Happy blue monday! Nou, vorige week voelde ik ‘m ook wel hoor: de grauwe, grijze en ellenlange januarimaand is by far mijn minst favoriete. Het was ook weinig zonnig dat m’n auto APK gekeurd moest worden en dat ik mijn spaarsaldo hard zag dalen na het betalen van de rekening. Nee, het was niet alleen kommer en kwel: de scholen gingen weer open, we hadden een verjaardagsfeestje, ik schreef twee opdrachten, Linn ging naar één slaapje en we bakten koekjes. Ik hield een weekoverzicht bij: lees je mee?

Maandag

De wekker gaat om 06.00 uur maar vandaag vind ik dat geen enkel probleem, want het is de eerste dag na de kerstvakantie en de scholen gaan weer open! Hoppa, om iets voor 08.30 uur breng ik Suus naar school en daarna rijd ik door naar huis om wat kleine taakjes op mijn laptop te doen. Om 09.30 uur heb ik namelijk een afspraak bij de fysio, maar na 20 minuten blijk ik op de verkeerde locatie te zitten. Dat was trouwens niet mijn fout, wat ik dan wel weer prettig vind want ik ben best vergeetachtig sinds de zwangerschappen. Gelukkig kan ik de afspraak verzetten en dus ben ik rond 10.15 uur weer thuis. Ik klap snel mijn laptop weer open en ga aan de slag. Ik maak een Instagrampost met een budgettip voor de hoogste korting bij Albelli, zet een nieuwe editie van Budget Boodschappen klaar en werk mijn mailbox bij. Na de lunch brengen we mijn auto naar de garage, want die moet morgen APK gekeurd worden. Daarna rijden we door naar een wandelplekje om flink de benen te strekken. Dat is, door de verlengde kerstvakantie, even geleden. En omdat ik inmiddels weer flinke last van mijn bekken heb, lopen we een korter rondje van 3,5 kilometer. Eenmaal thuis ga ik verder met mijn content voor deze week: o.a. een shoptegoed winactie. Aan het einde van de middag begin ik met koken, er staat nasi op het menu. We eten lekker op tijd zodat de kinderen ook op tijd thuis zijn. Na het bad-boek-bed ritueel werk ik mijn planning bij en vervolgens strijk ik nog een wasmandje weg onder het genot van een aflevering van New Amsterdam.

weekoverzicht januari maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

De wekker gaat weer vroeg en nadat Suus op school is, stort ik me thuis op de was. Ik ruim ook even wat op in de kledingkasten maar besluit daar later deze week mee verder te gaan. Vandaag probeer ik Linn op 1 slaapje te krijgen, maar na een dag opvang gister is dat best een uitdaging. Ik zet haar dus al om 11.30 uur aan de boterham en ze ligt er iets na 12.00 uur in. Als wij geluncht hebben, klap ik mijn laptop open want ik moet nog een blog aanleveren aan een opdrachtgever. Dat lukt uiteindelijk aan het einde van de middag, nadat ik 8x gepicknickt heb met Niene en de pop de fles heb gegeven plus een nieuwe outfit aan heb gedaan. Never a dull moment, haha. Ook zie ik dat de blog over Albelli supervaak gelezen is, wat fijn dat de tip over de korting massaal gebruikt gaat worden! Na het eten gaan de kids via de badkamer naar bed, waarna ik onder de douche spring en in campingsmoking op de bank plof. Ik was het totaal niet van plan, maar zit uiteindelijk toch de was op te vouwen met Emily in Paris op tv. Nádat ik Married At First Sight heb gekeken, uiteraard.

weekoverzicht januari 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Ennnnn weer een nieuwe dag! Vandaag heb ik iets meer moeite met opstaan, maar we moeten wel want Suus moet naar school en vervolgens halen we mijn auto op bij de garage. Naast de APK kreeg mijn wagentje ook een grote beurt én moesten er wat puntjes gerepareerd worden. Nou, ik ging even een uurtje aan het zuurstof want de rekening was behoorlijk! Al was dat wel te verwachten, want tot nu toe heb ik amper kosten gehad aan de auto. Het voelt alleen wel zuur als je net allerlei spaardoelen had bedacht en het jaar begint met zo’n dikke prent. Ik betaal ‘m bij thuiskomst gelijk en daarna Facetime ik even met mijn moeder en ook nog met mijn zusje. Vervolgens doe ik wat administratie, speel een spelletje met Niene en ruim de schone was op die ik gisteravond heb opgevouwen. ’s Middags doe ik even een rondje kledingkasten van de meiden, want ze hebben alle drie een groeispurt gehad. Voor Linn leg ik een maat groter in de kast en vanuit Suus’ kast kan ik weer wat dingen doorschuiven naar Niene. Ik maak gelijk een notitie in mijn telefoon wat ze de komende tijd nodig hebben. Ik heb geen haast met bestellen: ik wacht even af tot de nieuwe collecties met het oog op de voorjaarskleurtjes. Verder typ ik een blog voor een opdrachtgever en ’s avonds kijk ik naar een nieuwe aflevering van Over Mijn Lijk: super indrukwekkend.

weekoverzicht januari 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! Vandaag is mijn werkdag en nadat de kinderen op opvang en school zijn, ga ik meteen aan de slag. De opdracht die ik gister schreef, is goedgekeurd dus ik zet ‘m online en verstuur daarna de factuur. Mailbox legen, administratie bijwerken, een boek bestellen over vindbaarheid: check! Daarna besluiten we eerst te gaan wandelen, ondanks de mist is het prachtig! Eenmaal thuis lunchen we met omelet en left over groenten, waarna ik mijn laptop weer openklap. De hele middag buig ik me over technische taken die ik in januari gepland heb staan. Niet bijster interessant, eerder geestdodend, maar het móét gebeuren. Als de kinderen ’s avonds in bed liggen, stort ik me op de was en daarna plof ik op de bank met een kop thee. Ik kijk één aflevering van Emily in Paris, stap daarna onder de douche en ga naar bed. Ik ben moe!

weekoverzicht januari 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

De laatste dag van de week, dus tijd voor boodschappen. Ik ben al rond 08.10 uur in de supermarkt, want Suus blijft vandaag ziek thuis. De weekendboodschappen zijn weer binnen, maar wat valt het tegen hoeveel ik betaal. Ik deel dat op mijn stories en krijg veel berichtjes van volgers die dat herkennen: alles wordt steeds duurder. Eenmaal thuis ruim ik de boodschappen op, maak ontbijt (héél slecht, ik weet het) en beantwoord mailtjes. Het is een troosteloze dag, mistig en grijs, dus de kids hangen op de bank en kijken televisie. Ik vind het helemaal prima! Ik stort me op de was in een poging enigszins rustig het weekend in te gaan. Ook beantwoord ik een heleboel berichtjes over de Albelli actie: die budgettip doet het enorm goed en dat vind ik superleuk om te zien! Ik heb vandaag ook weinig energie en nergens zin in. Stiekem tel ik af naar de lente: de eerste maand van het jaar heb ik altijd een beetje een doelloos gevoel en de maand lijkt ook een eeuwigheid te duren. ’s Middags wil Niene graag koekjes bakken en Suus wil ook meehelpen, het is altijd veel gesmeer maar ze vinden het wel leuk. Ik schrijf een blog over de budget kinder kookset die ik laatst scoorde bij Wibra. Vanavond is er weer een persconferentie, maar het meeste is al uitgelekt.

weekoverzicht januari 2022 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Vanochtend kunnen we iets langer blijven liggen, maar staan we alsnog op tijd op omdat we naar het verjaardagsfeestje van een vriendinnetje gaan. Ik ga met Suus en Niene op pad en ze vermaken zich uitstekend! Rond lunchtijd zijn we weer thuis en nadat iedereen de boterham op heeft, zet ik ‘De Kleine Zeemeermin’ voor ze aan. Ik stort me in de tussentijd op het opruimen en schoonmaken van de hal, want er hangen weer veel te veel jassen aan de kapstok die te koud zijn voor de tijd van het jaar. Nadat dit klaar is, laad ik mijn e-reader op en ik Facetime met mijn vader. Dan is het tijd om de zwemspullen te verzamelen: Suus heeft weer zwemles! Omdat haar les na 17.00 uur is, vielen er de afgelopen tijd veel lessen weg door de landelijke maatregelen. Nu het weer door mag gaan, heeft ze vanavond én morgenochtend les, dus dubbel feest. Tijdens de zwemles lees ik in de auto op mijn e-reader, ik ben begonnen in het Dagboek van een Verloskundige. Leest heerlijk weg! Als we weer thuis zijn, eten we patat en nadat de kids in bad zijn geweest en in bed liggen, ruim ik op. Vervolgens plof ik onder een dekentje op de bank en maak de Foldertips. Ondertussen kijk ik met een schuin oog naar Catfish en als de tips klaarstaan voor morgen, kijk ik nog een aflevering van Emily in Paris. Daarna lees ik nog even wat in bed en ga veel te laat slapen. Als ik dan eenmaal een boek lees, kan ik het nooit wegleggen…

weekoverzicht januari 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Uitslaapdag! Well, dat was het plan, maar de kinderen besluiten anders. Nadat de Foldertips online staan, vind ik dat het pyjamadag is. En hoewel je dan zou denken dat bankhangen een goed idee is, ga ik door het huis heen om de boel weer recht te trekken voor een nieuwe week. Schone was opruimen, bedden verschonen, een weekmenu en boodschappenlijstje maken voor volgende week, mijn werkplanning voor volgende week uitschrijven en opruimen, stofzuigen en een doekje door het toilet halen. De kinderen kleuren,spelen nog even buiten in de tuin en kijken naar de nieuwe Netflix kinderfilm Riverdance. Leuke tip! Ook heeft Suus nog zwemles. We eten lekker op tijd dus de kids liggen vroeg in bed. Ik vouw nog even drie wasmanden met schone was op en ga daarna douchen en slapen. Op naar een nieuwe, drukke week.

Weekoverzicht januari 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe is jouw week verlopen? Wil je reageren op mijn weekoverzicht, dan lees ik het graag terug in de comments, op Facebook of op Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog