond mag lekker in de tuin en ik start mijn laptop op. Ik werk lekker door totdat ik om 12.30 uur een afspraak heb voor m’n nagels. Als ik weer thuis ben, lunch ik en dan is het alweer bijna tijd om Linn op te halen. De andere dames gaan vandaag wel gewoon naar de BSO, maar voor Linn leek me dat iets teveel van het goede. Zo’n schoolreisje hakt er inderdaad in, want eenmaal thuis til ik haar slapend uit de auto en kan ze mooi even tukken op de bank terwijl ik verder werk. Om 17.00 uur warm ik haar avg’tje op terwijl ik begin aan de lasagne voor Erik en mij. Ik besloot om een keer zo’n verspakket van de Appie te proberen en hoewel het écht heerlijk smaakt, was de bereidingstijd mega lang. De saus wilde maar niet inkoken dus het duurde even voordat het de oven in ging. Maar dan heb je ook wat… ’s Avonds typ ik nog even door (ik ben oude blogs aan het updaten omdat mijn website steeds minder zichtbaar is in Google) en spring daarna onder de douche. Nog even m’n haar föhnen zodat ik er weer tegenaan kan de komende dagen en daarna: slaap!

weekoverzicht eind mei 2024 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

New day, new schoolrun! En ook vandaag breng ik weer drie dames naar school, waarna ik doorrijd naar mijn afspraak bij de fysio. Eenmaal thuis bak ik bananenpannenkoekjes voor ontbijt en daarna start ik mijn laptop op om een oude blog te updaten. Als dat klaar is, check ik mijn mailbox en beantwoord mailtjes, om vervolgens aan de wandel te gaan. Daarna is het tijd voor lunch, ondertussen maak ik nog wat laatste werkdingetjes af. En dan is het alweer tijd om de kinderen op te halen. Nadat we thuis crackers met kaas hebben gegeten, gaan de kinderen spelen en ik stofzuigen. Ik stort me nog even op de was totdat het tijd is om eten te koken. Erik komt thuis om te eten en gaat daarna snel door naar zijn avondopleiding. Ik breng de kids naar bed, waarna ik met een kop thee op de bank plof. Oh, en twee wasmanden op links… Ik ga niet al te laat naar bed, morgenochtend op pad voor een campagne!

weekoverzicht eind mei 2024 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Rise and shineee! Vanochtend begint al rommelig met een chaotische ochtendspits. We zitten maar net op tijd in de auto om de kinderen op school te droppen. Daarna rijden we door naar de markt, want ik heb een samenwerking met Bakkerij ’t Stoepje en ga filmen en fotograferen bij hun kraam. We halen ook nog veel fruit op de markt, waaronder heerlijke aardbeien. Eenmaal thuis ruim ik de ontbijtboel op die nog was blijven liggen en daarna hebben we een belangrijke afspraak die tot lunchtijd duurt. Erik haalt de meiden uit school, ik neem nog wat content op en bewerk dit, zodat ik de preview na de lunch aan de opdrachtgever kan toesturen. Suus speelt bij een vriendinnetje, dus lunchen we deze keer met z’n viertjes. De meiden spelen ’s middags lekker in de speelhoek en nog even op de Nintendo. Vooral Linn is erg moe en ik voel me ook niet zo vlot. Zeker niet na de afspraak van vanmorgen die toch wel wat stof om te piekeren met zich meebrengt. Na het avondeten allemaal onder de douche en na een verhaaltje voor het slapengaan is het tijd voor mijn avond. Ik strijk een stapel was weg terwijl ik een serie op Netflix kijk. Hoop dat ik me morgen weer wat fitter en energieker voel!

weekoverzicht eind mei 2024 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Ik lag weer veel te laat in bed, maar na een kort nachtje voel ik me wel stukken beter dan gisteren. Toch heb ik veel last van m’n oren en een verkoudheid die vastzit. Dus nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, een pakketje heb weggebracht en boodschappen heb gedaan, loop ik nog even bij Kruidvat naar binnen om neusspray in te slaan. Op de terugweg nog even tanken en nadat ik thuis alle boodschappen heb opgeruimd, maak ik ontbijt en start ik de laptop op. Hoewel ik maar één blog op de planning had en mezelf voornam om na de lunch niets meer aan werk te doen, zit ik om 16.00 uur nog te typen. Oké, ik heb tussendoor wel mijn vaste ommetje van drie kwartier gewandeld, maar ik had stiekem wel even behoefte aan een middagje niks. Maar mailtjes, administratie en planning moeten ook af. Aan het einde van de middag toch nog even een halve aflevering van een serie gekeken (ik kijk Orange is the new black opnieuw) en dan begin ik aan de pastasaus. Als Erik thuiskomt uit het werk moeten we de auto ophalen, die was bij de garage voor een kleine reparatie. Daarna haalt hij de kinderen op van de BSO en maak ik de pasta af, waarvan ik de helft van de saus in de vriezer mik voor volgende week. De kids even wat drinken, vertellen over hun dag en dan in bad, verhaaltjes lezen en naar bed. En ik kruip héérlijk op de bank, aan toe! Het wordt ook een druk weekend dus even in de chillmodus.

weekoverzicht eind mei 2024 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Ik zet de wekker vroeg want ik mag eerst een leuke campagne online zetten. Daarna de meiden aansporen: aankleden, ontbijten, tanden poetsen, haren kammen, schoenen aan. Ze zijn duidelijk toe aan weekend, net als ik. Erik brengt ze naar school, ik maak ondertussen een ontbijtje en nadat ik dat op heb, trek ik m’n campingsmoking aan. Knot op m’n kop en in de schoonmaakmodus! Wat heerlijk, nu alle kids op school zijn gaat alles veel sneller en efficiënter dus ik heb met gemak de bovenverdieping schoon en opgeruimd en zelfs nog tijd over. Ik kan hier wel aan wennen! Suus speelt ’s middags met een vriendinnetje bij ons, dus ik maak een dienblad met lekkers voor in de tuin als ze na de lunch een hut hebben gebouwd. Aan het eind van de middag slaat het weer om, tijd om eten te koken! Na het eten mogen de meiden nog even tv kijken terwijl wij alles opruimen en daarna is het tijd om te wassen, verhaaltje te lezen en naar bed. Morgen gaan we een nachtje logeren en wordt het laat, dus ik ga vanavond lekker op tijd m’n bed in.

weekoverzicht eind mei 2024 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Vandaag is een drukke dag dus de wekker gaat vroeg. Eerst maar even ontbijten en een wasje aanzetten. Daarna stap ik onder de douche terwijl Erik in de stal werkt en de meiden voor de tv hangen. Ik föhn mijn haar en trek makkelijke kleding aan. Daarna bereid ik de Foldertips (die wekelijks op zondag in mijn Instagram stories verschijnen) voor en maak een weekmenu voor volgende week. Na de lunch ga ik met Suus naar de kapper: zij om te knippen, ik voor haar opsteken en make-up. Vanavond zijn Erik en ik namelijk uitgenodigd op een bruiloft en logeren we bij mijn ouders. De kapper loopt behoorlijk uit: snel nog even naar de Hema voor een kaartje en dan naar huis. We pakken de laatste logeerspullen in en rijden dan weg. Bij m’n ouders maken we eerst avondeten klaar, daarna kleden we ons om en werk ik mijn make-up nog even bij. De oppas is er inmiddels ook dus om 20.15 uur stappen we in de auto naar de feestlocatie. Het is een supergezellig feest en om 03.00 uur lig ik uiteindelijk in bed.

weekoverzicht eind mei 2024 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Ondanks dat ik de bob was, voel ik me enorm brak als ik véél te vroeg wakker word. De kinderen spookten vannacht flink en volgens mij was ik de enige die ze hoorde, haha. Heb dus maar heel kort en niet diep geslapen, ik ben kapot! Nadat ik de Foldertips online heb gedeeld, val ik weer in slaap tot Erik mij een klein uurtje later wekt. We gaan de boel inpakken en naar huis. Eenmaal thuis lunchen we eerst, waarna Erik buiten aan het werk gaat en ik me op de was en opruimen stort. Dat gaat niet echt van harte, dus aan het einde van de middag plof ik met een boek op de bank. Na het eten, als de kinderen in bed liggen, vouw ik nog wat schone was op en daarna vind ik het mooi geweest voor vandaag. Ik duik lekker het bed in, want er komt weer een drukke maar leuke week aan!

weekoverzicht eind mei 2024 zondag - Mama's Meisje blog

Op naar een nieuwe week met een studiedag, jarige Erik en de Avondvierdaagse! Loop/liep jij ook mee met je kind(eren)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog